Connect with us

Culinar

Sărmăluțe în stil Toman, vin fiert și bomboane de ciocolată, delicii de Sărbători!

Published

on

Mesele de Crăciun sunt prilej de bucurie în familie sau alături de cei dragi, dar ce te faci când după Sărbători, după ce ai preparat fel de fel de bunătăți constați că acul cântarului o ia razna? Specialiștii Toman propun un meniu ușor, slab caloric, dar care păstrează felurile de mâncare din bucătăria românească, cu ingrediente sănătoase și naturale, care nu pun în pericol silueta. Așadar, dacă vrei să urmezi în continuare o cură de slăbire sau să intri chiar acum la dietă, nutriționiștii Toman îți sar în ajutor cu 10 rețete cu care te vei simți perfect, fără să resimți vreun moment senzația de foame.

 

Spre deosebire de alte cure de slăbire, dieta Toman îți oferă un confort din punct de vedere culinar, tocmai datorită paletei variate de feluri de mâncare pe care le poți savura fără griji suplimentare. În plus, după mesele astfel pregătite nu te vei simți greu, nervos sau obosit, ci plin de energie și te vei ridica de la masă, gata de petrecere. Aperitivele conțin tartine cu ton, macarons cu legume și cremă de brânză, iar la felul principal avem carne slabă de curcan, pește alb, salate, supă și nelipsitele sărmăluțe, care le vor înlocui cu succes pe cele traditionale. Avem in meniu si desert, care conține brownie de ciocolată cu înghețată, vin fiert și turtă dulce.

 

 

Asortiment de salate cu grisine din făină integra

 

Ingrediente:

Grisine: 300 g făină de secară, 2 ouă, 1 linguriță de tărâțe de psyllium, 1 linguriță de făină de semințe de in, sare, piper, praf de copt.

Crema de brânză cu ruccola: 500 g brânză de vaci slabă, 2 linguri de iaurt cu 0,1 grăsime, sare, nucșoară,  o mâna de ruccola.

Zacuscă: 1 ceapă mărunțită, usturoi pisat,6 roșii mici tăiate cubulețe, 4 ardei gras tăiati cubulețe,un morcov dat pe răzătoare, sare, piper și zeama de la o lămâie.

Crema de vinete: 2 vinete, 2 linguri muștar, 4 linguri maioneză light, pătrunjel proaspăt, 1 ceapă roșie mărunțită, sare, piper ,1 lingură cu ulei de măsline, zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele pentru aluat și lăsăm la dospit timp de 30 de minute.

Modelam in palme grisinele și le așezăm în tavă pe foaie de copt.

Le introducem la cuptor la 140 grade C până se rumenesc și devin ușor crocante.

Până se fac grisinele putem pregăti cele trei creme:

Crema de brânză cu ruccola:

Brânza de vacă se amestecă cu iaurt, sare, nucșoară, adăugăm și ruccola mărunțită, dupa care o punem la frigider.

Zacusca: Asezonăm legumele (morcov, ceapă, ardei) curățate și tăiate în prealabil, dupa care adăugăm, roșiile si zeama de la o lămaie.

Mixăm pentru o textura mai cremoasa și punem la frigider.

Crema de vinete: Călim vinetele tăiate cuburi și ceapă roșie, după care le mixăm. Adăugăm muștarul, maioneza

light, pătrunjelul și zeama de la o lămâie. Asezonăm cu sare și punem la răcit.

Putem servi grisinele calde cu cremele scoase din frigider.

*Se poate mânca din etapă a treia a dietei Toman

O porție conține:

Calorii: 423 Kcal

Proteine: 30 g

Grăsime: 10,5 g

Carbohidrați: 59 g

Fibre: 7,5 g

 

 

Macarons de legume cu crema de brânză

 

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire: 60 min

Ingrediente:

  • 1 linguriță de drojdie uscată
  • 200 g făină de secară
  • 1 morcov, 1 țelină, 1 ceapă verde, puțină conopidă fiartă și făcută piure
  • 4 ouă
  • 200 ml iaurt slab
  • 200 ml lapte de orez
  • 1 linguriță tărâțe de ovăz

Pentru umplutură:

  • 400 g brânză de vaci slaba
  • 100 ml iaurt de 0,1 grăsime
  • 1 linguriță  rozmarin, 1 linguriță  busuioc, 1 linguriță salvie  proaspătă, sare, piper

Amestecăm ingredientele pentru aluat și lăsăm la dospit.

Într-un mixer amestecăm brânza de vaci cu iaurt, sare și condimentele verzi până vom avea o textura cremoasa.

Întindem aluatul pe masă de lucru, decupăm cu un pahar sau o formă și presăram cu semințe. Le așezăm în tava, in care am pus în prealabil hârtie de copt si le introducem la cuptor.

Se coc la 140 grade C până se rumenesc bine și devin aurii.

După ce se răcesc, se lipesc cele 2 bucăți de macarons cu crema rece.

*Se poate consuma din etepa a treia a dietei Toman.

O porție conține:

Calorii: 455 Kcal

Proteine: 30 g

Grăsime: 14,5 g

Carbohidrați: 52 g

Fibre: 5 g

 

 

Tartine cu ton și legume

 

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire: 15 min

Ingrediente:

  • 4 conserve mici de ton în suc propriu
  • 1 ceapă roșie
  • 1 castravete mai micuț
  • 1 lingură de muștar
  • cimbru , rozmarin
  • 1 ardei gras tăiat cubulețe
  • 4 linguri de capere
  • zeama de la o lămâie
  • sare, piper alb
  • 4 porții de pâine Toman Diet

Mod de preparare:

Sfărâmăm tonul cu furculița, dupa care adăugăm ceapa, ardeiul gras, castravetele și muștarul. Condimentam și amestecăm bine.

Întindem crema pe feliile de pâine Toman și presăram cu cubulețe de legume și capere.

*Se poate consuma din etapa a două a dietei Toman.

O porție conține:

Calorii: 246 Kcal

Proteine: 21 g

Grăsime: 21 g

Carbohidrați: 4 g

Fibre: 7 g

 

Piept de curcan cu portocale

 

Ingrediente:

  • 200 g piept de curcan
  • 1 portocală
  • cuișoare, nucșoară
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare:

Feliile de carne le asezonăm cu sare, piper și ulei de măsline. Așezăm într-un vas de iena. Portocala o tăiem în două, o jumătate o tăiem cubulețe și punem peste carne, iar jumătatea cealaltă o vom stoarce. Stropim carnea cu sucul de la portocală și asezonăm cu nucșoară și cuișoare. Acoperim cu o folie de aluminiu și punem la cuptor pentru 40 minute, până se va rumeni frumos.

Se poate servi cu piure de cartofi Toman Diet și salată verde.

*Se poate consumă de la etapă a doua a dietei Toman.

 

Păstrăv la cuptor pe pat de salată

 

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire: 70 minute

Ingrediente:

  • 4 păstrăvi, fiecare între 300-400 g
  • zeama de la o lămâie
  • sare, piper
  • 200 g salată verde

Pentru dressing:

  • coaja de la o lămâie tăiată fâșii
  • rozmarin
  • usturoi pisat
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1 legătură de parunjel proaspăt
  • 1 ardei

Mod de preparare:

Curățăm peștele și îl crestăm pe ambele părți. Asezonăm cu sare și piper și stropim cu zeamă de lămâie.

Ungem preparatul cu ulei și lăsăm la cuptor până se va rumeni.

Coaja de la lămâie  o amestecăm cu usturoiul și uleiul de măsline iar apoi  asezonăm cu sare și piper.

Scoatem peștele, il ungem cu dressing și dăm înapoi la cuptor.

Se serveste cu salată verde sau legume proaspete.

*Se poate consuma din prima etapă  a dietei Toman (preparat la aburi, fără ulei și lămâie, doar cu sare și piper) și etapa 2-3-4.

O porție conține:

Calorii: 375 Kcal

Proteine: 64 g

Grăsime: 3 g

Carbohidrați: 2 g

Fibre: 1 g

 

Supă de legume cu carne de curcan și tarhon

 

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire: 40 minute

Ingrediente:

  • 400 g piept de curcan tăiat cubulețe
  • 3 morcovi tăiați cubulețe
  • 1 gulie mică tăiată cubulețe
  • 1 țelină tăiată cubulețe
  • 200 g mazăre verde
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • sare, piper alb
  • tarhon

Mod de preparare:

Incalzim uleiul și rumenim cubulețele de carne într-o oală.  Adăugăm legumele tăiate cubulețe și pătrunjelul, asezonăm cu sare și piper și le lăsăm să fiarbă.

*Se poate consuma din etapa a treia a dietei Toman.

O porție conține:

Calorii: 180Kcal

Proteine: 28 g

Grăsime: 3 g

Carbohidrați: 9 g

Fibre: 4 g

 

Sarmale cu hrișcă

 

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire: 60 min

Ingrediente:

  • 600 g piept de curcan
  • 1 ceapă roșie mărunțită
  • 1 roșie tăiată cubulețe
  • 1 varză mică
  • 1 ardei gras mărunțit
  • 600 g varză acră
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 2 ouă
  • 150 g hrișcă fiartă
  • sare, piper, chimen, boia

Mod de preparare:

Calim ceapa cu ardeiul și adăugăm roșiile.

Asezonăm cu sare,boia și chimen. Adăugăm varza acră, mărunțită și punem 300 ml de apă.

Într-o oală amestecăm carnea tocată cu hrișcă fiartă, asezonăm cu sare, piper și boia și adăugăm și ouălele, dupa care amestecăm bine compoziția.

Frunzele de varză le dăm într-un clocot. Luăm compoziția și punem pe o frunză de varză  și rulăm cu marginile în interior.

Așezăm sarmalele peste varza călită anterior și lăsăm la fiert la foc mic timp de o ora.

Acestea se pot servi cu un iaurt slab.

*Se poate consumă din etapă a treia a dietei Toman.

O porție conține:

Calorii: 293 Kcal

Proteine: 45 g

Grăsime: 7 g

Carbohidrați: 10 g

Fibre: 11 g

 

Brownie de ciocolată cu înghețată

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire: 60 min

Ingrediente:

  • 400 g făină de secară
  • un vârf de cuțit de ștevie
  • 250 g ciocolată topită Toman (ciocolata cu cereale)
  • 120 g praf de cacao
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 5 ouă
  • 250 ml iaurt de 0,1 grăsime
  • 2 linguri fulgi de ovăz
  • scorțișoară, nucșoară
  • 1 linguriță praf de copt
  • 4 cupe de înghețată fără zahăr

Mod de preparare:

Amestecăm ouălele cu iaurtul și ciocolata topită. Adăugăm praful de cacao, praful de copt și făina. Punem într-o formă de copt și  le punem în cuptor la 140 grade C timp de 30 de minute.

Vom felia după ce se răcește.

Servim cu înghețată fără zahăr

*Se poate consuma de la etapa a doua a dietei Toman.

O porție conține:

Calorii: 533 Kcal

Proteine: 22 g

Grăsime: 14 g

Carbohidrați: 80 g

Fibre: 17 g

 

Vin fiert cu bomboane de ciocolată

 

Ingrediente pentru vin:

  • 200 ml vin roșu sec
  • anason
  • 1 baton de scorțișoară
  • 1 portocală

Mod de pregătire:

Punem la fiert vinul cu toate mirodeniile și adăugăm sucul de la o jumătate de portocală.

Putem orna cu felii de portocale.

Ingrediente pentru bomboanele de ciocolată:

  • 1 pliculeț desert de ciocolată Toman
  • 100 g fulgi de ovăz
  • 100 g fibre Toman sau tărâțe de psyllium

Mod de preparare:

Pregătim desertul de ciocolată Toman Diet la care adăugăm fulgii de ovăz și tărâțele de psyllium. Vom forma bomboane și punem o cireașă în mijloc. Vom pune la cuptor timp de 30 de minute.

Se poate servi cu ceai sau cafea.

 

Turtă dulce

 

Ingrediente:

  • 1 pliculeț terci de ovăz cu mere și scorțișoară Toman
  • 1 pliculeț miere de la clătitele cu miere Toman
  • 300 g făină de secară
  • 100 g fibre Toman sau tărâțe de Psyllium
  • 120 g unt de cocos
  • 120 g eritrit (îndulcitor)
  • 120 g fulgi de ovăz dacă este necesar
  • 1 lingură amestec de condimente pentru turtă dulce (anason, cuișoare, scorțișoară)
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

 

 

Mod de preparare:

Amestecăm conținutul plicului de terci de ovăz și scorțișoară cu făină de secară și fibre Toman sau tărâțe de psyllium. Adăugăm eritritul, mierea, amestecul de condimente și frământăm bine cu mâna. Lăsăm aluatul măcar o ora la frigider.

Se scoate aluatul din frigider și se lasă un pic să se încălzească. Întindem aluatul pe un blat de lucru și decupăm cu o formă. Le punem pe o foaie de copt în tavă și le coacem la 140 grade C timp de 20 min.

Decorăm cu glazură după preferințe.

*Se poate consumă de la etapa a patra a dietei Toman.

MEDIA NEWS

bunic
Lectura12 ore ago

Cum iti convingi bunicii sau parintii sa mearga intr-un camin de batrani?

Sanatateo zi ago

Ghidul complet al sistemului imunitar – Intelegerea si intarirea imunitatii

Sanatateo zi ago

Beneficiile laptisorului de matca

Sanatateo zi ago

Cum sa oferi copiilor cea mai buna dieta de stimulare a imunitatii

Sanatateo zi ago

Beneficiile siropului de propolis pentru copii

Sanatateo zi ago

Trei moduri de a preveni bolile copiilor

Psihologie3 zile ago

Cât de importantă este Inteligența Emoțională în relația de cuplu?

EVENTS3 zile ago

Marii câştigători ai MARATONULUI NISIPULUI: Basarabenii Igor Țimbalist și Diana Sinic

Muzica3 zile ago

De ce cheamă Luis Gabriel doctorul? Artistul a scos o piesă pentru inimi rănite! “Nu există o pastilă de iubire!”

Frumusete5 zile ago

Descopera bazele oricarei rutine de ingrijire a pielii

BREAKING NEWS5 zile ago

Anca Alungulesei lupta cu dependentele alimentare de Ziua Europeana a Obezității

Frumusete6 zile ago

EXCLUSIV Interviu cu Alexandra Crâșmaru – fondatoarea clinicii Illuma Clinique

Sanatate6 zile ago

Dr. Florin Bloj: „Tromboza venoasă profundă se trateaza 100% si in România prin radiologie interventionala”

Antreprenoriato săptămână ago

Ana-Maria Ichim – Gimnasta care a lăsat Parlamentul pentru o carieră în imobiliare

Evenimenteo săptămână ago

Rată impresionantă de prezență la Noaptea Muzeelor 2022

Muzica2 săptămâni ago

Jenni a lansat videoclipul piesei „Prietena mea”, o adevărată desfășurare de forțe

BREAKING NEWS2 săptămâni ago

Hipnoza -cel mai vechi și natural mod de vindecare cunoscut de om

Muzica2 săptămâni ago

Iuly Neamțu a revenit cu „Afrodisiac”, un nou hit balkanic

Sanatate2 săptămâni ago

”GHIDUL de BUNE PRACTICI ALIMENTARE pentru persoanele vârstnice aflate în grupă de risc

Psihologie3 săptămâni ago

Ștefan Feldmann vorbește despre Psihologia Iubirii pe Antena Play

Antreprenoriato săptămână ago

Ana-Maria Ichim – Gimnasta care a lăsat Parlamentul pentru o carieră în imobiliare

Stiri4 săptămâni ago

De ce sunt importante manusile de unica folosinta in diverse domenii?

Frumusete3 săptămâni ago

Clinica Dr. Andrei Capră – soluția ta pentru un zâmbet perfect

Stiri4 săptămâni ago

Întreținerea și curățarea pardoselilor

EVENTS3 săptămâni ago

TOMMY si DEE HILFIGER au participat la GALA MET 2022

Stiri4 săptămâni ago

Cum alegem scutecele de adulti adecvate?

Stiri4 săptămâni ago

Cand si ce tip tip de comprese sa folosim, in functie de nevoie?

Muzica4 săptămâni ago

Killa Fonic și Delia colaborează în premieră pentru piesa „Cum am știut”

Evenimenteo săptămână ago

Rată impresionantă de prezență la Noaptea Muzeelor 2022

Muzica4 săptămâni ago

Mircea Eremia lansează “Iubirea ta”. Ce fel de iubită își dorește artistul lângă el pe viitor

Muzica4 săptămâni ago

Luis Gabriel s-a specializat în melodii de dragoste – a lansat videoclipul piesei „Inima Ta”

Muzica4 săptămâni ago

Mario Fresh continuă călătoria muzicală cu „Floarea Mea”, cea de a doua piesă de pe primul său EP

Muzica3 săptămâni ago

Audien si XIRA au lansat „One Last Dance”, o piesa plina de emotie. „Piesa aceasta este rezultatul unei perioade dificile”

Muzica4 săptămâni ago

Prima Dragoste lanseaza „Epigraf”, primul sau EP – o radiografie a maturizarii artistei si a emotiilor ei

Frumusete6 zile ago

EXCLUSIV Interviu cu Alexandra Crâșmaru – fondatoarea clinicii Illuma Clinique

Sanatate2 săptămâni ago

”GHIDUL de BUNE PRACTICI ALIMENTARE pentru persoanele vârstnice aflate în grupă de risc

Psihologie3 săptămâni ago

Ștefan Feldmann vorbește despre Psihologia Iubirii pe Antena Play

Sanatate6 zile ago

Dr. Florin Bloj: „Tromboza venoasă profundă se trateaza 100% si in România prin radiologie interventionala”

Muzica2 săptămâni ago

Iuly Neamțu a revenit cu „Afrodisiac”, un nou hit balkanic

Muzica2 săptămâni ago

Jenni a lansat videoclipul piesei „Prietena mea”, o adevărată desfășurare de forțe

Muzica3 zile ago

De ce cheamă Luis Gabriel doctorul? Artistul a scos o piesă pentru inimi rănite! “Nu există o pastilă de iubire!”

Muzica2 săptămâni ago

Jenni a lansat videoclipul piesei „Prietena mea”, o adevărată desfășurare de forțe

Muzica2 săptămâni ago

Iuly Neamțu a revenit cu „Afrodisiac”, un nou hit balkanic

Muzica3 săptămâni ago

Audien si XIRA au lansat „One Last Dance”, o piesa plina de emotie. „Piesa aceasta este rezultatul unei perioade dificile”

Muzica4 săptămâni ago

Luis Gabriel s-a specializat în melodii de dragoste – a lansat videoclipul piesei „Inima Ta”

Muzica4 săptămâni ago

Mario Fresh continuă călătoria muzicală cu „Floarea Mea”, cea de a doua piesă de pe primul său EP

Muzica4 săptămâni ago

Prima Dragoste lanseaza „Epigraf”, primul sau EP – o radiografie a maturizarii artistei si a emotiilor ei

Muzica4 săptămâni ago

Killa Fonic și Delia colaborează în premieră pentru piesa „Cum am știut”

Muzicao lună ago

Alina Eremia lansează „Ce ar spune sufletul” – prima lansare dintr-un nou concept al artistei

Modao lună ago

Amedeo: „Este vorba despre o poveste ascunsă”. „Albastru” – în versiunea acustică

Muzicao lună ago

Trackula revine cu un nou single alături de SBSTN, Toxic

Muzicao lună ago

Ce piesă specială a lansat Luis Gabriel! Ce rol joacă artistul în noul său videoclip!

Muzicao lună ago

DJ SAVA colaborează pentru prima dată cu BiBi și lansează „Dalida”

Muzicao lună ago

Tamiga & 2Bad – Sunset With Me 

Muzica2 luni ago

Luis Gabriel lansează „Ochii tăi”, o declarație de dragoste pentru jumătatea lui! „Eu de ochii iubitei mele m-am îndrăgostit”

Muzica2 luni ago

Andres Chiriac dă din nou lovitura și lansează videoclipul piesei „Nu Mai Pot”!

Sanatate2 luni ago

Cum slăbim corect, fără a afecta sănătatea organismului?

Muzica2 luni ago

Iuly Neamțu a lansat „OLTCIT”, o piesă parodie muzicală

Muzica2 luni ago

Adrian Minune lansează „Luna”, o nouă piesă de dragoste! “Vreau să acord cât mai mult timp familiei mele”

Muzica3 luni ago

Miryam are parte de un ,,Doctor în iubire” – „M-am gândit că ar fi prea ușor”

Trending