Connect with us

Culinar

PLĂCINTĂ CU DOVLEAC. Care este ingredientul secret? Reţeta completă, aici!

Published

on

Foto Credit: RETETE DE SANATATE

Peste câteva zile va avea loc sărbătoarea HELLOWEEN, iar dovleacul este în centrul atenţiei. Ne-am gândit să vă împărtăşim reţetă secretă pentru cea mai gustoasă plăcintă cu dovleac.

Echipa Rețete de de Sănătate a gătit plăcintă cu dovleac care conţine ingredientul secret ce-i da un gust unic! 

Noi am cheltuit 20 de lei pentru toate ingredientele necesare pregătirii unei tăvi mari de plăcintă cu dovleac.

 

Iată pentru început de ce produse avem nevoie pentru prepararea aluatului:

  • 500 grame de făină
  • 250 grame de margarină (nu de la frigider)
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de apă
  • 2 linguri de oţet
  • sare

Pentru prepararea dovleacului se vor folosi:

  • 2 kg de dovleac ras
  • 150 grame de zahăr
  • 2 linguriţe de scorţişoară măcinată
  • 1 lingura esenţa de rom

Umplutură cu dovleac se va prepara imediat după pregătirea aluatului pentru a nu se zemoşi.

Dovleac REȚETE DE SĂNĂTATE

Dovleac REȚETE DE SĂNĂTATE

Dovleac REȚETE DE SĂNĂTATE

Dovleac REȚETE DE SĂNĂTATE

Modul de preparare şi ingredientul secret!

 

PASUL 1

Prepararea anunţului este simplă! Puteţi amesteca toate ingredientele menţionate într-un vas sau la robotul de bucătărie până când se obţine un aluat omogen. Acesta se păstrează la un loc răcoros până la finalizarea umpluturii.

PASUL 2

Pregătiţi umplutură de dovleac. Dacă aveţi dovleac proaspăt îl curăţaţi şi îl tăiaţi bucăţi mari pentru a fi uşor de dat pe răzătoare. Îl daţi pe răzătoare pe ochiurile mari pentru a nu se zemoşi.

PASUL 3

Puneţi dovleacul râs într-o cratiţă la foc mic unde veţi adaugă zahărul şi amestecaţi din când în când. Apoi ingredientul secret pentru umplutură este un cub de unt amestecat cu 2 lingurinte de nuca de cocos, care îi va da o aromă deosebită. Spre final adăugaţi scorţişoară şi esenţa de rom. Dacă preferaţi puteţi înlocui esenţa de rom cu o altă esenţă pe care dvs o preferaţi la gust. După ce s-a omogenizat lăsaţi umplutură la răcit.

PLACINTA DE DOVLEAC - RETETE DE SANATATE (2)

Foto Credit: retetedesanatate.ro

 

PASUL 4

În tavă se aşează folie de copt care se unge cu o lingură de ulei, puneţi aluatul care va fi format din două părţi. După prima folie de aluat turnaţi conţinutul cu dovleac şi peste deasupra puneţi a doua folie de aluat. Ungeţi parte superioară a aluatului cu o lingură de ulei de cocos pentru o aroma unică!

Plăcintă de coace maxim 1 h la cuptor folosind o temperatură de 180-200 de grade C, iar dacă folosiţi un cuptor clasic pe gaz aşezaţi tava pe raftul de la mijloc nu înainte de a încălzi cuptorul în prealabil.

Important! Dupa ce ati curatat dovleacul pastrati semintele! Le puteti pune la uscat; le puteti consuma crude sau prajite. Semintele de dovleac sunt o sursa de grasimi sanatoase, minerale si vitamine din grupul celor liposolubile. 

Verifică din când în când plăcintă pentru a nu se arde partea superioară.

Costul pentru o tavă de plăcintă pentru 4 persoane costa aproximativ 20 de lei.

POFTĂ BUNĂ!

PLACINTA DE DOVLEAC - RETETE DE SANATATE (3)

Foto Credit: retetedesanatate.ro

Dacă ţi-a plăcut reţeta dă-i un share!

 

Foto Credit: REŢETE DE SĂNĂTATE (retetedesanatate.ro)

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Culinar

Călătorii culinare în… ton cu gusturile tale

Published

on

Amintirile vacanței au culoare, miros și gust. Pentru că oriunde ne-ar duce pașii prin lume după obiective turistice, suntem interesați cu toții de cultura gastronomică a țării sau zonei vizitate. Ți-e dor de Mediterana sau de Coasta dalmată? Visezi la o picantă experiență mexicană? Sau poate la rafinamentul franțuzesc? Nici măcar nu trebuie să bați atâta drum ca să te întâlnești ori reîntâlnești cu gusturile. Este suficient să faci cunoștință cu EVA, brandul care din cult pentru pește și respect pentru consumator aduce pe mese variate delicii.

 

Bogată sursă de proteine și acizi grași Omega-3, cu un gust și o textură care cucerește de la prima degustare, tonul a fost transformat în ingredientul vedetă a trei tipuri de salate EVA: Mediteraneană, Dalmată și Mexicană. La prepararea lor au fost folosite cele mai bune părți ale peștelui, însă fiecare dintre ele se diferențiază prin combinațiile de legume și mirodenii care le conferă specificul.

 

Salata de ton Mediteraneană, de exemplu, combină bucățile de ton de înaltă calitate cu suculența legumelor și inconfundabila savoare a uleiului de măsline, pentru a crea și recrea gustul atât de familiar al însoritelor ținuturi. Peștele, lintea, năutul, morcovii, fasolea roșie și măslinele verzi feliate, alintate în salată de mirodeniile care o desăvârșesc, pot constitui oricând un fel principal de mâncare. Unul sănătos și sățios, colorat și apetisant.

 

În călătoria ta culinară mai poți poposi în Croația, însoțindu-te cu Salata de ton Dalmată. O combinație savuroasă de bucăți selecționate de ton și fasole albă, morcovi, felii de măsline verzi și mirodenii specifice bucătăriei dalmate, peste care prospețimea sucului de lămâie își pune semnătura.

 

Cu sau fără sombrero pe cap, poți avea o picantă experiență mexicană la numai o… furculiță distanță. Același delicios și moale ton, de cea mai bună calitate, legume variate și rafinate – fasole roșie, porumb, ardei și morcovi – și discreta atingere a pătimașului chilli, toate s-au reunit pentru a-ți oferi o memorabilă experiență: Salata de ton Mexicană.

 

Toate cele trei tipuri de salate pot oricând reprezenta o masă pe cât de rapidă, pe atât de practică. Însă dacă îți dorești un aperitiv rafinat sau o gustare ușoară, Pateul de ton îți va satisface dorința de a mânca dietetic, dar va răspunde și exigențelor tale în ceea ce privește savoarea la care te aștepți. Pentru că Pateul de ton EVA nu este doar fin și foarte tartinabil – fiind preparat numai din fileuri – dar este și 100% natural, fără niciun alt ingredient de natură animală decât ton. Și fără conservanți.

Răsfață-te, hrănește-te sănătos și economisește timp! EVA e de partea ta. Mereu.

Continue Reading

Culinar

5 idei de servire a supelor

Published

on

Servirea preparatelor culinare în restaurante trebuie să fie întotdeauna corectă din toate punctele de vedere. De la gustul și aspectul preparatului, până la aranjarea vaselor și a tacâmurilor pe masă.

Supa este un preparat lichid, care este de obicei felul principal. Aceasta se poate servi în mai multe feluri.

  1. Bolul de supă așezat pe o farfurie suport alături de sosieră ( pentru smântână )
  2. Bolul de supă pe farfurie suport alături de sosieră, dar și cu loc pentru pâine
  3. Servirea supei în farfurie adâncă
  4. Servirea supei într-un vas de fontă pe un platou de lemn
  5. Suprapunerea bolului pe mai multe farfurii

Modele de boluri de supă rezistente și cu design modern- Pe www.rosehome.ro există o gamă largă de modele de boluri pentru prezentarea și servirea supei.

În primul rând, veți găsi boluri supă confecționate din porțelan și ceramică doar de calitate superioară. Porțelanul este un material durabil, ce se obține prin arderea la temperaturi înalte. Datorită acestui proces de fabricare, produsul beneficiază de mai multe avantaje precum: compatibilitatea cu congelatorul și cuptorul, posibilitatea de a fi curățat la mașina de spălat vase și nu în ultimul rând, rezistența la ciobire.

De asemenea, sunt disponibile boluri de supă din email. Vesela emailată este confecționată din oțel, fiind foarte practică  și durabilă. Stratul de email protejează alimentele de contactul direct cu metalul. Produsele confecționate din email sunt compatibile cu mașinile industriale de spălat vase.

Bolurile fabricate din melamină sunt foarte calitative, datorită faptului că este un material dur. Melamina nu este afectată de mașina de spălat vase.

Supa poate fi servită de asemenea și în vasele de fontă, un material foarte căutat datorită numeroaselor avantaje pe care le deține. Fonta este un material ce rezistă o perioadă îndelungată dacă este întreținută așa cum trebuie. Se curăță ușor și mâncarea nu se lipește de pereții vasului.

Tacâmuri inox de lux și alte articole pentru servire masă- Pentru a obține o servire ca la carte, pe lângă vasul propriu zis în care servim supa, avem nevoie și de tacâmuri  pe măsură. Tacâmurile disponibile la RoseHome sunt confecționate doar din materiale de cea mai bună calitate, pentru a putea beneficia de avantaje. Există două tipuri de tacâmuri, standard și premium, ambele fiind foarte calitative. Tacâmurile sunt confecționate din inox superior, ceea ce le face foarte durabile și potrivite pentru locațiile de HoReCa cu un trafic intens.

Bineînțeles, pentru o servire corectă nu sunt de ajuns bolul și tacâmurile. Putem adăuga o sosieră pentru smântână, un platou de lemn sau o farfurie suport. Sosierele au diferite dimensiuni și modele, potrivite pentru orice tip de servire și bineînțeles, orice gust. Platourile de lemn vor adăuga un iz rustic mesei, iar farfuriile suport nu doar că vor completa design-ul, ci vor proteja masa de posibile murdării.

3 retețe de supe delicioase de încercat- După ce am vorbit despre veselă de calitate și modalități de servire  a supei, am pregătit și 5 retețe de supe delicioase care merită încercate cu siguranță.

Supa de roșii- Pentru gătirea acestei supe, avem nevoie de 1,5 kilograme de roșii bine coapte sau 1 litru de bulion de roșii concentrat, o ceapă, 2-3 morcovi, un cățel de usturoi, o bucată de țelină, 30 de mililitri de ulei de măsline extravirgin, 3 foi de dafin, cimbru, busuioc, pătrunjel verde. Pentru servit avem nevoie de paste scurte sau crutoane de pâine prăjită aromată cu usturoi.

Roșiile trebuie opărite în apă clocotită timp de un minut sau două. Așa se decojesc mai ușor. Apoi, se adaugă într-o oală și se pun pe foc. Stau pe foc timp de 10-15 minute. În acest timp, se adaugă toate legumele într-o tigaie pentru a se căli un pic( nu se rumenesc). După ce s-au înmuiat legumele, se adaugă o ceașcă de apă de 200 ml și se lasă la fiert. După ce au fiert roșiile cele 10-15 minute, le adăugăm peste legume și completăm cu apă până la consistența dorită(mai cremoasă sau mai lichidă).

Se pot servi cu paste.

Supă cremă de linte– O rețetă foarte gustoasă și foarte rapidă. Pentru acest preparat culinar, avem nevoie de 250g linte roșie, 5 căței de usturoi, o ceapă, 2 morcovi, 100g țelină, o jumătate de lămâie, ulei de măsline, boia dulce și sare.

Lintea roșie, ceapa, țelina și morcovii se pun în oală la fiert aproximativ 15 minute. După aceste minute, se oprește focul și se adaugă toate ingredientele. Cu ajutorul unui blender, pisăm legumele până obținem o supă cremoasă, apoi adăugăm apă până ajungem la consistența dorită.

Supă cremă de legume- Pentru acest tip de supă avem nevoie de 4 morcovi, păstârnac, pătrunjel rădăcină, un cartof, o ceapă, o roșie mică, 100 ml smântână naturală de gătit, 2-3 linguri boabe de porumb, 2-3 linguri mazăre și ulei.

Legumele se toacă bucăți și se pun la fiert la foc mediu cu un pic de sare și piper. După 20 de minute, zdrobim legumele până obținem o pastă fină. În final adăugăm smântâna.

Poftă bună!

Continue Reading

Culinar

VIDEO Post fără kg în plus – sfaturi și rețete din Psiho-Dietă de la Anca Alungulesei

Published

on

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creator al programului integrativ de slăbit Psiho-Dieta, avertizează că perioada de post a Crăciunului poate aduce multe kg în plus din cauza carbohidratilor în cantități mari cu care oamenii încearcă să suplinească lipsa proteinei animale și a lactatelor din meniu. Anca Alungulesei dezvăluie cateva sfaturi esențiale pentru a contracara îngrășarea în perioada postului:

„În post, trebuie să ne concentrăm, in primul rand, pe subtituirea proteinei de origine animală cu proteină de origine vegetală, dar și să scădeam cantitatea de carborhidrați consumata, din surse precum: pâine, cartofi, paste, orez și dulciuri pe bază de zahăr alb rafinat. Să avem în vedere consumarea zilnică de legume (gatite sau crude) specifice toamnei si a alimentelor fermentate, de tip probiotice (murături, borș crud sau varză fermentată). Pe langa acestea, să avem, tot ZILNIC in meniu sursa de grăsimi vegetale, bogate în omega 3, care pot fi luate din nuci, semințe sau ulei de cocos. De asemenea,

hidratarea sa fie pe primul loc!”.

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu peste 10 ani de expertiză în domeniul alimentației sănătoase, susține că există alternative alimentare blânde cu silueta și în perioada postului: „Persoanele care postesc au tendința, in primul rand de a crește cantitatea de mâncare consumată dintr-o panică falsă a foamei și a ideii că nu se satură dar si dintr-o dependenta mare de carbohidrati care genegeraza un cerc vicios: mananci, nu te saturi si mai vrei. Alegerile alimentare clasice în post sunt compuse din carbohidrați rapizi care se transformă în corp în glucoză – de unde rezultă crearea unui start generos si nedorit de grasime in care se imbraca corpul dar și un nivel energetic redus tradus printr-o stare de oboseală. Ei bine, avem alternative neîngrăsătoare de post, printre care: pâinea care nu îngrașă, varianta vegetală, fără ou a cărei rețetă este ușoară și la îndemână -pizza vegetală cu blat de conopidă, ciocolata fără zahăr care se poate face foarte ușor în casă – salate cu extratoping de tahini și nuci, legume de toamna pregatite divers (la cuptor, trase usor in tigaie, la woak), paste konjac cu legume, peste gras (atunci cand este dezlegare)”, dezvăluie Anca Alungulesei care consideră că trebuie evitate produsele pe bază de făină albă, cartofii și dulciurile cu zahar alb rafinat care forțează organismul să se „împacheteze” într-un strat-tampon de grăsime.

Perioada postului, din perspectiva terapeutului în nutriție Anca Alungulesei, trebuie să păstreze aceeași distribuție a meselor pe parcursul unei zile și nu să fie „încărcată” de gustări și farfurii suplimentare de mâncare care să potolească panica lipsei cărnii și a lactatelor.

„Este foarte important pentru o persoană care ține post să nu vadă postul doar ca pe o perioadă în care face „foamea” și atunci mănâncă doar pâine, orez și cartofi mereu pe parcursul unei zile. Omul flămând care, culmea, are ce mânca (adică are resurse) este flămând pentru că, de fapt, corpul lui nu este hrănit corespunzător sau pentru că intervine panica de nesațietate. Oricât ar mânca, el de fapt nu îi oferă organsimului nutrienții și micronutrienții de care are nevoie. Lipsa proteinei de origine animală trebuie subtituită zilnic cu proteina de origine vegetală pentru ca proteina este cea care ne oferă senzația de sațietate, dar care ajută și la construirea masei musculare. Iar alegerile către care se îndreaptă o persoană care nu consumă suficiente proteine zilnic sunt, greșite și cu urmări grave, carbohidrații. Așadar, ca să ne săturăm, dar și să nu ne îngrășăm, trebuie să ne asigurăm necesarul de proteină zilnică peste care adaugăm cel putin o portie de grasime vegetala bogata in Omega 3.”, avertizează Anca Alungulesei care îi învață pe cei care adoptă Psiho-Dieta să vadă postul ca pe o perioadă de curățenie sufletească, mentală și dietetică care îi va ajuta să se simtă mai bine în corpul și în casa sufletului lor.

Mai multe despre terapeutul în nutriție Anca Alungulesei și despre Psiho-Dieta, programul revoluționar, cu rezultate remarcabile, pe tot parcursul vieții: www.psiho-dieta.com.

 

Continue Reading

MEDIA NEWS

Muzica2 zile ago

Jenni a lansat videoclipul piesei „Caramela”! Cum a atras artista privirile la filmarea videoclipului

Muzicao săptămână ago

Kristiyana, Laura Brumă și Adrian Minune au lansat „Loverboy”, o melodie inspirată din fapte reale! Ce mesaj transmite piesa!

Muzicao săptămână ago

It’s Friday Raggaeton! Mr. VIK & Anuelli, prima colaborare de top pe 2022!

ADVERTORIALE2 săptămâni ago

Ai NELIMITAT la publicarea de articole sponsorizate

Muzica3 săptămâni ago

La final de 2021 Adrian Minune spune „Adio” si lucreaza cu Any1 si ParkPlace! În 2022 solistul promite și mai multe surprize muzicale!

Sanatate3 săptămâni ago

Secrete esențiale pentru sănătate de la medicul german Grossmann: ,,Nasul este prima barieră care ne protejează, cum avem grijă de el!”

Naturiste3 săptămâni ago

Răsfăț complet cu cocos

Relatii&Sex3 săptămâni ago

Ce fac cuplurile care au o viaţă sexuală împlinită?

Naturiste3 săptămâni ago

Nu trebuie sa fii un „masterchef” ca sa poti consuma alimente minune

Culinar3 săptămâni ago

Călătorii culinare în… ton cu gusturile tale

Muzica3 săptămâni ago

Feli ne spune că „Moș Crăciun ești și tu” în cea mai recentă şi festivă piesă

UTILE4 săptămâni ago

Oferte pe care sa nu le ratezi in magazinul Quickmobile

Stiri4 săptămâni ago

Coliva – desertul preferat al românilor. Ce semnifică și cum se prepară?

Life Styleo lună ago

Ai intrebari despre tratamentul pentru parodontoza? Specialistii iti ofera raspunsurile!

Stirio lună ago

Televizoarele TCL îți aduc experiența cinematografică de top acasă

BREAKING NEWSo lună ago

„Taxa Netflix” în România este pe punctul de a fi adoptată. Care sunt implicațiile?

Serialeo lună ago

Astăzi în „Prizoniera destinului”: zi decisivă pentru Mehdi

Premieră TVo lună ago

Imperiul Leilor își deschide porțile cu o nouă formulă de învestitori!

ADVERTORIALEo lună ago

Merry Christmas – Oferta ta de iarnă cu prețuri excepționale

Muzicao lună ago

Holy Molly lansează noul single – Bang Bang

Muzica3 săptămâni ago

Feli ne spune că „Moș Crăciun ești și tu” în cea mai recentă şi festivă piesă

Premieră TVo lună ago

Imperiul Leilor își deschide porțile cu o nouă formulă de învestitori!

ADVERTORIALEo lună ago

Merry Christmas – Oferta ta de iarnă cu prețuri excepționale

Muzicao lună ago

Holy Molly lansează noul single – Bang Bang

Emisiunio lună ago

Iulia Albu, moment savuros de roast pe scena iUmor

Muzicao lună ago

Regizor roman, videoclip cu o legendă a hip-hop-ului din S.U.A.

Muzicao lună ago

Amedeo lansează prima piesă din Living Room Sessions. „ Ard Tot”, melodia care a cucerit instant publicul, în versiunea acustică

Muzicao lună ago

Trupa Grimus lansează un nou cântec – „Excepție” – featuring Ana Coman. Vezi videoclipul în premieră

Eurovisiono lună ago

TVR prezintă juriul Eurovision România 2022

Emisiunio lună ago

6 concurenți luptă pentru calificarea în finala SuperStar România

Muzicao lună ago

Ionut Voicu lanseaza impreuna cu Dj Lucian&Geo varianta de festival a celebrului hit „Lasa-ma sa beau”

Interviuo lună ago

Victor Ciorbea, invitat duminica aceasta, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Vedeteo lună ago

Mads Langer dedică piesa „Lightning” tuturor formelor de dragoste dintre oameni

Muzicao lună ago

Alina Eremia lansează videoclipul piesei – „Pune-mă la loc”

Emisiunio lună ago

După mai bine de 30 de ani, muzica a revenit în viaţa ei. Întreaga poveste la „Vedeta populară”

Emisiunio lună ago

Toate măștile jos! Finala Masked Singer România e astăzi, la PRO TV

Reality Showo lună ago

AUDIENȚE TV Peste 1.6 milioane de oameni au urmărit, aseară, Visuri la cheie

Muzicao lună ago

The Motans lansează videoclipul piesei „În Golul Tău” – povestea misterioasă a unei iubiri sincere

Muzicao lună ago

Colaborare inedită înainte de Crăciun: André și Iuliana Beregoi lansează „Moșule, ce tânăr ești”

Muzicao lună ago

Voltaj lansează „Anotimpuri”, alături de regretatul muzician Vali Sterian

Trending