Connect with us

Televiziune

Producătorul TVR Marina Almășan hărțuită de conducerea Televiziunii Naționale!

Published

on

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a notificat ieri, 21 septembrie 2020 conducerea Societății Române de Televiziune să înceteze, de îndată, orice acțiune de hărțuire asupra membrei MediaSind TVR, Marina Almășan, producător, realizator și jurnalist profesionist în instituția publică de presă.
Declarațiile făcute de jurnalista TVR publicației Gandul.ro: Marina Almășan, despre colegul Mircea Radu: ”L-am compătimit sincer! Trebuie să fi fost într-o situație tare disperată”  (foto Gandul.ro) referitoare la prejudiciul de imagine provocat de intenția lui Mircea Radu de a ascunde suma reală pentru prestațiile sale la emisiunea Down the Road, a provocat o criză de nervi din partea șefei instituției, Doina Gradea și a consilierului său de management și șef al comunicării din TVR. Aceasta a dat ordin așa-zisului consilier de etică, Andraș Istvan Demeter, să facă o anchetă administrativă pentru ca  Marina Almășan să fie sancționată disciplinar pentru curajul de a apela la dreptul la opinie.
Acțiunea lui Andras Demeter asupra producătorului TVR este ilegală deoarece procedura de conduită în baza căreia acționează consilierul de etică a fost atacată în instanță de MediaSind TVR pentru că încalcă flagrant prevederile Constituției României, Codului Muncii, convențiilor OIM și directivelor europene din domeniul libertății de exprimare și al relațiilor de muncă. Totodată, Andraș Demeter încalcă și prevederile Legii SRR și SRTv care dau dreptul doar Comisiei de Etică și Arbitraj să analizeze si să se pronunțe asupra problemelor de deontologie profesională, precum și față de conflictele dintre jurnaliști. Iată întrebările tendențioase și puerile ale așa-zisului consilier de etică al TVR adresate membrului de sindicat:
 
„1.articolul in cauza si, respectiv, fotografia au fost publicate cu acordul Dvs? 2. declarațiile exclusive din continutul articolului au fost redate cu acuratete de catre autorul/autorii acestuia (reporterii Gandul.ro) sau au suferit modificări operate de catre acesta/acestia? Daca da, care dintre ele si in ce sens? 3.sunteti de acord cu toate elementele de fond si de forma ale articolului respectiv, astfel cum apar ele publicate – in sensul in care afirmațiile atribuite de catre reporterii Gandul.ro reprezinta punctul de vedere al producatorului si realizatorului TV Marina Almasan? 4. aveti altceva de mentionat (de precizat, completat, adaugat)?”
Precizăm că Agenția Națională de Integritate a solicitat instanței anularea tuturor actelor semnate de Andraș Istvan Demeter după rămânerea definitivă a Deciziei nr.3456 din 8.11.2017 a Înaltei Curți de Casație și Justiție (mai multe amănunte aici: : Pentru conflict de interese, ANI a solicitat Justiției anularea tuturor actelor semnate de Andraș Istvan Demeter, șeful Casei de Producție din TVR și membru al CA din Radioul Public!).
Conform  art. 127 alin. c) din Actul adițional nr. 1 la Contractul Colectiv de Muncă din SRTV, angajatul TVR are dreptul, fără a suferi vreo consecință, să-și exprime în mod liber opiniile personale în legătură cu orice evenimente sau persoane, respectând deontologia profesională. Având în vedere aceste fapte abuzive, precum si prevederile art. 5 din  Legea nr. 151/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii privind actele de discriminare și hărțuire asupra membrilor de sindicat, cu observarea prevederilor din Codul Penal privind abuzul în funcție, MediaSind va sesiza instituțiile competente pentru a cerceta și sancționa noile abuzuri ale conducerii TVR.
Departament Comunicare MediaSind TVR

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending