Connect with us

Radio

Poveștile de Crăciun se scriu pe muzica Europa FM


Europa FM dă startul celui mai așteptat sezon, cel în care adulții și copiii sunt aduși împreună de poveștile frumoase. Pe lângă cea mai bună muzică de ieri și de azi, colinde și piese de sezon, Europa FM aduce, în premieră, poveștile Crăciunului pe frecvențele sale. 

În fiecare seară, înaintea orei 21, la radio se vor auzi, în lectura vocilor echipei Europa FM,  povești într-o variantă specială de sărbători, preluate din „Disney. Calendar de Advent” al Editurii Litera, dar și din cartea „Te rog, Moș Crăciun”, scrisă de Mirela Retegan și Maya Sorian. Realizatorii și jurnaliștii Europa FM vor deschide seară de seară câte o nouă carte pentru a scrie amintiri magice pe frecvențele Europa FM.

 

Pentru ascultătorii Europa FM, decembrie este o lună de poveste. Părinții și bunicii pot înscrie copiii pentru a avea linie directă cu celebrul Moș Crăciun, la Telefonul lui Moș Crăciun, iar adulții au parte de un Calendar Advent On-air RelaXmas cu sfaturi practice în fiecare zi rămasă până la Crăciun, astfel încât sărbătorile să fie un motiv de bucurie, nu de griji și pregătiri care ne lasă fără energie. 

Pe lângă programe și rubrici noi de sărbătoare, Europa FM a dat startul încă din 1 Decembrie mai multor concursuri, atât pe frecvențele sale cât și pe europafm.ro. Luna decembrie se încheie cu cea mai mare petrecere din România: ReveliONAIR 2022, continuând astfel tradiția ca, în noaptea dintre ani, la Europa FM să se asculte cea mai bună muzică de petrecere de ieri și de azi, fără întreruperi. 

„Credem că radioul este cea mai bună cale de a construi punți între generații, de a ne aduce împreună în momentele delicate ale vieților noastre, dar și la momente de sărbătoare. Nu întâmplător am aflat, pe 1 Decembrie, că românii sunt uniți de 3 cuvinte: speranță, acasă și radio. La Europa FM ne simțim mereu acasă, pentru că acasă este locul în care sunt prietenii, sunt cei dragi, sunt oamenii în care poți găsi un sprijin și este și muzica bună pe care să poți scrie toate amintirile pentru eternitate. Am ales ca în decembrie să aducem o doză concentrată de povești și emoții frumoase, care să alimenteze un 2022 mai bun, plin de speranță. După cum suna o replică dintr-un film popular în aceste zile: „lumea este construită din povești, nu din atomi”, la Europa FM scriem zi de zi povești frumoase alături de ascultătorii noștri”, spune Toader Păun, director de programe Europa FM.

Europa FM este radioul oficial al sărbătorilor și partenerul mai multor târguri de sezon. Printre ele, primul Târg de Crăciun din România care pune în valoare, în exclusivitate, muzica clasică a sărbătorilor de iarnă – Classical Christmas Market – la București, dar și Târgul de Crăciun de la Cluj, care a fost la precedenta ediție pe locul 8 în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, clasament realizat de European Best Destinations.

top-shop.ro%20

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Radio

RADIO TERI, un nou proiect Radio România, dedicat copiilor aflați sub tratament oncologic


De Ziua Națională a Supraviețuitorului de Cancer (5 iunie), la Institutul Oncologic București, Radio România Regional lansează RADIO TERI, un program dedicat copiilor aflați sub tratament oncologic în spitale.

Am selectat din fonoteca Radio România cea mai frumoasă muzică pentru copii, cele mai vesele și pline de culoare piese de teatru radiofonic. Am pus în undă pagini din poveștile lumii, fabule și poezii celebre. Am adăugat glasuri de copii, pline de speranță, vorbe bune și mult optimism și am creat RADIO TERI.

TERI este prietenul care le va sta alături copiilor, făcându-i puternici și încrezători.

În viitor, vom adăuga și lecții din programa școlară pentru copiii care au nevoie de internări frecvente sau de lungă durată.

RADIO TERI se va auzi zilnic, între orele 9 și 13 și seara de la 18 la 21, în saloanele copiilor, precum și în spațiile de activități special amenajate în cadrul secțiilor de oncologie pediatrică. 

Proiectul pilot realizat de Radio România Regional prin București Fm, postul public de radio al Capitalei, se va extinde în perioada următoare la nivel național, pentru a putea beneficia de el cât mai mulți copii aflați în astfel de situații.

Mulțumim partenerilor proiectului pentru sprijinul acordat: Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, domnului profesor universitar dr. Viorel Jinga, rectorul universității, Institutul Oncologic „Prof. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti, doamnei profesor universitar dr. Monica Dragomir, șef secție oncologie pediatrică și Asociația Profesorilor și Educatorilor din Spitale APES, doamnei profesor Fotinica Gliga, președintele asociației.

Mulțumim pentru sprijinul acordat și prietenilor de la HAMA România care au pus la dispoziție aparatura necesară pentru recepția în spital a programelor RADIO TERI. 

Ascultă RADIO TERI și nu uita:

Indiferent cât de greu pare acum, în final totul va fi bine!

top-shop.ro%20

Continue Reading

Radio

Radioul public castiga prime time-ul in Capitala si cea mai mare cotade piata 

Foto credit: Radio Romania Actuali6ati

Studiul de audiență radio din primul val al anului  (ianuarie – aprilie 2022) confirmă popularitatea în mediul urban a postului fanion al Societății Române de Radiodifuziune – Radio România Actualități și poziția de cel mai puternic actor de pe piața radio pentru SRR. 

„Bună dimineață, România!” de la Radio România Actualități este cel mai ascultat matinal al Capitalei.

Radio România Actualități este postul de radio cu cea mai ridicată cotă de piață atât în prime time, cât  și urban, național și în București. 

Conform celor mai recente audiențe, în primele patru luni ale anului 2022, Bună dimineață, România!, emisiunea matinală a postului public de radio este în poziția de lider, cu o cotă de piață de 16,4% în Capitală și o audiență netă zilnică de 131.500 (Daily Reach).

La nivel național, Matinalul Radio România Actualități are cei mai fideli ascultători, cu o cotă de piață de 14,1%: jurnaliștii Daniela Petrican și Cătălin Cîrnu sunt în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la ora 6.00, alături de orașul care se trezește. Fără compromisuri. Doar radio.

În prime time (7:00-14:00), în București, Radio România Actualități, a atras cel mai mare număr de ascultători din piață (141,6 mii, zilnic).

Tot în prime time (7:00-14:00), postul Radio România Actualități a ocupat prima poziție în toate mediile, având 12,7% din timpul total de ascultare, la nivel național, 13,1% în urban, 12% în rural și 14,3% în București.

„Să dăm „Bună dimineață, România!” și Capitala să răspundă este un moment important pentru Radio România Actualități și pentru Societatea Română de Radiodifuziune. Nu doar simbolic. E o victorie construită progresiv de o echipă de redacție experimentată. Vorbim de selecția atentă a conținutului, de construirea cu focus pe public și pe dezideratul relevanței și al misiunii pe care un matinal radio îl are în viața ascultătorilor.

Plănuim să transformăm, în lunile ce vin, cota de piață a Radio România în auditori fideli, spre care sa ne îndreptăm zilnic cu un mix audio și digital de bun-simț, relevanță, căldură, acuratețe și  promptitudine”, a declarat Răzvan Ioan Dincă, Președinte Director General Societatea Română de Radiodifuziune.

Din punct de vedere al cotei de piață și, implicit, al timpului de ascultare, Radio România Actualități este liderul pieței radio astfel: 

  • în București, cu 14,6%, urmat de Radio ZU cu 10,7% și Europa FM 8,0%; 
  • la nivel urban cu 13,6%, urmat de Europa FM cu 11,7% și KissFM cu 10,2%;
  • la nivel național cu 12,9%, urmat de Kiss FM cu 10,7%, Europa FM cu 10,2% și Radio ZU cu 9,3%;
  • în rural cu 11,6% la egalitate cu Kiss FM, urmat de Radio România Regional cu 9,7% și de Radio Zu cu 9,4%; 

După numărul net de ascultători unici, Radio România Actualități se menține pe locul 3 în topul posturilor de radio la nivel național și pe locul 2 în București. 

Societatea Română de Radiodifuziune, cea mai mare audiență cumulată de pe piața radio

Audiența cumulată a studiourile regionale, a Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Antena Satelor și a Radio România Actualități face din Societatea Română de Radiodifuziune cel mai puternic actor în mass-media radio difuzată din țară cu aproape 3,15 milioane de ascultători zilnic cumulat, la nivel național, în valul de primăvară al anului 2022. 

Dintre toate posturile Radio România Regional, Radio Iași este cel mai ascultat, urmat de Radio Craiova și Radio Timișoara. 

Societatea Română de Radiodifuziune reunește stațiile cu emisie națională Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Antena Satelor,  stațiile cu emisie teritorială Iași, Craiova, Timișoara, Reșita, Cluj, Constanța, Târgu-Mureș, Brașov,  București FM, la care se adaugă Radio România Internațional și Radio Chișinău. Acestora li se alătură Radio România Muzical, singurul post dedicat iubitorilor muzicii clasice și jazz și Radio3net Florian Pittiș, post de radio exclusiv online.

top-shop.ro%20

Continue Reading

Radio

Morning ZU, matinalul de la ZU este  cel mai ascultat matinal de radio pe publicul comercial din România

Foto credit: Radio Zu

Veștile bune continuă să vină din partea Radio ZU care, potrivit rezultatelor celui mai recent Studiu de Audiență Radio, continuă să difuzeze cel mai ascultat matinal de radio pe publicul comercial din România. Morning ZU reușește o performanță remarcabilă, înregistrând o creștere de market share față de toamna 2021 de +16%, la nivelul targetului comercial pe Bucuresti.
120.500 ascultători unici pe București aduc matinalul ZU pe locul 1 în topul preferințelor de ascultare la nivelul posturilor private.
La nivelul publicului comercial din urban, Morning ZU este cel mai ascultat matinal cu o cotă de piață de 17.1%, o performanță de asemenea remarcabilă, Morning ZU atingând cel mai mare nivel din ultimii 3 ani.
Creșteri semnificative se înregistrează și la nivelul publicului național. Comparativ cu primăvara 2021, numărul ascultătorilor unici Morning ZU a crescut în acest val cu +10%, iar numărul sferturilor de oră ascultate în acest val este cu +15% mai mare decât în valul similar din 2021.
„ZU ROCKS ROMANIA!🤘💚 NOI NU SUNTEM CEI MAI BUNI OAMENI DE RADIO DIN ROMÂNIA. Dar matinalul de la ZU este din nou, după 5 ani de zile, cel mai ascultat matinal de radio pe publicul comercial din România. Și, pe linie, pe toate celelalte targeturi: publicul comercial din orașele României și publicul comercial din București. Dar știu că asta nu contează pentru voi Eu știu că sunt tot felul de tipi care se autoproclamă cei mai buni oameni de radio din România, salvatorii “aerului” etc…

Să știți că noi nu suntem cei mai buni oameni de radio din România. Noi suntem doar o echipă de oameni.. Și de asta ai nevoie ca să faci un radio. Nu de cei mai buni. Nici măcar de oameni de radio.

Doar de oameni. Și ăsta e ZU. Un radio de oameni. Vă mulțumim că ne sunteți oameni.”, a transmis Mihai Morar după aflarea rezultatelor.
Ascultă Radio ZU pe toate frecvențele, dar și pe Aplicația mobilă disponibilă atât pentru Android, cât și pentru IOS.

top-shop.ro%20

Continue Reading
Trending