Connect with us

UTILE

Tipuri de rimel și caracteristicile lor

Published

on

Pentru alungire, răsucire, volum sau separare, cu pensulă rotundă, dreaptă sau curbată. Fiecare rimel promite ceva diferit, având formulări unice pentru efectele respective. Unele dispun de o textură mai groasă, creând iluzia unei linii mai densă a genelor. În timp ce, altele sunt foarte subțiri, făcând fiecare fir de geană individuală pentru un efect mai natural.

Cum să alegi combinația potrivită de perie și rimel și să nu te pierzi dintr-o astfel de varietate? Iată câteva criterii ce care trebuie să ții cont:

  • Forma periei

În măsură egală ca și rimelul sunt periile acestuia. Pentru fiecare tip de mascara, există o pensulă specială pentru optimizarea performanțelor. De exemplu, un rimel pentru răsucire, cel mai probabil, va avea o perie curbată, în timp ce o pensulă dreaptă cu o densitate a perilor mai groasă vă va permite să vopsiți genele uniform pe toată lungimea. Dacă precizia nu este punctul tău forte, atunci optează pentru o perie cu perii mai scurți, aceasta fiind mai ușor de controlat.

  • Materia primă pentru perii

Mulți make-up artiști afirmă că rezultatul machiajului de ochi depinde de materialul din care este confecționată peria. Anterior, acestea erau din plastic, însă în prezent periile cu dinți din cauciuc și silicon devin din ce în ce tot mai solicitate. Sunt mai rezistente, ușor adaptate pentru formule specifice de rimel, nu se deteriorează, separă perfect și împiedică lipirea genelor.

  • Textură și formulă

Un rimel bun poate fi recunoscut prin doi factori: compoziție și textură. Compoziția rimelului poate varia atât de la producători diferiți, cât și în cadrul aceluiași brand. Combinația diferitelor ingrediente și proporțiile acestora vă permite să obțineți diverse efecte: volum, lungime, răsucire.

Diferite componente în compoziții de rimel

– Pentru volum: are o textură moale și încorporează o cantitate mare de ceară (de exemplu, ceara de albine), ceea ce îi permite să fie stratificat, creând un volum.

Advertisement

– Pentru alungire: are cel mai adesea un conținut ridicat de polimeri flexibili, precum și fibre de microfibră.

– Rezistent la apă: dobândește capacitatea de a respinge apa datorită cantității mari de parafină, solvenți speciali, polimeri și pigmenți.

– Pentru răsucire: conține rășini speciale și keratină, capabile să creeze și să păstreze curbura cililor.

Componente identice în compoziții de rimel

Există un număr foarte mare de componente, datorită cărora rimelul oferă volum, lungește, îngrijește și întărește. Însă sunt ingrediente de bază, care se găsesc obligatoriu în fiecare formulă.

Advertisement

– Ceară de albine: conferă volum și elasticitate;

– Ceară de Carnauba: întărește genele, protejează și îmbunătățește durabilitatea rimelului;

– Ulei de jojoba: îngrijește;

– Panthenol: oferă strălucire;

– Ulei de palmier: înmoaie firele și le face mai elastice;

Advertisement

– Ulei de ricin: hrănește și stimulează creșterea genelor.

Parafina are un efect hidrofug. Prezența parafinelor în rimel nu trebuie să vă sperie, dar fiți pregătiți că spălarea acestui rimel va fi mai dificilă și este posibil să aveți nevoie de un demachiant special în două faze pentru a îndepărta machiajul impermeabil.

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending