Connect with us

Naturiste

Răsfăț complet cu cocos

Published

on

La ce te gândești când spui cocos? La o plajă cu nisip fin unde simți briza mării și bei sucul răcoritor al unei nuci de cocos? La un mousse fin cu lapte de cocos, gata scos din frigider, care îți încântă papilele gustative? Sau la o mască de păr hidratantă care îți face părul mai strălucitor și mai mătăsos?

 

Cu gama „Cocos” de la Sano Vita toate răspunsurile sunt corecte.

Dacă ar fi să localizăm pe glob Cocos nucifera – așa cum este denumită științific nuca de cocos – am merge în partea de sud a Asiei, în Malaezia sau Polinezia. Datorită faptului că nuca are 3 mici orificii, exploratorilor spanioli li s-a părut că amintește de fața unei maimuțe, așa că au denumit nuca „faţa zambitoare”. Apropo, știai că din nuca de cocos poți folosi absolut toate părțile? Apa, laptele, pulpa, zahărul, uleiul și chiar carcasa sunt utile.

Fructul-minune a început să fie mediatizat abia în ultimii ani, mai ales odată cu vedetele de la Hollywood care îl recomanda călduros.  Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow și Emma Stone sunt doar câteva dintre actrițele care folosesc uleiul sau laptele de cocos pentru ten, corp, îngrijirea danturii sau pentru gătit. Așadar, nuca de cocos a devenit un aliment must-have atât pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată, cât și în ritualurile de îngrijire a întregului corp, fiind nutritivă, bogată în fibre și plină de vitamine și minerale. Unde mai pui că are și un miros delicat și plăcut!

 

Știi cum se obține crema de cocos sau băutura de cocos Sano Vita? Partea albă a nucii de cocos, „carnea”, este rasă și înmuiată în apă fierbinte, astfel că crema se ridica la suprafață iar lichidul rămas se presează printr-o tifon pentru a extrage laptele de cocos. Crema de cocos are o consistență vâscoasă și poate reprezenta un înlocuitor perfect al iaurtului sau smântânii de origine animală, în timp ce băutura de cocos poate fi noul tău ‚lapte’ – un aliment perfect mai ales dacă ai intoleranță la lactoză sau ești vegan/ă. Pe ambele le poți folosi în prepararea mâncărurilor, fiind un ingredient delicios pentru deserturi prin gustul natural dulce.

Uleiul de cocos extravigin se obține din pulpă de cocos și este varianta cea mai sănătoasă, deoarece procedeele folosite sunt mecanice, păstrând nedegradate proprietățile uleiului. În cazul  uleiului de cocos Sano Vita, nucile de cocos folosite au fost culese manual, ceea ce înseamnă că au fost alese cu grijă după ce au ajuns la maturitate. Pe lângă utilizarea în gastronomie, încearcă uleiul de cocos în măștile de păr, pentru hidratarea pielii și îngrijirea cavității bucale. De ce? Pentru că este hidratant și antibacterian în același timp.

Nu-i așa că nu vrei să ratezi ocazia de a consuma fibre, vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6 și minerale precum fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu? Gama „Cocos” e versatilă – poți pregăti o rețetă de prăjitură cremoasă sau o mască de față hidratantă – tu alegi. Așa că bucură-te de beneficiile nucilor de cocos iar efectele vor fi vizibile…fața ta fiind acum zâmbitoare.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Naturiste

Locuri și oameni dedicați vieții sănătoase și de calitate

Published

on

Joi, 16 mai, Taupe Bistro, locul unde inovația întâlnește tradiția în excelență și Eisberg, compania care prin inovație revoluționează ideea de salată proaspătă, au fost gazdele unui eveniment dedicat jurnaliștilor și bloggerilor de lifestyle.

 

Conceptul de viață sănătoasă și de calitate a reunit cele două companii, care i-au provocat pe oaspeți să trăiască o experiență marcată de inovație și prospețime, de la ambianța bistroului Taupe, situat într-un loc plin de tradiție, la preparatele gastronomice moderne și savuroase, bazate pe asocieri inspirate de salate Eisberg și ingrediente de calitate.

“Deschiderea acestui bistrou a însemnat o provocare, pe care am ales să o accept, dorind să resuscitez ceea ce era un loc ales de crema societății de odinioară, care ieșea la o cafea bună sau la masă, pe bulevard. Îmi doresc să refacem atmosfera, dar să o aducem puțin în zilele noastre, să redevină un loc unde poți petrece timp alături de cei dragi, beneficiind de servicii de calitate.

Ingredientele proaspete sunt un alt criteriu important, atunci când este selectat locul preferat, cel la care revii cu plăcere și încredere” a declarat Cristi Opaiț, antreprenorul ce deține, pe lângă Taupe Bistro și Lido’s Brasserie, alte două localuri în București și Vama Veche.

Produsele companiei Eisberg sunt prezente pe piață încă din 1996, și din 2005, de când au început să se adreseze consumatorului final, și-au câștigat încrederea acestuia inovând permanent.

Sloganul “din pungă direct în farfurie” a atras un segment în creștere al populației, preocupat în special de alimentație sănătoasă dar și de gestionarea eficientă a timpului liber, pe care să-l aloce cu predilecție propriei persoane.

“Practic, oferim un produs gata de consum, iar la capăt consumatorul, în afară de bucuria gustului, are mai mult timp la dispoziţie ca să facă ce-şi doreşte – să se plimbe, să iasă la masă cu prietenii sau familia, să facă sport, să citească, să călătorească etc. Putem spune că salatele Eisberg reprezintă un stil de viaţă sănătos.” a declarat Lucian Trofin, director general al companiei Eisberg.

Cele două companii, cu valori comune sau complementare, pe care le potențează reciproc, au prezentat oaspeților un meniu creat de chef-ul de la Lido’s Brasserie, cu preparate pline de savoare, bazate pe combinații de salate și ingrediente proaspete de calitate, ce se regăsesc atât la bistroul Taupe cât și la braseria Lido.

Continue Reading

Naturiste

CEAPA, UN MIRACOL la indemna oricui! Iată aici cum poţi avea o sănătate de fier în orice anotimp!

Published

on

Continuăm să vă oferim informaţii despre cele mai preţioase legume care ne sunt la îndemână şi au proprietăţi şi beneficii miraculoase.

Ceapă este un antibiotic natural de excepţie, fie că vorbim de ceapă galbenă, albă sau roşie!

 

Ce beneficii are ceapa consumata in stare cruda?

Proprietăţile antibiotice ale acestor „medicamente vegetale” se datorează compuşilor sulfuraţi, ce distrug microorganismele. Cel mai important compus sulfurat este alicina, care le conferă acestor legume proprietăţi detoxifiante, sudorifice, expectorante, tonice şi antispastice. Datorită acestor proprietăţi, ceapă şi usturoiul sunt
indicate în virozele respiratorii.

Alicina are şi proprietăţi anticoagulante. De aceea, ceapă şi usturoiul pot împiedica formarea trombozelor. De asemenea, alicina contribuie la scăderea colesterolului şi a trigliceridelor din sânge şi previne afecţiunile cardiovasculare (ateroscleroza, cardiopatia ischemică).

Consumaţi zilnic câte o ceapă mică timp de 30 de zile şi veţi scăpa de răceală şi gripă în sezonul rece! 

Ceapa contribuie substanţial la sănătatea ţesuturilor conective, deoarece acestea au nevoie de sulf pentru a se forma.

Ceapa conţine săruri minerale (sodiu, potasiu, fier, sulf, iod, siliciu, fosfat), principii antibiotice, glucide, lipide, zaharoză, acizi organici, steroli, vitamine (vitamina c, vitamine din grupul b, vitamina E), ulei volatil, saponine.

Ceapă crudă mai este bună pentru dureri de burtă, acesta poate fi consumată sub formă de ceai sau comprese exact acolo unde simţiţi durerea. 

Am gasit si un material video interesant! Va invitam sa-l vizionati.

 

Foto Credit: retetedesanatate.ro

Video Credit: Youtube

Continue Reading

Naturiste

VITAMINE ŞI MINERALE într-un pahar: Suc de morcovi şi portocale

Published

on

Mă gândeam zilele acestea ce suc natural să mai beau şi mi-am adus aminte că în perioada rece îmi place să beau suc de morcovi şi portocale. Este super gustos şi are foarte multe proprietăţi.

Morcovii conţin vitamina A şi betacaroten, sunt legumele cu rădăcina profundă în sol, iar acest lucru le permite acestora să absoarbă o serie de minerale abundente. Ei sunt, de asemenea, bogaţi şi în  vitama B.

Sucul de morcovi curaţă şi reface ficatul. Ficatul este organul care detoxifica corpul nostru – fără de care am muri de la adunările interne toxice. Sucul de morcovi a fost numit sucul vindecător de aur.

Detalii complete pe VIATA BIO!

Foto Credit: viatabio.com

Continue Reading
Advertisement
NaturisteO zi ago

Locuri și oameni dedicați vieții sănătoase și de calitate

FrumuseteO săptămână ago

PREMIERA! Dermalinfusion – tehnologie revolutionara cu 3 acțiuni simultane, acum si in Romania!

Life Style1 lună ago

Caută rețete sănătoase pe NutritionMixLife, scapă de grija meniului zilnic

Timp Liber2 luni ago

ANA Hotels SPA Collection inaugurează centrul ANA Wellness & SPA din cadrul Hotelului Crowne Plaza Bucharest

Life Style2 luni ago

Cum să alegi comoda tv perfectă pentru living

Frumusete3 luni ago

Tratament hydrafacial Bucuresti. Ce este si de ce a devenit atat de popular

Sanatate3 luni ago

Aquatique, frumusețe din apă

Sanatate4 luni ago

Sistemul tău imunitar este în impas? Întărește-ți imunitatea cu Detrical!

Sanatate5 luni ago

Dolorgiet® Gel Analgezic – Pentru tratamentul durerilor musculare sau articulare acute!

Sanatate5 luni ago

Dr. Ion Bogdan Codorean dezvaluie secrete de prim ajutor in cazul accidentelor la schi

Culinar5 luni ago

Rețete festive pentru Crăciun și Anul Nou de la PrăjiturEla

Terapii5 luni ago

Ce este masajul terapeutic?

Sanatate5 luni ago

Cancerul de col uterin, soluții de prevenție!

Life Style6 luni ago

Noul gust EXTRA-SEC în gama ZAREA Diamond Collection

Stiri6 luni ago

La cine apelam pentru auditul de mediu

Sanatate6 luni ago

Dr. Serban Atanasiu: “Romanii din diaspora vin acasa de sarbatori si pentru rezolvarea problemelor stomatologice”

Evenimente6 luni ago

Alimentatie rationala pentru sanatate, editia a 3-a

Sanatate6 luni ago

De ce Suplimente Organice?

Sanatate6 luni ago

Cum faci față anunțului că suferi de o boală incurabilă?

Frumusete7 luni ago

Salon de infrumusetare. Vezi toate beneficile!

Trending