Connect with us

Proiecte

Revista SAPIO la primul numar

Vineri (28 mai 2021) a apărut primul număr al revistei SAPIO, publicație dedicată tinerilor pasionați de știință, cultură și literatură.

 

Revista Sapio va contribui la viziunea lucidă a tinerilor, din perspectivă culturală, știnițifică și digitală. Primul număr este semnat de către personalități importante din zona educației, dar și de către tineri scriitori, cu precădere din zona poeziei.

Revista este deschisă tuturor elevilor, profesorilor, scriitorilor și cercetătorilor care doresc să publice diferite lucrări, creații sau opinii, cu scopul de a fi citite de tinerii secolului XXI.

 

Proiectul este fondat de către scriitorul și muzicianul Claudiu Dumitrache, acesta fiind sprijinit de diferite instituții și asociații. Primul număr a apărut sub egida Asociației Paradigme Educaționale și Euro Education Federation, acestea funcționând prin programul EPALE al Comisiei Europene.

 

Sumar:
• Acad. Ioan-Aurel Pop – Computerul și limba latină, paginile 3-5;
• Claudiu Dumitrache – Se va distruge luciditatea poporului, paginile 6-7;
• Nicolae Florentin Streche – Eminescu, între detractori și salvatori, paginile 8-16;
• Maria Ivanov, Claudiu Dumitrache – Dialog, paginile 17-19;
• Institutul Monroe România, Psih. Ritta Nicoară – despre Hemi-Sync, paginile 20-23;
• Poeziile SAPIO: Stamate Constantin, Ștefan-Tudor Baciu, Elena Trîncă, Adrian Artene, paginile 24-27;
• Nicolae Dabija – Despre un popor divinizat de zei, paginile 28-29;
• Nicolae Florentin Streche – Ovidiu Răduță sau genialitatea nimicului, paginile 29-32;
• Claudiu Dumitrache – Dispărem odată cu noaptea, paginile 33-34;
• Poeziile SAPIO: Radmila Popovici, Bianca Alexandra Necula, paginile 34-37;
• Maria Ivanov – Balada Meșterul Manole de Vasile Alecsandri în raport cu psihologia poporului român, paginile 38-40;
• +recomandări de carte și film.

Abonamentele pentru revista fizică se solicită la adresa: sapio@claudiudumitrache.ro

top-shop.ro%20
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni

Show-ul Românii au talent este… aproape magic! O nouă ediție, astăzi, la PRO TV

Foto Credit: PRO TV

A mai trecut o săptămână, așa că este clar: e vremea pentru talent! E vremea pentru întâlnirea cu noi concurenți care au avut curajul să se arate lumii întregi. Conștienți că este șansa lor de a fi cunoscuți, de a reuși să strălucească sub lumina reflectoarelor și de a câștiga încredere, aceștia au pregătit cele mai bune momente și sunt gata să le prezinte. Andi, Andra, Dragoș și Mihai Bobonete așteaptă cu nerăbdare ora 20:30! Este… aproape magic ceea ce îi așteaptă!

La 47 de ani, un concurent din Oltenița, vine la cel mai iubit show de divertisment pentru a cânta și a-i dedica soției piesa. Simte că are o datorie morală față de femeia pe care a cunoscut-o în urmă cu peste 30 de ani și cu care s-a căsătorit de vreo 20. De ce simte așa? Deoarece niciodată nu a reușit să-i spună ”te iubesc”. Așa cum Andi va spune… ”poate că muzica îl va ajuta să se deschidă”. Dacă va reuși să spună cele două cuvinte sau nu, aflăm în doar câteva ore.

Tot atunci, o puștoaică de doar 8 ani, din Bacău, născută dintr-un tată chinez și o mamă româncă face un nou pas spre visul ei: acela de a fi un superstar! ”Mama nu-și dorește nimic în afară de mine”, va afirma simpatica puștoaică care admite că după divorțul părinților, a realizat că cea care i-a dat viață îi este aproape, indiferent de situație. Oare va reuși ea să-și facă mama fericită prin interpretarea pe care a pregătit-o?

La 13 ani, o concurentă din București simte că oamenii au tendința de a pune o etichetă după aparențe și nu după felul de a fi. După peste 10 de ani de muncă în domeniul gimnasticii, tânăra a pregătit un moment special cu un mesaj emoționant. Un alt dans va fi oferit și de un concurent de 34 ani care lucrează în domeniul IT, dar care speră că planurile i se vor schimba în funcție de rezultatul obținut diseară. Toate acestea și multe alte momente magice pot fi văzute la Românii au talent.

Ca de fiecare dată, pe VOYO, revine Backstage Show, emisiunea online prezentată de Pavel Bartoș și Smiley. De această dată, invitat special va fi CRBL, fostul concurent al show-ului Survivor România și vechiul coleg de trupă al lui Smiley, așa că întâlnirea lor nu trebuie ratată.        

Ediția Românii au talent din această seară poate fi deja urmărită, în avans, pe VOYO!  

top-shop.ro%20
Continue Reading

Proiecte

Cum alegi instrumentele potrivite pentru bricolaj

Orice meșter care se respectă, chiar și acela care realizează lucrări de bricolaj ocazional, trebuie să aibă uneltele și sculele potrivite pentru a putea lucra în deplină siguranță și pentru a-și putea duce la bun sfârșit proiectele. Este important să alegi unelte de calitate, atât pentru siguranța utilizatorului, cât și pentru a nu fi nevoit să le reînnoiești în mod regulat. Iată câteva sfaturi utile pentru alegerea instrumentelor potrivite pentru activitățile de bricolaj.

Studiază raportul calitate-preț

Atunci când ai de făcut diverse activități de bricolaj, respectiv reparații diverse, este importantă calitatea instrumentelor folosite. Este un prim aspect pe care nu trebuie să îl treci cu vederea. Chiar dacă sunt mai scumpe atunci când le achiziționezi, echipamentele de calitate vor rezista mai mult decât cele dintr-o gamă inferioară de preț. Bineînțeles, trebuie ținut cont și de frecvența de utilizare, deoarece pentru utilizare frecventă este mai bine să investești în echipamente profesionale. În cazul în care este vorba de utilizare ocazională, este suficient să alegi instrumente de calitate bună și atât. Magazinul de scule ingcomag îți permite să găsești echipamente de calitate la cele mai bune prețuri, fie că ești un profesionist în domeniul bricolajului, fie că faci astfel de lucrări din pură pasiune. Instrumentele de lucru pe care le poți achiziționa din acest magazin sunt unele de calitate, concepute să reziste cât mai mult și să ofere o experiență de lucru inedită.

Începe cu alegerea echipamentelor esențiale

Că ești începător sau că ești deja experimentat în acest domeniu, sunt anumite instrumente absolut necesare pe care trebuie să le pui pe lista de achiziție. Printre acestea se numără echipamentele de protecție precum ochelarii, mănușile, masca de praf sau cea de sudură, dacă desfășori activități de acest tip. De asemenea, ai nevoie de haine de lucru, de pantofi de protecție, dar și de o cutie de scule necesară în vederea unei depozitări adecvate a sculelor.

Trecând la scule și unelte în sine, nu uita ciocanele și șurubelnițele de diverse tipuri, dar și un set de chei și clasicul clește sau patent. Apoi poți trece la instrumentele de lucru electrice, precum mașină de înșurubat sau găurit, flexuri și polizoare, fierăstraie și debitoare de metal, pistol de lipit sau de vopsit, scule pneumatice și altele asemenea.

Nu uita, așadar, și de instrumentele ocazionale. Pe lângă cele de mai sus, poți avea nevoie de diverse spatule, de boloboc și de diverse tipuri de burghie, de fierăstraie sau de pile metalice și altele asemenea. Alegerea uneltelor depinde și de utilizarea lor – pentru lucrări de bricolaj simple și mici reparații zilnice sau pentru lucrări de bricolaj mai ample.

Ține cont de caracteristicile instrumentelor

Înainte de a-ți alege instrumentele de bricolaj, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte. Verifică dacă instrumentul respectiv poate fi ținut, oprit sau pornit cu o singură mână, dacă este greu sau dacă poate fi folosit doar la o sursă de alimentare cu curent sau nu. În cazul în care este vorba de instrumente de lucru cu acumulatori, trebuie să ai în vedere calitatea încărcării, durabilitatea și viteza de încărcare a bateriilor.

top-shop.ro%20
Continue Reading

Proiecte

Timp de construcție scurt, facturi mai mici – descoperiți casele din lemn construite de Litarh

Observăm în ultimii ani tendința în creștere în privința caselor din lemn. Iar cei care aleg astfel de construcții au în vedere cu siguranță faptul că lemnul este versatil, potrivit fie pentru construcții clasice de case, fie pentru cabane.

Construcțiile din lemn sunt durabile și realizate în scurt timp

Una din îngrijorările legate de o construcție din lemn versus una din materiale precum beton sau cărămidă se referă la rezistența sa pe termen lung. Ei bine și casele din lemn sunt proiectate să fie durabile! Unul din avantajele acestui material se referă la faptul că este ușor și rezistent la seism. Iar timpul de execuție este unul mai scurt. Pe de-o parte pentru că pereții sunt realizați în fabrică, iar pe șantier sunt doar asamblați. Asta înseamnă un șantier curat, mai puține deșeuri ce rezultă în urma proiectelor de construcție. Pe de altă parte, sunt reduse procedeele umede, de turnare a betonului și mortarului. În schimb, lemnul este uscat și gata să fie folosit.

Proiectarea casei dorite cu echipa Litarh

Echipa Litarh – cu pagina de prezentare Litarh.ro – construiește case din lemn pentru publicul interesat. Menționează despre beneficii ale acestor proiecte nu doar pe moment, ci și pe termen lung, implicit la capitolul cheltuieli de întreținere. Costurile sunt mai reduse încă din faza de construire, căci fundația este una mai lejeră. În plus, sunt aplicate materiale de izolație atât pe exterior, cât și la acoperiș, între căpriori. Iar aceste măsuri înseamnă o eficiență crescută a casei, din punct de vedere energetic.

Costurile de întreținere mici, proiecte versatile, casele din lemn proiectate de Litarh sunt avantajoase din varii puncte de vedere. Iar experiența echipei este un motiv în plus să preferați o colaborare cu aceasta. Deține propria fabrică în județul Suceava, personalizează ofertele și ține cont de bugetul disponibil, precum și de preferințele fiecărui client.

Investiția într-o casă este pentru mulți proiectul vieții lor. Își doresc ceva trainic, care să rămână copiilor, casă construită acum, durabilă și pentru generațiile ce vin. Iar casa din lemn este o soluție! Aflați toate avantajele acestor construcții, chiar de la specialiștii din domeniu, Litarh.

Contact:

office@litarh.ro

Valea Moldovei 727580, județ Suceava

top-shop.ro%20
Continue Reading
Trending