Connect with us

Sanatate

Sănătatea dulce! Iată ce afecţiuni poate provoca consumul de zahăr!

Published

on

Foto Credit: Exquis.ro

Este aproape imposibil să nu legăm gustul dulce al zahărului de copilărie. Chiar primele amintiri pe care le avem sunt legate de prăjiturile, dulcețurile, gemurile sau alte preparate delicioase pe care mama, mătușa sau bunica ni le pregătea.

 

Totuși, astăzi știm că pe cat de dulce este zaharul, pe atât de neiertătoare sunt efectele sale secundare asupra sănătății. Numărul celor care dau crezare avertismentelor medicilor în privința riscurilor consumului de zahăr este încă foarte mic, dar, din fericire, în creștere, iar principiile alimentației sănătoase încep să devină o reală preocupare pentru tot mai mulți oameni. Majoritatea persoanelor, însă, depășesc cu foarte mult acel bun simt acceptat în privința consumului zilnic de zahăr, astfel încât își pun în pericol propria sănătate.

 

Nu mai e de mult un secret că zahărul consumat zilnic nu este doar cel pe care îl adăugăm în cafeaua sau ceaiul de dimineață, ci este cel conținut de produsele consumate cu regularitate – sosuri, paste, sucuri, patiserii etc.  Acesta este chiar mai periculos decât zahărul granulat (și a cărui cantitate o putem controla), fiind supus unor procese multiple de procesare. Astfel, un adult poate ajunge să consume nu mai puțin de 30-50 de lingurițe de zahăr pe zi, toată această cantitate fiind “ascunsă” exclusiv în produsele alimentare obișnuite.

Consumul mare de zahăr are efecte negative atât asupra sănătății și a felului în care arătam, dar și asupra comportamentului și stării de spirit. Există, însă, câteva boli foarte grave care pot amenința foarte grav sănătatea și asupra cărora medicii avertizează cu cea mai mare seriozitate.

 

Diabet

 

Dacă în mod frecvent consumăm băuturi dulci, pline de zahăr, riscul de a face diabet de tip 2 este mult mai mare decât în cazul celor care nu beau sucuri, ceaiuri îndulcite, băuturi energizante și alte lichide pline de zahăr. Un studiu recent apărut în Jurnalul de diabet, realizat cu ajutorul a 310.000 de subiecți, a arătat că cei care beau 1-2 căni de lichide dulci pe zi sunt cu 26% mai predispuși la diabet față de cei care se feresc de acestea și nu le consumă mai des de două ori pe lună. Mai mult decât atât, cercetătorii de la Universitatea din California estimează că toate cazurile noi de diabet, apărute între 1990 și 2000, sunt cauzate de consumul acestor lichide. Ele duc la luarea în greutate, fapt ce se află printre primele cauze ale producerii diabetului. Mulți oameni țin diete și se abțin de la mâncare, dar uită că lichidele pot avea mult mai multe calorii.

 

Acnee

 

In timp ce dermatologii au avertizat mulți ani la rând că grăsimile nesănătoase pot cauza adevărate crize acneice, un studiu din 2008 atestă, în mod clar, faptul că ceea ce mâncăm afectează și calitatea pielii. Toate băuturile și alimentele rafinate ce conțin zahăr în exces, dar și fructele consumate în cantități prea mari, pot duce la probleme ale tenului. Cercetătorii spun că persoanele care și-au corectat dieta și au eliminat zahărul în exces, au observat o ameliorare cu 50% a acneei de care sufereau, în timp ce aceia care au continuat cu o dietă hiperglicemică s-au confruntat cu probleme și mai mari la nivelul tenului.

 

Probleme de inimă

 

Nu doar grăsimile afectează inima, ci și zahărul. Jurnalul American de Sănătate spune că persoanele care își iau 17,5% din calorii din zahăr sunt cu 20-30% mai predispuse la ridicarea nivelului de trigliceride, un tip de grăsime nocivă care se găsește în sânge. Atunci când consumăm mai mult zahăr decat arde corpul, acesta este stocat în celule și, în timp, face foarte mult rău. Același studiu arată că oamenii care își iau 25% din calorii din zahar sunt de 3 ori mai predispuși la scăderea colesterolului “bun”, HDL, care previne depunerea plăcilor de grăsime pe artere, față de cei care iau doar 5 procente calorii din zahăr.

 

Risc mai mare de depresie

 

Consumul de zahăr și carbohidrați poate îmbunătăți pe moment starea de spirit, ducând la eliberarea de serotonină. Cercetatorii de la Colegiul de Medicina Baylor au găsit o legatură, însă, între zahăr și depresie, dupa cum o arată studiile lor realizate în 6 țări. Iar un raport publicat în Jurnalul Britanic de Psihiatrie arată că persoanele diagnosticate cu schizofrenie și care mâncau mult zahăr aveau, un risc de două ori mai mare să fie spitalizate în decursul a 2 ani. “Schimbările de comportament sunt destul de mult influențate de zahăr”, spune dr. Teitelbaum, căci pe cât de repede crește bucuria în momentul consumului, pe atât de rapid și dramatic scade apoi.

 

Infecții

 

Infecțiile cresc, hrănindu-se cu zahăr, astfel încât candidozele, atât la nivelul organelor genitale, cât și la nivel bucal, vor fi mult mai puternice și greu de tratat. Bacteriile care provoacă Candida se găsesc în mod normal în organism, dar sistemul imunitar le ține sub control. Totuși, atunci când ai prea mult zahăr în sânge, acesta crează mediul propice pentru dezvoltarea bacteriei.

 

Cancer

 

Legatura dintre cancer și zahăr este destul de înfricoșătoare, fiind indicată de studiile in vitro, care arată în mod clar că substanța dulce duce la înmulțirea mai rapidă a celulelor tumorale. Mai multe studii arată o relație între acestea două. Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au monitorizat peste 60.000 de pacienți de peste 14 ani, dintre care unii beau mai mult de două porții de suc dulce pe săptămână. Aceștia aveau un risc cu 87% mai mare de a face cancer pancreatic, față de restul. In plus, cei de la Universitatea din Buffalo au descoperit că femeile diabetice prezentau un risc cu 39% mai mare de a face cancer la sân decât celelalte.

Cancerul, în special cel de colon. Studii recente au evidențiat faptul că cei care consumă multe dulciuri și alte produse cu zahăr sunt mult mai predispuși la cancer localizat mai ales în tubul digestiv. Incidența cancerului de colon (intestin gros) este de până la cinci ori mai mare la consumatorii de dulciuri decât la persoanele care consumă foarte rar sau deloc zahăr.

 

Caria dentară

 

Dacă la începutul secolului al XX-lea doar 5-10% din populația sub treizeci de ani era afectată de aceste probleme, pe măsură ce zahărul a fost adoptat în alimentație s-a ajuns ca în țările “dezvoltate” aprox. 95% din populație să sufere de afecțiuni ale danturii. Popoarele care din motive de tradiție sau dezvoltare economică slabă nu consumă acest produs, prezintă o incidență a cariei de 10-20 de ori mai mică, în schimb se confruntă cu o explozie a problemelor dentare atunci când ajung să consume zahăr.

 

Obezitatea

 

Obezitatea se instalează frecvent la marii consumatori de dulciuri. Acest lucru se produce deși zahărul nu este atât de bogat în calorii pe cât se crede, dar are capacitatea de a afecta echilibrul hormonal, ceea ce duce la creșterea apetitului și la dezvoltarea țesutului adipos și a celulitei.

 

Osteoporoza și probleme legate de asimilarea calciului

 

Una din problemele majore generate de consumul de zahăr este dereglarea metabolismului calciului. S-a constatat, în schimb, la persoanele care renunță complet la zahăr și trec la o dietă cu multe fructe și legume crude, ca treptat calciul este din nou bine asimilat.

 

Scăderea imunității

 

Scăderea imunității, concretizată în creșterea receptivității organismului la diverse boli: viroze, candidoze, cistite, dermatoze infecțioase etc. Se pare că zaharoza afectează sinteza unor hormoni direct implicați în coordonarea activității sistemului imunitar.

 

Alte boli cauzate de consumul mare de zahar sunt: alergiile, scleroza, cardiopatiile, gastrita, colita de fermentație, tulburările de ciclu menstrual la femei, reumatismul, anemia, astenia, sinuzita, rinita. La copii, consumul frecvent de dulciuri influențează procesele de creștere, duce la apariția rahitismului și a fragilității osoase, declanșează pubertatea prematură, generează probleme de comportament (scăderea voinței, predispune la violenâă, scade capacitatea de concentrare etc.)

 

Cea mai sănătoasă alternativă la consumul de zahăr este Green Sugar, un îndulcitor 100% natural, pe baza de stevia rebaudiana care, spre deosebire de alți îndulcitori pe baza aceluiași ingredient principal, este singurul de pe piață cu gustul stabilizat. Acest lucru înseamnă că îndulcește precum zahărul, dar fără să schimbe gustul alimentelor în care este folosit, fie reci sau calde, și are 0 calorii și 0 indice glicemic.

 

Green Sugar este o combinație de produse naturale: stevioside extrase din Stevia și eritritol, un zahăr non-caloric obținut prin fermentație biologică și câțiva compuși naturali ai borului, care au fost identificați de Institutul nostru în Stevie. Această combinație îi conferă atât gradul de dulce, similar zahărului, dar cel mai important lucru este că asigură un necesar zilnic de nutrient, antioxidanți și antiinflamatori. Personal cred că în secolul XXII, oamenii nu vor mai cultiva sfeclă și trestie de zahar, ci Stevie! Există studii clinice care arată că extractul de Stevie și eritritolul sunt agenți nutritivi puternic antioxidanți, iar borul natural conținut în Stevie este puternic antiinflamator.”, afirmă domnul Dl. Romulus Ioan Scorei, profesor la Universitatea din Craiova, cercetator și fondator al Institutului de cercetare Bioboron (Podari, jud. Dolj).

 

 

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Sanatate

Primul Centru de Excelenţă în Stroke din România a fost inaugurat

Published

on

Primul Centru de Excelenta in Stroke din Romania s-a inaugurat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Targu Mures, în parteneriat cu liderul mondial în tehnologie medicală, şi va deservi aproximativ 3 milioane de locuitori din 8 judeţe.

 

“Pentru aproximativ 3 milioane de oameni, locuitorii a 8 judete, existenţa acestui centru va da posibilitatea de a beneficia, în mod direct, de o terapie de înaltă performanţă, de top şi, totodată, va oferi accesul la o echipă medicală pregatită pentru a gestiona situatiile de urgenţă în cazul accidentului vascular cerebral (AVC) acut”, explică Dr. Lucian MĂRGINEAN, medic primar, coordonator al Compartimentului Radiologie Intervenţională din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

Centrul de Excelenta in Stroke din Targu Mures este primul din Romania in care medicii vor folosi Softul Rapid, o platforma standardizata si complet automatizata cu ajutorul careia diagnosticul si criteriile de eligibilitate pentru includerea in tratamentul AVC-ului ischemic acut se stabilesc in maxim 2 minute.

 

“Acest soft prelucrează imaginile fara echivoc, in 30 de secunde, maxim 2 minute, dându-ne o situaţie reală a stării creierului. Practic, ne arată acea zona din creier care nu este încă distrusă, este doar amorţită şi pe care, prin terapia pe care o iniţiem, putem să o salvăm. In acest sens, pacientul poate să beneficieze, în mod real, după nişte criterii bine stabilite, de şansa unei revascularizări. Totodată, rapiditatea şi lipsa echivocului în gestionarea şi analiza acestor imagini face o abordare cât mai corectă şi eficientă a pacienţilor cu AVC”, explică Dr. Lucian MĂRGINEAN şi exemplifică în video-ul din link-ul următor: https://www.youtube.com/watch?v=6MUbp9vfmSY.

 

“Noi nu vom putea numai sa salvam vieti, vom reda societatii prin astfel de centru oameni valizi care sa se intoarca la campul muncii, in loc sa devina oameni dependenti care depind de familiile lor si de asistenta sociala”, declara Dr Raed Arafat, Secretar de Stat MAI, Coordonator SMURD.

 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş va fi, astfel, unic în România atat din punctul de vedere al tratării pacienţilor cu AVC, cât şi al echipei multidisciplinare care va prelua astfel de cazuri: “Alinierea României la standarde internaţionale, prin crearea acestui Centru de Excelenţă în Stroke, înseamnă o echipă multidisciplinară cu personal medical supraspecializat, care să poată să acţioneze în urgenţă, în timp util terapeutic, redând starea de bine a pacientului cu AVC acut. Înseamnă, de asemenea, o infrastructură cu o dotare materială, cu o aparatură performantă de ultima generaţie şi, nu în ultimul rând, înseamnă un registru unic în care pacienţii să fie incluşi, pentru a putea cuantifica beneficiul activităţii noastre şi necesitatea finanţării lor”, subliniază Dr. Lucian MĂRGINEAN.

 

“Infiinţarea primului Centru de Excelenta în Stroke în cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenţă Târgu Mureş reprezinta o onoare deosebită, pentru că pune spitalul nostru pe harta medicinei europene, chiar a medicinei mondiale”, declară Dr. Claudiu PUIAC, Manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

Centrul de Excelenţă în Stroke din Târgu Mureş va găzdui în luna iunie unul dintre cele mai importante evenimente medicale din Sud-Estul Europei, sub forma unei manifestări ştiinţifice de amploare pentru neuroradiologii interventionişti, medici neurologi, anestezişti şi urgentisti, la care vor fi prezenţi profesorul Jacques Moret, părintele neuroradiologiei intervenţionale, şi profesorul Laurent Spelle, pentru a împărtăţi din experienţa şi cazuistica lor.

 

Continue Reading

Sanatate

12 Motive pentru care e bine sa mergi la nutritionist

Published

on

Daca te dor articulatiile, mergi la un reumatolog, daca ai probleme cu vederea, mergi la oftalmolog, atunci de ce cand ai probleme cu greutatea nu ai merge la un nutritionist? Exact ce face medicul oftalmolog pentru ochi, un nutritionist face pentru organismul dvs. pentru a va mentine sanatos, asigurându-va tot timpul ca va obtineti nutrientii adecvati.

  1. Aveti probleme cu greutatea?

Dacă obiectivul dvs. este sa scadeti sau sa cresteti în greutate, învățarea modului de a avea o dieta sanatoasa, echilibrata si adaptata varstei, sexului si activitatii pe care o desfasurati, o puteti face, numai impreuna cu un nutritionist. Înainte de a începe să scoateti alimente din dieta, ar fi bine sa va consultati cu un un medic nutritionist, care vă poate îndruma, pentru a obtine un diagnostic si o dieta corecta. Mulți oameni sufera ani la rand de: constipatie/diaree, balonari, gaze, discomfort abdominal. De fapt aceste simptome pot sa fie cauzate de o boala celiacă sau o intoleranta la gluten, o intoleranta la lactoza, o suprapopulare bacteriana (SIBO), disbioza sau anumite deficiente enzimatice. Cauzele cresterii in greutate sunt multiple: aportul nutritional in exces, sedentarismul, o predispozitie genetica sau tulburari hormonale.

Poate că ați încercat multe diete și ați ajuns frustrat deoarece greutatea se întoarce. Pot sa va  ajut! Gestionarea greutății inseamna mai mult decât scaderea caloriilor. Împreună putem descoperi cauza care determina problemele legate de greutate, deoarece acestea se referă la antecedentele familiei, nivelurile hormonale, stilul de viață și factorii genetici.

 

  1. Aveti probleme digestive?

Diareea, constipatia, mișcarile neregulate ale intestinului, arsurile și refluxul gastro esofagian, sunt simptome comune ale tulburarilor digestive și sunt adesea diagnosticate ca sindrom de intestin iritabil (IBS). Poate că ați trăit cu unele dintre aceste simptome gandindu-va ca acest lucru este doar modul în care corpul dumneavoastra digeră alimente în mod normal. Testarea alergiilor alimentare /intolerantelor, ar fi indicata pentru a identifica alimentele care pot provoca inflamații sau simptome ale bolii.  Nutritionistul va va ajuta să înțelegeți mai bine procesul de digestie și sa-l îmbunatatiti identificand cauza principală a disconfortului dvs. Un  plan de masă bine echilibrat care să includă alimentele pe care corpul dumneavoastră le poate tolera, va rezolva o mare parte din probleme.

 

  1. Ati fost diagnosticat cu colesterol crescut?

Terapia medicala nutritionala, este cea mai indicata, pentru a evita medicamentele de scadere a colesterolului. Exista alimente, suplimente, care pot ajuta la scaderea grasimilor in sange. Veti minimaliza astfel riscul de a face boli de inima.

  1. Viata dvs este prea stresanta?

Un nutriționist este ca un psiholog pentru corpul tău. De multe ori mancarea poate fi un medicament. Sunt alimente care stimuleaza productia de hormoni. De starea de bine a organismului și a dispoziției în general sunt responsabili 4 hormoni: endorfina, dopamina, serotonina și oxitocina. Anumite alimente, somnul suficient, sportul, meditatia, pot contribui la stimularea productiei acestor hormoni.

  1. Valori anormale ale glucozei sau fierului in sange?

Un nutriționist, este instruit să va ajute să evaluați aportul dvs. alimentar. Testele de sange anormale, cum ar fi glucoza, fierul, colesterolul sau funcția tiroidiană, vă pot arata cum reacționeaza organismul la ceea ce manancati sau la stilulul dvs. de viață. Educatia pentru un stil de viata sanatos, vă va reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cronice, cum ar fi: bolile cardiovasculare, diabetul sau afecțiunile autoimune.

 

  1. Tulburări ale dispoziției?

Studiile din ultimii ani au confirmat ca exista o legătură clară între trup și minte. O viata stresanta, ne  face sa secretam mai mult adrenalina și cortizol. Se cunoaste că exercițiul ne ajuta sa ajungem într-o stare de liniste, prin arderea hormonilor de stres, somnul liniștit are efect benefic asupra corpului iar iubirea si prietenia au efecte de calmare. O alimentație buna este un instrument cheie în armamentul pe care medicul dumneavoastra îl utilizeaza pentru a va restabili sanatatea. Daca aveți o tulburare a dispoziției cum ar fi depresia, anxietatea, ADHD, autismul sau alte condiții de sanatate mintala, un plan de alimentație atent gandit poate face o diferenta enorma.

 

  1. Probleme de fertilitate sau planificii sa ai o sarcina?

Întalnirea cu un nutriționist poate fi utilă pentru a va optimiza sanatatea pentru concepție, sarcina și naștere. Va poate oferi îndrumări cu planuri nutritionale care vor îmbunătati atat  sanatatea dvs. cat și a copilului.

Printr-un plan de masa echilibrat, va asigurati ca veti obține substante nutritive, cum ar fi acidul folic, în special în timpul primelor trei luni de sarcina, scazand riscul nou-nascutului pentru defectele tubului neural sau ale maduvei spinarii.

Deasemeni, aveti nevoie de îndrumare și de încredere, pentru alaptarea copilului. Un nutritionist va poate ajuta sa primiti suficient fier, vitamina D, fluor și vitamine B, atat pentru dvs. cat si pentru copil.

 

  1. Adolescentul tau are probleme cu mancarea și nu mananca sanatos?

 

Un nutritionist poate ajuta in cazul tulburărilor de alimentație cum ar fi: anorexia, bulimia și supraponderalitatea.

După diagnosticarea unei tulburări alimentare, va puteti simti coplesiti și incapabili să faceti fata. În acest moment dificil, este crucial sa va întalniți cu un profesionist care poate sa va indrume si sa va sustina în timp ce va restabiliti sanatatea. O tulburare de alimentație poate avea multe fete, cum ar fi: bulimia, anorexia nervoasa sau “mancarea dezordonata” în care o persoana alege să manance numai anumite alimente cu anumite culori sau texturi.

Nutritionistul va poate ajuta să dezvoltati o relație sanatoasa cu alimentele.

 

  1. Vrei sa adopti o anumita dieta?

Programeaza o intalnire cu nutritionistul, daca doresti sa-ti imbunatatesti dieta si sa inveti sa aplici principiile unui plan alimentar, cum ar fi Paleo, Mediteranean, Ketogenic, FODMAP, Vegan, sau orice alta dieta speciala . Internetul este plin de sfaturi, dar este dificil de a discerne intre o dieta „la moda” si o dieta bazata pe principii stiintifice.

  1. Vrei performanță sportivă?

Sportivii care au nevoie de un avantaj competitiv, sau ar dori să-și sporească performanța, ar trebui să se concentreze asupra aportului de nutrienti. Cantitatea de energie, macro și micro nutrienții, precum și timpul de masă pot face o mare diferență în performanță.

 

  1. Ai anumite gene, care influenteaza relatia cu alimentele?

Genele pe care le posedati determină modul în care alimentele pe care le consumati va afecteaza sanatatea. Prin efectuarea unui test genetic, puteti afla cum poate fi optimizata alimentatia dvs. De exemplu cum puteti obține o cantitate suficienta de folati, sau dacă prea multa cofeina in cazul dvs. ar creste riscul bolilor de inimă.

www.nutrisistem.ro

Programari la 0744672878 dr.Mirela Corello

 

 

Continue Reading

Sanatate

Aquatique, frumusețe din apă

Published

on

Sezonul rece aproape a trecut și, ca întotdeauna, ne lasă lipsiți de vlagă, însă cu speranța redobândirii tonusului pe care ni-l va aduce soarele. În această perioadă, din punct de vedere alimentar, s-au consumat alimente din congelator sau din conservele toamnei, iar gama de fructe și legume de bună calitate a fost limitată, însă consumul de carne și sodiu a fost la cote înalte. Acest lucru se vede pe starea noastră generală, pe rezistența imunitară și mai ales pe aspectul fizic: ten obosit, păr uscat, unghii casante.

Un proces blând de detoxifiere este binevenit în această perioadă, iar hidratarea corectă este primordială în acest sens. Este bine știut faptul că apa constituie 50-60 % din masa noastră corporală. În decursul a 24 de ore, organismul consumă peste 200 ml de apă numai pentru procesul de respirație. Prin transpirație și diureză se pierd totuși cele mai însemnate cantități de apă, de aceea, ceea ce pierdem trebuie să și înlocuim, altfel există riscul deshidratării. Este foarte adevărat, faptul că senzația de sete și necesarul real de apă care trebuie consumată nu se sincronizează, în sensul că la momentul la care organismul transmite creierului mesajul referitor la senzația de sete, celulele acestuia sunt deja deshidratate.

De aceea, chiar dacă afară sunt temperaturi scăzute, trebuie consumate cantități de apă de bună calitate la fiecare 20-30 de minute. O apă de calitate trebuie aleasă după o serie de criterii cum ar fi: originea, puritatea, compoziția și constanța acesteia în timp, precum și condițiile de îmbuteliere. Ideal este să se consume o apa minerală naturală pentru că este o apă microbiologic pură, netratată și strict monitorizată. Atunci însă când e vorba de hidratarea pe termen lung precum și de îngrijirea locală a pielii, părului și unghiilor, apa recomandată este Aquatique. Apa oligominerală naturală plată Aquatique îndeplinește criteriile de compoziție și puritate pentru a putea fi consumată pentru o bună hidratare pe termen lung, fiind o apă cu un grad scăzut de mineralizare (98 mg/L) și un pH ușor bazic de 7,8. Aquatique îşi are izvorul în inima munţilor Carpaţi, la o altitudine de 1.100 m în zona protejată Parcul Natural Bucegi, rezervaţia naturală Abruptul Prahovean. În anul 2008, la numai un an de la lansarea pe piață, Aquatique a primit distincţia “Grand Gold Medal” de la Institutul Internaţional de Selecţie a Calităţii, Monde Selection, Bruxelles, fiindu-i recunoscute astfel calitățile deosebite.

Continue Reading
Advertisement
Timp Liber3 săptămâni ago

Preparatele potrivite pentru pauza de pranz de la birou

Frumusete1 lună ago

Dr Levy a ales România pentru a deschide o clinică pentru intervenții estetice spectaculoase

Sanatate2 luni ago

Primul Centru de Excelenţă în Stroke din România a fost inaugurat

Sanatate2 luni ago

12 Motive pentru care e bine sa mergi la nutritionist

Frumusete2 luni ago

Șatenele au un nou secret de îngrijire a părului: Gama Brilliant Brown de la PARUSAN

Naturiste2 luni ago

Locuri și oameni dedicați vieții sănătoase și de calitate

Frumusete2 luni ago

PREMIERA! Dermalinfusion – tehnologie revolutionara cu 3 acțiuni simultane, acum si in Romania!

Life Style3 luni ago

Caută rețete sănătoase pe NutritionMixLife, scapă de grija meniului zilnic

Timp Liber4 luni ago

ANA Hotels SPA Collection inaugurează centrul ANA Wellness & SPA din cadrul Hotelului Crowne Plaza Bucharest

Life Style4 luni ago

Cum să alegi comoda tv perfectă pentru living

Frumusete5 luni ago

Tratament hydrafacial Bucuresti. Ce este si de ce a devenit atat de popular

Sanatate5 luni ago

Aquatique, frumusețe din apă

Sanatate5 luni ago

Sistemul tău imunitar este în impas? Întărește-ți imunitatea cu Detrical!

Sanatate7 luni ago

Dolorgiet® Gel Analgezic – Pentru tratamentul durerilor musculare sau articulare acute!

Sanatate7 luni ago

Dr. Ion Bogdan Codorean dezvaluie secrete de prim ajutor in cazul accidentelor la schi

Culinar7 luni ago

Rețete festive pentru Crăciun și Anul Nou de la PrăjiturEla

Terapii7 luni ago

Ce este masajul terapeutic?

Sanatate7 luni ago

Cancerul de col uterin, soluții de prevenție!

Life Style8 luni ago

Noul gust EXTRA-SEC în gama ZAREA Diamond Collection

Stiri8 luni ago

La cine apelam pentru auditul de mediu

Trending