Connect with us

Culinar

Rețete festive pentru Crăciun și Anul Nou de la PrăjiturEla

Published

on

Mihaela Sava ne propune cateva retete de parajituri pentru Craciun si Anul Nou. 

La PrajiturEla (http://www.laprajiturela.ro/ http://www.lapraji.ro/)

Tort tiramisu

Ingrediente (pentru o tava cu diametrul de 26 de cm)

300 g piscoturi de sampanie

500 g mascarpone

4 oua

200 g zahar

200 ml cafea tare

200 ml apa

200 ml lichior amarui

1 lingura cacao

Cum procedam:

Punem galbenusurile impreuna cu zaharul intr-un bol termorzistent, apoi il punem pe un vas in care fierbe la foc mic apa (avem grija ca bolul sa nu atinga apa – tehnica se numeste bain marie sau baie de aburi

Amestecam incontinuu in bol pana cand se topeste zaharul

Dupa ce zaharul s-a topit, luam de pe aburi si mixaam pana cand se raceste bolul

La fel porcedam si cu albusurile si 100 g zahar – dupa ce s-a topit zahaul, luam de pe foc, mixam pana cand se raceste bolul si albusurile s-au intarit

Adaugam galbenusurile si 100 ml din lochior peste branza mascarpone, amestecam, apoi inglobam cu grija compozitia in albusurile batute – dam deoparte

Amestecam cafeaua cu apa si 100 ml lichior si le punem intr-un bol cu gura larga

Pregatim o forma de tort cu fund detasabil (daca avem, punem de jur imprejur folie de acetofan)

Scufunam scurt cate un piscot in acest lichid si il punem in forma de tort, creand astfel baza tortului

Adaugam un strat de crema, apoi revenim cu piscoturile

Mai adaugam un strat de piscoturi, iar ultima treime de crema o punem intr-un pos cu dui (sau intr-o punga taiata la colt) si facem gramajoare de crema/moate.

Punem cacaoa intr-o sita mica/strecuratoare de ceai si pudram tortul.

Sugestie

Tiramisu este cel mai bun dupa ce a stat o noapte in frigider.

 

Prajitura cu ciocolata, ardei iute si whisky

Ingrediente (pentru doua tavi in forma de inima sau pentru o tava cu diametrul de 28 cm):

300 g ciocolata amaruie (sau de menaj)

125 g unt

150 g zahar

6 oua

6 linguri whisky sau cognac

1 ardei iute uscat, maruntit sau 1/2 lingurita boia de ardei iute

1 praf de sare

Cum procedam:

Rupem ciocolata bucatale, taiem untul cuburi, apoi le punem intr-un bol termoreistent si le topim pe baie de aburi (punem bolul pe o cratita in care fierbe putin apa, cu grija ca bolul sa nu atinga apa)

Separam ouale

Batem galbenusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si albusurile cu cealalta jumatate

Dupa ce untul si ciocolata s-au topit, le amestecam bine si le lasam sa se raceasca

Dupa amestecul de unt cu ciocolata s-a topit, il incorporam in compozitia cu galbenusuri, apoi adaugam whisky-ul si ardeiul iute (sau boiaua)

La final incorporam cu miscari usoare de sus in jos, albusul in restul compozitiei

Turam compozitia in tavile pregatite si coacem pentru 30 de miute in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade

Servim pudrata cu cacao, alaturi de inghetata de vanilie

Nota

Nu va speriati daca tarta va creste si apoi se va lasa/crapa, este normal.

Tarta este asemanatoare prajiturii brownie – densa si cremoasa.

 

Macarons din alune de padure

Ingrediente (pentru 80 de cochilii – 40 macarons):

Pentru cochilii

200 g alune de padure sau faina din alune de padure (alunele trebuie sa fie crude si, de preferat fara coaja. Eu am avut cu coaja, au iesit si asa :)) Am folosit alune crude de la Solaris.

200 g zahar pudra (obligatoriu din comert pentru ca are adaos de amidon)

200 g zahar tos

150 g albus de ou, impartit in doua parti egale 75g + 75g (neaparat cantarit)

50 g apa

1 praf de sare

1/4 lingurita colorant pudra rosu. Eu il cumpar de pe www.pastaidevanilie.ro

Pentru crema

200 g Nutella sau Finetti

100 g unt de arahide

Cum procedam:

Daca nu am gasit faina de alune de padure, amestecam alunele cu zaharul pudra, apoi le dam prin blender pana obtinem faina

Trecem prin sita (cea pe care o folosim pentru faina alba) faina de alune + zaharul (daca ne raman bucatele de alune, le dam iar prin blender si le cernem din nou)

Adaugam o parte din albus (75 g) peste compozitia din alune, colorantul, daca folosim, apoi amestecam pana obtinem o pasta – dam deoparte

Intr-o craticioara punem zaharul tos si apa, apoi dam la foc mic

Fierbem siropul pana acesta ajunge la temperatura de 116 grade (atentie 116, nu 160!)

In bolul mixerului (curatat f bine in prealabil) punem restul de albus si praful de sare, apoi mixam pana cand albusul se tranforma intr-o spuma usoara, dar totusi lichida

Cand siropul a ajuns la temeperatura dorita, il turnam in fir subtire(!) peste albusurile din bol, mixand incontinuu. Lsam la mixat pana cand bolul mixerului (automat si compozitia) se raceste, adica ajung la temperatura camerei.

Cand bezeaua italiana este gata, adaugam peste ea compozitia cu alune de padure si amestecam cu miscari ample cu ajutorul unei spatule pana cand compozitia devine cremoasa si, daca ridicam spatula, ea curge ca o panglica

(Daca aveti incredere in voi, puteti face aceasta actiune cu paleta mixerului, atentie, nu cu para!)

Punem compozitia intr-un pos cu dui mic sau pur si simplu taiem un pos (orificiul sa aiba aproximativ ½ cm)

In tava cuptorului punem hartie de copt, apoi cu ajutorul posului turnam compozitia in tava Pentru ca cochiliile sa aiba dimensiuni cat mai aporpiate, tinem posul perpendicular pe tava si “presam” compozitia pana numaram la 5. Trebuie sa avem in vedere ca dupa posare, compozitia se dilata deci e nevoie sa lasam spatiu intre cochilii

Dupa ce am disribuit compozitia, lovim discret de blat tavile de 2-3 ori pentru a scoate bulele de aer din macarons

Lasam macaronsii la tempertatura camerei 30-40 pentru a se usca. Stim ca pojghita protectoare este cand, la atingerea cu degetul, compozitia nu se lipeste de deget

Coacem la cuptorul preincalzit la 130 de grade pentru 13 minute, obligatoriu functia ventilatie

Lasam macaronsii sa se raceasca pe hartia de copt, de abia apoi ii dezlipim.

Pentru crema

Amestecam Nutella cu untul de arahide, o punem intr-un pos si o punem intre doua cochilii imperecheate in prealabil.

Note

Pentru aceasta reteta avem neaparat nevoie de termometru

Un albus are in medie 30 g (deci pentru aceasta reteta avem nevoie de 5-6 oua)

Macaronsii pot fi congelati pentru o perioada de 2-3 luni (ei chiar se fragezesc prin congelare)

Se decongeleaza la frigider

 

 

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Culinar

Reţetă de sănătate: iată beneficiile unui pahar de prosecco pe zi!

Published

on

Desi vinul spumant de origine italiana este adesea comparat cu sampania, cele doua bauturi se deosebesc prin metoda de producere, aspect care se reflecta si in pretul lor. Pe langa avantajul din punct de vedere financiar, exista si alte beneficii de care au parte cei care consuma cate un pahar de prosecco pe zi.

Inainte de a descoperi mai multe despre aceste beneficii, trebuie sa stii ca ele se aplica doar in cazul consumului moderat de alcool. La fel ca orice alt produs, cand sunt consumate in exces, bauturile alcoolice au consecinte neplacute, motiv pentru care este bine sa fii moderat.

Asadar, iata doar cateva beneficii de care au parte cei care consuma ocazional cate un pahar de prosecco achizitionat din magazinul online BeiCeVrei!

1. Este benefic pentru sanatatea sistemului respirator

Asa cum se intampla in cazul tuturor bauturilor obtinute din struguri albi, se considera ca si vinul spumant de origine italiana contribuie la prevenirea afectiunilor respiratorii.

2. Poate fi bun pentru inima 

Din moment ce este obtinut din struguri albi, acesta este bogat in antioxidanti, aspect care il transforma intr-o bautura sigura pentru sanatatea inimii. Pentru a obtine acest vin, se foloseste soiul de struguri Glera, in proportie de cel putin 85%. Bulele din vin contin polifenoli, care stimuleaza circulatia sangelui si contribuie la scaderea tensiunii arteriale. Astfel, sansele de a suferi un atac cardiovascular sunt reduse semnificativ.

3. Poate stimula memoria

In cazul in care bei un pahar sau doua de vin spumant pe saptamana, exista sanse ca memoria ta sa se imbunatateasca. Prosecco poate imbunatati functiile cognitive si, conform unor cercetari, poate intarzia aparitia afectiunilor degenerative ale creierului. 

Totusi, cel care a efectuat studiul mentionat anterior, profesorul Jeremy Spencer, a tinut sa mentioneze: „Incurajam o abordare responsabila a consumului de alcool si rezultatele noastre sugereaza ca un aport foarte mic de unu pana la doua pahare pe saptamana poate fi eficient.”

4. Contribuie la buna dispozitie 

Autorul cartii „The Healing Power of Champagne”, Tran Ky sustine ca vinurile spumante contin oligoelemente naturale de zinc, magneziu si potasiu. Toate acestea contribuie la eliberarea tensiunii, la cresterea nivelului de energie si la obtinerea unei stari de spirit pozitive.

5. Imbunatateste aspectul pielii

Antioxidantii prezenti in aceasta bautura contribuie si la obtinerea unui ten cu aspect intinerit. Rolul acestor substante consta in detoxifierea, netezirea si uniformizarea pielii. In special persoanele care au tenul gras sau care se confrunta cu acnee ar putea observa imbunatatiri.

Iar lista nu se incheie aici! Aceasta bautura poate fi consumata ocazional si de catre cei care tin o dieta din moment ce este saraca in calorii. Nu multa lume cunoaste acest aspect, insa un pahar de prosecco are mai putine calorii decat unul de vin rosu. Totodata, exista dovezi care sustin ca vinurile spumante pot reduce riscul de diabet cu pana la 13%.

 

Nu in ultimul rand, prosecco este o bautura delicioasa, care poate fi savurat fie in varianta simpla, fie in diferite cocktailuri spectaculoase. Acceseaza acum magazinul online BeiCeVrei, comanda sortimentul tau preferat si bucura-te de efectele benefice pe care aceasta bautura le ofera. 

Continue Reading

Culinar

Candy barul de nuntă, a doua “vedetă” a serii după mireasă!

Published

on

Dulciurile insotesc mereu evenimentele frumoase din viata noastra. La ziua de nastere ai parte de cel mai delicios tort, la sarbatorile de peste an ai tot felul de prajituri cu arome specifice perioadei, la botez ai un bufet cu dulciuri care mai de care mai colorate si variate, iar la casatorie ai cel mai spectaculos candy bar de nunta, o adevarata “vedeta” care cucereste fiecare invitat.

Se pot spune multe povesti cu ajutorul diafanelor produse de cofetarie. Tu cum ai vrea sa spui povestea ta ? Printr-un mic exercitiu de imaginatie, ai putea crea o feerie de arome si culori, pentru o nunta magica. Iar atunci cand îi ai aproape si pe organizatorii cu experienta in evenimente de acest gen, chiar nu ai cum sa dai gres.

Pe langa muzica, decoratiuni si preparatele culinare deosebite, poti amenaja si un candy bar nunta fabulos. Conform preferintelor tale, acesta se poate personaliza cu sortimente cat mai variate, pentru a delecta ochii si papilele gustative ale oaspetilor. 

Un bufet cu dulciuri trebuie sa arate impecabil pe toata durata evenimentului. Succesul acestuia este asigurat de felul in care se combina formele, culorile, texturile si aromele preparatelor. Decorate in cel mai inspirat mod, prajiturelele alese de tine vor face spectacol atat pentru adulti, cat si pentru copii. 

Cupcake-urile, mini-eclerele, Macarons, Tiramisu, delicioasa prajitura Panna – Cotta cu jeleu si fructe, Mousse-urile din ciocolata aerata, fructe si vanilie, spuma de bezea cu crema si fructe Pavlova, Cheesecake-urile, Raffaello si tartele cu fructe vor face un bufet “dulce” memorabil la nunta ta. Fondantele, jeleurile, batoanele de ciocolata, piscoturile si bezelele vor da o nota seducatoare, completand succesul unui candy bar de nunta. 

Firmele profesioniste care se ocupa cu realizarea unui mic paradis iti pot pregati un adevarat festin dulce. Toate preparatele vor fi proaspete, realizate cat mai aproape de ziua nuntii, astfel incat tu si cei dragi sa puteti savura in siguranta orice produs. Prajiturile vor fi livrate inainte ca petrecerea sa inceapa si vei avea garantia calitatii acestora.

Specialistii laboratorului se vor ocupa de pregatirea, transportul si aranjarea prajiturilor in sala. Tu va trebui doar sa alegi sortimentele si tematica pentru un candy bar nunta de vis. Decorul localului va fi completat perfect de acest aranjament irezistibil si le va oferi invitatilor momente de bucurie. Chiar si cei mai pretentiosi nu vor putea sta fara sa guste macar o prajitura. 

Nu trebuie sa iti faci griji nici in legatura cu elementele ce vor decora candy barul. Toate accesoriile si recipientele necesare iti vor fi puse la dispozitie de catre laboratorul cu care vei colabora. Din ce in ce mai multe cupluri aleg sa personalizeze anumite produse cu numele lor si sa le ofere nuntasilor drept marturii. Iata o idee minunata care va face o surpriza dulce tuturor! Fiecare va pleca spre casa cu un mini-aranjament, decorat cu ornamente specifice.  

  

Poti, de asemenea, sa incluzi intr-un candy bar de nunta si tortul mirilor sau fantana de ciocolata. Vei transforma astfel rapid acel spatiu intr-un loc foarte solicitat pentru fotografii si cadre video. Rasfata-ti invitatii si lasa dulciurile sa le invaluie inima!

Continue Reading

Culinar

Top 10 echipamente frigorifice care nu pot lipsi din cadrul unei bucătării profesionale!

Published

on

Indiferent daca este vorba de restaurante, cantine, baruri, pizzerii sau de orice alta unitate de alimentatie publica, echipamentele frigorifice sunt, fara indoiala, un element esential. Datorita acestora, ingredientele si preparatele sunt mentinute la temperatura scazuta in mod constant, aspect care contribuie la pastrarea prospetimii acestora si la prelungirea termenului de valabilitate.

Pentru a beneficia de echipamente HoReCa performante, care contribuie la productivitatea si succesul afacerii dumneavoastra, apelati cu incredere la Fresco, o companie care sustine performanta in bucatariile profesionale din Romania inca din anul 1992. Aici veti descoperi o gama variata de echipamente destinate afacerii dumneavoastra, de la branduri renumite la nivel international.

In momentul in care alegeti sa investiti intr-un echipament profesional, aveti garantia calitatii, a fiabilitatii, dar si a duratei de viata indelungate si a consumului de energie redus. In plus, cei care colaboreaza cu Fresco Expert se bucura de multe alte servicii de calitate, toate menite sa creeze o experienta unica.

 

Asadar, iata ce tipuri de echipamente frigorifice nu pot lipsi din cadrul unei bucatarii profesionale!

1. Dulapuri frigorifice. Confectionate din otel inox, dulapurile frigorifice pentru bucatarii profesionale au functie de refrigerare si congelare. In plus, asigura un control deosebit de precis asupra temperaturii si umiditatii.

2. Mese de lucru refrigerate. In cazul in care aveti nevoie de mese reci sau mese de congelare, explorati oferta Fresco pentru a descoperi cele mai bune oferte! Modelele puse la dispozitie dispun de 1 pana la 4 usi si sunt destinate utilizarii multiple, precum depozitarea sau prelucrarea alimentelor.

3. Abatitoare. Cel mai sigur sistem de racire in bucatarii profesionale este reprezentat de abatitoare, cunoscute si drept blast chiller. Astfel de echipamente pot raci instantaneu si eficient orice tip de preparat.

4. Masini de cuburi de gheata. Un astfel de echipament nu poate lipsi dintr-un bar, mai ales in aceasta perioada, cand incepe sezonul cald. Acestea functioneaza cu apa sau aer, au randament ridicat si pot produce chiar si fulgi de gheata.

5. Lazi frigorifice. Alege lazi frigorifice din catalogul Fresco Expert si vei avea parte de un echipament cu volum de pana la 1.200 de litri, care poate genera temperaturi de congelare de pana la -24 de grade Celsius.

6. Saladete. Saladetele au un dublu rol in bucatarii profesionale. Pe de o parte, sunt utilizate pentru a pastra prospetimea ingredientelor destinate salatelor. Pe de alta parte, au o functie estetica din moment ce prezinta ingredientele intr-o maniera extrem de atractiva.

7. Frigidere de bauturi. Cu o capacitate crescuta de stocare, design elegant si dotate cu lumina in interior, astfel de echipamente nu ar trebui sa lipseasca din bucataria unei afaceri de succes.

8. Vitrine de vinuri. Cand doriti sa achizitionati vitrine de vinuri, optati pentru un produs cu una sau mai multe zone de reglare a temperaturii, cu usi din sticla si termostat electronic, asa cum sunt modelele din oferta Fresco Expert.

9. Vitrine de tapas/sushi. Din bucatariile cu specific spaniol sau japonez, astfel de echipamente sunt esentiale, din moment ce intregesc experienta pe care vreti sa o puneti la dispozitie clientilor dumneavoastra.


10. Camere de frig si accesorii. Nelipsite din dotarea unei bucatarii profesionale, camerele de frig pot pastra fructele, legumele si carnea proaspete, totul intr-o atmosfera controlata.

Continue Reading

MEDIA NEWS

Muzicao săptămână ago

S-a lansat iLO feat. Doddy – “Vrei sau nu vrei”, o piesă fierbinte rău

Muzicao săptămână ago

S-a lansat Balkan feat. Glorya – “Spune Ceva”

Culinar2 săptămâni ago

Reţetă de sănătate: iată beneficiile unui pahar de prosecco pe zi!

Muzica3 săptămâni ago

Mr Vik a lansat “Disco”, noua piesă din proiectul Friday Raggaeton

Muzica3 săptămâni ago

Karina a lansat videoclipul piesei “Toca”

UTILE4 săptămâni ago

Nu stii ce model de aparatori patut sa alegi? Iata sugestiile noastre!

Muzicao lună ago

S-a lansat Mr. VIK feat. Alex Mica – “Travesuras”, piesă care face parte din proiectul Friday Raggaeton

Stirio lună ago

Glorya a lansat videoclipul piesei “Totdeauna”

Culinaro lună ago

Candy barul de nuntă, a doua “vedetă” a serii după mireasă!

UTILEo lună ago

De ce facilitati poti beneficia atunci cand achizitionezi un dulap metalic ?

Evenimenteo lună ago

Sănătate mintală și provocările după pandemie,la Mastering the Music Business VI

UTILE2 luni ago

Top 7 hub-uri de tehnologie la nivel global

Frumusete2 luni ago

Cum să nu te îngrași în vacanță de vară și cum să supraviețuim vacanțelor all inclusive? Sicuro Slim este rețeta perfectă!

Sanatate2 luni ago

5 reguli pentru un concediu fără kilograme în plus

Life Style2 luni ago

De ce este important să dormi într-o lenjerie de pat curată şi cât de des ar trebui spălată / schimbată ?

Sanatate3 luni ago

De ce e important să-ți cunoști harta alunițelor și să o verifici anual?

Culinar4 luni ago

Top 10 echipamente frigorifice care nu pot lipsi din cadrul unei bucătării profesionale!

Frumusete5 luni ago

Clinica stomatologică Punto Dental din Capitală se mută intr-o nouă locație în zona Dorobanți, după o investiţie de peste 500.000 euro

Life Style5 luni ago

Cum se mentin in forma modelele de videochat din Bucuresti ?

UTILE5 luni ago

Nu lasa birocratia sa iti puna frana: ia-ti rapid fisa medicala auto!

Trending