Connect with us

Sanatate

GREEN SUGAR – Gustul care prelungeste viata

Published

on

Nu mai e un secret pentru nimeni: multe dintre bolile actuale ale populatiei, de la diabet, obezitate si osteoporoza pana la cancer sunt cauzate si de consumul excesiv de zahar, care se gaseste in aproape toate alimentele procesate pe care le consumam zilnic. 

 

Zaharul alb este inventia si tentatia epocii moderne, care si-a capatat deja denumirea secundara de “otrava alba”, printre nutritionisti. Acestia considera ca alimentul ar trebui eliminat din dieta noastra, zaharul neavand nicio valoare biologica, cu exceptia caloriilor pe care ni le aduce: 409.2 kcal la fiecare 100 de grame.

Solutia moderna pentru inlocuirea zaharului este, de fapt, o descoperire folosita de mii de ani, dar readusa in actualitate de catre cercetatori: Stevia Rebaudiana, o planta originara din America de Sud. Din cele mai vechi timpuri, aceasta este utilizata in America de Sud si in Asia pentru proprietatile de indulcire.

 

Studiile efectuate in prezent, asupra steviei, au permis descoperirea rebaudiozidei A, un compus natural al plantei ce ii confera acesteia o putere de indulcire de 300 de ori mai mare ca a zaharului, dar fara calorii. Stevia Rebaudiana stimuleaza secretia de insulina si activitatea cerebrala, mareste diureza si are actiune antihipertensiva si antimicrobiana. Fiind un produs hipocaloric, Stevia mentine greutatea organismului in limite normale prin stimularea si reglarea proceselor digestive.

Planta contine o serie de substante bioactive: vitaminele A si C, fibre alimentare, substante minerale (zinc, calciu, fosfor, magneziu, crom), precum si steviozida (peste 90%) si rebaudiozida A. Nu are efecte secundare nici dupa administrarea pe termen lung si nu da dependenta.

In cadrul Laboratoarelor Remedia, specialistii romani au reusit un lucru unic in Europa: stabilizarea gustului extractului de Stevia Rebaudiana, in combinatie cu eritritolul – obtinut din porumb prin procesul natural de fermentatie, in prezenta drojdiei Moniella pollinis – intr-un produs unic: Green Sugar.

Chiar daca se traduce “Zaharul verde”, Green Sugar nu are nimic in comun cu zaharul obisnuit, asa cum il cunoastem cu totii si pe care, in lipsa informatiilor despre efectele negative pe care le are asupra organismului, il folosim cu generozitate in tot ceea ce ne propunem sa indulcim.

 

Green Sugar este un indulcitor 100% natural, cu zero calorii si zero indice glicemic!

Produsul are o calitate exceptionala: este dulce ca zaharul, dar lipsit de gustul amarui, specific produselor din Stevie. In plus, este un adevarat aliment sanatos, extras din produse naturale, cu mari capacitati antioxidante si antiinflamatorii.

Spre deosebire de alti indulcitori pe baza de stevie, Green Sugar este singurul de pe piata al carui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el sa nu modifice (cu amareala specifica steviei) gustul alimentelor in care este folosit, nici macar in urma procesului de gatire la temperaturi inalte. Astfel puteti continua sa preparati prajiturile si sucurile preferate, fara teama de a compromite gustul original.

 

Green Sugar asigura un necesar zilnic de nutrienti antioxidanti si antiinflamatori. Exista studii clinice care arata ca extractul de Stevia si eritritolul sunt agenti nutritivi puternic antioxidanti, iar borul natural continut in Stevie este un puternic antiinflamator.

Astfel, efectele produsului Green Sugar asupra metabolismului celular sunt acelea de protectie impotriva imbatranirii. In esenta, prin efectul antiinflamator si antioxidant puternic, Green Sugar ar putea sa insemne un aliment nutritional excelent pentru extinderea vietii indivizilor care il folosesc in dieta zilnica.

Consumul de Green Sugar nu aduce numai bucurie papilelor gustative, ci are reale beneficii asupra organismului. Prin efectele extractului de Stevie, Green Sugar:

  • mentine echilibrul glucozei in sange;
  • stimuleaza secretia de insulina;
  • regleaza mecanismul gastro-intestinal;
  • stimuleza activitatea cerebrala;
  • scade pofta de dulce si pofta de mancare;
  • regleaza tensiunea arteriala;
  • scade nevoia de fumat.

 

In plus, Green Sugar nu fermenteaza si este recomandat persoanelor care sufera de diabet, fenilcetonurie, sindrom de colon iritabil si colita de fermentatie.

In cazul persoanelor supraponderale, extractul de Stevia Rebaudiana creeaza o senzatie de satietate, avand o actiune dubla asupra centrului foamei din creier si asupra terminatiilor nervoase din stomac!!!

De retinut este si faptul ca Green Sugar nu produce carii, nu prezinta riscul cancerigen al indulcitorilor sintetici si are actiune anitibacteriana si antifungica. Deci, nu actioneaza negativ asupra procesului de digestie.

Pe o piata de consum in care majoritatea alimentelor sunt modificate sau contin conservanti daunatori organismului, trebuie mentionat faptul ca Green Sugar nu are in componenta materii prime modificate genetic si nu produce dependenta prin administrare pe termen indelungat.

Brandul companiei LABORATOARELE REMEDIA, GREEN SUGAR este inregistrat in Uniunea Europeana si este lansat pe piata ca indulcitor natural. Efectele benefice ale Steviei (Stevia Rebaudiana) sunt reale si au fost demonstrate stiintific in diverse studii, dar acestea sunt vizibile dupa un consum indelungat al extractului de Stevia.

Produsul este disponibil sub 5 forme de ambalare: Green Sugar sticks (pachete de 200, 100, 50 si 25 buc.), Green Sugar Cooking (punga 300g, 1 kg si 2 kg), Green Sugar Pudra (punga 300g si 1kg), Green Sugar comprimate si Green Sugar lichid. Poate fi achizitionat din farmacii, plafare, magazine naturiste, sau direct de la producator, prin comanda online pe www.laboratoareleremedia.ro.

 

Reteta: Tort cu crema de branza si fructe de padure

 

Ingrediente:

Pentru blat

100 g nuci

50 g curmale fara samburi

50 g fulgi de ovaz

1 lingurita pudra de roscove

1 lingurita unt de cacao

2 lingurite Green Sugar

 

Pentru crema de branza si fructe de padure

400 g branza de vaci

250 g fructe de padure (afine

coacaze rosii

zmeura galbena si rosie

dude

corcoduse)

70 g iaurt grecesc

4 linguri Green Sugar

1lingura zeama de lamaie coaja de lamaie

 

Pentru decor

50 g unt de cacao

50 g pudra de roscove

1 lingurita indulcitor Green Sugar

 

 

Mod de preparare

 

Prepararea blatului:

Nucile, fulgii de ovaz si curmalele se maruntesc in robotul de bucatarie, apoi se adauga pudra de roscove, indulcitorul Green Sugar, untul de cacao topit si se continua procesarea. Amestecul obtinut se pune intr-o tava se niveleaza si se da la frigider.

 

Preparare crema de branza si fructe de padure:

Branza de vaci se amesteca cu iaurtul grecesc, zeama si coaja de lamaie. adauga si Green Sugar si se paseaza cu ajutorul unui blender vertical. Fructele de padure se spala si se lasa la scurs.

Peste blat se pune un rand de fructe de padure, apoi un strat subtire de crema de branza si altul de fructe de padure, se continua pana se epuizeaza toate ingredientele.

Se la da rece cel putin 4 ore.

 

Pentru decor se topeste pe baie de aburi untul de cacao, se adauga pudra de roscove, Green Sugar si se amesteca cu ajutorul unui tel.

Se toarna glazura peste tort, se lasa cateva minute sa se intareasca si se decoreaza cu fructe de padure.

Se portioneaza si se serveste!

Sursa: http://www.simonapatras.com/2014/07/tort-cu-crema-de-branza-si-fructe-de.html

 

Naturiste

Ceaiuri din plante naturiste: 6 ceaiuri care alunga raceala si gripa

Published

on

Sa bei un ceai cald atunci cand esti racit nu este doar reconfortant, ci ajuta si sistemul imunitar sa lupte impotriva bolii. Descopera in randurile de mai jos cateva metode de prevenire a racelii doar cu plante naturiste pe care le puteti achizitiona de oriunde.

Raceala si gripa sunt doua boli care pot fi cu greu evitate, pentru tratarea acestora sunt indicate ceaiurile cat mai naturale. Incearca si tu urmatoarele ceaiuri din plante naturiste, care te ajuta sa lupti cu bolile de sezon.

Remedii de sezon din plante naturiste: 6 ceaiuri care iti vor alunga raceala si gripa!

  • Ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbirul este un remediu utilizat de mii de ani in medicina si are efecte fabuloase in combaterea indigestiei. Unele persoane folosesc ghimbirul pentru a scapa de infectiile respiratorii, artrita sau dureri musculare, nu doar ca detoxifiaza si curata organismul in intregime, ci poate fi aliatul tau perfect in raceala si gripa. Alimentul se consuma cu mere si cu suc de lamaie. Ulterior, daca ai luat cateva kilograme in plus in perioada sarbatorilor, te poate ajuta sa le dai jos intr-o clipita.

  • Plante naturiste: Ceaiul de busuioc

Ceaiul de busuioc este folosit ca leac inca din timpurile antichitatii, este o bautura foarte sanatoasa si ajuta organismul sa invinga boala. Busuiocul este bogat in uleiuri esentiale, antioxidanti si alti nutrienti ce ofera energie si productivitate organismului. Medicii recomanda atat in timpul racelilor, cat si in crizele de ulcer. Busuiocul are la baza efect anti-inflamator, scade febra si calmeaza durerile abundente de gat.

  • Ceaiul de tei un bun calmat

Nu numai ca este foarte bun in calmarea racelii, ceaiul de tei este unul din cele mai cunoscute si folosite ceaiuri de la noi, scade febra si vindeca afectiunile productive ale gatului. Mai mult, poate actiona ca un sedativ, te face sa te relaxezi si sa ai un somn cat mai placut si odihnitor. Florile de tei sunt bune luptatoare cu tensiunea arteriala si unele migrene in timpul racelii, dar detin un rol important in lupta cu celulita.

  • Ceai din coji de ceapa

Poate fi socotit un adevarat elixir si un antioxidant minune. Nimeni nu a stiut despre pana cand medicii au descoperit acest remediu ce a facut furori in medicina romaneasca si peste hotare. Ceaiul din coji de ceapa face minuni in caz de tuse si raceala, se obtine din doua cepe ce se fierb cu tot cu coaja in 1,5 litri de apa, alunga raceala si durerile de cap, previne infarctul, tromboza si accidentul vascular.

  • Plante naturiste: Ceaiul de soc

Ceaiul de soc are beneficii miraculoase pentru sanatatea ta, este una dintre cele mai alese in categoria noastra de plante naturiste si, de altfel, cel mai bun medicament naturist. Folosit de mii de ani, socul este o planta ale carei beneficii nu au fost descoperite in totalitate ce elimina toxinele din organism, dar poate fi util si daca te simti rapus de o raceala de sezon. Socul poate fi folosit cu usurinta, atat sub forma de infuzie, cat si sub forma de tinctura sau suc de soc. Ba mai mult, poate vindeca si sinuzita.

  • Ceaiul de cimbru: aliat excelent impotriva virozelor

Ceaiul de cimbru este o minune pentru organism si are foarte multe proprietati senzationale, care sunt mai putin faimoase. Cimbrul s-a folosit pentru tratarea bolilor, incepand de la raceli si gripa pana la epilepsie, ani la rând. Acest ceai face minuni pentru sistemul respirator si foarte bun luptator impotriva virozelor. El tratează astmul, bronsita si stimuleaza sistemul nervos. Daca il consumi frecvent, starile de melancolie devin istorie. Asa ca, incearca-l cu incredere!

Acum, ca ai descoperit mai multe despre aceste remedii, te invitam sa citesti si despre tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru toamna.

Foto: iStock.com

Continue Reading

Sanatate

Cele mai bune idei pentru un mic dejun gustos si satios

Published

on

In fiecare dimineata, atunci cand va treziti, aveti pofta sa serviti un mic dejun atat gustos, cat si satios? Iti prezentam in randurile de mai jos ale articolului cateva idei pentru un mic dejun gustos, dar si sanatos.

Tin sa va anunt ca micul dejun este foarte esential, datorita faptului ca ne sustine energia din prima parte a zilei si, de asemenea, ne ajuta sa evitam micile gustari mai mult sau mai putin constiente. Asa ca, iata cateva idei pentru un mic dejun gustos usor de preparat.

Adaugati seminte de in la micul dejun

Poate ca nu stiati, insa semintele de in dau un gust de minune gustarii dumneavoastra. Presarati o lingurita de seminte de in peste cerealele integrale, iaurt, smoothie de fructe sau oua. Acestea vor completa perfect gustarea pe care ati ales sa o serviti.

O ceasca de ceai verde la micul dejun nu strica

Asadar, pe langa beneficiile cardiovasculare pe care le ofera ceaiul verde, acesta va mai poate ajuta la accelerarea procesului de ardere a caloriilor si poate contribui la pierderea in greutate intr-un timp record si la fel de sanatos.

Idei pentru un mic dejun gustos: cereale cu lapte de soia

Pentru un mic dejun mai gustos, poti acoperi cerealele cu lapte de soia. Lasand la o parte faptul ca este sanatos, laptele de soia este bogat in fitoestrogeni puternici si au efecte pozitive de la protectia oferita inimii, spun editorii de la sfatulmedicului.ro.

Acum, ca ai descoperit cele trei idei pentru un mic dejun gustos, citeste si despre masti pentru eliminarea punctelor negre: retete cu ingrediente din bucatarie.

Foto: iStock.com

Continue Reading

Sanatate

Primul Centru de Excelenţă în Stroke din România a fost inaugurat

Published

on

Primul Centru de Excelenta in Stroke din Romania s-a inaugurat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Targu Mures, în parteneriat cu liderul mondial în tehnologie medicală, şi va deservi aproximativ 3 milioane de locuitori din 8 judeţe.

 

“Pentru aproximativ 3 milioane de oameni, locuitorii a 8 judete, existenţa acestui centru va da posibilitatea de a beneficia, în mod direct, de o terapie de înaltă performanţă, de top şi, totodată, va oferi accesul la o echipă medicală pregatită pentru a gestiona situatiile de urgenţă în cazul accidentului vascular cerebral (AVC) acut”, explică Dr. Lucian MĂRGINEAN, medic primar, coordonator al Compartimentului Radiologie Intervenţională din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

Centrul de Excelenta in Stroke din Targu Mures este primul din Romania in care medicii vor folosi Softul Rapid, o platforma standardizata si complet automatizata cu ajutorul careia diagnosticul si criteriile de eligibilitate pentru includerea in tratamentul AVC-ului ischemic acut se stabilesc in maxim 2 minute.

 

“Acest soft prelucrează imaginile fara echivoc, in 30 de secunde, maxim 2 minute, dându-ne o situaţie reală a stării creierului. Practic, ne arată acea zona din creier care nu este încă distrusă, este doar amorţită şi pe care, prin terapia pe care o iniţiem, putem să o salvăm. In acest sens, pacientul poate să beneficieze, în mod real, după nişte criterii bine stabilite, de şansa unei revascularizări. Totodată, rapiditatea şi lipsa echivocului în gestionarea şi analiza acestor imagini face o abordare cât mai corectă şi eficientă a pacienţilor cu AVC”, explică Dr. Lucian MĂRGINEAN şi exemplifică în video-ul din link-ul următor: https://www.youtube.com/watch?v=6MUbp9vfmSY.

 

“Noi nu vom putea numai sa salvam vieti, vom reda societatii prin astfel de centru oameni valizi care sa se intoarca la campul muncii, in loc sa devina oameni dependenti care depind de familiile lor si de asistenta sociala”, declara Dr Raed Arafat, Secretar de Stat MAI, Coordonator SMURD.

 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş va fi, astfel, unic în România atat din punctul de vedere al tratării pacienţilor cu AVC, cât şi al echipei multidisciplinare care va prelua astfel de cazuri: “Alinierea României la standarde internaţionale, prin crearea acestui Centru de Excelenţă în Stroke, înseamnă o echipă multidisciplinară cu personal medical supraspecializat, care să poată să acţioneze în urgenţă, în timp util terapeutic, redând starea de bine a pacientului cu AVC acut. Înseamnă, de asemenea, o infrastructură cu o dotare materială, cu o aparatură performantă de ultima generaţie şi, nu în ultimul rând, înseamnă un registru unic în care pacienţii să fie incluşi, pentru a putea cuantifica beneficiul activităţii noastre şi necesitatea finanţării lor”, subliniază Dr. Lucian MĂRGINEAN.

 

“Infiinţarea primului Centru de Excelenta în Stroke în cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenţă Târgu Mureş reprezinta o onoare deosebită, pentru că pune spitalul nostru pe harta medicinei europene, chiar a medicinei mondiale”, declară Dr. Claudiu PUIAC, Manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

Centrul de Excelenţă în Stroke din Târgu Mureş va găzdui în luna iunie unul dintre cele mai importante evenimente medicale din Sud-Estul Europei, sub forma unei manifestări ştiinţifice de amploare pentru neuroradiologii interventionişti, medici neurologi, anestezişti şi urgentisti, la care vor fi prezenţi profesorul Jacques Moret, părintele neuroradiologiei intervenţionale, şi profesorul Laurent Spelle, pentru a împărtăţi din experienţa şi cazuistica lor.

 

Continue Reading
Advertisement ">
CulinarO săptămână ago

Pan Food lansează napolitanele spirală cu gust de copilărie

Evenimente2 săptămâni ago

Când vrei să faci lumea puțin mai frumoasă, donează!

Culinar4 săptămâni ago

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

Culinar1 lună ago

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Naturiste1 lună ago

Descoperă Ceaiul de la munte, o infuzie ușoară, din ingrediente 100% naturale

Naturiste1 lună ago

Ceaiuri din plante naturiste: 6 ceaiuri care alunga raceala si gripa

Culinar2 luni ago

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru toamna

Frumusete2 luni ago

Află și tu cum să scapi de grăsimea nedorită

Evenimente2 luni ago

Simpozionul European “Rehabilitation Synergies for Optimal Esthetics Results in Digital Dentistry” a avut loc la Bucuresti

Evenimente2 luni ago

Se deschide Delicios Gourmet!

Culinar2 luni ago

Si noi azi ce mai mancam?

Culinar2 luni ago

Călătorii culinare în… ton cu gusturile tale

Culinar2 luni ago

Ce mancam azi: trei preparate gustoase, sanatoase si rapide pentru familia ta

Culinar2 luni ago

Top 10 orașe cu cea mai bună pizza din lume

Sanatate2 luni ago

Cele mai bune idei pentru un mic dejun gustos si satios

Frumusete2 luni ago

Masti pentru eliminarea punctelor negre: retete cu ingrediente din bucatarie

Timp Liber3 luni ago

Latte Art și percepția românilor despre cafea

Frumusete3 luni ago

Vara aceasta se poartă SensoDays

Frumusete3 luni ago

Atunci când îți colorezi părul și îi împiedici căderea

Frumusete4 luni ago

Starea de bine nu cunoaste varsta – noul concept de vacanță balneo

Trending