Connect with us

UTILE

Pretsite.ro – du-ti afacerea ta în lumea din viitor, in mediul online !

Published

on

Anul 2020 va rămâne în amintirea tuturor drept un an care ne-a testat tuturor rezistența, limitele, capacitatea de a ne adapta unor noi situații, de a reuși să ieșim la liman chiar și atunci când nu mai credeam că va veni sfârșitul acestei pandemii.

Odată cu anunțul apariției vaccinului și începerea deja a procesului de vaccinare, am fi tentați să credem că lucrurile vor reveni, poate chiar curând, la acel normal cu care noi am fost mereu obișnuiți. Dar oare să fie chiar așa? Mai putem oare să revenim în acel punct 0 în care am lăsat viața noastră la începutul lui 2020?

Vor fi mulți cei care vor veni și vă vor spune că nu. Nu mai avem cum să luăm lucrurile de la 0 ca și când nimic nu s-a întâmplat. Este suficient să ne uităm la cât de mult ne-a schimbat acest an obiceiurile noastre, tabieturile, modul în care relaționăm, lucrăm, ne distrăm. Companiile s-au văzut puse în situația de a trimite oamenii să lucreze cu lunile de acasă, industria HORECA a ajuns aproape de faliment, mii, zeci de mii de afaceri, mici sau mari, au fost oprite. Iar noi am văzut că se poate, și asta în cel mai dur mod cu putiință, să ne reducem viața la doar câțiva metri pătrați. Și de acolo să gestionăm totul.

Au reușit să supraviețuiască acestui veritabil tsunami doar cei care s-au adaptat extrem de repede sau cei care erau deja pregătiți pentru orice astfel de situații, având bine ancorat proiectul lor de afaceri și în mediul online. Și nu, să nu credem că o afacere bine construită în online înseamnă doar un site, chiar și cel mai bun site, precum cele făcute de pretsite.ro. O afacere care să reușească în online are nevoie să fie fără cusur în toate mediile sociale. Și, slavă cerului, sunt destule, fie că vorbim de Facebook, de Instagram, de Youtube sau chiar și de noul copil minune al online-ului, Tik Tok.

Advertisement

România este una din țările cu cele mai mari viteze de internet din lume, cu IT-iști care au reușit să intre în echipele celor mai mari companii din lume și să fie cunoscuți chiar și în marile centre de tehnologie din lume. Cu toate acestea, suntem încă, din multe puncte de vedere, departe de ceea ce înseamnă un e-commerce la nivel mare, cu servicii de calitate și siguranța protejării plăților și datelor clienților. Iar cel mai prost la acest capitol stă, din păcate, tot statul român, cel care pare blestemat să nu treacă peste ironia tristă a unui anunț care stârnește mereu hohote de râs: „documentele online se depun la etajul 2”.

Dar care este secretul unui site de succes pentru o afacere online? Cine spune că există o rețetă fixă de la care să nu te abați este departe de adevăr. Totul ține de specificul afacerii tale, de publicul țintă căruia vrei să te adresezi, de impactul pe care vrei să îl ai. Exista un noian de documentație online despre cum se poate promova un site, motiv pentru care mulți oameni de afaceri sunt derutați, neștiind ce anume să aleagă dintre toate aceste metode care promit o mare vizibilitate pe net, soluții miraculoase în aparență, care susțin că pot să urce rapid un site foarte sus în topul căutărilor făcute de utilizatori pe principalele motoare de interogare.

Din nefericire, nu există o metodă imbatabilă care să iți garanteze 100% că dacă o vei folosi o să te poziționeze instant în Top 3 pe Google, de exemplu, deoarece ascensiunea aceasta depinde de foarte mulți factori SEO, în continuă modificare, de care este obligatoriu ca să ții seama.

 

Mai înainte de a porni pe drumul spinos al obținerii unei vizibilități sporite a site-ului tău în mediul virtual, ar fi bine că să răspunzi la un set minimal de întrebări care sună cam așa:

Advertisement

1) Ce resurse de timp și bani sunt dispus că să aloc pentru promovarea website-ului meu?

2) Care sunt cele mai bune metode care funcționează pentru mine, în raport de bugetul pe care îl am și de intervalul de timp în care îmi doresc că să obțin rezultate vizibile?

3) Pot implementa singur aceste resurse sau este mai bine că să apelez la o firma ce oferă servicii de promovare site pe bază de abonament ori punctual, per proiect?

Daca nu ești în măsură ca să răspunzi detaliat la ele înseamna că ai nevoie de a solicita ajutor de la specialiștii în promovare online.

Cele mai bune metode de promovare web

Advertisement

După o clasificare succintă, metodele ce conduc la o vizibilitate sporita se împart în:

– metode de promovare online ce generează rezultate rapide;

– metode de promovare online cu rezultate pe termen mediu și lung.

În perioada actuală, când mediul virtual începe să fie suprasaturat de afaceri online, când pe nișa dvs. de activitate sunt o mulțime de alți jucători care vă fac o concurență acerbă, nu mai puteți face față de unul singur provocărilor ce apar continuu, așa încât este mai înțelept ca să apelați la o firmă de specialitate pentru a vă promova afacerea, deoarece, în condițiile în care nu aveți vizibilitate mare, mai precis nu vă situați pe prima jumătate a primei pagini Google (locurile 1-5), dacă nu aveți notorietate pe Facebook și Instagram, traficul pe site-ul vostru va avea de suferit, userii vizați nu vor putea afla de dvs., conversiile nu vor fi foarte numeroase, automat nici vânzările de produse și/sau servicii, iar profitul obținut va fi scăzut, riscând chiar să dați faliment cu business-ul online pe care îl desfășurați.

 

Advertisement

Așadar, a aloca un buget pentru promovare online, apelând la specialiștii dintr-o firmă cu notorietate în domeniu, nu mai este în perioada actuală un moft, ci un lucru absolut necesar.

top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending