Connect with us

LECTURĂ

Recomandare de lectură: Paştele în familie. Tradiţii, reţete şi decoraţiuni

Autoarea Bianca Bujor ne invită să petrecem „Paştele în familie”. Noul titlu a apărut la Editura Creator.

După „Jurnalul unei fane a sărbătorilor de iarnă”, autoarea Bianca Bujor revine cu un nou titlu de sărbătoare: „Paştele în familie. Tradiţii, reţete şi decoraţiuni”. Povestiri simpatice cu tâlc, versuri inspirate de primăvară, preparate delicioase şi idei creative pentru decoraţiuni – toate se regăsesc în noul titlu al editurii Creator. În plus, cartea aduce şi un strop de interactivitate, invitându-i pe cititori la o „vânătoarea de ouă” printre paginile colorate cu dichis.

În primul capitol – „Povestirile de Paşte ale lui Bulgăraş” – cititorii vor (re)descoperi, alături de iepuraşul Bulgăraş, ce înseamnă Paştele, cum să ne pregătim pentru această perioadă, despre tradiţii, dar şi obiceiuri moderne. După atâtea întâmplări minunate alături de simpaticele personaje, trecem în bucătărie şi preparăm „Bunătăţi pentru masa de sărbătoare”. A doua parte a cărţii „Paştele în familie” ne propune o selecţie de reţete pentru gustări şi deserturi numai bune de pus pe masa festivă.


Pregătirile de sărbătoare nu se opresc aici, căci în continuare „Meşterim împreună cu iepuraşul”. În următorul capitol practic învăţăm pas cu pas cum să realizăm decoraţiuni în ton cu primăvara. De la coroniţele de Paşte, ce au devenit tot mai populare în ultima vreme, la ouă decorative, coşuleţe cu motive pascale, până la un mini copac decorat. Nici de această dată nu putea lipsi poezia cu ale sale „Versuri din primăvară”. Dar surprizele pentru iubitorii de lectură continuă, iar mai multe despre noua carte a povestit chiar autoarea braşoveancă, Bianca Bujor.

„Lansarea celei de-a doua cărţi de sărbătoare înseamnă bucurie şi emoţie la fel ca la debut. Şi de această dată mi-am dorit să aduc ceva nou şi special pentru cititori, tocmai pentru ca experienţa lecturii să fie şi mai deosebită. Alături de conţinutul divers care se adresează întregii familii, cărticica de Paşte este şi interactivă. Mai precis, anumite povestioare fac trimitere către o reţetă, un tutorial sau o poezie, ca într-o vânătoare de ouă distractivă, dar din care avem şi de învăţat. Surprizele nu se opresc aici pentru că am pregătit, împreună cu minunata echipă a editurii Creator, o mini-colecţie de felicitări ce pot fi dăruite drept cadou celor dragi nouă”, povesteşte autoarea.

Cartea Paştele în familie. Tradiţii, reţete şi decoraţiuni este disponibilă în librăriile online, dar şi în cele fizice, fiind o idee originală de cadou recomandată de însuşi… Iepuraşul de Paşte.

top-shop.ro%20

LECTURĂ

10 cărți de la ap! care te vor motiva și inspira în 2023

Perioada sărbătorilor de sfârșit de an reprezintă momentul perfect pentru a citi în tihnă, cu atât mai mult dacă ne aplecăm asupra unor titluri care ne oferă inspirație și motivație pentru noul an. Lectura joacă un rol important în viața noastră, pentru că citind poveștile altora realizăm că nu suntem singuri, că au trecut și alte persoane de-a lungul timpului prin dileme similare, iar asta ne poate inspira și motiva să găsim soluții practice.

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum: dezvoltare personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate și wellbeing. Iată o selecție de titluri de nonficțiune de top din portofoliul editurii, lecturi în care vei găsi îndrumare, inspirație și motivație pentru a păși cu dreptul în 2023.

Prea bun ca să fii ignorat: De ce este competența mai importantă decât pasiunea, de Cal Newport, reprezintă un alt punct de vedere cu privire la factorii care contează cel mai mult pentru a avea succes în carieră. Newport contestă ideea că pasiunea este cel mai important factor care îți poate garanta succesul în carieră, considerând că mai degrabă abilitățile pe care le deții sunt responsabile pentru acest lucru și că muncind, punându-ți în practică abilitățile ‘înveți’ să iubești ceea ce faci, nu invers. Autorul s-a documentat în rândul investitorilor, al scenariștilor, al programatorilor excepționali și al profesorilor remarcabili – asta pentru a oferi doar câteva exemple −, în încercarea de a înțelege cu adevărat ce contează și ce nu contează atunci când un om vrea să-și construiască o carieră strălucită.


Liniștea este cheia, de Ryan Holiday, este genul de lectură care te face bine la propriu, o carte despre cum să trăiești frumos, care se adresează celor care se simt copleșiți de zgomotul de fundal al lumii moderne, dar și celor care încearcă să se regăsească într-un mediu plin de distrageri. Holiday vorbește în carte despre ceea ce budiștii numesc „upekkha”, musulmanii „aslama”, evreii „hishtavut”, grecii „euthymia” și „hesychia”, epicurienii „ataraxia”, iar creștinii „aequanimitas”, sau… despre ceea ce noi, pe românește numim liniștea sufletească și cum o putem dobândi. Pentru a te ajuta să îți regăsești liniștea sufletească autorul îți spune poveștile și strategiile unor oameni care au găsit modalități de a-și regăsi pacea interioară în ciuda mediului în care au fost nevoiți să trăiască, precum: John F. Kennedy, Winston Churchill, Fred Rogers, Anna Frank, regina Victoria, Socrate, Napoleon, Leonardo da Vinci sau Marc Aureliu.

Cu 1% mai bun: Cum mi-am atins potențialul maxim și cum o poți face și tu, de Chris Nikic & Nik Nikic, spune povestea motivațională a lui Chris Nikic, tânărul care a inspirat oameni de pe tot globul când a scris istorie, devenind prima persoană cu sindrom Down care a terminat un triatlon 𝗜𝗥𝗢𝗡𝗠𝗔𝗡 pe distanță completă. În anul 2021, Cartea Recordurilor Guinness a recunoscut succesul lui Chris, care a înotat 3,8 km, a mers cu bicicleta 180 km și a alergat 42,2 km în cadrul cursei Visit Panama City Beach IRONMAN din Florida. El a terminat cursa în 16 ore, 46 de minute și 9 secunde – cu 14 minute înainte de expirarea timpului oficial de 17 ore.  În carte aflăm povestea acestui tânăr remarcabil și pașii care l-au condus către succes, aplicabili în orice domeniu al vieții. Este o poveste care ne inspiră, ne motivează și ne arată cum putem transforma imposibilul în posibil: prin disciplină, muncă și curajul de a ținti cât mai sus. Sfaturile utile din carte sunt aplicabile în orice domeniu al vieții și ne învață, prin exemple concrete, cum să devenim cu 1% mai buni în fiecare zi, în drumul nostru către succes.

Îți vei îndeplini mai ușor rezoluțiile financiare pentru 2023 aplicând ideile din Psihologia banilor, de Morgan Housel, carte vândută în 2 milioane de exemplare. Este lectura care te va face să conștientizezi faptul că succesul financiar nu depinde atât de mult de nivelul nostru de inteligență, ci mai degrabă de felul în care știm să ne comportăm și să ne raportăm la bani. S-a dovedit faptul că geniile lipsite de control asupra emoțiilor lor pot fi adevărate dezastre financiare, în timp ce oamenii de rând care nu au niciun fel de educație financiară pot deveni bogați dacă își însușesc câteva aptitudini comportamentale simple. Așadar, a venit timpul să te convingi că succesul financiar nu este vreo știință complicată, ci o aptitudine personală, în care felul în care te comporți este mai important decât ceea ce știi. Cartea te va ajuta totodată să înțelegi mai bine de ce se înglodează oamenii în datorii, de ce nu economisesc, de ce devin din ce în ce mai lacomi pe măsură ce se îmbogățesc, care sunt adevăratele beneficii pe care ni le pot aduce banii, dar și multe alte lucruri interesante referitoare la modalitățile extrem de diferite în care oameni diferiți se raportează la chestiunile referitoare la bani.

Secretul Veacurilor, de Robert Collier, este cartea perfectă pentru toți aceia care au nevoie de o sursă de inspirație pentru a-și părăsi zona de confort și a începe să facă ceea ce doresc cu viața lor. Cartea îți va arăta că ai o putere interioară nefolosită și te va învăța metode simple și directe de-a o folosi pentru a obține atât fericirea domestică, cât și succesul în afaceri.

O carte despre eroul din tine, Zi de zi erou, de Robin Sharma este lectura care te va ajuta să te dezvolți, să te vindeci și să evoluezi spiritual, fiind pe deplin conștient de faptul că eroi nu sunt doar marile personalități ale lumii precum Nelson Mandela, Harriet Tubman, Mahatma Gandhi, Florence Nightingale sau Oskar Schindler, eroi suntem fiecare dintre noi într-o anumită măsură atunci când ne ghidăm după principii sănătoase de viață.  Cartea îți va furniza în acest sens o serie de povești și lecții de viață care te vor inspira să trăiești după alte coordonate, bucurându-te mai mult și suferind mai puțin. Zi de zi erou este, cu alte cuvinte, o carte excelentă pentru toți cei care își doresc să se reinventeze sau să abordeze viața într-o manieră diferită de cea în care au făcut-o până acum.

O femeie își face un plan, Maye Musk, sau Sfaturi pentru o viață plină de aventură, frumusețe și succes este autobiografia lui Maye Musk, mama lui Elon Musk. Lectura ne oferă lecții valoroase de viață desprinse din propria sa poveste captivantă. Mama miliardarului Elon Musk – pe care în copilărie îl poreclea „enciclopedia” – a avut o carieră atipic de longevivă în lumea modellingului, aceasta întinzându-se pe mai bine de 50 de ani. Maye a apărut pe coperțile mai multor publicații prestigioase, precum Revista Time, Women’s Day și Vogue, iar cotidianul New York Post i-a recunoscut faima cucerită prin forțe proprii, numind-o „un star cu drepturi depline”. La 69 de ani a fost aleasă imaginea brandului de cosmetice CoverGirl, devenind astfel cea mai în vârstă CoverGirl din istorie. O lectură interesantă, atât pentru detaliile despre familia Musk, cât și pentru tonul motivațional.

Uită de griji, începe să trăiești, de bine-cunoscutul autor Dale Carnegie este o carte ușor de parcurs care îți dă o stare de bine. Adună laolaltă poveștile de viață ale unor oameni cunoscuți, dar și ale unor persoane care au fost la cursurile de public speaking ale autorului. Cartea este un ghid practic pentru a elimina îngrijorarea din viața ta, scris în urma unor concluzii trase pe baza experiențelor reale de viață a mii de adulți care au fost cândva elevii autorului. În carte vei regăsi o serie de adevăruri stravechi, eterne pe care ești invitat să le aplici în viața ta de zi cu zi, pentru a trăi mai relaxat și mai fericit.

Efectul compus, de Darren Hardy furnizează o „hartă” a succesului alcătuită din principiile de bază care stau la baza sistemului numit de autor ‘efectul compus’. Cartea este o lectură tipic motivațională, ușor de parcurs, care te lasă cu sentimental că poți cuceri lumea și te poartă spre destinația SUCCES. Darren Hardy estefostul editor al revistei SUCCESS, autor de bestselleruri New York Times, orator distins de Asociația Americană a Oratorilor cu premiul „Master of Influence” pentru profesionalismul de care dă dovadă în arta vorbitului în public și consilier pentru unii dintre cei mai de succes oameni ai planetei.

Ziua de astăzi contează, John Calvin Maxwell, sau 12 practici zilnice care îți garantează succesul este o carte excelentă pentru cei interesați de dezvoltare personală, plină de momente savuroase de umor. Un umor pe cât de autentic, pe atât de sugestiv în legătura cu firea cât se poate de sucită a omului. Falsa credință, sacrificiile pe care suntem capabili să le facem pentru bani, avariția dusă la extrem, incapacitatea de a ne asuma pentru mult timp responsabilitatea vieții de familie, sau de a gândi pentru succes, nu pentru eșec, pentru toate aceste slăbiciuni umane, John Maxwell ne oferă alternative, remedii și modalități de îndreptare în cartea de față. John Calvin Maxwell este un autor american, orator, coach și pastor care s-a remarcat la nivel internațional datorită romanelor sale din domeniul leadership-ului. Printre cărțile sale de succes se numără „Cele 21 de Legi Supreme ale Liderului” și „Cele 21 de Calități ale Liderului”. Cărțile sale s-au vândut în milioane de exemplare, iar unele dintre ele au fost incluse pe lista bestsellerelor New York Times. Până în prezent John Maxwell a vândut peste 19 milioane de cărți în întreaga lume.

***

ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în nonficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 300 de titluri în format audiobook, multe dintre acestea fiind bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți.

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum dezvoltarea personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură în orice moment al vieții lor.

top-shop.ro%20
Continue Reading

LECTURĂ

Editura Librex lansează romanul “Respirația Dragostei”, de Brittainy C. Cherry

La final de an, Editura Librex își suprinde cititorii cu un roman fascinant , “Respirația Dragostei” ce poartă semnătura scriitoarei Brittainy C. Cherry. O poveste de dragoste dintre două persoane care au suferit enorm și care sunt atrase una de cealaltă într-un mod inexplicabil.  Brittainy C. Cherry este recunoscută pentru stilul său de a transforma cuvintele în opere de artă și de a transmite emoții puternice, indiferent de subiectul abordat, poveștile sale ținând cititorul în suspans de la prima până la ultima pagină.

Autoarea de origine americană a absolvit Universitatea Carroll, este licențiată în Artă Teatrală și are o specializare în scriere creativă.  Brittainy Cherry se declară îndrăgostită de cuvinte și îi place să ia parte la scrierea de scenarii. În prezent locuiește în Milwaukee, Wisconsin unde scrie povești și în timpul liber se distrează alături de animalele sale de companie.

Aflăm numele primului războinic care merge la Survivor

După toți acești ani în care a scris zeci de cărți, încă se declară îndrăgostita de romanele de dragoste și spune că mai are un milion de idei pe care abia așteaptă să le împărtășească cu publicul din întreaga lume. Fiecare carte scrisă Brittainy surprinde cu personaje unice, povești de iubire pentru adulțim pline de romantism contemporan. Doar citindu-le vă veți îndrăgosti de ele. Așa este și romanul “Respirația Dragostei” ce spune povestea dintre Tristan și Elizabeth, doi oameni care au încercat din răsputeri să găsească o cale de a trăi – de a respira din nou, după evenimentele tragice petrecute în viețile lor. Sunt atrași unul de celălalt în mod inexplicabil și niciunul dintre ei nu a fost inițial conștient de adevărata legătură care i-a adus întâmplător împreună în primul rând. O poveste cu un subiect trist, dar extrem de emoționantă și plină de speranță.


Despre carte

Povestea cărții se desfășoară în jurul celor două personaje Elizabeth și Tristan, amândoi răniți și incercând să facă față provocărilor din viața de zi cu zi. Elizabeth și-a pierdut soțul și se străduiește să țină totul sub control pentru fiica ei de doar câțiva anișori. Tristan nu poate trece de pierderea soției și a fiului său, devenind antisocial și subiectul bârfelor din oraș.

Povestea începe cand, după un an de la pierderea soțului, Elizabeth decide că este timpul să se întoarcă acasă. Destinele celor doi se încrucișează atunci când Elizabeth îi lovește accidental cu masina câinele lui Tristan.  Elizabeth și Emma (fiica ei) încearcă să se împrietenească cu Tristan, dar el este nepoliticos de fiecare dată. Amândoi sunt răniți, dar există ceva la Tristan care o atrage pe Elizabeth.  De aici până la debutul unei noi povești de dragoste nu mai este decât un pas. Cei doi încep o relație de prietenie, dar, pe măsură ce timpul trece, ei devin din ce în ce mai apropiați. Diferite situații le pun relația la încercare, iar spre final, lucrurile iau o întorsătură complet neașteptată.

AM FOST AVERTIZATĂ DESPRE TRISTAN COLE

„Stai departe de el”, spuneau oamenii.

„E sălbatic.”

„E rece.”

„E distrugător.”

 E ușor să judeci un om după trecutul său. Să te uiți la Tristan și să vezi un monstru.

 Dar eu nu am putut face asta. Am acceptat rămășițele care trăiau în el pentru că același lucru trăia și în mine.

 Eram amândoi pustii.

Amândoi căutam altceva. Ceva mai mult.

Amândoi voiam să punem laolaltă bucățile sfărâmate ale trecuturilor noastre.

Poate așa ne vom aminti cum este să respiri.

Romanul “Respirația Dragostei”, de Brittainy C. Cherry este disponibil pe site-ul librex.ro, în magazine online și în librăriile din toată țara. 

top-shop.ro%20
Continue Reading
Trending