Connect with us

UTILE

Pleci la drum pe vreme rea? Iată un mini-ghid de supraviețuire pe șosele

Published

on

Aplicația pe care o folosești pentru a urmări starea vremii nu a fost întocmai precisă în ceea ce privește fenomenele meteorologice? Te-ai trezit în mijlocul unei ploi abundente imediat ce ai terminat de urcat bagajele în mașină pentru vacanță? Nu-ți face griji, meteodependența e doar un mit, iar concediul tău nu are rost să fie deranjat de câteva picături de apă, de eventuale rafale de vânt sau de o cădere masivă de zăpadă. Până la urmă, așteptai de mult momentul să rupi monotonia și rutina, așa că nu e momentul să îți strici starea de spirit doar pentru că afară vremea e mohorâtă.

 

Îți oferim în rândurile ce urmează cele mai bune sfaturi de călătorie cu mașina, pe care te invităm să le afli și să le aplici întocmai. Iată cum trebuie să îți pregătești autoturismul pentru un drum pe vreme rea.

 

Advertisement

Echipează mașina

 

Dacă prognoza meteo nu este una încântătoare pentru următoarele ore în zonele prin care ești nevoit să treci, asigură-te că mașina ta este echipată cât mai bine. Dacă un scut de motor te-ar putea salva de o defecțiune serioasă în cazul unui contact dur cu o groapă din carosabil pe care nu ai văzut-o din pricina ploii abundente sau a zăpezii care a acoperit șoseaua, o pereche de lanțuri te va scoate din încurcătură dacă precipitațiile sub formă de ninsoare nu vor conteni. Indicațiile autorităților nu ar trebui ignorate, mai ales dacă destinația aleasă de tine pentru petrecerea zilelor libere este la mare distanță de casă.

 

Verifică roata de rezervă și kitul de înlocuire a acesteia, iar dacă nu ești sigur că totul este în regulă, dă o fugă până la prima vulcanizare și cere sfatul unui specialist. Nu uita să îți arunci un ochi și asupra kitului de prim ajutor și a triunghiului reflectorizant, pentru a ști sigur că vei avea la îndemână tot ce ți-ar putea folosi.

 

Advertisement

Folosește mici trucuri

 

Soluțiile hidrofobe pentru parbriz te-ar putea ajuta enorm, pentru că acestea îți vor asigura o vizibilitate sporită chiar și în cazul nefericit în care ștergătoarele s-ar putea bloca. Acestea vor împrăștia picăturile de ploaie sau fulgii care ar ateriza pe parbrizul mașinii tale, astfel încât chiar și după lăsarea serii tu vei putea vedea perfect toată partea carosabilă. Le găsești în aproape orice benzinărie, dacă întâmpini probleme cu ștergătoarele pe drum.

 

Tot din benzinării mai poți lua și săculeți cu material antiderapant sau cu sare, care te-ar putea scoate din încurcătură în cazul în care rămâi împotmolit.

 

Advertisement

Ia cu tine mici provizii

 

În cazul în care ninsoarea nu pare să dea semne de încetare, e bine să te pregătești pentru un scenariu mai puțin plăcut, în care ai putea rămâne pentru câteva ore blocat în mașină. Autoritățile pot decide oricând să oprească accesul pe anumite porțiuni de drum din cauza viscolului, dar asta e doar spre binele șoferilor care s-ar încumeta în orice condiții să traverseze o zonă aflată sub cod de vreme rea.

 

Nu pleca la drum mai lung fără să fi făcut plinul de combustibil. Acest lucru te va salva în cazul în care va trebui să menții motorul pornit pentru o perioadă mai mare de timp pentru a asigura o temperatură optimă în habitaclu. Verifică și bateria mașinii înainte de o călătorie mai lungă, pentru a te asigura că aceasta va putea susține consumul de energie în cazul în care ești nevoit să staționezi.

 

Advertisement

De asemenea, câteva sticle de apă, sandwich-uri, fructe și câteva pături te-ar putea scăpa de stresul la care ai fi supus în cazul în care nu mai poți înainta cu mașina din pricina vremii. Dacă toate acestea, pe lângă bagaje și alte accesorii pe care ai decis să le iei cu tine, nu încap în spatele mașinii, poți folosi cu încredere o cutie de portbagaj, care se montează în câteva minute pe cârligul de remorcare, pentru un extra-spațiu la interior și o călătorie comodă.

 

Acestea au fost sfaturile noastre, care sperăm că te-au inspirat suficient cât să le aplici următoarea dată când pleci într-o călătorie cu mașina când afară e vreme rea!

 

sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/apa-autoturisme-drum-estompare-125510/

Advertisement

top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending