BAZAR
Sfaturi pentru dinti si gingii sanatoase de la https://dentaline-clinic.ro !
Published
3 ani agoon
O igiena orala buna este necesara pentru mentinerea dintilor si gingiilor sanatoase. Aceasta implica obiceiuri precum periajul de doua ori pe zi si efectuarea unor controale dentare periodice. Cu toate acestea, sanatatea orala inseamna mai mult decat cariile si bolile gingivale. Cercetarile au aratat ca exista o asociere intre sanatatea gurii unei persoane si starea sa generala. Expertii considera ca problemele de sanatate orala reprezinta o povara globala pentru sanatate.
Fara tratament, cariile sau problemele gingivale pot duce la durere, stima de sine scazuta si pierderea dintilor. Pentru a preveni aceste neplaceri, exista cateva reguli de buna practica precum si vizita obligatorie la medicul dentist. Specialistii in igiena dentara de la https://dentaline-clinic.ro considera ca fiecare dintre noi, indiferent de varsta, trebuie sa adopte o rutina zilnica in ceea ce priveste ingrijirea danturii, precum si un stil de viata sanatos. Iata sfaturile date de medicii dentaline-clinic.ro:
- Periati in mod regulat dintii, dar nu agresiv. Majoritatea oamenilor stiu ca periajul dintilor de doua ori pe zi este una dintre cele mai importante practici pentru eliminarea placii si bacteriilor si mentinerea curateniei dintilor. Cu toate acestea, periajul poate fi eficient numai daca oamenii folosesc tehnica corecta. Oamenii ar trebui sa perie cu miscari circulare mici, avand grija sa perie partea din fata, spatele si partea de sus a fiecarui dinte. Acest proces dureaza intre 2 si 3 minute. Periajul prea dur sau folosirea unei perii dure poate deteriora smaltul si gingiile. Efectele acestui lucru pot include sensibilitatea dintilor, deteriorarea permanenta a smaltului si eroziunea gingiilor. De asemenea, schimbati periuta de dinti la fiecare 3 luni.
- Folositi ata dentara o data pe zi. Ata dentara poate indeparta placa si bacteriile dintre dinti, acolo unde o periuta nu poate ajunge. De asemenea, poate ajuta la prevenirea halitozei prin eliminarea resturilor si a alimentelor care au ramas prinse intre dinti. Profesionistii din domeniul sanatatii stomatologice recomanda inserarea usoara atei pana la gingie, inainte de a curata suprafata dintelui cu miscari in sus si in jos. Este important sa evitati ruperea atei dentare in timpul utilizarii, deoarece poate provoca durere si ranirea gingiei.
- Consultati in mod regulat un dentist. Expertii recomanda ca oamenii sa mearga dentist la fiecare 6 luni pentru efectuarea unui control. In timpul unui examen stomatologic de rutina, medicul va va curata dintii si va indeparta placa si tartrul intarit. Dentistul va verifica daca exista semne vizibile ale cavitatilor, boli ale gingiilor, cancer de gura si alte probleme de sanatate orala. Uneori, pot utiliza, de asemenea, radiografii dentare pentru a verifica daca exista probleme nedetectabile la exterior. La Dentaline Clinic vi se va recomanda orice tratament necesar si vi se va spune de cate ori trebuie sa veniti la consultatie, in functie de problemele pe care le aveti.
- Nu fumati. Fumatul dauneaza sistemului imunitar, ceea ce ingreuneaza vindecarea tesuturilor, inclusiv a celor din gura. Fumatul afecteaza, de asemenea, aspectul gurii, determinand ca dintii si limba sa se ingalbeneasca si poate provoca respiratie urat mirositoare.
- Luati in considerare o apa de gura. Unele studii indica faptul ca unele spalaturi bucale pot fi importante pentru sanatate orala. Apa de gura care contine clorhexidina, un ingredient antibacterian, ajuta la controlarea placii si a gingivitei. Medicii de la Dentaline Clinic va vor spune care este cea mai buna apa de gura pentru nevoile dvs. Apa de gura insa nu poate inlocui periajul si ata dentara, dar poate completa aceste practici.
- Limitati consumul de dulciuri. Consumul de zahar poate duce la probleme ale dintilor. Studiile continua sa evidentieze rolul semnificativ pe care il joaca zaharul in rezultatele adverse ale sanatatii dentare si nu numai. “Vinovatii” clasici sunt bomboanele si deserturile, dar multe alimente procesate contin si zaharuri adaugate.
- Beti apa in loc de bauturi cu zahar. Bauturile indulcite cu zahar sunt sursa numarul unu de zaharuri adaugate in dieta tipica a celor din tara noastra. Bauturile carbogazoase sau alte bauturi ce contin zahar pot duce la un risc crescut de aparitie a cariilor. Se recomanda consumul de apa sau ceai neindulci.
Sfaturi pentru copii
Dintii de lapte ai unui copil sunt la fel de importanti ca dintii permanenti. Dintii de lapte ajuta un copil sa mestece si sa vorbeasca. Daca un copil pierde un dinte de lapte prin cariere, acest lucru poate perturba spatiul din gura si poate ingreuna dezvoltarea dintelui adult. Avand in vedere acest lucru, este mai bine sa introduceti o ingrijire dentara buna pentru copii. Urmatoarele practici vor ajuta la mentinerea sanatatii dintilor si a gingiilor copilului:
-Curatati gingiile unui copil cu o carpa calda si umeda in fiecare zi, chiar inainte de a avea dintii. Facand acest lucru, sunt eliminate zaharurile din gingii si il poate ajuta pe copil sa se familiarizeze cu senzatia de a se spala pe dinti.
-Bebelusii si copiii nu ar trebui sa adoarma cu biberonul in gura sau cu cana speciala. Laptele si sucul contin zaharuri care pot provoca carii daca raman pe dinti pentru perioade indelungate.
-Dupa ce un copil are dinti, periati-i de doua ori pe zi cu o periuta de dinti moale. Folositi o cantitate mica de pasta de dinti cu fluor, nu mai mare decat un bob de orez. Copiii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani pot folosi o cantitate mai mare de pasta de dinti.
Practicarea unei ingrijiri dentare bune din copilarie pana la varsta adulta poate ajuta o persoana sa-si mentina dintii si gingiile sanatoase. Periajul si curatarea in fiecare zi, o dieta sanatoasa si controlul stomatologic regulat va pot ajuta sa evitati cariile, bolile gingivale si alte probleme dentare. Daca nu ati facut pana acum controlul, Dentaline Clinic va asteapta cu drag!
Partajează asta:
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic aici pentru a partaja pe Skype(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Reddit(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe Telegram(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Pocket(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Tumblr(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a imprima(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Clic pentru a trimite prin email unui prieten(Se deschide într-o fereastră nouă)
You may like
MEDIA NEWS


Cum iti convingi bunicii sau parintii sa mearga intr-un camin de batrani?
Ghidul complet al sistemului imunitar – Intelegerea si intarirea imunitatii
Beneficiile laptisorului de matca
Cum sa oferi copiilor cea mai buna dieta de stimulare a imunitatii
Beneficiile siropului de propolis pentru copii
Trei moduri de a preveni bolile copiilor

Cât de importantă este Inteligența Emoțională în relația de cuplu?

Marii câştigători ai MARATONULUI NISIPULUI: Basarabenii Igor Țimbalist și Diana Sinic

De ce cheamă Luis Gabriel doctorul? Artistul a scos o piesă pentru inimi rănite! “Nu există o pastilă de iubire!”

Descopera bazele oricarei rutine de ingrijire a pielii

Anca Alungulesei lupta cu dependentele alimentare de Ziua Europeana a Obezității

EXCLUSIV Interviu cu Alexandra Crâșmaru – fondatoarea clinicii Illuma Clinique

Dr. Florin Bloj: „Tromboza venoasă profundă se trateaza 100% si in România prin radiologie interventionala”

Ana-Maria Ichim – Gimnasta care a lăsat Parlamentul pentru o carieră în imobiliare

Rată impresionantă de prezență la Noaptea Muzeelor 2022

Jenni a lansat videoclipul piesei „Prietena mea”, o adevărată desfășurare de forțe

Hipnoza -cel mai vechi și natural mod de vindecare cunoscut de om

Iuly Neamțu a revenit cu „Afrodisiac”, un nou hit balkanic

”GHIDUL de BUNE PRACTICI ALIMENTARE pentru persoanele vârstnice aflate în grupă de risc

Ștefan Feldmann vorbește despre Psihologia Iubirii pe Antena Play

Ana-Maria Ichim – Gimnasta care a lăsat Parlamentul pentru o carieră în imobiliare
De ce sunt importante manusile de unica folosinta in diverse domenii?

Clinica Dr. Andrei Capră – soluția ta pentru un zâmbet perfect
Întreținerea și curățarea pardoselilor

TOMMY si DEE HILFIGER au participat la GALA MET 2022
Cum alegem scutecele de adulti adecvate?
Cand si ce tip tip de comprese sa folosim, in functie de nevoie?

Killa Fonic și Delia colaborează în premieră pentru piesa „Cum am știut”

Rată impresionantă de prezență la Noaptea Muzeelor 2022

Mircea Eremia lansează “Iubirea ta”. Ce fel de iubită își dorește artistul lângă el pe viitor

Luis Gabriel s-a specializat în melodii de dragoste – a lansat videoclipul piesei „Inima Ta”

Mario Fresh continuă călătoria muzicală cu „Floarea Mea”, cea de a doua piesă de pe primul său EP

Audien si XIRA au lansat „One Last Dance”, o piesa plina de emotie. „Piesa aceasta este rezultatul unei perioade dificile”

Prima Dragoste lanseaza „Epigraf”, primul sau EP – o radiografie a maturizarii artistei si a emotiilor ei

EXCLUSIV Interviu cu Alexandra Crâșmaru – fondatoarea clinicii Illuma Clinique

”GHIDUL de BUNE PRACTICI ALIMENTARE pentru persoanele vârstnice aflate în grupă de risc

Ștefan Feldmann vorbește despre Psihologia Iubirii pe Antena Play

Dr. Florin Bloj: „Tromboza venoasă profundă se trateaza 100% si in România prin radiologie interventionala”

Iuly Neamțu a revenit cu „Afrodisiac”, un nou hit balkanic

Jenni a lansat videoclipul piesei „Prietena mea”, o adevărată desfășurare de forțe

De ce cheamă Luis Gabriel doctorul? Artistul a scos o piesă pentru inimi rănite! “Nu există o pastilă de iubire!”

Jenni a lansat videoclipul piesei „Prietena mea”, o adevărată desfășurare de forțe

Iuly Neamțu a revenit cu „Afrodisiac”, un nou hit balkanic

Audien si XIRA au lansat „One Last Dance”, o piesa plina de emotie. „Piesa aceasta este rezultatul unei perioade dificile”

Luis Gabriel s-a specializat în melodii de dragoste – a lansat videoclipul piesei „Inima Ta”

Mario Fresh continuă călătoria muzicală cu „Floarea Mea”, cea de a doua piesă de pe primul său EP

Prima Dragoste lanseaza „Epigraf”, primul sau EP – o radiografie a maturizarii artistei si a emotiilor ei

Killa Fonic și Delia colaborează în premieră pentru piesa „Cum am știut”

Alina Eremia lansează „Ce ar spune sufletul” – prima lansare dintr-un nou concept al artistei

Amedeo: „Este vorba despre o poveste ascunsă”. „Albastru” – în versiunea acustică

Trackula revine cu un nou single alături de SBSTN, Toxic

Ce piesă specială a lansat Luis Gabriel! Ce rol joacă artistul în noul său videoclip!

DJ SAVA colaborează pentru prima dată cu BiBi și lansează „Dalida”

Tamiga & 2Bad – Sunset With Me

Luis Gabriel lansează „Ochii tăi”, o declarație de dragoste pentru jumătatea lui! „Eu de ochii iubitei mele m-am îndrăgostit”

Andres Chiriac dă din nou lovitura și lansează videoclipul piesei „Nu Mai Pot”!

Cum slăbim corect, fără a afecta sănătatea organismului?

Iuly Neamțu a lansat „OLTCIT”, o piesă parodie muzicală

Adrian Minune lansează „Luna”, o nouă piesă de dragoste! “Vreau să acord cât mai mult timp familiei mele”

Miryam are parte de un ,,Doctor în iubire” – „M-am gândit că ar fi prea ușor”
Trending
-
Psihologie3 zile ago
Cât de importantă este Inteligența Emoțională în relația de cuplu?
-
Sanatateo zi ago
Trei moduri de a preveni bolile copiilor
-
EVENTS3 zile ago
Marii câştigători ai MARATONULUI NISIPULUI: Basarabenii Igor Țimbalist și Diana Sinic
-
Sanatateo zi ago
Beneficiile laptisorului de matca
-
Sanatateo zi ago
Beneficiile siropului de propolis pentru copii
-
Sanatateo zi ago
Cum sa oferi copiilor cea mai buna dieta de stimulare a imunitatii
-
Sanatateo zi ago
Ghidul complet al sistemului imunitar – Intelegerea si intarirea imunitatii
-
Lectura14 ore ago
Cum iti convingi bunicii sau parintii sa mearga intr-un camin de batrani?