Connect with us

Culinar

Retete de sanatate, cu produse romanesti din carne. Ciuburciu (Vascar): “Ingredientele sunt de cea mai buna calitate”

Published

on

Ti-e pofta de o briosa cu salam Victoria si cascaval? Ai incerca un risotto cu pulpe de pui si carnat Plai picant? Dar ce spui de cateva rulouri din tortilla cu muschi file taranesc, lebar, crema de branza si ardei copt? Toate aceste preparate, despre care te asiguram ca au un gust la fel de delicios si apetisant precum numele lor, au ceva in comun: sunt realizate cu produse din carne de la Vascar, unul dintre cei mai importanti jucatori din aceasta industrie din Romania.

Vascar, companie cu sediul in Vaslui, infiintata in anul 1984 sub numele de Industria Carnii, produce mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh, pe care le distribuie atat la nivel national, cat si international.

“Preparatele noastre sunt menite sa iti aminteasca de cele mai frumoase experiente culinare pe care le-ai trait alaturi de cei dragi. Cu o experienta de peste 36 de ani, Vascar proceseaza si comercializeaza preparate ce au la baza retete autentice si gust specific romanesc, obtinute prin ingrediente de calitate si condimente naturale”, explica Directorul General, Vlad Ciuburciu.

Ciuburciu Vascar

Pe langa Ciuburciu (Vascar) si sutele de mii de romani care au consumat produsele companiei de-a lungul timpului, mai exista cineva care are incredere deplina in brand-ul vasluian. Este vorba despre celebrul chef Horia Virlan, unul dintre pionerii emisiunilor de tip cooking show din tara noastra, care colaboreaza de mult timp cu Vascar. De altfel, el este cel care a creat aceste retete delicioase pentru compania Vascar.

“Desi de-a lungul carierei mele am gatit in numeroase bucatarii cu specific international, bucataria romaneasca mi-a ramas, in mod evident, cel mai aproape de suflet. Iar preparatele Vascar mi-au atras atentia prin gustul fin si ingredientele de calitate, de aceea le promovez si pot garanta pentru calitatea lor”, explica simpaticul bucatar.

Iata, in continuare, cele 10 retete gandite de chef Horia Virlan, care combina bucataria internationala cu preparatele romanesti, mai exact produsele din carne de la Vascar:

– mini baghete cu muschi file taranesc si branza;

– caserola picanta din carnati taranesti cu busuioc si pulpe de pui;

– muschi file taranesc in sos fin de ciuperci de padure si ierburi aromate, cu piure de cartofi si sote de praz;

– salata calda cu carnati bucovineni si cartofi noi;

– paste rigatoni in sos de sunculita taraneasca si rosii coapte;

– piept de pui umplut cu salam Victoria si mozzarella, in sos de rosii;

– ciolan de purcel in sos fin de ciuperci de padure si ierburi aromate;

– rulouri din tortilla cu muschi file taranesc, lebar, crema de branza si ardei copt;

– risotto cu pulpe de pui si carnat Plai picant;

– briose cu salam Victoria si cascaval.

Lista completa a ingredientelor, precum si modul de preparare sunt disponibile pe site-ul Vascar. “Stim foarte bine ca nu putem excela daca nu exista pasiune. Putem lucra cu cele mai moderne tehnologii si cele mai bune retete, insa secretul mancarii gustoase este sa o prepari cu suflet. Acesta este, cu siguranta, cel mai important ‘ingredient’ pe care il folosim in fiecare zi, in fiecare preparat”, explica Vlad Ciuburciu (Vascar).

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Culinar

Beneficiile comenzilor online de torturi

Published

on

Exista o serie de motive pentru care comenzile online de torturi sunt mult mai avantajoase decat comenzile din cofetariile fizice. Bineinteles, cel mai important motiv consta in simplitatea procesului de comanda, urmat fiind de rapiditatea cu care se desfasoara celelalte etape.  De astfel, se poate intui ca o comanda online de la o cofetarie din Bucuresti este efectuata cu o mai mare usurinta decat o comanda in cadrul unei cofetarii fizice.

Una dintre aceste cofetarii online este www.etorturi.ro. Acest loc magic unde se concep si se pun in practica cele mai delicioase retete, le ofera clientilor trei posibilitati simple de comanda: telefonic, prin e-mail sau online. Concret, dupa consultarea listei de torturi disponibila, clientul va contacta reprezentantii alegand una dintre caile mentionate, urmand a fi puse la punct detaliile privitoare la livrare si plata.

Pe site-ul oficial al cofetariei, clientii dispun de o oferta dedicata contextului actual, care ii indeamna sa stea acasa. Oferta consta in comandarea unui tort in valoare de 149 RON, pentru care beneficiaza de livrare gratuita in aceeasi zi in Bucuresti.

De ce sa alegi o cofetari online in detrimentul uneia fizice?

Traficul din Bucuresti reprezinta o mare bataie de cap pentru toti locuitorii capitalei, care se confrunta zi de zi cu aglomeratia. In ceea ce priveste comenzile de torturi pentru evenimente, locuitorii capitalei nu mai sunt nevoiti sa mearga cu masina pana la cofetarie.

Procesul de comanda a unui desert delicios nu a fost niciodata mai simplu! Cu doar un apel telefonic sau cu un e-mail transmis, clientul se va bucura de livrare direct la domiciliu.

Cofetaria eTorturi din Bucuresti livreaza torturi in fiecare zi a saptamanii, in intervalul orar 09-22:00. Asadar, programul incarcat al clientului nu va impiedica livrarea deserturilor la eveniment sau acasa. Mai mult decat atat, reprezentantii cofetariei online sunt dispusi sa livreze desertul pana la o ora tarzie, anume 02 dimineata, chiar la locatia in care are loc evenimentul.

Varietatea de produse pusa la dispozitie de cofetarie este una bogata, din care fac parte atat torturi simple, cat si unele sofisticate, destinate unor evenimente importante, precum nunta sau botez. Numarul modelelor unice de torturi depaseste 1000.

In contextul actual, cand se recomanda ca oamenii sa evite locurile aglomerate, mai ales daca pot desfasura anumite activitati si online, se poate lua in considerare si comenzile de torturi online. Deplasarile in cofetariile fizice pot fi evitate, avand in vedere ca livrarea din partea reprezentantilor cofetariei online este efectuata respectand conditiile igienico-sanitare aflate in vigoare. In plus, este disponibila plata cu cardul, tocmai pentru a evita schimbul de numerar.

Clientii se tem ca pentru un eveniment important nu vor putea degusta inainte tortul? Este bine de stiut sa degustarile se pot face cu o programare anterioara in laboratorul cofetariei online din Bucuresti.

Continue Reading

Culinar

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru orice sezon

Published

on

Toamna vine cu o multime de legume pline de aroma si vitamine. Printre legumele vedeta ale acestui sezon se inscrie si dovleacul placintar. Cu un nivel scazut de calorii, bogat in fibre si vitamine antioxidante precum vitaminele A, C si E ar fi si pacat sa nu il includem in meniul nostru de toamna.

Daca dovleacul placintar ne duce cu gandul mai mult la prajituri sau placinte, acesta este excelent si in supe sau alte mancaruri gatite precum si in retete de paste. Una dintre cele mai delicioase si usor de realizat retete paste este cea de Tagliatelle cu dovleac copt ce poate fi gasita pe site-ul www.pastebaneasa.ro, fiind realizata in colaborare cu Teo’s Kitchen.

Pentru aceasta reteta paste au fost folosite tagliatelle din grau dur, o idee excelenta pentru cei care isi doresc un stil de viata sanatos. Pastele din grau dur sunt o alternativa mai sanatoasa pentru ca au o cantitate mai mare de proteine, un indice glicemic mai mic si cantitati mai mici de amidon si apa. De asemenea, sunt usor de gatit “al dente” pentru ca isi pastreaza forma la fierbere si nu se lipesc.

Pentru 2 portii de Tagliatelle cu dovleac copt sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • o lingura ulei de masline
  • o lingura unt
  • o ceapa alba mica, tocata fin
  • un catel de usturoi trecut prin presa
  • 200g dovleac copt
  • 100ml lapte sau smantana dulce
  • condimente dupa gust: sare, piper, nucsoara, scortisoara
  • 50g parmesan dat pe razatoare
  • 200g tagliatelle din grau dur Baneasa

Mai intai coacem dovleacul la cuptor timp de 50-60 de minute. Intre timp calim ceapa si usturoiul in uleiul si untul incins, pana ceapa devine translucida. Dupa ce dovleacul s-a copt, il dam prin blender impreuna cu laptele sau smantana dulce, ceapa si usturoiul calite si condimentele. Punem la fiert tagliatellele in 2 litri de apa clocotita in care adaugam putina sare. Intre timp gatim si piureul de dovleac obtinut, il punem in tigaie si il lasam sa dea de cateva ori in clocot. Adaugam tagliatelle fierte al dente peste sosul de dovleac copt, iar daca sosul este prea gros putem pune putin din apa in care au fiert pastele. La final punem parmesanul ras, iar pastele pot fi servite.

Acesta reteta este ideala petru zilele racoroase de toamna si datorita numeroaselor calitati nutritive este potrivita atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici.

Continue Reading

Culinar

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Published

on

Peștele este un aliment atât de complet, de sănătos și de inofensiv pentru stomac sau nivelul de colesterol, încât îl pot consuma fără grijă și cei ”condamnați” la regim alimentar din motive medicale, și cei aflați la dietă din motive… estetice.

Când este vorba despre pește, cumva oamenii susțin că preferă peștele proaspăt. Ceea ce scapă din vedere – sau e pur și simplu neștiință – este că la prepararea conservelor tot pește proaspăt se folosește. Cel puțin pentru conservele de pește EVA. Asta pentru că un producător renumit precum Podravka nu își permite să înșele încrederea clienților săi – pe care o construiește și cultivă de zeci de ani, din 1934 -, care i-a adus meritatul succes: brand alimentar de top din regiunea Adriatica.

Variatele produse din pește EVA nu numai că sunt sănătoase și gustoase, dar sunt deopotrivă excelente pentru a fi consumate ca atare sau pentru a reprezenta ingredientul de bază al unor delicioase mâncăruri mediteraneene ce pot fi preparate rapid. Și, totodată, ele mai pot fi transformate în antreuri la mesele festive sau gustări numai bune de servit la întâlnirile între prieteni, cu un pahar de vin alb alături. Nici nu știi câte minunății se pot prepara din conservele de pește EVA… Tocmai de aceea ne-am gândit că ți-ar prinde bine două idei.

Chifteluțe din ton

Fierbe trei cartofi și doi morcovi și zdrobește-i cu furculița pentru a obține un piure. Adaugă peste el trei cutii de EVA Ton în suc propriu (peste care ai stors zeama de la un sfert de lămâie), un ou crud, o legătură de mărar tocat mărunt și patru căței de usturoi zdrobiți. Amestecă bine, pentru a omogeniza compoziția. Ia câte o linguriță de compoziție și, cu mâinile umezite cu apă rece, modelează bile pe care apoi le tăvălești prin făină sau pesmet și le prăjesti în baie de ulei. Scoate chifteluțele când devin aurii și pune-le pe un prosop de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei. Le poți servi pe o farfurie în care ai așezat frunze de salată sau le poți înfige pe bețe de frigărui, alternând cu măsline negre și verzi, fără sâmburi.

Salată de cartofi dulci cu macrou

Fierbe doi cartofi dulci și, după ce s-au răcit, taie-i în cuburi și asezonează cu sare și piper. Adaugă și 2-3 căței de usturoi tăiați rondele foarte fine. Desfă o cutie de EVA File de macrou în sos tomat, scoate numai bucățile de pește și taie-le în bucățele mai mici. Pune peste cartofi peștele, o ceapă mică și o jumătate de lămâie, ambele tăiate rondele, și două linguri de măsline negre feliate. Sosul tomat amestecă-l cu două linguri de ulei și zeama de la o jumătate de lămâie, apoi toarnă-l peste salată. Ceva așa de bun n-ai mâncat niciodată!

Continue Reading

MEDIA NEWS

Life Style2 săptămâni ago

Descopera studioul care face angajari videochat in Bucuresti si ofera asigurare medicala privata!

Frumusete3 săptămâni ago

Beneficiile SICURO SLIM, ceaiul vedetelor, prin ochii Ralucai Badulescu

Life Styleo lună ago

Protejează-ţi unghiile cu cele mai frumoase oje semipermanente!

Life Styleo lună ago

Pediatrii recomandă alegerea unui body bebe confecţionat din bumbac! Află de ce!

Culinar2 luni ago

Retete de sanatate, cu produse romanesti din carne. Ciuburciu (Vascar): “Ingredientele sunt de cea mai buna calitate”

Sanatate2 luni ago

Clinica dermatologică Skinovate

Timp Liber2 luni ago

Cu gândul la sănătate, alegem dezinfectanții potriviți

Lectura2 luni ago

„Noi alegem viitorul”, o apariţie editorială de excepție despre problemele climatice

Sport2 luni ago

Antrenează-te pe stepper şi sculptează-ţi corpul în confortul casei tale! Iată câteva recomandări!

Lectura2 luni ago

Este oare Odiseu un mare macho ? Ce spun femeile despre el

Lectura2 luni ago

Erich Fromm, despre 7 experiențe care i-au marcat viața și profesia de psihanalist

Lectura3 luni ago

Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte aduce mesajul epopeii clasice în secolul 21

Life Style3 luni ago

Magia ordinii la locul de muncă – pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru o viață profesională împlinită

Lectura3 luni ago

Surpriză de la Editura Trei pentru cititori! Cunoscutul scriitor Iv cel Naiv va publica primul său roman

Naturiste3 luni ago

Vrei să gestionezi durerile supărătoare ? Alege un ulei CBD de calitate superioară!

Sanatate3 luni ago

5 probleme de sanatate care pot fi tratate cu ulei de canabis

Antreprenoriat3 luni ago

Narada și IPSO Agricultură, parteneriat strategic pentru sprijinirea accesului la educație digitală

Antreprenoriat3 luni ago

Povestea antreprenoarei Sarah Sarrad care şi-a transformat pasiunea pentru animale într-un business de succes

Lectura4 luni ago

Top 7 cărți pentru un an mai bun cu noi înșine, în noutățile publicate la Editura Trei

Lectura4 luni ago

Top 12 cărți – cele mai potrivite cadouri pentru domni, de la Editura Trei

Trending