Connect with us

UTILE

Testarea pentru anti-corpi SARS-CoV-2: necesitatea momentului ?

Published

on

Pandemia de COVID-19 care a cuprins intreaga lume, a schimbat o buna parte a sistemului de functionare al omului. In acest an s-au impus o serie de reguli care presupun distantarea sociala si, in acelasi timp, verificari medicale periodice, reprezentate de analize care sa contribuie la identificarea infectiei SARS-CoV-2 in organism si capacitatea de a sista propagarea acesteia.

 

Nu se recomanda realizarea acestui test atunci cand ne confruntam cu diagnosticul unei infecţii acute, intrucat organismul uman are nevoie de timp pentru a produce anticorpi.

 

Advertisement

De ce este necesar sa ne testam pentru anticorpii Anti-SARS-CoV-2 ?

Analiza pentru anticorpi Anti SARS-CoV-2 are capacitatea de a releva daca o persoana a intrat in contact cu o alta persoana care avea virusul, asta chiar daca nu a prezentat vreun simptom si nu are certitudinea faptului ca este sau a fost infectat. Rezultatul unui astfel de test detine un rol primordial in ceea ce priveste evaluarea expunerii la infectia cu SARS-CoV-2 si ajuta la luarea masurilor de izolare si preventie. Mai mult, efectuarea acestui test se dovedeste a fi de o importanta deosebita mai ales in contextul in care exista pacienti care dezvolta simptomele in decursul a 14 zile de la infectare, insa sunt si pacienti care nu dezvolta simptome.

 

Rezultatele la testele de anti corpi SARS-CoV-2 sunt interpretate in context clinico-epidemiologic de catre un medic clinician, iar daca situatia o permite, se poate face o confruntare si cu testul RT-PCRCOVID-19. Pentru depistarea expunerii anteriaore la virus, acest test poate fi solicitat si ca analiza suplimentara atunci cand testul RT-PCRCOVID-19 are rezultat negativ.

 

Advertisement

Testarea pentru determinarea anti-corpilor SARS-CoV-2 se dovedeste a fi vitala, mai ales atunci cand ne dorim sa salvam vietile pacientilor care s-au infectat cu SARS-CoV-2, astfel putem fim donatori de plasma. De asemenea, testul anticorpi Anti-SARS-CoV-2 aduce si avantajul de a putea elimina orice posibilitatea de a fi infectati cu SARS-CoV-2 si exclude pericolul, totodata, riscul de a transmite virusul celor din jurul nostru.

 

Unde putem face un test de anticorpi SARS-CoV-2 ?

Persoanele care intentioneaza sa efectueaze testul Elecsys® Anti-SARS-CoV-2 pot face acest demers in Clinicile GRAL Medical din Bucuresti si din tara. Testul imunologic contribuie la determinarea calitativa in vitro a anticorpilor maturi de tip IgM si IgG impotriva SARS–CoV-2 in serul si plasma umana.

 

Advertisement

Cum ne pregatim pentru testare ?

Trebuie mentionat faptul ca pentru a efectua testul pentru anti-corpi SARS-CoV-2 se vor recolta probe de sange, insa nu este necesara o pregatire in vederea realizarii acestuia. Pretul testului Elecsys® Anti-SARS-CoV-2 realizat in cadrul Clinicii GRAL Medicla este de 120 lei, iar rezultatul va fi eliberat in 48 ore.

 

Un aspect interesant care a rezultat in urma unor cercetari realizate de specialistii britanici arata ca exista persoane care au o „imunitate preexistenta” in fata infectiei de SARS-Cov-2, chiar daca nu au contactat virusul vreodata. Aceiasi cercetatori sustin ca aceasta imunitate dezvoltata prematur s-ar fi creat in timpul unor raceli de sezon. Totusi, categoria de persoane care poate fi parte a acestui fenomen este cea a populatiei tinere, varstnicii fiind in continuare considerati a fi cu risc ridicat de infectare.

 

Advertisement

 

 

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending