Connect with us

Special

Slujba Învierii se vede în direct, la Observator, pe Antena 1

Transmisiuni de la Mormântul Sfânt de la Ierusalim, Mănăstirea Cașin și Mănăstirea Ghighiu

Published

on

Foto Credit: Antena 1

Advertisement

Lumina Sfântă intră în casele românilor, în noaptea de Înviere, într-o Ediție Specială a Observator, Antena 1.

Mormântul Sfânt de la Ierusalim, unde Antena 1 este singura televiziune din România acreditată la Ceremonia Pogorârii Luminii Sfinte, Mănăstirea Cașin – un adevărat monument închinat eroilor din Primul Război Mondial și Mănăstirea Ghighiu, lăcașul care adăpostește icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul „Siriaca” sunt doar câteva dintre lăcașurile Sfinte cărora telespectatorii le vor putea trece pragul prin intermediul Ediției Speciale Observator.  

Advertisement

Sâmbătă, cu 15 minute înainte de miezul nopții, Octavia Geamănu îi întâmpină pe telespectatori, în direct: „Lumina străbate întotdeauna întunericul. Iar de cele mai multe ori e suficient să credem ca să putem vedea și trăi minuni. În Noaptea Sfântă a Învierii vă invit să simțim împreună acest miracol, într-o Ediție Specială de Paște, la ora 23.45”.

Advertisement

Mădălina Iacob va fi martor la aprinderea Luminii Sfinte, în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim și va transmite, în direct, emoția miracolului Învierii: „Suntem onorați să fim, și anul acesta, martori la cel mai așteptat eveniment. Vom transmite, de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, momentul în care Lumina Sfântă este împărțită spre întreaga lume. Cu siguranță că, în Țara Sfântă, Sărbătorile Pascale se simt mai intens decât oriunde. Miracolul Luminii care se coboară din cer nu poate fi descris în cuvinte, iar la Biserica Sfântului Mormânt, chiar reușești să vezi lumina din fiecare om” – Mădălina Iacob, reporter Observator.

Advertisement

Andreea Milea primește Lumina Sfântă la Mănăstirea Cașin din București, o capodoperă arhitecturală românească, ridicată la inițiativa Reginei Maria în memoria eroilor din Primul Război Mondial: „Lumină este mereu și peste tot doar că, de Paște, flacăra arde mult mai puternic și este de datoria noastră să o ținem aprinsă tot anul. În aceste vremuri tulburi, slujba de la Mănăstirea Cașin, un lăcaș ridicat după ce, timp de doi ani, Regele Ferdinand și Regina Maria au fost pe frontul de la Cașin, în primul Război Mondial, are o însemnătate parcă și mai mare. Lumea întreagă are nevoie de Pace” – Andreea Milea, reporter Observator.

Bianca Iacob transmite emoția Învierii de la unul dintre cele mai îndrăgite locuri de pelerinaj ale românilor –  Mănăstirea Ghighiu: „Învierea este cea mai importantă sărbătoare a creștinătății. Este sărbătoarea speranței și a bucuriei. Anul acesta, pentru noaptea de Înviere, am ales o oază de liniște, unde mii de credincioși merg în pelerinaj, Mănăstirea Ghighiu, lângă Ploiești. Este un lăcaș încărcat de istorie, iar icoana Maicii Domnului „Siriaca” atrage mii de credincioși. Când tradiția înseamnă credință și credința înseamnă speranță, Sărbătoarea Paștelui ne strânge pe toți, pentru rugăciune” – Bianca Iacob, reporter Observator.

Advertisement

Ediția Specială Observator de Înviere începe, la Antena 1, de la 23.45, imediat după finala show-ului „Dancing on ice”, și va fi urmată de a treia parte a filmului „Iisus din Nazareth”, în regia lui Franco Zeffirelli.

Advertisement

Advertisement
top-shop.ro%20
Trending