Connect with us

Evenimente

Se deschide Delicios Gourmet!

Published

on

Delicios Gourmet înseamnă un mix de alimente, arome și culturi. Așadar nu este de mirare că restaurantele moderne care servesc mâncare rapidă sunt puternic influențate de o varietate de bucătării, gusturi și amestecuri. Uneori sănătoase, alteori doar bine prăjite, alimentele de acest tip sunt de multe feluri: iskender, cartofi prăjiți, doner kebap, pui prăjit în toate felurile și multe, multe altele. Dar pentru că orice mix bun înseamnă și ingrediente prospete, sănătoase și de cea mai înaltă calitate, Delicios Gourmet se deschide acum chiar în orașul Caracal.

Delicios Gourmet înseamnă mult mai mult decât  un simplu restaurant. Conceptul locației îmbină ideea de fine dining, mâncare sănătosă, gustoasă și sățioasă, cu ritmul rapid al vieții de zi cu zi. Asta înseamnă o locație superbă, pentru că orice masă delicioasă trebuie savurată într-un mediu pe măsură. Dar și cele mai bune ingrediente, mereu proaspete și alese astfel încât să satisfacă cele mai capricioase gusturi și obiceiuri alimentare. Vorbim așadar despre un altfel de restaurant, unul care aduce conceptul de gourmet lângă cel de mâncare preparată rapid și bine. Pentru un mic dejun delicios, un prânz perfect și o cină excelentă, zi de zi.

Cel mai nou și mai interesant restaurant din Caracal se deschide la data de 05 octombrie 2019, începând cu orele 10:00, pe Mihai Eminescu, numărul 1, bloc 1A. La deschidere sunt așteptați cei mari, dar și cei mici, pentru care Delicios Gourmet a pregătit foarte multe surprize. De la concursuri pe Facebook și la fața locului, la animatori pentru copii pregătiți să le ofere celor mici toată distracția de care au nevoie, restaurantul promite un eveniment de deschidere cu “de toate”, la cel mai înalt nivel. Cea mai delicioasă lansare din Caracal își așteaptă vizitatorii și promite să fie mult mai mult decât o simplă deschidere de restaurant.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

Simpozionul European “Rehabilitation Synergies for Optimal Esthetics Results in Digital Dentistry” a avut loc la Bucuresti

Published

on

Simpozionul European “Rehabilitation Synergies for Optimal Esthetics Results in Digital Dentistry”, a fost un eveniment de implantologie dentară care a reunit, pentru prima dată, la București, peste 150 de specialiști și medici dentiști specializați în implantologie, dințări precum India, Grecia, China, Germania, Potugalia, Polonia, Australia, Malaezia, Mexic și bineînțeles Israel și România.

În cadrul Simpozionului a avut loc o premieră medicală în domeniul stomatologiei digitale, și anume prezentarea sistemului de implanturi personalizate 3D,”UNIQUELY U”, un tip de implant custom-made (personalizat), destinat pacienților care în mod obișnuit nu ar putea să beneficieze de tratament cu implanturi dentare.

Sistemul se confecționează pe baza unei tehnologii de maxilar, care se încarcă digital într-un sistem conectat la sediul general al companiei AB Dental Ltd. din Israel.

“În cadrul acestui extraordinar simpozion, ne-am propus, iar feedback-urile participan ț ilor, arată că am reu ș it cu Succes, să aducem în prim-plan stomatologia digitală. Aceasta înglobează o serie de tehnologii de ultimă genera ț ie oferind avantaje semnificative fa ț ă de medicina dentară conven ț ională. Digitalul oferă un tratament eficient, mai precis ș i mult mai predictibil. Prin digitalizare, putem construi o solu ț ie virtuală ale problemelor dentare ale pacien ț ilor, astfel încât ace ș tia să poată vedea dinainte de a începe orice demers terapeutic, cum vor arăta din ț ii lor în etapa de final”, ​ a declarat dr. Lorelei NASSAR, CEO AB Dental România, organizator și lector în cadrul Congresului, și totodată, unul dintre cei mai buni chirurgi implantologi din România.

Continue Reading

Evenimente

Alimentatie rationala pentru sanatate, editia a 3-a

Published

on

Miercuri, 5 Decembrie 2018 la orele 10.00, va avea loc la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Bucuresti, simpozionul regional Alimentatie rationala pentru sanatate, editia a 3-a.

Educatia alimentara este baza unui regim dietetic corect, atat de  indispensabil organismului nostru si mentinerii starii de sanatate. Alimentatia corecta este primul pas catre o viata sanatoasa si lunga.  Cei care doresc sa aiba un stil de viata sanatos, trebuie sa renunte la alimentele de tip fast-food, la preparatele bogate in grasimi, la consumul excesiv de cafea si alcool si sa aleaga darurile naturii: legume si fructe proaspete, sucuri naturale, lactate si alimente preparate termic intr-un timp cat mai scurt, astfel incat preparatul final sa nu isi piarda proprietaţile benefice.

Studiile de specialitate, nutritionistii si medicii deopotriva sunt de acord asupra faptului ca procesul de imbatranire este accelerat de alimentatia nesanatoasa. Obiceiul  de a consuma mai multa hrana decat este necesar rezulta dintr-o educatie familiala defectuoasa, considerandu-se normala alimentatia fara restrictie.

Luna decembrie, o luna plina de sarbatori crestinesti, este un bun prilej de gandire  asupra unei alimentatii echilibrate si sanatoase, avand in vedere ca in Romania de sarbatori  se mananca foarte mult si foarte prost.

Cu ocazia acestei editii, organizatorii vin cu schimbari radicale, iar elevii participanti vor avea parte de multe surprize, evenimentul desfasurandu-se in doua paneluri. O zi plina de informatie, workshop-uri oferite de catre parteneri si, desigur, invitati speciali pe masura. Vor afla noutati de la specialistii din domeniu, vor avea parte de o competitie ca in reality show-uri, activari de brand, sarbatoarea pomului de Craciun, iar la finalul evenimentului cei mai buni vor fi premiati.

Scopul proiectului:

Implicarea  unui numar cat mai mare de cadre didactice in vederea imbogatirii cunostintelor teoretice si practice legate de modalitatea prin care alimentatia rationala de zi cu zi sa devina obisnuinta si, in acelasi timp, constientizarea in permanenta a efectului negativ al unei alimentatii haotice, nesanatoase.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  • Dezvoltarea zestrei de cunostinte in ceea ce priveste modul de alimentatie rationala;
  • Realizarea de catre elevi a unor preparate culinare sanatoase, a unor referate, proiecte educative, lucrari stiintifice pe teme privind alimentatia rationala, echilibrata, importanta alimentatiei asupra viet

Grupul tinta caruia i se adreseaza proiectul este format din elevi din invatamantul primar, gimnazial și liceal, cadre didactice din invatamantul preuniversitar si cercetatori.

 

Invitati speciali:

Chef Jakob Hausmann – Master in Culinary Art

Pastry Chef Gabriela Pascaru

Chef John Menumorut – Corporate Chef Parmafood

Dr. Diabetolog Alexandra Alexescu

 

Parteneri institutionali:

Ministerul Educatiei Nationale, Casa Corpului Didactic, USAMV, Horting

Sponsori: Carrefour, Roche, Aqua Carpatica

 

Parteneri: Whirlpool, Myria, LeRoy Merlin, Barmania, Green Sugar, Microgreens, Cosul cu legume fructe, Kluth, Parmafood, La Molisana, Tabasco, Mutti, Pietro Coricelli, RoEvents, GreenColor, Musetti, Dr.Oetker Professional, Eisberg, Bioki, Fermele Crevedia, Fuchs, Nestlé Dessert, Diqis, DJ Marcous, Meggle, Apilife, Bioloi, MamaPan, Alex Bisi Photography.

Parteneri Media: Agerpres, Radio BucurestiFM, Actualitatea de Ilfov, Eva.ro, Gastromedia, TrendsHRB, Radar de Media, Retete de Sanatate

 

Un eveniment organizat de Colegiul Tehnic Mihai Bravu si Arta Gustului

Coordonatori de proiect:

Prof.Dr.Ing Daniela Crisan

Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi

 

Despre Colegiul Tehnic Mihai Bravu:

Scoala a fost infiintata in 1873 sub patronajul „Uniunii Constructorilor Romani”, organizand cursuri pentru ucenicii si lucratorii din industria particulara si de stat. In 3 august 1948 – Legea 175 privind reforma învatamantului reorganizeaza invatamantul, scoala functionand sub denumirea “Scoala medie tehnica de constructii” sub patronajul Ministerului Constructiilor, avand cursuri cu o durata de 4 ani. A functionat in mai multe locatii, in anul 1950 fiind construit localul pe actualul amplasament, profilul scolii ramanand neschimbat, cu o traditie de peste un secol si jumatate. Urmarind permanent racordarea ofertei curriculare la cererea de pe piata muncii, scoala ofera in prezent clase cu profil de Servicii avand urmatoarele specializari : Tehnician in gastronomie si Tehnician în hotelarie.

Director: Prof.Ing Gabriela Lungu

 

Despre Arta Gustului:

Arta Gustului a fost fondat in 2013 de catre Gabriella Pascaru Bisi, in vederea impartasirii pasiunii pentru gastronomie cu cititorii. Ulterior, intrand ca Ambasador in randurile Fundatiei Jamie Oliver’s Food, a inceput promovarea unui stil de viata echilibrat, sanatos, la indemana oricui in scoli si licee. Astazi, Arta Gustului are la activ peste 14 evenimente mari de educatie alimentara si multe sesiuni derulate in scoli si licee sau in cadrul unor evenimente de specialitate ca invitat, devenind intre timp si Ambasador Whirlpool Romania. Incercam sa reducem impactul bolilor legate de alimentatie in randul copiilor si parintilor si, desigur, ne dorim sa influentam factorii decizionali, dar mai ales elevii privind aspecte-cheie, cum ar fi problema obezitatii infantile si intoarcerea (revenirea la) catre un stil de viata simplu si echilibrat.

 

Contact:

Gabriella Pascaru Bisi

gabriella@artagustului.ro

0721 640 384

Continue Reading

Evenimente

A început numărătoarea inversă pentru festivalul Săptămâna Haferland!

Published

on

Mai sunt doar câteva zile până la debutul celei de-a șasea ediții a Săptămânii Haferland, cel mai mare eveniment local dedicat promovării zonei săsești din Transilvania, care va avea loc în perioada 2-6 august 2018.

Cea de-a șasea ediție a festivalului include localitățile Archita, Roadeș, Saschiz, Homorod, Rupea, Criț, Meșendorf, Cloașterf, Bunești și Viscri, având ca tematică centrală meșteșugurile, sub sloganul Festival cu meșteșug, săsesc.

Săptămâna Haferland așteaptă peste 6000 de turiști din România și din afara țării, cu activități cât mai interesante pentru toate vârstele: ateliere de meșteșuguri, activități pentru copii, concerte de jazz și de muzică clasică în bisericile fortificate, proiecții de film, spectacol de teatru, plimbări cu bicicleta, expoziții muzică și dansuri, brunch-uri cu preparate locale și deja celebrul bal săsesc.

Meșteșugurile și tradițiile din Haferland fac parte din istoria vie a României, iar participanții la festival vor putea lua parte la ateliere de tâmplărie, pielărie, sculptură, țesut, pictură pe mobilă, olărit, cojocărie și împletit cu pănuși.

Mai mult, participanții la festival vor putea lua parte la un concert cu totul special, pe 4 august, când vioara Stradivarius Elder-Voicu va ajunge în Haferland pentru un recital susținut de violonistul Alexandru Tomescu în Biserica Fortificată din Criț.

Un alt element inedit al ediției din acest an îl reprezintă expoziția de oldtimers BMW, susținută de Automobile Bavaria, astfel că, tot pe 4 august, la Criț, în ziua principală a festivalului, turiștii vor putea admira modelele BMW Isetta, BMW 1600-2 si BMW 2002 tii.

Ediția din acest an a festivalului este organizată cu susținerea sponsorilor Rompetrol, Remarul 16 Februarie, Automobile Bavaria Group, MHS Truck & Bus Group, Selgros, Aqua Carpatica si Domeniile Sâmburești, Hochland, Mikim, Ursus, Bavaria Tour și Schaeffler Romania și a partenerilor Muzeul Astra Sibiu, Asociația Sașilor din Germania, Cantus Mundi, Colinele Transilvaniei, Icon Arts și Muzeul Satului Dimitrie Gusti din București. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov și de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Organizatorii evenimentului, Fundația Michael Schmidt susținută de Fundația Adept, Vecinătatea Femeilor din Saschiz, Primăria Saschiz, Fundația Mihai Eminescu Trust, Fundația Tabaluga și Asociația Nowero Rupea si Primăria Rupea și-au propus să promoveze nu doar satele săsești, ci și comunitatea și pe cei care duc mai departe tradițiile săsești în materie de olărit, brodat, pictat sau alte activități specifice zonei. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.haferland.ro.

Continue Reading
Advertisement
Culinar2 zile ago

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

CulinarO săptămână ago

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Naturiste2 săptămâni ago

Descoperă Ceaiul de la munte, o infuzie ușoară, din ingrediente 100% naturale

Naturiste3 săptămâni ago

Ceaiuri din plante naturiste: 6 ceaiuri care alunga raceala si gripa

Culinar3 săptămâni ago

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru toamna

Frumusete3 săptămâni ago

Află și tu cum să scapi de grăsimea nedorită

Evenimente3 săptămâni ago

Simpozionul European “Rehabilitation Synergies for Optimal Esthetics Results in Digital Dentistry” a avut loc la Bucuresti

Evenimente3 săptămâni ago

Se deschide Delicios Gourmet!

Culinar3 săptămâni ago

Si noi azi ce mai mancam?

Culinar3 săptămâni ago

Călătorii culinare în… ton cu gusturile tale

Culinar3 săptămâni ago

Ce mancam azi: trei preparate gustoase, sanatoase si rapide pentru familia ta

Culinar4 săptămâni ago

Top 10 orașe cu cea mai bună pizza din lume

Sanatate1 lună ago

Cele mai bune idei pentru un mic dejun gustos si satios

Frumusete1 lună ago

Masti pentru eliminarea punctelor negre: retete cu ingrediente din bucatarie

Timp Liber2 luni ago

Latte Art și percepția românilor despre cafea

Frumusete2 luni ago

Vara aceasta se poartă SensoDays

Frumusete2 luni ago

Atunci când îți colorezi părul și îi împiedici căderea

Frumusete3 luni ago

Starea de bine nu cunoaste varsta – noul concept de vacanță balneo

Culinar3 luni ago

Top 3 tipuri de pizza cu reteta simbolica

Timp Liber4 luni ago

Preparatele potrivite pentru pauza de pranz de la birou

Trending