Connect with us

UTILE

Secrete de agricultorilor!

Published

on

Tractorsud.ro, un magazin de top pentru piese agricole din Romania, si nu numai, stie cat de importanta este cultura graului pentru oameni. Graul a fost un pilon al dietei noastre de milenii. Este chiar considerata a fi cea mai veche cultura agricola din lume. Astazi, graul este inca utilizat pentru a face faina pentru fabricarea painii. Ramane nepretuit si pentru cresterea animalelor, deoarece se pot fabrica materiale furajere, dar si hrana premium. Cu toate acestea, graul este usor de semanat si cultivat. Iar Steyr este unul din brand-urile prezente pe site-ul magazinului Tractorsud.ro, care face posibila cultivarea graului!

Graul este semanat de doua ori din an: in februarie / martie pentru soiurile de primavara si in octombrie pentru soiurile de iarna. Aceasta cereala are o rezistenta foarte buna la inghet, pana la -15 ° C. Recoltarea are loc la 8-11 luni dupa insamantare, in functie de soiuri. Acest detaliu cunoscut de toti agricultorii, i-a impins sa foloseasca tractoare performante precum cele produse de Steyr, un brand care s-a facut cunoscut in toata lumea.

Termenul „grau” se refera la o mare varietate de boabe. Exista in principal doua tipuri de grau:

-Grau dur: potrivit pentru regiunile aride si fierbinti, este deosebit de bogat in gluten;

Advertisement

-Graul moale este cel mai frecvent in Europa, deoarece din acesta se obtine faina folosita pentru prepararea painii.

Puteti opta pentru diferite soiuri de grau obisnuit: spelat, spelat mic sau incercati sa cresti grau khorasan, o varietate veche de boabe dure.

Daca doriti sa cultivati grau in scopuri pur estetice, lasati-va ispititi de Touzelle, o varietate veche, cu frunze frumoase verzui albastrui. Puteti prefera graul galician (numit si grau polonez), care se schimba de la un verde solid la un aspect auriu foarte frumos atunci cand ajunge la maturitate.

Graul creste numai intr-un sol bogat, bine arat. Din cauza marimii sale deosebite la maturitate, graul trebuie sa se se inradacineze bine, altfel se va rupe de la baza. Prin urmare, este esential sa lucrati solul, incat sa fie moale si omogen si sa dozati compostul cu grija, astfel incat solul sa nu fie prea flexibil: 400 pana la 500 gr la suprafata maxima mp. Pentru ca graul sa infloreasca perfect, nu trebuie parazitat de prezenta ierbii. Prin urmare, vom avea grija sistematica sa eliminam buruienile cu atentie inainte de semanat.  La cinci pana la sase luni de la semanat, tulpinile de grau incep sa se dezvolte. Aceasta etapa se numeste prelucrare.

Tractorsud.ro, cum spuneam, este un magazin online destinat agricultorilor moderni care necesita frecvent piese Steyr, sau de la oricare alt brand pentru mentenanta tractoarelor.

Advertisement

De asemenea, site-ul lor ofera si alte produse precum: piese pentru tractor, piese pentru combine, solutii si echipamente pentru prelucrarea solului, solutii de fertilizare si erbicide, echipamente de furajare, piese si accesorii electrice, hidraulice si pneumatice, uleiuri si lubrifianti, piese si accesorii pentru remorci, piese si accesorii pentru atelier, anvelope si camere.

In plus, cleintii care aleg Tractorsud.ro au ocazia de a gasi piese combina Steyr originale, care pot fi comandate folosind seria fiecarui utilaj, astfel piesa potrivita va fi intotdeauna livrata. Fiecare domeniu are nevoie de un furnizor capabil sa aprovizioneze chiar si cele mai mari cereri de piese si accesorii. Tractorsud.ro isi indeplineste cu brio acest rol aducand piese tractor Steyr, Claas, Lavern,etc.

top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending