Connect with us

Emisiuni

„ROventura”, ediție de Sărbătoare: Periplu unic, de Paşte, la porțile Ineului

Published

on

Foto Credit: Kanal D

Advertisement

La ceas de Sfântă sărbătoare, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, „ROventura” ne deschide larg porțile Ineului, urbe ardelenească atât de încărcată de tradiții, pentru a petrece împreună, prin intermediul emisiunii Sărbătorile Pascale, în Țara Zărandului! 

Advertisement

George Mihai și Andreea Străvoiu ne vor arăta hora, dansul popular care se joacă la fel de peste 100 de ani, dar și meșteșugurile vechi din Ineu. Bucătarii își vor proba și ei iscusința, pentru o masă cu adevărat de sărbătoare, într-unul din cele mai frumoase conace din Ardeal.

Advertisement

Pornim în periplul nostru printre tradițiile pascale locale chiar din zona în care acestea stau la loc de cinste, sub ocrotirea Sfântului Sava Brancovici. La conac, pregătirile pentru masa de sărbătoare sunt în toi, iar curtea familiei este singurul atelier de împletituri din nuiele din Ineu, un loc în care și turiștii pot să deprindă tainele meșteșugului. Materialele tradiționale, naturale și lucrul cu mâna sunt prețuite și păstrate cu sfințenie. 

Distanța scurtă față de oraș, dar mai ales liniștea și aerul curat de aici sigur vor transforma Dealul Viilor într-o zonă de vacanță căutată de tot mai mulți arădeni. ROventurierii ne invită să ne continuăm călătoria pe drumul tradițiilor! O cunoaștem și pe tanti Mărioara de la care vom gusta pancovele (gogoașă, colțunași – n.r.) aburinde, cu care femeia îi omenește pe toți cei care-i trec pragul.

Advertisement

Aici, păstrarea tradițiilor și credința în Dumnezeu sunt valori de neclintit. Înainte de hrana spirituală, de care ne vom bucura la Biserică, mai avem un popas. Reîntorși la conac, vom fi martorii desăvârșirii spectacolului culinar, început în zori. 

Odată primenite toate cele ce ne vor îmbogăți masa de Paști, suntem și noi gata să primim în suflete bucuria sărbătorii. O priceasnă frumoasă, închinată Sfintelor Paști, ne va aduce tuturor sărbătoare și Lumină în suflet.

Advertisement

Nu ratați o ediție de sărbătoare „ROventura”, sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 15:00, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Advertisement
top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending