Connect with us

RECOMANDARI TV

Recomandările lunii mai la HISTORY Channel

Published

on

Recomandările lunii mai la HISTORY Channel

Vânătorii de Epave (4×60’)

Din 2 mai | Lunea, ora 21:00

În această mini-serie documentară în patru părți, prezentatorul și jurnalistul Ross Kemp își împlinește visul de o viață de a se scufunda și explora epave marine, descoperind povești ascunse și recuperând comori.

Inspirat de trecutul maritim al familiei sale, Ross urmează un curs special de pregătire intensivă sub îndrumarea supraveghetorului de scufundări Neil Brock și cu ajutorul unor scafandri experți, Emily Turton și Mallory Haas, explorând epave spectaculoase din largul coastei Marii Britanii.

Advertisement

De la Insulele Orkney până în sudul Devonului, Ross va explora epave ale unor nave din cele două războaie mondiale, submarine experimentale, primele nave de sclavi și fregate napoleoniene – căutând indicii și artefacte în condiții subacvatice dificile care, la întoarcerea pe uscat, îl vor conduc la incredibila poveste din spatele fiecărei epave.

Cele mai mari mistere ale istoriei cu Laurence Fishburne | Sezonul 3 (12×60’)

Din 8 mai, Duminica, ora 21:00

Serialul documentar „Cele mai mari mistere ale istoriei”, găzduit și dezbătut de celebrul actor Laurence Fishburne, revine la HISTORY Channel cu un nou sezon de investigații speciale care abordează și analizează în detaliu mistere istorice ale lumii.

Advertisement

Pe parcursul a 12 episoade publicul va afla informații surprinzătoare și va descoperi perspective noi ale unor evenimente istorice celebre, prin dovezi, investigații și interviuri inedite.

Cât de adevărată este povestea Sfântului Graal, una dintre cele mai râvnite și misterioase relicve religioase? Unde se află faimoasa Cameră de Chihlimbar? Ce s-a întâmplat cu zborul MH370? Cine este Jack Spintecătorul?

La aceste întrebări va căuta răspunsul Laurence Fishburne, alături de experți, istorici și analiști care studiază și demonstrează enigme ale istoriei lumii.

Înapoi în trecut (10×30’)

Din 12 mai, joia, ora 21:00

Advertisement

Cum ar fi dacă am putea călători în timp și analiza îndeaproape momente cruciale ale istoriei? Noua serie marca HISTORY Channel găzduită de Theo Wilson – nepotul unui aviator din faimosul grup al forțelor armate americane format din piloți afro-americani, Tuskegee Airmen – îmbină materiale de arhivă originale, mărturii ale experților și reconstituiri dramatice utilizând grafica computerizată, pleasându-l pe Wilson la fața locului unora dintre cele mai importante momente din istorie.

Telespectatorii vor descoperi perspective surprinzătoare asupra modului în care o hartă, un dans și o sincronizare fatală au fost factori în asasinarea președintelui Abraham Lincoln și cum reducerea costurilor, vremea și o scânteie au provocat una dintre cele mai grave catastrofe aviatice din istorie, incendiul și prăbușirea dirijabilului german Hindenburg.

Printre momentele puse sub lupă de Theo Wilson se numără dezastrul de la Cernobîl, bătălia de la Stalingrad sau procesele vrăjitoarelor din Salem.

Construcțiile care au schimbat lumea (8×60’)
Din 30 mai | Lunea, ora 21:00

De la Podul Golden Gate la Canalul Panama, Calea Ferată Transcontinentală, Statuia Libertății și nu numai, această serie prezintă poveștile vizionarilor geniali din spatele celor mai epice construcții din ultimele două secole. Confruntându-se cu provocări de neînvins, acestea sunt poveștile necunoscute ale rivalităților, orgoliilor, a politicilor de culise și ale inovațiilor geniale de inginerie care au făcut viitorul posibil.

Advertisement

top-shop.ro%20
Trending