Connect with us

Culinar

Sărmăluțe în stil Toman, vin fiert și bomboane de ciocolată, delicii de Sărbători!

Published

on

Mesele de Crăciun sunt prilej de bucurie în familie sau alături de cei dragi, dar ce te faci când după Sărbători, după ce ai preparat fel de fel de bunătăți constați că acul cântarului o ia razna? Specialiștii Toman propun un meniu ușor, slab caloric, dar care păstrează felurile de mâncare din bucătăria românească, cu ingrediente sănătoase și naturale, care nu pun în pericol silueta. Așadar, dacă vrei să urmezi în continuare o cură de slăbire sau să intri chiar acum la dietă, nutriționiștii Toman îți sar în ajutor cu 10 rețete cu care te vei simți perfect, fără să resimți vreun moment senzația de foame.

 

Spre deosebire de alte cure de slăbire, dieta Toman îți oferă un confort din punct de vedere culinar, tocmai datorită paletei variate de feluri de mâncare pe care le poți savura fără griji suplimentare. În plus, după mesele astfel pregătite nu te vei simți greu, nervos sau obosit, ci plin de energie și te vei ridica de la masă, gata de petrecere. Aperitivele conțin tartine cu ton, macarons cu legume și cremă de brânză, iar la felul principal avem carne slabă de curcan, pește alb, salate, supă și nelipsitele sărmăluțe, care le vor înlocui cu succes pe cele traditionale. Avem in meniu si desert, care conține brownie de ciocolată cu înghețată, vin fiert și turtă dulce.

 

 

Asortiment de salate cu grisine din făină integra

 

Ingrediente:

Grisine: 300 g făină de secară, 2 ouă, 1 linguriță de tărâțe de psyllium, 1 linguriță de făină de semințe de in, sare, piper, praf de copt.

Crema de brânză cu ruccola: 500 g brânză de vaci slabă, 2 linguri de iaurt cu 0,1 grăsime, sare, nucșoară,  o mâna de ruccola.

Zacuscă: 1 ceapă mărunțită, usturoi pisat,6 roșii mici tăiate cubulețe, 4 ardei gras tăiati cubulețe,un morcov dat pe răzătoare, sare, piper și zeama de la o lămâie.

Crema de vinete: 2 vinete, 2 linguri muștar, 4 linguri maioneză light, pătrunjel proaspăt, 1 ceapă roșie mărunțită, sare, piper ,1 lingură cu ulei de măsline, zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele pentru aluat și lăsăm la dospit timp de 30 de minute.

Modelam in palme grisinele și le așezăm în tavă pe foaie de copt.

Le introducem la cuptor la 140 grade C până se rumenesc și devin ușor crocante.

Până se fac grisinele putem pregăti cele trei creme:

Crema de brânză cu ruccola:

Brânza de vacă se amestecă cu iaurt, sare, nucșoară, adăugăm și ruccola mărunțită, dupa care o punem la frigider.

Zacusca: Asezonăm legumele (morcov, ceapă, ardei) curățate și tăiate în prealabil, dupa care adăugăm, roșiile si zeama de la o lămaie.

Mixăm pentru o textura mai cremoasa și punem la frigider.

Crema de vinete: Călim vinetele tăiate cuburi și ceapă roșie, după care le mixăm. Adăugăm muștarul, maioneza

light, pătrunjelul și zeama de la o lămâie. Asezonăm cu sare și punem la răcit.

Putem servi grisinele calde cu cremele scoase din frigider.

*Se poate mânca din etapă a treia a dietei Toman

O porție conține:

Calorii: 423 Kcal

Proteine: 30 g

Grăsime: 10,5 g

Carbohidrați: 59 g

Fibre: 7,5 g

 

 

Macarons de legume cu crema de brânză

 

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire: 60 min

Ingrediente:

  • 1 linguriță de drojdie uscată
  • 200 g făină de secară
  • 1 morcov, 1 țelină, 1 ceapă verde, puțină conopidă fiartă și făcută piure
  • 4 ouă
  • 200 ml iaurt slab
  • 200 ml lapte de orez
  • 1 linguriță tărâțe de ovăz

Pentru umplutură:

  • 400 g brânză de vaci slaba
  • 100 ml iaurt de 0,1 grăsime
  • 1 linguriță  rozmarin, 1 linguriță  busuioc, 1 linguriță salvie  proaspătă, sare, piper

Amestecăm ingredientele pentru aluat și lăsăm la dospit.

Într-un mixer amestecăm brânza de vaci cu iaurt, sare și condimentele verzi până vom avea o textura cremoasa.

Întindem aluatul pe masă de lucru, decupăm cu un pahar sau o formă și presăram cu semințe. Le așezăm în tava, in care am pus în prealabil hârtie de copt si le introducem la cuptor.

Se coc la 140 grade C până se rumenesc bine și devin aurii.

După ce se răcesc, se lipesc cele 2 bucăți de macarons cu crema rece.

*Se poate consuma din etepa a treia a dietei Toman.

O porție conține:

Calorii: 455 Kcal

Proteine: 30 g

Grăsime: 14,5 g

Carbohidrați: 52 g

Fibre: 5 g

 

 

Tartine cu ton și legume

 

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire: 15 min

Ingrediente:

  • 4 conserve mici de ton în suc propriu
  • 1 ceapă roșie
  • 1 castravete mai micuț
  • 1 lingură de muștar
  • cimbru , rozmarin
  • 1 ardei gras tăiat cubulețe
  • 4 linguri de capere
  • zeama de la o lămâie
  • sare, piper alb
  • 4 porții de pâine Toman Diet

Mod de preparare:

Sfărâmăm tonul cu furculița, dupa care adăugăm ceapa, ardeiul gras, castravetele și muștarul. Condimentam și amestecăm bine.

Întindem crema pe feliile de pâine Toman și presăram cu cubulețe de legume și capere.

*Se poate consuma din etapa a două a dietei Toman.

O porție conține:

Calorii: 246 Kcal

Proteine: 21 g

Grăsime: 21 g

Carbohidrați: 4 g

Fibre: 7 g

 

Piept de curcan cu portocale

 

Ingrediente:

  • 200 g piept de curcan
  • 1 portocală
  • cuișoare, nucșoară
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare:

Feliile de carne le asezonăm cu sare, piper și ulei de măsline. Așezăm într-un vas de iena. Portocala o tăiem în două, o jumătate o tăiem cubulețe și punem peste carne, iar jumătatea cealaltă o vom stoarce. Stropim carnea cu sucul de la portocală și asezonăm cu nucșoară și cuișoare. Acoperim cu o folie de aluminiu și punem la cuptor pentru 40 minute, până se va rumeni frumos.

Se poate servi cu piure de cartofi Toman Diet și salată verde.

*Se poate consumă de la etapă a doua a dietei Toman.

 

Păstrăv la cuptor pe pat de salată

 

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire: 70 minute

Ingrediente:

  • 4 păstrăvi, fiecare între 300-400 g
  • zeama de la o lămâie
  • sare, piper
  • 200 g salată verde

Pentru dressing:

  • coaja de la o lămâie tăiată fâșii
  • rozmarin
  • usturoi pisat
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1 legătură de parunjel proaspăt
  • 1 ardei

Mod de preparare:

Curățăm peștele și îl crestăm pe ambele părți. Asezonăm cu sare și piper și stropim cu zeamă de lămâie.

Ungem preparatul cu ulei și lăsăm la cuptor până se va rumeni.

Coaja de la lămâie  o amestecăm cu usturoiul și uleiul de măsline iar apoi  asezonăm cu sare și piper.

Scoatem peștele, il ungem cu dressing și dăm înapoi la cuptor.

Se serveste cu salată verde sau legume proaspete.

*Se poate consuma din prima etapă  a dietei Toman (preparat la aburi, fără ulei și lămâie, doar cu sare și piper) și etapa 2-3-4.

O porție conține:

Calorii: 375 Kcal

Proteine: 64 g

Grăsime: 3 g

Carbohidrați: 2 g

Fibre: 1 g

 

Supă de legume cu carne de curcan și tarhon

 

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire: 40 minute

Ingrediente:

  • 400 g piept de curcan tăiat cubulețe
  • 3 morcovi tăiați cubulețe
  • 1 gulie mică tăiată cubulețe
  • 1 țelină tăiată cubulețe
  • 200 g mazăre verde
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • sare, piper alb
  • tarhon

Mod de preparare:

Incalzim uleiul și rumenim cubulețele de carne într-o oală.  Adăugăm legumele tăiate cubulețe și pătrunjelul, asezonăm cu sare și piper și le lăsăm să fiarbă.

*Se poate consuma din etapa a treia a dietei Toman.

O porție conține:

Calorii: 180Kcal

Proteine: 28 g

Grăsime: 3 g

Carbohidrați: 9 g

Fibre: 4 g

 

Sarmale cu hrișcă

 

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire: 60 min

Ingrediente:

  • 600 g piept de curcan
  • 1 ceapă roșie mărunțită
  • 1 roșie tăiată cubulețe
  • 1 varză mică
  • 1 ardei gras mărunțit
  • 600 g varză acră
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 2 ouă
  • 150 g hrișcă fiartă
  • sare, piper, chimen, boia

Mod de preparare:

Calim ceapa cu ardeiul și adăugăm roșiile.

Asezonăm cu sare,boia și chimen. Adăugăm varza acră, mărunțită și punem 300 ml de apă.

Într-o oală amestecăm carnea tocată cu hrișcă fiartă, asezonăm cu sare, piper și boia și adăugăm și ouălele, dupa care amestecăm bine compoziția.

Frunzele de varză le dăm într-un clocot. Luăm compoziția și punem pe o frunză de varză  și rulăm cu marginile în interior.

Așezăm sarmalele peste varza călită anterior și lăsăm la fiert la foc mic timp de o ora.

Acestea se pot servi cu un iaurt slab.

*Se poate consumă din etapă a treia a dietei Toman.

O porție conține:

Calorii: 293 Kcal

Proteine: 45 g

Grăsime: 7 g

Carbohidrați: 10 g

Fibre: 11 g

 

Brownie de ciocolată cu înghețată

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire: 60 min

Ingrediente:

  • 400 g făină de secară
  • un vârf de cuțit de ștevie
  • 250 g ciocolată topită Toman (ciocolata cu cereale)
  • 120 g praf de cacao
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 5 ouă
  • 250 ml iaurt de 0,1 grăsime
  • 2 linguri fulgi de ovăz
  • scorțișoară, nucșoară
  • 1 linguriță praf de copt
  • 4 cupe de înghețată fără zahăr

Mod de preparare:

Amestecăm ouălele cu iaurtul și ciocolata topită. Adăugăm praful de cacao, praful de copt și făina. Punem într-o formă de copt și  le punem în cuptor la 140 grade C timp de 30 de minute.

Vom felia după ce se răcește.

Servim cu înghețată fără zahăr

*Se poate consuma de la etapa a doua a dietei Toman.

O porție conține:

Calorii: 533 Kcal

Proteine: 22 g

Grăsime: 14 g

Carbohidrați: 80 g

Fibre: 17 g

 

Vin fiert cu bomboane de ciocolată

 

Ingrediente pentru vin:

  • 200 ml vin roșu sec
  • anason
  • 1 baton de scorțișoară
  • 1 portocală

Mod de pregătire:

Punem la fiert vinul cu toate mirodeniile și adăugăm sucul de la o jumătate de portocală.

Putem orna cu felii de portocale.

Ingrediente pentru bomboanele de ciocolată:

  • 1 pliculeț desert de ciocolată Toman
  • 100 g fulgi de ovăz
  • 100 g fibre Toman sau tărâțe de psyllium

Mod de preparare:

Pregătim desertul de ciocolată Toman Diet la care adăugăm fulgii de ovăz și tărâțele de psyllium. Vom forma bomboane și punem o cireașă în mijloc. Vom pune la cuptor timp de 30 de minute.

Se poate servi cu ceai sau cafea.

 

Turtă dulce

 

Ingrediente:

  • 1 pliculeț terci de ovăz cu mere și scorțișoară Toman
  • 1 pliculeț miere de la clătitele cu miere Toman
  • 300 g făină de secară
  • 100 g fibre Toman sau tărâțe de Psyllium
  • 120 g unt de cocos
  • 120 g eritrit (îndulcitor)
  • 120 g fulgi de ovăz dacă este necesar
  • 1 lingură amestec de condimente pentru turtă dulce (anason, cuișoare, scorțișoară)
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

 

 

Mod de preparare:

Amestecăm conținutul plicului de terci de ovăz și scorțișoară cu făină de secară și fibre Toman sau tărâțe de psyllium. Adăugăm eritritul, mierea, amestecul de condimente și frământăm bine cu mâna. Lăsăm aluatul măcar o ora la frigider.

Se scoate aluatul din frigider și se lasă un pic să se încălzească. Întindem aluatul pe un blat de lucru și decupăm cu o formă. Le punem pe o foaie de copt în tavă și le coacem la 140 grade C timp de 20 min.

Decorăm cu glazură după preferințe.

*Se poate consumă de la etapa a patra a dietei Toman.

Culinar

Pan Food lansează napolitanele spirală cu gust de copilărie

Published

on

Sibiu, 4 Noiembrie 2019. Pan Food anunță lansarea unui nou produs, alături de finalizarea lucrărilor de extindere spațiu depozitare și producție.

Cu o investiție de 1.5 milioane euro făcută cu fonduri europene, Pan Food a reușit să reitereze un produs cu  puternice rădăcini în tradiția sibiană care făcea senzație acum 30 ani în România: napolitanele spirale! Brandul SPIRALINE a fost lansat recent, cele 3 tipuri de napolitane fiind umplute cu cremă de cacao, cocos și vanilie. Acestea se pot găsi în magazinele din comerțul tradițional, urmând a fi listate în curând și în lanțurile moderne.

Compania este pregătită să lanseze și alte variante de cremă: lapte și cacao, alune de pădure, fructe de pădure, lămâie sau rom – acestea fiind în topul preferințelor românilor, conform sudiilor și degustărilor efectuate. Pachetul de napolitane spirale ambalate individual cântărește 48g sau la cutie 256g, varianta vrac a acestora fiind la 1.8 kg, preferată de magazinele mici și mijlocii.

Am pornit dornici să facem cea mai bună ciocolată de casă și, iată-ne, după 19 ani, surprinși plăcut de amploarea luată de afacerea noastră și de faptul că ne numărăm printre puținele firme producătoare și nu doar importatoare de produse zaharoase în România. Ca orice om de afaceri la începutul antreprenoriatului, am tras învățăminte din propriile greșeli, am îmbunătățit constant procesul de producție și procedurile interne, ne-am adaptat cerințelor partenerilor noștri și am ajuns ca de la făbricuța noastră, care producea 2-3 variante de ciocolată, să lansăm zeci de noi produse. Am clădit afacerea de la zero pe criterii solide, cum ar fi calitatea produselor și respectul față de consumatori. Este un vis devenit realitate și știu că mă număr printre puținii români norocoși care, după atât de multă muncă, se pot și bucura de rezultate. O contribuție esențială la dezvoltarea firmei a avut-o în ultimii 15 ani ing. Florina Braulik, în prezent director executiv, care și-a pus amprenta pe activitatea de producție, optimizând rețetele și lansând produse de succes. Sunt fericit că fiul meu îmi calcă pe urme și dezvoltă în direcția potrivită destinul Pan Food, adăugând noi produse în portofoliu, dezvoltând relațiile cu partenerii și punând accent pe promovarea și comunicarea brandurilor. Am toate motivele să fiu mândru de oamenii care alcătuiesc astăzi familia Pan Food și să privesc cu încredere în viitor!”, declară Ioan Stânea, administratorul Pan Food.

Creșterea cifrei de afaceri în ultimii ani – estimată anul acesta a depăși 20 milioane lei -, și a colectivului-numărul de angajați ajungând la 100, unii prezenți încă de la înființare  -, au adus cu sine și creșterea capacității de producție și depozitare, motiv pentru care spațiul a fost extins în această vară  – fiind dotat conform ultimelor standarde europene și certificat IFS și BRC – pentru a oferi clienților produse de calitate și pentru a servi prompt cererile primite de la rețeaua de distribuție în continuă expansiune.

În 2001 fondatorii – inginerii Ioan Stânea din Sibiu și Gheorghe Pristavu din Câmpulung Muscel – inspirați de gustul copilăriei de fiecare dată când preparau ciocolată de casă pentru cei mici, și-au făcut curaj și au deschis fabrica de produse zaharoase PAN FOOD, cu capital 100% românesc. Până în 2006 activitatea companiei s-a desfășurat în 2 spații închiriate în Sibiu. În 2007 au construit din temelii o fabrică, proprietate a firmei, care măsoară actualmente peste 3000mp în Parcul Industrial P2 din Șura Mică, județul Sibiu – unde își desfășoară și azi activitatea. Permanent căutând să-și îmbunătățească rețetele, în fabrica construită acum 19 ani încă se mai prepară manual mare parte dintre produse, obiectivul principal fiind acela de a obține gustul perfect cu cele mai simple și tradiționale ingrediente.

Astfel, îmbinând cu succes valorile tradiției cu ideile inovatoare ale prezentului, Pan Food a creat o gamă variată de produse care țin pasul cu calitatea și diversitatea produselor din domeniu. A început cu ciocolata “Batonul copilariei” (și astăzi preparată manual în proporție de 90%), cunoscută în toată țara și peste hotare. Nu peste mult timp gama de produse a fost diversificată, apărând astfel prăjitura Lica cu foi de napolitană și zahăr caramel, nuga Cindrel și Bliss cu delicioase arome, umpluturi și miere de la crescătorii de albine din județul Sibiu, alături de Biscuiții și Nucile umplute cu multă cremă, prăjiturile asortate Şureanca și Dorothea preparate din pandișpan cu diferite creme și arome și Salamul de biscuiți.

 

Pe plan național rețeaua de distribuție este alcătuită din cel puțin câte un distribuitor în fiecare județ. Cu o creștere accelerată în ultimii 3 ani, astăzi 30% din producția Pan Food este distribuită în țări din Europa, Statele Unite și Canada, în România ocupând încă din 2013 locul 1 la producția de ciocolată de casă.

Continue Reading

Culinar

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

Published

on

Otelul inoxidabil este adesea considerat cel mai bun dintre cele mai bune atunci cand vine vorba de vase de bucatarie. Folosit in gospodariile si bucatariile din intreaga lume si de bucatarii profesionisti, exista si cateva motive pentru care oalele din otel inoxidabil sunt o alegere buna. Exista si cateva minusuri, dar acestea sunt in general umbrite de avantaje.

Ce este otelul inoxidabil?

Otelul este un aliaj de fier, in mare parte, combinat cu pana la 1,7% din greutate de carbon. Otelul este mult mai puternic decat fierul simplu, dar poate rugini si coroda. Pentru a-l face rezistent la rugina si coroziune, este combinat cu crom si alte elemente pentru a forma otel inoxidabil.

Otelul inoxidabil, in cea mai simpla forma, este un aliaj de otel cu 10,5% sau mai mult de crom in greutate. Cromul face ca otelul inoxidabil sa fie „pasiv” (adica non-reactiv) prin combinarea cu oxigenul si formarea imediata a unui strat de oxid de crom care impiedica oxidarea (adica ruginirea) fierului prezent in otelul inoxidabil. Cu cat continutul de crom este mai mare, cu atat rezistenta la coroziune a otelului inoxidabil este mai mare.

Cantitatea de crom din otel inoxidabil variaza in functie de utilizare. Otelul inoxidabil isi ia numele de la faptul ca nu pateaza sau nu rugineste ca otelul. In otel inoxidabil se adauga si alte elemente precum molibdenul, nichelul si azotul.

Oalele si, in general, vasele de gatit din otel inoxidabil sunt foarte apreciate. Acestea pot fi achiztionate ca produse separate sau ca seturi de oale de la magazine specializate precum kitchenshop.ro. Este indicat sa achiztionati astfel de articole din locatii speciale, deoarece doar asa veti avea o garantie a calitatii si a rezistentei in timp. Seturile contin del a 3 pana la 12 piese, pentru utilizari si cu marimi diferite, toate necesare in orice bucatarie moderna si functionala.

De ce sunt recomandate oalele din inox?

Avantajele ustensilelor din otel inoxidabil includ:

* Durabilitate. Otelul inoxidabil tinde sa fie foarte rezistent. Acest tip de vase nu rugineste si nici nu pateaza. Otelul inoxidabil este, de asemenea, rezistent la zgarieturi. Este practic imposibil de distrus. In general, este foarte usor de curatat. Aceasta ustensila este sigura pentru a fi bagata in masina de spalat vase, poate sta in frigider la temperaturi mici si multe altele.

* Conservarea aromelor. Un vas sau o oala din inox tinde sa nu-si elimine niciuna dintre proprietatile sale metalice in alimente. Acest lucru inseamna ca vesela in sine nu afecteaza calitatea aromelor. De asemenea, intrucat tinde sa nu aiba un invelis protector, antiaderent, nu exista riscul ca acest material sa se desprinda in alimente.

* Capacitate de transfer la caldura. Cand avem oale sub presiune din otel inoxidabil de calitate superioara, precum cele de la kitchenshop.ro, o baza de aluminiu sau cupru este utilizata pentru a imbunatati transferul la caldura. Aceasta asigura o gatire uniforma a alimentelor. Atunci cand vasele de gatit sunt bine facute, proprietatile in ceea ce priveste gatitul pot fi aproape imposibil de egalat sau de depasit.

* Aspect. Otelul inoxidabil este destul de frumos si este usor de mentinut acel aspect. Finisajul oglindit are nevoie doar de o frecare sau stergere blanda pentru a-l face sa straluceasca.

* Reciclabil. Otelul inoxidabil este complet reciclabil. Daca o tigaie reuseste sa fie distrusa, ea poate fi salvata prin alte mijloace. Acest lucru face ca otelul sa fie una din materiile preferate ale celor care se ocupa de reciclari.

Cu cat otelul inoxidabil este mai bun, cu atat tinde sa fie mai scump. Totusi, trebuie sa luati in considerare faptul ca un set foarte bun de vase inox poate dura o viata. Multi oameni considera ca aceasta este o achizitie unica, care merita investitia.

Cand sunt alese seturi de oale din otel inoxidabil, exista cateva sfaturi de curatare. In general, inoxul trebuie spalat dupa utilizare pentru a evita orice risc, oricat de mic, de patare. Curatarea de baza in chiuveta sau in masina de spalat vase va functiona. Pentru a va asigura ca finisajul ramane frumos, folositi un curatator obisnuit de metale pe partea exterioara a oalei. Mancare lipita se va elimina, in general, cu putin detergent. Nu utilizati o perie de sarma pentru ca veti distruge oala.

Vesela din otel inoxidabil este o achizitie excelenta. Este preferata gospodinelor si a bucatarilor profesionisti din intreaga lume pentru durabilitatea, frumusetea si calitatile de conservare a gustului alimentelor. Desi cele mai bune vase pot fi mai scumpe decat alte optiuni, va asiguram de faptul ca aceasta cheltuiala merita!

Continue Reading

Culinar

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Published

on

Peștele este un aliment atât de complet, de sănătos și de inofensiv pentru stomac sau nivelul de colesterol, încât îl pot consuma fără grijă și cei ”condamnați” la regim alimentar din motive medicale, și cei aflați la dietă din motive… estetice.

Când este vorba despre pește, cumva oamenii susțin că preferă peștele proaspăt. Ceea ce scapă din vedere – sau e pur și simplu neștiință – este că la prepararea conservelor tot pește proaspăt se folosește. Cel puțin pentru conservele de pește EVA. Asta pentru că un producător renumit precum Podravka nu își permite să înșele încrederea clienților săi – pe care o construiește și cultivă de zeci de ani, din 1934 -, care i-a adus meritatul succes: brand alimentar de top din regiunea Adriatica.

Variatele produse din pește EVA nu numai că sunt sănătoase și gustoase, dar sunt deopotrivă excelente pentru a fi consumate ca atare sau pentru a reprezenta ingredientul de bază al unor delicioase mâncăruri mediteraneene ce pot fi preparate rapid. Și, totodată, ele mai pot fi transformate în antreuri la mesele festive sau gustări numai bune de servit la întâlnirile între prieteni, cu un pahar de vin alb alături. Nici nu știi câte minunății se pot prepara din conservele de pește EVA… Tocmai de aceea ne-am gândit că ți-ar prinde bine două idei.

Chifteluțe din ton

Fierbe trei cartofi și doi morcovi și zdrobește-i cu furculița pentru a obține un piure. Adaugă peste el trei cutii de EVA Ton în suc propriu (peste care ai stors zeama de la un sfert de lămâie), un ou crud, o legătură de mărar tocat mărunt și patru căței de usturoi zdrobiți. Amestecă bine, pentru a omogeniza compoziția. Ia câte o linguriță de compoziție și, cu mâinile umezite cu apă rece, modelează bile pe care apoi le tăvălești prin făină sau pesmet și le prăjesti în baie de ulei. Scoate chifteluțele când devin aurii și pune-le pe un prosop de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei. Le poți servi pe o farfurie în care ai așezat frunze de salată sau le poți înfige pe bețe de frigărui, alternând cu măsline negre și verzi, fără sâmburi.

Salată de cartofi dulci cu macrou

Fierbe doi cartofi dulci și, după ce s-au răcit, taie-i în cuburi și asezonează cu sare și piper. Adaugă și 2-3 căței de usturoi tăiați rondele foarte fine. Desfă o cutie de EVA File de macrou în sos tomat, scoate numai bucățile de pește și taie-le în bucățele mai mici. Pune peste cartofi peștele, o ceapă mică și o jumătate de lămâie, ambele tăiate rondele, și două linguri de măsline negre feliate. Sosul tomat amestecă-l cu două linguri de ulei și zeama de la o jumătate de lămâie, apoi toarnă-l peste salată. Ceva așa de bun n-ai mâncat niciodată!

Continue Reading
Advertisement ">
Culinar2 săptămâni ago

Pan Food lansează napolitanele spirală cu gust de copilărie

Evenimente3 săptămâni ago

Când vrei să faci lumea puțin mai frumoasă, donează!

Culinar1 lună ago

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

Culinar1 lună ago

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Naturiste2 luni ago

Descoperă Ceaiul de la munte, o infuzie ușoară, din ingrediente 100% naturale

Naturiste2 luni ago

Ceaiuri din plante naturiste: 6 ceaiuri care alunga raceala si gripa

Culinar2 luni ago

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru toamna

Frumusete2 luni ago

Află și tu cum să scapi de grăsimea nedorită

Evenimente2 luni ago

Simpozionul European “Rehabilitation Synergies for Optimal Esthetics Results in Digital Dentistry” a avut loc la Bucuresti

Evenimente2 luni ago

Se deschide Delicios Gourmet!

Culinar2 luni ago

Si noi azi ce mai mancam?

Culinar2 luni ago

Călătorii culinare în… ton cu gusturile tale

Culinar2 luni ago

Ce mancam azi: trei preparate gustoase, sanatoase si rapide pentru familia ta

Culinar2 luni ago

Top 10 orașe cu cea mai bună pizza din lume

Sanatate2 luni ago

Cele mai bune idei pentru un mic dejun gustos si satios

Frumusete2 luni ago

Masti pentru eliminarea punctelor negre: retete cu ingrediente din bucatarie

Timp Liber3 luni ago

Latte Art și percepția românilor despre cafea

Frumusete3 luni ago

Vara aceasta se poartă SensoDays

Frumusete4 luni ago

Atunci când îți colorezi părul și îi împiedici căderea

Frumusete4 luni ago

Starea de bine nu cunoaste varsta – noul concept de vacanță balneo

Trending