Connect with us

CASA SI GRADINA

Stiluri de design interior. Găsește-ți preferatul!

Published

on

Creativitatea este despre puterea de a transforma, de a vedea lucrurile dintr-o altă perspectivă, într-un mod în care nimeni nu a mai făcut-o înainte. Astăzi, lumea designului interior este la fel de vastă. Înseamnă că fiecare clădire are un interior și fiecare interior are nevoie de un design adecvat. Imaginați-vă că nu ar fi existat creativitate în designul interior. Atunci ce s-ar întâmpla cu lumea noastră, cu fiecare casă în care locuim? Ar fi fost oare posibil să privim același mod de aranjare în casele, birourile, hotelurile, restaurantele sau chiar sălile de clasă? Prin urmare, creativitatea este esențială în proiectarea interioarelor, iar  articolele creative de design interior ne ajută să îndepărtăm monotonia din viața noastră.

Designul de interior creativ includ utilizarea obiectelor unice în decorațiuni, tapet, corpuri de iluminat, perdele și draperii și îmbinarea lor creativă cu obiectele mai vechi din locuință. În plus, un design interior creativ include utilizarea inteligentă a spațiului cu toate limitările sale cât mai atractiv. Nu uitați că utilizarea creativă a diferitelor culori și modele împreună transformă un interior în cel mai frumos loc.

Civilizația, preferințele și materialele au evoluat

Dacă v-ați documentat cum să schimbați sau să creați un decor nou în interiorul casei, cu siguranță ați citit despre diferitele stiluri de design interior. De la cel contemporan, modern, la industrial, art deco sau boho chic și multe altele. Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă de fapt acești termeni? Pentru început,  trebuie menționat faptul că se referă la diferite stiluri de design interior, fiecare design având caracteristicile sale unice, aroma, finisajul și experiența, precum și stilurile de interior.  La www.casadecologistics.ro  am descoperit oameni pasionați de meserie care pot recomanda de fiecare produse în funcție de designul casei în care urmează să te muți.

Advertisement

În timp ce profesia de designer de interior pare nouă pentru unii, amenajări interioare au existat atâta timp cât oamenii au construit case și le-au decorat în funcție de nevoile și materialele folosite la acel moment. 

Civilizația a evoluat, iar pasionații de design interior au început să aducă unicitate spațiilor, dar au combinat și diferite elemente evocatoare ale fiecărui stil, aducând în prim plan idei noi și materiale, preferințe pentru stiluri noi de design interior. Cam toate stilurile au o aplicabilitate în casele oamenilor,  până la urmă în design este ca în modă, stilurile revin, materialele organice și naturale iau locul țesăturilor sintetice sau corpurilor de iluminat cu cristale. Atributele unice ale casei tale vor ieși mai bine în evidență atunci când decorul interior este unificat în toate zonele din casă și din jurul acesteia, fiind funcționale și confortabile. Vom prezenta câteva stiluri de design interior de top care sunt prezente în casele oamenilor de toate vârstele pentru că trecerea anilor nu poate schimba unele preferințe ade decor.

Contemporan. Minimalist.  Scandinav. Eclectic.

Am început cu stilul contemporan pentru că poate fi adaptat fiecărei încăperi a casei. Fie asta, dormitor, sufragerie sau chiar bucătărie.

Stilul de design interior contemporan seamănă mai mult cu modul modern de a trăi – inspirat de toate stilurile de design, inclusiv de minimalism, modernism, art deco. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că stilul contemporan nu are linii curate și suprafețe netede, oferind un aspect ordonat al spațiului. Casele decorate în stilul contemporan au spații deschise și folosesc multă lumină naturală.  Culorile folosite sunt de obicei neutre, cu o strop de vitalitate folosind o canapea sau o pictură viu colorate. Corpurile de iluminat sunt alese din diverse epoci pentru a accentua spațiul de locuit.

Advertisement

Un alt stil de design interior care nouă ne place și pe care îl recomandăm în special persoanelor tinere este designul minimalist, apărut în Australia. Un stil care pune accent pe designul interior minimalist, unde paleta de culori este neutră, iar mobilier foarte simplu și puțin răspândit în locurile esențiale ale casei. Accesoriile nu sunt extravagante, fie că vorbim despre corpuri de iluminat sau tablouri în nuanțe alb negru. Aici fiecare obiect este unic și personal.

Stilul scandinav de design interior este o combinație între stiluri diferite de design care se îmbină perfect. Vine din cele cinci țări nordice: Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda și Islanda și oferă un interior minimalist,, simplu dar foarte util. Încorporează spații simpliste, dar foarte funcționale. Oferă căldură și unicitate. Ceea ce îl face diferit de designul minimalist este că stilul pune accent pe accesibilitate și nu doar pe necesitate. Cele mai multe articole de decor sunt simple, alături de un mobilier rotunjit, detalii organice și curate, precum și palete de culori predominant alb-negru. De asemenea, se caracterizează prin amenajări și aranjamente care evocă personalitatea proprietarului.

Stilul eclectic combină elementele din mai multe stiluri, pentru a oferi diversitate. Stilul eclectic de design interior creează case bogate și stratificate cu idei alese din diferite epoci și stiluri de design, combinate într-un mod armonios.

Acest stil aduce elemente de stil contrastante, culori și texturi împreună pentru o senzație unică. Acesta este ales de oameni care preferă un decor îndrăzneț și le place să se exprime creativ. Există sute de opțiuni din care să alegeți, iar rezultatul va depinde de modul în care sunt îmbinate stilurile.

De exemplu, dacă doriți să creați un stil boem sufrageriei dvs., atunci trebuie să cunoașteți detaliile minuscule ale stilului de design și să aveți acces la elementele și mobilierul boho care vă pot ajuta să creați această senzație.

Advertisement

Culorile de fundal folosite sunt de obicei neutre pentru a permite designerului să evidențieze accesoriile și mobilierul. Camerele proiectate în stil eclectic au mai multe puncte focale și lucrează la echilibrarea culorilor și texturilor pentru a nu copleși privirea.

Care este stilul care crezi că te reprezintă?

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending