Connect with us

UTILE

Respectă-ți munca cu echipamente protecție de cea mai înaltă calitate!

Published

on

Știu multă lume care este efectiv oripilată de ideea de iarnă, de zăpadă. Fiecare cu motivele sale, fiecare cu experiențele sale. Vorba ceea românească, gusturile nu se discută. Dar această antipatie cruntă față de iarnă nu se manifestă numai la oameni, ci și firmele reacționează diferit, în funcție de domeniul de activitate. Dacă cele din zona sporturilor de iarnă abia așteaptă primii fulgi de nea, firmele de construcții aproape că se roagă zilnic ca vremea bună să mai continue, astfel încât să mai câștige măcar câteva zile în plus în care să poate termina niște lucrări importante.

Pentru că, odată cu venirea frigului sau a ninsorii, rare sunt cazurile în care o astfel de lucrare mai continuă. Ca atare, lucrurile se schimbă odată cu venirea primelor raze de soare ce vestesc o primăvară mult așteptată. Și începi să vezi cum se animă lucrurile, cum camioanele cu materiale de construcții devin o prezență constantă pe drumurile țării.

De animat, se animă nu doar firmele, ci și cei care își doresc să înceapă un proiect de renovare a locuinței personale. Fie că vorbim de schimbarea parchetului, fie că vorbim de unele schimbări majore în sensul îmbunătățirii calității acestuia prin folosirea parchetului laminat, sau de o simplă văruială nouă, sau de schimbat gresia și faianța, fiecare familie se folosește de primele zile mai frumoase din punct de vedere meteo pentru a începe lucrul.

Nu cred că există un sentiment mai frumos pe lumea asta decât acela de a vedea cum ceva făcut de mâna ta, cu toată ființa ta, prinde viață. Fie că vorbim aici de nașterea unui copil, de împlinirea unui proiect, al unui vis, de a vedea peste ani cum un copăcel mic căruia i-ai dat o șansă, punându-i rădăcinile în pământ, acum este un stejar falnic și semeț, care stă demn în fața tuturor furtunilor și vitregiilor, ducând mai departe istoria sa.

Advertisement

Același sentiment unic îl ai și atunci când te apuci de construcția unei case. O ca o metamorfoză a propriei tale existențe. Pleci de jos, de foarte jos, de la nivelul fundației și parcă nu se mai termină groapa aceea care închide tone de materiale. Până la momentul în care scoți capul în lume, când fundația e gata și, cărămidă peste cărămidă, casa și viața ta prind contur. Când nu mai ești singur ci descoperi că ai mereu alături pe cineva care mai pune câte o cărămidă, ajutându-te astfel să te înalți, să înalți și casa ta.

Și uite așa, încet, casa ta, care la început nu era decât o mică groapă pe care abia așteptai să o astupi, acum se înalță semeață și parcă ar vrea să atingă cerul. Și știi că ai pus suflet în ea, că ai avut alături oameni dragi care să te ajute să construiești ceva temeinic, care va dăinui peste timp.

 

Pentru că, până la urmă, exact așa cum se întâmplă cu o casă, așa se întâmplă și cu viața noastră. Ca să rămână ceva temeinic după, ai nevoie de o fundație solidă, de oameni de calitate alături de tine care să îți ofere cărămidă după cărămidă, fie că vorbim de spirit, de minte, de trup. Iar la final, va rămâne ceva frumos după tine.

Nu pot totuși să nu mă întreb și să nu mă minunez. De ce doar la noi, în momentul în care vine iarna, paralizăm totul, iar în alte țări, cu o climă fa fel sau apropiată de a noastră se pot efectua lucrări de calitate și fără întrerupere?  Mai ales când ai la dispoziție cele mai bune echipamente protectie, astfel că poți desfășura munca în condiții de siguranță maximă, indiferent de anotimp. Bun, ca să fim serioși, e o întrebare retorică, la fel cu aceea n care îți pui problema de ce unii sunt în stare să construiască mii de km de drumuri prin cele mai vitrege condiții, iar noi abia facem câteva zeci de km între Gilău și Turda.

Advertisement

În mod clar, atunci când vorbim de elemente de siguranță în muncă, trebuie să învățăm să excludem din mentalitatea noastră, din limbajul nostru acel atât de păgubos: ”se poate și așa”. Acel se poate și așa care face zeci de victime anual din cauza lipsei condițiilor de siguranță la locul de muncă, mai ales în domeniul construcțiilor.

Acel ”se poate și așa” care, mai nou, face să ia foc secțiile ATI ale spitalelor, pentru că s-au acceptat improvizații la sistemele electrice. Acel ”se poate și așa” care ne aduce în stadiul de a se surpa drumurile la doar câteva luni de la inaugrare sau care ne pune în fața aceleiași scenete de un absurd incredibil, când schimbăm bordurile de 3 ori pe an.

Muncitorul român, fie că lucrează la un proiect propriu, cum ar fi o casă a sa, fie că lucrează pentru alții, este un om pe care te poți baza. Și asta se vede și din ceea ce românii reușesc să facă în țări unde au devenit aproape principala forțî de muncă din domeniul construcțiilor. Oferindu-i cele mai bune unelte, oferindu-i cele mai de calitate sisteme de siguranță și protecție, îi oferi posibilitatea de a da tot ce poate el mai bun ca să realizeze o lucrare de excepție.

Iar de aici încolo, deși poate suna clișeic, doar ”cerul este limita”. Un lucru care se aplică, de fapt, în orice profesie, în orice domeniu, în orice realaționare umană. Investește-l pe cel de lângă tine cu încredere, cu respect, cu tot ceea ce are nevoie să reușească, și o va face.

Advertisement
top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending