Connect with us

UTILE

Testerul auto poate transforma orice masina intr-una mai inteligenta. Iata cum!

Published

on

Obiectele din jurul nostru sunt din ce in ce mai inteligente. Majoritatea oamenilor folosesc telefoane inteligente, multi au case inteligente si masinile inteligente sunt si ele o realitate din ce in ce mai prezenta pe strazi.

Chiar si cei care detin masini mai vechi, chiar si de peste 20 de ani, pot sa le transforme in vehicule smart, iar acest lucru este posibil cu ajutorul unui tester diagnoza.

Din 1996, orice autovehicul a fost dotat cu un mic computer de diagnosticare, denumit OBD II. Acest computer ofera informatii referitoare la o serie de componente ale masinii si pana nu demult, a fost un instrument folosit doar de catre profesionistii din service. Astazi insa, orice sofer isi poate cumpara un tester auto universal si poate sa afle informatii despre masina si chiar sa o transforme intr-un vehicul smart.

Ce se poate face cu un tester auto OBDII?

Advertisement

Conform celor de la Testere-Auto.ro exista o multime de lucruri care pot fi facute cu un banal tester diagnoza, care de cele mai multe ori nu are costuri foarte mari. Un astfel de aparat este dotat cu bluetooth si cu o multime de elemente de conectivitate, se poate conecta chiar si la 3G si pe langa analiza componentelor dotate cu ECU, reuseste sa faca urmatoarele lucruri:

  1. Poate calcula costul benzinei in orice calatorie. Se poate face o statistica a combustibilului folosit atunci cand se merge la munca sau la plimbare prin oras, in asa fel incat sa se poata optimiza cat mai bine stilul de condus, pentru a deveni foarte economic.
  2. Verifica martorii din bord. Atunci cand se aprinde un martor in bord, cea mai comuna actiune este aceea de a merge intr-un service. Cu un tester auto insa, se poate afla mult mai usor care este problema si chiar se poate rezolva. De multe ori, codurile de eroare sunt date de unele modificari care nu au nicio legatura cu functionarea autovehiculului si pot fi sterse. Evident, daca problema este una mare, vizita la service nu poate sa fie evitata, insa de multe ori codurile de eroare denota probleme minore, ceea ce ii poate scuti pe soferi de un drum inutil.
  3. Poate arata unde este parcata masina. Testerele auto sunt conectate la telefon si sunt echipate cu GPS. IN felul acesta pot ajuta la localizarea masinii atunci cand este parcata in locuri aglomerate.
  4. Poate detecta situatiile grave, cum ar fi un accident si poate apela serviciile de urgenta. Este extrem de important in cazul accidentelor grave, deoarece sunt situatii in care fiecare minut conteaza.
  5. Permite conectarea la diverse dispozitive moderne sau la aplicatii. Masina se va putea conecta la IFTT, la alexa si la diverse gadgeturi folosite in fiecare zi.

O masina inteligenta nu necesita, asadar, o investitie de zeci de mii de euro. Un tester auto poate face o treaba excelenta si poate aduce orice masina veche in rand cu tehnologiile moderne.

 

top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending