Connect with us

Emisiuni

Actorul Şerban Pavlu; „Teatrul nu se poate face singur, e o artă, dar cu un specific” 

Published

on

Foto credit: TVR

Spune actorul Şerban Pavlu, invitatul Irinei Păcurariu în ediția „Rețeaua de Idoli” de luni, 16 mai, de la ora 21:00.

Telespectatorii TVR 2 vor cunoaște și dincolo de scenă un apreciat și îndrăgit actor de film, teatru, televiziune și voce. Invitatul Irinei Păcurariu la „Reţeaua de Idoli” de  luni, 16 mai, de la ora 21:00, se numără printre reprezentanții noului val cinematografic românesc. A fost pentru mult timp voice-over TVR 2, iar până la 45 de ani, Șerban Pavlu a jucat în peste 30 de filme și seriale. În 2013 a primit Premiul Gopo, pentru cel mai bun actor.

„Spectacolul de teatru e un schimb… un schimb de cuvinte, un schimb de energii. Sala aceea plină de oameni e vie, ei sunt acolo și spectacolul se construiește de la un minut la altul din schimbul acesta. Teatrul e ca sportul până la urmă… De ce să faci sport? Pentru că e sănătos. Și chestia asta cu teatrul s-a dovedit că te face să lucrezi în echipă. Să știi că depinzi de cel din fața ta, asta se întâmplă de cele mai multe ori. Teatrul nu se poate face singur, e o artă, dar cu un specific. Nu poți să faci teatru la tine acasă. Nu merge. Îți trebuie parteneri și spectatori”, adaugă actorul.

Șerban Pavlu terminat UNATC „I. L. Caragiale” în 1997, secția actorie, la clasa profesorului Alexandru Repan. Un an mai târziu, a primit un rol în lungmetrajul lui Lucian Pintilie, „Terminus paradis”. Primul său rol important a fost însă cel din producția „Toată lumea din familia noastră”, în regia lui Radu Jude. Acesta a fost, de altfel, și rolul pentru care a primit Premiul Gopo, pentru cel mai bun actor în rol principal.

„- E adevărat că ai fost văzut în public cu lacrimi în ochi la spectacolul de Crăciun în care jucau copiii tăi?

Advertisement

– Probabil că am fost… aveam lacrimi în ochi. Au 10 și 7 ani, n-ai cum să nu plângi când îi vezi… „, spune cu emoție actorul despre copii săi, Natalia și Nicolae.

Dincolo de rolurile pe care le-a interpretat în teatru și film, Șerban Pavlu este îndrăgit și de cei mici. În 2008 a fost desemnat să fie vocea lui Po, în animația „Kung Fu Panda”, dar și vocea lui Zuba, în „Madagascar: Escape 2 Africa”. Au mai urmat animațiile „Prințesa și broscoiul”, „Epoca de gheață 4: Continente în derivă”, „Clopoțica și secretul aripilor” și „Ștrumpfii 2”.

Nu ratați „Rețeaua de Idoli” luni, 16 mai, de la ora 21:00, la TVR 2 o întâlnire cu unul dintre cei mai apreciați actori ai noului val: Șerban Pavlu. Ediția poate fi revăzută vineri, 20 mai, de la ora 22:00.

Advertisement
top-shop.ro%20
Trending