Connect with us

UTILE

Tehnica vacuumului si utilizarea ventuzelor

Published

on

Daca te deplasezi cu masina doar in oras, cu siguranta acest aspect va influenta modelul autoturismului  pe care doresti sa il cumperi. Acesta este cazul generatoarelor de vacuum care, alese corespunzator, vor aduce economii substantiale.

Ei bine, tehnica vacuumului se utilizeaza in general in industriile care se axeaza pe manevrarea pieselor. Avand la baza fenomenul de aspiratie, generatoarele vacuum sunt cel mai des folosite in aceste industrii si sunt manevrate, de obicei, prin asociere cu ventuzele.

Te-ai gandit vreodata ca exista o ventuza pentru aproape orice aplicatie? Concepute din diverse materiale si in numeroase forme, folosite individual sau asociate cu alte echipamente, acestea permit functionarea eficienta a multor aplicatii de manevrare a pieselor.

Descopera gama larga de ventuze oferita de Bartrom: de la cele standard(plate, extra-plate, rotunde, ovale, cu burdufi sau crampoane) pana la cele concepute pentru aplicatii speciale(pentru etichete, prinderea sticlelor, aplicatii de corespondenta si multe altele).

Advertisement

Cate ventuze ar trebui sa folosesti? Ei bine, acest lucru depinde de mai multi factori. Pentru inceput, va trebui sa iei in calcul felul deplasarii: verticala sau orizontala. Mai departe, numarul de ventuze necesar in cazul deplasarii este determinat de greutatea acestora si de forta unei ventuze.

Materialul ventuzei trebuie ales in functie de temperatura si de mediul in care se desfasoara activitatile. Exista, astfel, 3 tipuri de material din care sunt confectionate aceste ventuze: neoprenul, folosit in toate aplicatiile curente cu o temperatura de utilizare de maxim 70° C; siliconul, folosit in aplicatiile pentru manevrarea produselor alimentare cu o temperature de utilizare de maxim 200° C si nitrilul, utilizat in cazul produselor cu suprafata alunecoasa, cu o temperatura de maxim 70° C.

Cum se vor pozitiona ventuzele in raport cu produsul manipulat? Ventuzele ar trebui sa fie pozitionate in centru sau pe extremitatile pisei in cazul produselor rigide, nedeformate. Cat despre produsele cu suprafata deformata, este necesar ca ventuzele sa fie situate pe intreaga suprafata a piesei ce urmeaza sa fie manipulata.

Doresti automatizarea completa a fabricii tale? Bartrom iti sta la dispozitie pentru a te ajuta cu o gama larga de produse vacuum si diverse solutii pentru proiectarea, modernizarea si automatizarea instalatiilor si echipamentelor!

Advertisement
top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending