Connect with us

Culinar

Reteta unica de papanasi

Published

on

Toamna se apropie cu pasi repezi iar la moda in materie de dulciuri, revin celebrii papanasi. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne invata cum sa pregatim acasa cei mai deliciosi papanasi.

 

Papanasi  (9 bucati) – Ingrediente

 

•300 g branza de vaci

•200 g faina

•1 ou mediu

•50 g zahar

•1 lingurita praf de copt (4 g)

•1 lingurita plina coaja rasa de portocale

•1 varf cutit sare

•1 pastaie vanilie/1 plic zahar vanilat

•500 – 600 ml ulei de arahide sau ulei de floarea soarelui

 

Papanasi prajiti – Mod de preparare

 

•Punem branza de vaci la scurs, intr-o sita tapetata cu tifon, pentru 1 ora. Chiar daca branza pare bine scursa, este bine sa facem acest lucru. Dupa ce branza s-a scurs, o punem intr-un vas, adaugam oul, sarea coaja rasa de portocale, semintele unei pastai de vanilie, zaharul si sarea. Amestecam pana la omogenizare.

•Amestecam faina cu praful de copt si o dam de doua ori prin sita. O adaugam treptat aluatului de papanasi si amestecam pana cand obtinem un aluat moale, dar compact. Eu, la inceput, amestec cu lingura, apoi framant aluatul cu mana usor pudrata cu faina.

 

Papanasi prajiti, preparare aluat

 

•Este foarte important ca aluatul final sa aiba o consistenta moale, usor lipicioasa. Daca aluatul are o consistenta prea densa, papanasii nu vor fi pufosi.

•Punem aluatul pe planul de lucru pudrat cu faina. Il aplatizam cu mana, apoi il intidem, cu grija, cu facaletul pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 1.5 cm grosime. Cu o forma rotunda de cca 4 cm , decupam papanasii si apoi, cu o forma mai mica, decupam centrul fiecarui papanas.

•Punem uleiul intr-o cratita cu fund gros pe foc mic si, cand s-a incalzit, adaugam papanasii. Eu am prajit cate doi papanasi deodata. Ii prajim pe ambele parti, pana cand se rumenesc uniform.

 

Papanasi prajiti, pufosi si deliciosi

 

•Ii scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si ii lasam sa se scurga bine.

•Servim papanasii cu smantana si dulceata de fructe de padure sau cirese amare. Eu am ales dulceata de cirese amare si i-am pudrat cu scortisoara.

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Culinar

Reteta delicioasa de broccoli gratinat

Published

on

Pentru cei care nu au timp sa petreaca ore in sir in bucatarie exista si preparate simple, sanatoase si extrem de delicioase. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne prezinta o reteta minunata ce este gata in mai putin de 30 de minute. 

 

Broccoli gratinat

 

INGREDIENTE:

300g broccoli

100g branza mozzarela rasa

2 oua

2 linguri de smantana

3 linguri de faina

100ml lapte 

unt 

 

 

MOD DE PREPARARE:

Broccoli se fierbe separat timp de 10 minute. Se bat ouale pana se fac spuma apoi se adauga faina, smantana, laptele si branza pana se face un amestec omogen. Intr-un vas de Iena uns cu unt se asaza broccoli apoi se adauga amestecul. Se baga la cuptor preincalzit la temperatura de 180 grade timp de 25 minute pana capata o culoare aurie. Se serveste cald. Pofta buna!

 

Continue Reading

Culinar

Plăcinte raw-vegane preparate de actriţă Jojo şi Anca Alungulesei

Published

on

Jojo Catalina Grama a invatat sa prepare placinte raw-vegane de la Anca Alungulesei, gazda serialului “Mademoiselle Coco”, intr-un nou episod realizat special cu recomandari de dulciuri pentru sezonul rece.

“Ce fac doua moldovence cand se intalnesc? Se apuca de gatit! Insa de aceasta data, nu framanta placinte moldoveneşti poale`n brau, ci placinte raw vegan de toamna: placinta de dovleac si placinta de mar cu scortisoara. Ambele placinte ne amintesc de copilărie, insa de aceasta data le-am reinventat: am pregătit placinte raw, fara zahar si fara lactoza!”, spune Anca Alungulesei, expert in nutritie.

Desi a fost prima data in viata cand a preparat o placinta de dovleac raw vegana, Jojo s-a dovedit foarte priceputa si chiar s-a intrecut cu Anca Alungulesei, care a “gatit” o placinta cu mere si scortisoara. Pe langa faptul ca a preparat singura, sub indrumarea Ancai Alungulesei, o placinta cu dovleac raw vegana, Jojo a aflat si multe alte informatii interesante legate de o nutritie sanatoasa.

Jojo a descoperit cu interes ca nucile hidratate cu 8 ore inainte de a fi consumate se “trezesc”, adica toate enzimele prezente in ele se activeaza si astfel sunt mult mai sanatoase, dar si mai usor de digerat. Actrita a invatat de la Anca Alungulesei cum se prepara un gem dulce din curmale, smochine si stafide hidratate cu 2, 3 ore inainte, dar si cum sa obtii un blat foarte sanatos, gustos si care nu ingrasa din fulgi de ovaz macinati intr-un blender de mare putere.

“Sesiunea de gatit cu Jojo a fost una interactiva, la fel ca la fiecare workshop de gatit pe care-l organizez, pentru a-i învăţa pe participantii la atelier cum sa gateasca diverse feluri de mancare raw vegan. Pentru ca stiu din experienta didactică si pedagogică ca cel mai uşor si temeinic se învata din practica.”, spune Anca Alungulesei. Cum se distreaza Jojo impreuna cu gazda serialului “Mademoiselle Coco”, dar si cum se prepara aceste placinte fara foc poate fi vazut aici:

Jojo si Anca 6

Foto Credit: Talentivity

Continue Reading

Culinar

Ciorba acra – „panaceu” dupa ospatul de Ziua Indragostitilor

Published

on

O cină romantică este plină de magie, dar vrajă se cam rupe când, din cauza excesului culinar, intervine acea senzație neplăcută de rău. Vizitele la prieteni sau la restaurant s-au lăsat sigur și cu fripturi, dulciuri și băutură. Ce te faci, însă, cu starea de „vinovație” că ai mâncat sau ai băut atât de mult și cu mahmureala de a doua zi? Este de preferat să nu ai parte de ele, dar dacă se întâmplă, există întotdeauna soluții. 

 

Efectele exceselor pentru organism

Alcoolul are rol diuretic, ceea ce duce la eliminarea fluidelor din organism. Odată cu acestea se pierd, însă, și săruri esențiale cum ar fi potasiul și magneziul. În același timp, nivelul zahărului din sânge este perturbat, iar toxinele rezultate în urmă consumului de alcool pot rămâne în organism chiar și o jumătate de zi după consumație. Toate aceste procese duc la instalarea stării de mahmureală, care se manifestă sub formă de dureri de cap, greață, amețeli, sensibilitate la lumina și sunet, dureri musculare și iritabilitate.

 

O ciorbă care poate fi consumată la orice oră din zi

O ciorbă cu un conținut predominant de rădăcinoase (morcov, țelină, păstârnac, pătrunjel), legume cu conținut glucidic mic (fasole păstăi verde/galbenă, dovlecei, praz, roșii, ceapă, ardei) și cu un adaos redus de ulei și fără prăjeli (ceapă prăjită) are un conținut caloric redus și reprezintă un aliment corect pentru orice moment al zilei, inclusiv pentru o cină ușoară. Iar dacă acestui amestec „magic” îi mai adăugăm și Vegeta Borș cu Legume sau Vegeta Borș cu Verdeturi gustul și aspectul ciorbei vor fi desăvârșite.

 

Borșul – „medicamentul” contra mahmurelii

O cină romantică fără șampanie este că o petrecere fără muzică. Care ar mai fi farmecul? Și cum șampania a fost doar introducerea în atmosferă sentimentală, este bine să știi ce poți face a două zi pentru a combate inevitabilă stare de mahmureală.

O ciorbă la care vei adaugă și Vegeta va face minuni după așa răsfăț gastronomic dar te va scoate și din starea de mahmureală. Gustul acrișor al ciorbei dat de borș îți va da un binemeritat refresh. În plus, ciorbă hidratează și ușurează digestia, reunind toate vitaminele și mineralele din legume.

 

Privește supele și ciorbele că pe niște remedii naturale savuroase

Din bătrâni se spune că ciorba și supa în egală măsură alungă răcelile dacă sunt fierbinți, răcoresc dacă se consumă reci, hidratează și încărcă organismul cu sănătate dacă sunt proaspete. În general ele suplinesc consumul de ceai sau de alte lichide necesare hidratării. O farfurie de supă sau ciorbă contribuie la cei doi litri de lichide recomandați să-i bem zilnic.

În plus, orice ciorbă sau supă de legume are efect antioxidant și previne constipația.

Continue Reading
Advertisement
Sanatate19 ore ago

De ce Suplimente Organice?

Frumusete2 săptămâni ago

Salon de infrumusetare. Vezi toate beneficile!

Sanatate2 săptămâni ago

NU mai ține durerea în gât!

Sanatate2 săptămâni ago

Cancerul de colon, cum il tratam!

Timp Liber2 săptămâni ago

Scapa de grija colivei pentru inmormantare comandand-o online

Sanatate3 săptămâni ago

Cobză de răcit? Treci pe natural!

Psiho4 săptămâni ago

Alexandru Pleșea: 8 tehnici de întinerire

Sanatate1 lună ago

Pășește încrezătoate într-o nouă etapă din viață, cu Mastrelle Meno

Frumusete1 lună ago

Gama SantaDerm ParasiteS împotriva păduchilor, o soluție naturală, sigură și eficientă

Timp Liber2 luni ago

ZAREA 7 Stele, istoria ce merită povestită

Sanatate2 luni ago

Victoria Asanache organizeaza primele cursuri de Navigatori de pacienti oncologici din Romania

Frumusete2 luni ago

Luptă împotriva îmbătrânirii tenului cu noua gamă ACM: Duolys

Life Style2 luni ago

Arcca, cel mai mare operator de campusuri private din România, pune la dispoziția studenților peste 2500 de locuri de cazare

Frumusete2 luni ago

Premiera – Onda, prima optiune pentru cei cu grasime localizata!

Life Style2 luni ago

S-a lansat platforma online myorganic.ro

Frumusete2 luni ago

Bucură-te de un păr bogat, sănătos și plin de vitalitate cu Plantur 39

Timp Liber2 luni ago

Crearea de noi locuri de joaca pentru copii

Life Style2 luni ago

De ce sa alegem incaltaminte de calitate?

Antreprenoriat2 luni ago

Cupio, succes 100% românesc pe piața autohtonă de beauty

Antreprenoriat2 luni ago

Importanta echipamentului de protectie in industria alimentara

Trending