Connect with us

Sanatate

GREEN SUGAR – Gustul care prelungeste viata

Published

on

Nu mai e un secret pentru nimeni: multe dintre bolile actuale ale populatiei, de la diabet, obezitate si osteoporoza pana la cancer sunt cauzate si de consumul excesiv de zahar, care se gaseste in aproape toate alimentele procesate pe care le consumam zilnic. 

 

Zaharul alb este inventia si tentatia epocii moderne, care si-a capatat deja denumirea secundara de “otrava alba”, printre nutritionisti. Acestia considera ca alimentul ar trebui eliminat din dieta noastra, zaharul neavand nicio valoare biologica, cu exceptia caloriilor pe care ni le aduce: 409.2 kcal la fiecare 100 de grame.

Solutia moderna pentru inlocuirea zaharului este, de fapt, o descoperire folosita de mii de ani, dar readusa in actualitate de catre cercetatori: Stevia Rebaudiana, o planta originara din America de Sud. Din cele mai vechi timpuri, aceasta este utilizata in America de Sud si in Asia pentru proprietatile de indulcire.

 

Studiile efectuate in prezent, asupra steviei, au permis descoperirea rebaudiozidei A, un compus natural al plantei ce ii confera acesteia o putere de indulcire de 300 de ori mai mare ca a zaharului, dar fara calorii. Stevia Rebaudiana stimuleaza secretia de insulina si activitatea cerebrala, mareste diureza si are actiune antihipertensiva si antimicrobiana. Fiind un produs hipocaloric, Stevia mentine greutatea organismului in limite normale prin stimularea si reglarea proceselor digestive.

Planta contine o serie de substante bioactive: vitaminele A si C, fibre alimentare, substante minerale (zinc, calciu, fosfor, magneziu, crom), precum si steviozida (peste 90%) si rebaudiozida A. Nu are efecte secundare nici dupa administrarea pe termen lung si nu da dependenta.

In cadrul Laboratoarelor Remedia, specialistii romani au reusit un lucru unic in Europa: stabilizarea gustului extractului de Stevia Rebaudiana, in combinatie cu eritritolul – obtinut din porumb prin procesul natural de fermentatie, in prezenta drojdiei Moniella pollinis – intr-un produs unic: Green Sugar.

Chiar daca se traduce “Zaharul verde”, Green Sugar nu are nimic in comun cu zaharul obisnuit, asa cum il cunoastem cu totii si pe care, in lipsa informatiilor despre efectele negative pe care le are asupra organismului, il folosim cu generozitate in tot ceea ce ne propunem sa indulcim.

 

Green Sugar este un indulcitor 100% natural, cu zero calorii si zero indice glicemic!

Produsul are o calitate exceptionala: este dulce ca zaharul, dar lipsit de gustul amarui, specific produselor din Stevie. In plus, este un adevarat aliment sanatos, extras din produse naturale, cu mari capacitati antioxidante si antiinflamatorii.

Spre deosebire de alti indulcitori pe baza de stevie, Green Sugar este singurul de pe piata al carui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el sa nu modifice (cu amareala specifica steviei) gustul alimentelor in care este folosit, nici macar in urma procesului de gatire la temperaturi inalte. Astfel puteti continua sa preparati prajiturile si sucurile preferate, fara teama de a compromite gustul original.

 

Green Sugar asigura un necesar zilnic de nutrienti antioxidanti si antiinflamatori. Exista studii clinice care arata ca extractul de Stevia si eritritolul sunt agenti nutritivi puternic antioxidanti, iar borul natural continut in Stevie este un puternic antiinflamator.

Astfel, efectele produsului Green Sugar asupra metabolismului celular sunt acelea de protectie impotriva imbatranirii. In esenta, prin efectul antiinflamator si antioxidant puternic, Green Sugar ar putea sa insemne un aliment nutritional excelent pentru extinderea vietii indivizilor care il folosesc in dieta zilnica.

Consumul de Green Sugar nu aduce numai bucurie papilelor gustative, ci are reale beneficii asupra organismului. Prin efectele extractului de Stevie, Green Sugar:

  • mentine echilibrul glucozei in sange;
  • stimuleaza secretia de insulina;
  • regleaza mecanismul gastro-intestinal;
  • stimuleza activitatea cerebrala;
  • scade pofta de dulce si pofta de mancare;
  • regleaza tensiunea arteriala;
  • scade nevoia de fumat.

 

In plus, Green Sugar nu fermenteaza si este recomandat persoanelor care sufera de diabet, fenilcetonurie, sindrom de colon iritabil si colita de fermentatie.

In cazul persoanelor supraponderale, extractul de Stevia Rebaudiana creeaza o senzatie de satietate, avand o actiune dubla asupra centrului foamei din creier si asupra terminatiilor nervoase din stomac!!!

De retinut este si faptul ca Green Sugar nu produce carii, nu prezinta riscul cancerigen al indulcitorilor sintetici si are actiune anitibacteriana si antifungica. Deci, nu actioneaza negativ asupra procesului de digestie.

Pe o piata de consum in care majoritatea alimentelor sunt modificate sau contin conservanti daunatori organismului, trebuie mentionat faptul ca Green Sugar nu are in componenta materii prime modificate genetic si nu produce dependenta prin administrare pe termen indelungat.

Brandul companiei LABORATOARELE REMEDIA, GREEN SUGAR este inregistrat in Uniunea Europeana si este lansat pe piata ca indulcitor natural. Efectele benefice ale Steviei (Stevia Rebaudiana) sunt reale si au fost demonstrate stiintific in diverse studii, dar acestea sunt vizibile dupa un consum indelungat al extractului de Stevia.

Produsul este disponibil sub 5 forme de ambalare: Green Sugar sticks (pachete de 200, 100, 50 si 25 buc.), Green Sugar Cooking (punga 300g, 1 kg si 2 kg), Green Sugar Pudra (punga 300g si 1kg), Green Sugar comprimate si Green Sugar lichid. Poate fi achizitionat din farmacii, plafare, magazine naturiste, sau direct de la producator, prin comanda online pe www.laboratoareleremedia.ro.

 

Reteta: Tort cu crema de branza si fructe de padure

 

Ingrediente:

Pentru blat

100 g nuci

50 g curmale fara samburi

50 g fulgi de ovaz

1 lingurita pudra de roscove

1 lingurita unt de cacao

2 lingurite Green Sugar

 

Pentru crema de branza si fructe de padure

400 g branza de vaci

250 g fructe de padure (afine

coacaze rosii

zmeura galbena si rosie

dude

corcoduse)

70 g iaurt grecesc

4 linguri Green Sugar

1lingura zeama de lamaie coaja de lamaie

 

Pentru decor

50 g unt de cacao

50 g pudra de roscove

1 lingurita indulcitor Green Sugar

 

 

Mod de preparare

 

Prepararea blatului:

Nucile, fulgii de ovaz si curmalele se maruntesc in robotul de bucatarie, apoi se adauga pudra de roscove, indulcitorul Green Sugar, untul de cacao topit si se continua procesarea. Amestecul obtinut se pune intr-o tava se niveleaza si se da la frigider.

 

Preparare crema de branza si fructe de padure:

Branza de vaci se amesteca cu iaurtul grecesc, zeama si coaja de lamaie. adauga si Green Sugar si se paseaza cu ajutorul unui blender vertical. Fructele de padure se spala si se lasa la scurs.

Peste blat se pune un rand de fructe de padure, apoi un strat subtire de crema de branza si altul de fructe de padure, se continua pana se epuizeaza toate ingredientele.

Se la da rece cel putin 4 ore.

 

Pentru decor se topeste pe baie de aburi untul de cacao, se adauga pudra de roscove, Green Sugar si se amesteca cu ajutorul unui tel.

Se toarna glazura peste tort, se lasa cateva minute sa se intareasca si se decoreaza cu fructe de padure.

Se portioneaza si se serveste!

Sursa: http://www.simonapatras.com/2014/07/tort-cu-crema-de-branza-si-fructe-de.html

 

Sanatate

Primul Centru de Excelenţă în Stroke din România a fost inaugurat

Published

on

Primul Centru de Excelenta in Stroke din Romania s-a inaugurat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Targu Mures, în parteneriat cu liderul mondial în tehnologie medicală, şi va deservi aproximativ 3 milioane de locuitori din 8 judeţe.

 

“Pentru aproximativ 3 milioane de oameni, locuitorii a 8 judete, existenţa acestui centru va da posibilitatea de a beneficia, în mod direct, de o terapie de înaltă performanţă, de top şi, totodată, va oferi accesul la o echipă medicală pregatită pentru a gestiona situatiile de urgenţă în cazul accidentului vascular cerebral (AVC) acut”, explică Dr. Lucian MĂRGINEAN, medic primar, coordonator al Compartimentului Radiologie Intervenţională din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

Centrul de Excelenta in Stroke din Targu Mures este primul din Romania in care medicii vor folosi Softul Rapid, o platforma standardizata si complet automatizata cu ajutorul careia diagnosticul si criteriile de eligibilitate pentru includerea in tratamentul AVC-ului ischemic acut se stabilesc in maxim 2 minute.

 

“Acest soft prelucrează imaginile fara echivoc, in 30 de secunde, maxim 2 minute, dându-ne o situaţie reală a stării creierului. Practic, ne arată acea zona din creier care nu este încă distrusă, este doar amorţită şi pe care, prin terapia pe care o iniţiem, putem să o salvăm. In acest sens, pacientul poate să beneficieze, în mod real, după nişte criterii bine stabilite, de şansa unei revascularizări. Totodată, rapiditatea şi lipsa echivocului în gestionarea şi analiza acestor imagini face o abordare cât mai corectă şi eficientă a pacienţilor cu AVC”, explică Dr. Lucian MĂRGINEAN şi exemplifică în video-ul din link-ul următor: https://www.youtube.com/watch?v=6MUbp9vfmSY.

 

“Noi nu vom putea numai sa salvam vieti, vom reda societatii prin astfel de centru oameni valizi care sa se intoarca la campul muncii, in loc sa devina oameni dependenti care depind de familiile lor si de asistenta sociala”, declara Dr Raed Arafat, Secretar de Stat MAI, Coordonator SMURD.

 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş va fi, astfel, unic în România atat din punctul de vedere al tratării pacienţilor cu AVC, cât şi al echipei multidisciplinare care va prelua astfel de cazuri: “Alinierea României la standarde internaţionale, prin crearea acestui Centru de Excelenţă în Stroke, înseamnă o echipă multidisciplinară cu personal medical supraspecializat, care să poată să acţioneze în urgenţă, în timp util terapeutic, redând starea de bine a pacientului cu AVC acut. Înseamnă, de asemenea, o infrastructură cu o dotare materială, cu o aparatură performantă de ultima generaţie şi, nu în ultimul rând, înseamnă un registru unic în care pacienţii să fie incluşi, pentru a putea cuantifica beneficiul activităţii noastre şi necesitatea finanţării lor”, subliniază Dr. Lucian MĂRGINEAN.

 

“Infiinţarea primului Centru de Excelenta în Stroke în cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenţă Târgu Mureş reprezinta o onoare deosebită, pentru că pune spitalul nostru pe harta medicinei europene, chiar a medicinei mondiale”, declară Dr. Claudiu PUIAC, Manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

Centrul de Excelenţă în Stroke din Târgu Mureş va găzdui în luna iunie unul dintre cele mai importante evenimente medicale din Sud-Estul Europei, sub forma unei manifestări ştiinţifice de amploare pentru neuroradiologii interventionişti, medici neurologi, anestezişti şi urgentisti, la care vor fi prezenţi profesorul Jacques Moret, părintele neuroradiologiei intervenţionale, şi profesorul Laurent Spelle, pentru a împărtăţi din experienţa şi cazuistica lor.

 

Continue Reading

Sanatate

12 Motive pentru care e bine sa mergi la nutritionist

Published

on

Daca te dor articulatiile, mergi la un reumatolog, daca ai probleme cu vederea, mergi la oftalmolog, atunci de ce cand ai probleme cu greutatea nu ai merge la un nutritionist? Exact ce face medicul oftalmolog pentru ochi, un nutritionist face pentru organismul dvs. pentru a va mentine sanatos, asigurându-va tot timpul ca va obtineti nutrientii adecvati.

  1. Aveti probleme cu greutatea?

Dacă obiectivul dvs. este sa scadeti sau sa cresteti în greutate, învățarea modului de a avea o dieta sanatoasa, echilibrata si adaptata varstei, sexului si activitatii pe care o desfasurati, o puteti face, numai impreuna cu un nutritionist. Înainte de a începe să scoateti alimente din dieta, ar fi bine sa va consultati cu un un medic nutritionist, care vă poate îndruma, pentru a obtine un diagnostic si o dieta corecta. Mulți oameni sufera ani la rand de: constipatie/diaree, balonari, gaze, discomfort abdominal. De fapt aceste simptome pot sa fie cauzate de o boala celiacă sau o intoleranta la gluten, o intoleranta la lactoza, o suprapopulare bacteriana (SIBO), disbioza sau anumite deficiente enzimatice. Cauzele cresterii in greutate sunt multiple: aportul nutritional in exces, sedentarismul, o predispozitie genetica sau tulburari hormonale.

Poate că ați încercat multe diete și ați ajuns frustrat deoarece greutatea se întoarce. Pot sa va  ajut! Gestionarea greutății inseamna mai mult decât scaderea caloriilor. Împreună putem descoperi cauza care determina problemele legate de greutate, deoarece acestea se referă la antecedentele familiei, nivelurile hormonale, stilul de viață și factorii genetici.

 

  1. Aveti probleme digestive?

Diareea, constipatia, mișcarile neregulate ale intestinului, arsurile și refluxul gastro esofagian, sunt simptome comune ale tulburarilor digestive și sunt adesea diagnosticate ca sindrom de intestin iritabil (IBS). Poate că ați trăit cu unele dintre aceste simptome gandindu-va ca acest lucru este doar modul în care corpul dumneavoastra digeră alimente în mod normal. Testarea alergiilor alimentare /intolerantelor, ar fi indicata pentru a identifica alimentele care pot provoca inflamații sau simptome ale bolii.  Nutritionistul va va ajuta să înțelegeți mai bine procesul de digestie și sa-l îmbunatatiti identificand cauza principală a disconfortului dvs. Un  plan de masă bine echilibrat care să includă alimentele pe care corpul dumneavoastră le poate tolera, va rezolva o mare parte din probleme.

 

  1. Ati fost diagnosticat cu colesterol crescut?

Terapia medicala nutritionala, este cea mai indicata, pentru a evita medicamentele de scadere a colesterolului. Exista alimente, suplimente, care pot ajuta la scaderea grasimilor in sange. Veti minimaliza astfel riscul de a face boli de inima.

  1. Viata dvs este prea stresanta?

Un nutriționist este ca un psiholog pentru corpul tău. De multe ori mancarea poate fi un medicament. Sunt alimente care stimuleaza productia de hormoni. De starea de bine a organismului și a dispoziției în general sunt responsabili 4 hormoni: endorfina, dopamina, serotonina și oxitocina. Anumite alimente, somnul suficient, sportul, meditatia, pot contribui la stimularea productiei acestor hormoni.

  1. Valori anormale ale glucozei sau fierului in sange?

Un nutriționist, este instruit să va ajute să evaluați aportul dvs. alimentar. Testele de sange anormale, cum ar fi glucoza, fierul, colesterolul sau funcția tiroidiană, vă pot arata cum reacționeaza organismul la ceea ce manancati sau la stilulul dvs. de viață. Educatia pentru un stil de viata sanatos, vă va reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cronice, cum ar fi: bolile cardiovasculare, diabetul sau afecțiunile autoimune.

 

  1. Tulburări ale dispoziției?

Studiile din ultimii ani au confirmat ca exista o legătură clară între trup și minte. O viata stresanta, ne  face sa secretam mai mult adrenalina și cortizol. Se cunoaste că exercițiul ne ajuta sa ajungem într-o stare de liniste, prin arderea hormonilor de stres, somnul liniștit are efect benefic asupra corpului iar iubirea si prietenia au efecte de calmare. O alimentație buna este un instrument cheie în armamentul pe care medicul dumneavoastra îl utilizeaza pentru a va restabili sanatatea. Daca aveți o tulburare a dispoziției cum ar fi depresia, anxietatea, ADHD, autismul sau alte condiții de sanatate mintala, un plan de alimentație atent gandit poate face o diferenta enorma.

 

  1. Probleme de fertilitate sau planificii sa ai o sarcina?

Întalnirea cu un nutriționist poate fi utilă pentru a va optimiza sanatatea pentru concepție, sarcina și naștere. Va poate oferi îndrumări cu planuri nutritionale care vor îmbunătati atat  sanatatea dvs. cat și a copilului.

Printr-un plan de masa echilibrat, va asigurati ca veti obține substante nutritive, cum ar fi acidul folic, în special în timpul primelor trei luni de sarcina, scazand riscul nou-nascutului pentru defectele tubului neural sau ale maduvei spinarii.

Deasemeni, aveti nevoie de îndrumare și de încredere, pentru alaptarea copilului. Un nutritionist va poate ajuta sa primiti suficient fier, vitamina D, fluor și vitamine B, atat pentru dvs. cat si pentru copil.

 

  1. Adolescentul tau are probleme cu mancarea și nu mananca sanatos?

 

Un nutritionist poate ajuta in cazul tulburărilor de alimentație cum ar fi: anorexia, bulimia și supraponderalitatea.

După diagnosticarea unei tulburări alimentare, va puteti simti coplesiti și incapabili să faceti fata. În acest moment dificil, este crucial sa va întalniți cu un profesionist care poate sa va indrume si sa va sustina în timp ce va restabiliti sanatatea. O tulburare de alimentație poate avea multe fete, cum ar fi: bulimia, anorexia nervoasa sau “mancarea dezordonata” în care o persoana alege să manance numai anumite alimente cu anumite culori sau texturi.

Nutritionistul va poate ajuta să dezvoltati o relație sanatoasa cu alimentele.

 

  1. Vrei sa adopti o anumita dieta?

Programeaza o intalnire cu nutritionistul, daca doresti sa-ti imbunatatesti dieta si sa inveti sa aplici principiile unui plan alimentar, cum ar fi Paleo, Mediteranean, Ketogenic, FODMAP, Vegan, sau orice alta dieta speciala . Internetul este plin de sfaturi, dar este dificil de a discerne intre o dieta „la moda” si o dieta bazata pe principii stiintifice.

  1. Vrei performanță sportivă?

Sportivii care au nevoie de un avantaj competitiv, sau ar dori să-și sporească performanța, ar trebui să se concentreze asupra aportului de nutrienti. Cantitatea de energie, macro și micro nutrienții, precum și timpul de masă pot face o mare diferență în performanță.

 

  1. Ai anumite gene, care influenteaza relatia cu alimentele?

Genele pe care le posedati determină modul în care alimentele pe care le consumati va afecteaza sanatatea. Prin efectuarea unui test genetic, puteti afla cum poate fi optimizata alimentatia dvs. De exemplu cum puteti obține o cantitate suficienta de folati, sau dacă prea multa cofeina in cazul dvs. ar creste riscul bolilor de inimă.

www.nutrisistem.ro

Programari la 0744672878 dr.Mirela Corello

 

 

Continue Reading

Sanatate

Aquatique, frumusețe din apă

Published

on

Sezonul rece aproape a trecut și, ca întotdeauna, ne lasă lipsiți de vlagă, însă cu speranța redobândirii tonusului pe care ni-l va aduce soarele. În această perioadă, din punct de vedere alimentar, s-au consumat alimente din congelator sau din conservele toamnei, iar gama de fructe și legume de bună calitate a fost limitată, însă consumul de carne și sodiu a fost la cote înalte. Acest lucru se vede pe starea noastră generală, pe rezistența imunitară și mai ales pe aspectul fizic: ten obosit, păr uscat, unghii casante.

Un proces blând de detoxifiere este binevenit în această perioadă, iar hidratarea corectă este primordială în acest sens. Este bine știut faptul că apa constituie 50-60 % din masa noastră corporală. În decursul a 24 de ore, organismul consumă peste 200 ml de apă numai pentru procesul de respirație. Prin transpirație și diureză se pierd totuși cele mai însemnate cantități de apă, de aceea, ceea ce pierdem trebuie să și înlocuim, altfel există riscul deshidratării. Este foarte adevărat, faptul că senzația de sete și necesarul real de apă care trebuie consumată nu se sincronizează, în sensul că la momentul la care organismul transmite creierului mesajul referitor la senzația de sete, celulele acestuia sunt deja deshidratate.

De aceea, chiar dacă afară sunt temperaturi scăzute, trebuie consumate cantități de apă de bună calitate la fiecare 20-30 de minute. O apă de calitate trebuie aleasă după o serie de criterii cum ar fi: originea, puritatea, compoziția și constanța acesteia în timp, precum și condițiile de îmbuteliere. Ideal este să se consume o apa minerală naturală pentru că este o apă microbiologic pură, netratată și strict monitorizată. Atunci însă când e vorba de hidratarea pe termen lung precum și de îngrijirea locală a pielii, părului și unghiilor, apa recomandată este Aquatique. Apa oligominerală naturală plată Aquatique îndeplinește criteriile de compoziție și puritate pentru a putea fi consumată pentru o bună hidratare pe termen lung, fiind o apă cu un grad scăzut de mineralizare (98 mg/L) și un pH ușor bazic de 7,8. Aquatique îşi are izvorul în inima munţilor Carpaţi, la o altitudine de 1.100 m în zona protejată Parcul Natural Bucegi, rezervaţia naturală Abruptul Prahovean. În anul 2008, la numai un an de la lansarea pe piață, Aquatique a primit distincţia “Grand Gold Medal” de la Institutul Internaţional de Selecţie a Calităţii, Monde Selection, Bruxelles, fiindu-i recunoscute astfel calitățile deosebite.

Continue Reading
Naturiste2 zile ago

Branca ursului – Planta vitalitatii si energiei

Frumuseteo săptămână ago

Cum să ai grijă de sănătatea ta?

Evenimenteo săptămână ago

Comunitatea Bahá í aniversează 30 de ani de recunoaștere în România

Culinaro lună ago

Beneficiile comenzilor online de torturi

Culinar2 luni ago

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru orice sezon

Stiri2 luni ago

Chiuveta care promite

Frumusete2 luni ago

Acneea adolescentului

Stiri3 luni ago

Importanta igienei dentare pentru tine si cei din jurul tau

Stiri3 luni ago

Experienta gastronomica libaneza – simplu, sigur, savuros

Stiri3 luni ago

Cumpărături online – ce categorii de produse poți să comanzi online cu livrare direct acasă

Psiho5 luni ago

De ce sa alegi un psiholog online

Culinar5 luni ago

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Life Style5 luni ago

HISTORY transmite în premieră un serial documentar despre „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea”

Life Style5 luni ago

Cum să alegi comoda tv perfectă pentru living

Culinar5 luni ago

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

Life Style8 luni ago

Cu ce curățăm pardoselile? Soluții profesionale sau homemade?

Antreprenoriat8 luni ago

Cum îți administrezi banii? 3 idei care te vor ajuta să îți gestionezi eficient bugetul personal

Culinar9 luni ago

Pan Food lansează napolitanele spirală cu gust de copilărie

Evenimente9 luni ago

Când vrei să faci lumea puțin mai frumoasă, donează!

Naturiste10 luni ago

Descoperă Ceaiul de la munte, o infuzie ușoară, din ingrediente 100% naturale

Trending