Connect with us

Special

Top 10 cei mai frumoși trandafiri franțuzești

Franța este renumită pentru multe lucruri, cum ar fi arhitectura istorică, emblematicul turn Eiffel, mâncarea delicioasă, sursa celor mai delicate parfumuri și desigur pentru Paris, orașul iubirii. În plus, Franța este cunoscută ca și țara de origine a celor mai frumoase flori indigene.  Trandafirii se numără printre cele mai populare flori în Franța și sunt un element de bază în cultura franceză datorită împărătesei Joséphine (1763-1814), prima soție a lui Napoléon Bonaparte care iubea grădinăritul.

Fascinată de botanică, Josephine a colecționat și a plantat în gradina sa, plante exotice din întreaga lume. Pentru prima dată în gradina casei sale Château de Malmaison, ea a crescut aproximativ 200 de specii noi de flori, inclusiv magnolie violet, bujor, hibiscus, camelie și dalie.

Dar, mai mult decât orice, Josephine avea o pasiune aparte pentru trandafiri, astfel că a creat cea mai mare grădină de trandafiri cunoscută vreodată în Europa (la acea vreme). A vrut ca în gradina sa, să existe fiecare trandafir cunoscut în lume și astfel a ajuns să dețină până la 500 de soiuri diferite. Grădina ei de trandafiri a popularizat reproducerea trandafirilor în toată Franța, a inspirat generații și nenumărate grădini de trandafiri din întreaga lume.


În Franța există două soiuri distincte de trandafiri:

„La France”– un trandafir hibrid de ceai crescut în Franța. Primii trandafiri hibrizi de ceai au fost creați în Franța în 1867 prin încrucișarea marilor Hybrid Perpetuals cu trandafiri de ceai. Acesta a marcat începutul erei „Trandafirilor Moderni”. Toate speciile care au existat înainte de 1867 sunt considerate antice sau „trandafiri vechi de grădină”.

Trandafirul franțuzesc – În 1815, Josephine a cultivat trandafirul francez, cunoscut și sub numele de trandafir galic sau trandafir de Provin. Este o specie de plantă cu flori din familia trandafirilor, originară din sudul și centrul Europei și una dintre primele specii de trandafiri cultivate în centrul Europei. Deseori denumită regina florilor, floarea trandafirului este pur și simplu uimitoare. Roșul este cea mai comună culoare, dar poate fi găsit și în nuanțe de roz, alb, violet și galben.

Specialiștii în trandafiri de la FamousRoses au realizat un top al celor mai frumoși trandafiri franțuzești pe care merita să îi aveți în gradină.

1. ALLELUIA

Alleluia e un trandafir spectaculos din familia Delbard, creat în anii ’80 când buchetele cu flori dăruite din inimă erau cea mai frumoasă declarație de dragoste. Alleluia are flori mari, elegante, deosebit de delicate. Acest trandafir magnific are un boboc foarte lung ce se transformă într-o floare elegantă și generoasă, în două culori: roșu purpuriu pe deasupra petalei și argintiu cu reflexii de roz pe dedesubt. Ca orice soi aparte, are o înflorire spectaculoasă care vă va surprinde pe toată perioada sezonului. Juriile internaționale au fost, de asemenea, impresionate, Alleluia primind 3 medalii la concursurile internaționale.

2. RED LEONARDO DA VINCI

Perioada RED a curentului trandafirist are un reprezentant de seamă prin opera romantică a Casei Meilland Richardier, dedicată în întregime lui Leonardo da Vinci. O creație vie, catifelată, ușor parfumată, cu un aspect luxuriant care promite să fie la piece du resistance în orice galerie de artă florală găzduită de către orice iubitor de artă care știe să aprecieze un trandafir capodoperă.

Pictate într-un vibrant roșu-coacăză , florile din creația Red Leonardo da Vinci par să rămână pentru totdeauna căci acestui trandafir îi este dat să înflorească atât de des încât se mai spune despre el că are o înflorire permanentă. Diametrul florilor este de aproximativ 6-8 cm și fiecare floare are peste 90 de petale, deci o prezentă bogată, abundentă, cu o durabilitate foarte mare pentru o perioadă foarte lungă de timp. Datorită multitudinii de ramuri laterale bine ramificate coroana sa este densă, compactă și plină.

3. PAUL GAUGUIN

De acum înainte, căldura, distincția și noblețea vor fi asigurate, în gradină de nuanțele pastelate de galben și portocaliu cu reflexii corail ale acestui trandafir operă de artă, o creație de succes semnată Georges Delbard. Paul Gauguin este un trandafir floribunda superb cu flori mari, romantice și o vegetație cu o bună rezistentă la maladii ce poate atinge, la maturitate, înălțimi de 90-100cm. Încă din luna mai și până la îngheț, acest trandafir superb vă va încânta privirea la fiecare înflorire.

4. Bourbon Rose

Bourbon Rose este un trandafir de grădină cunoscut pentru moștenirea sa unică. Este, de asemenea, un hibrid, un simbol al eleganței regale și este susceptibil la micoză și mucegai. Acești trandafiri frumoși au fost introduși pentru prima dată în Franța în 1820 de Henri Antoine Jacques și au originea pe insula Bourbon din Oceanul Indian. Sunt parfumați și vin într-o gamă de nuanțe, inclusiv roșu intens și roz perfect, roșu deschis și alb pur.

5. HENRI MATISSE

Casa Delbard prezintă Henri Matisse, un trandafir superb cu flori viguroase, parcă desprins din poveste. Henri Matisse surprinde prin înflorirea abundentă și repetată și explozia de culoare. Are flori elegante, colorate în nuanțe de roșu, roz și alb și este un deliciu în orice gradină. Henri Matisse este un trandafir cu o vegetație verde închis, sănătoasă și strălucitoare, ce poate atinge la maturitate înălțimi de 80-100 cm.

6. Victor Hugo

Trandafirul Victor Hugo este un alt soi minunat de trandafir de ceai hibrid Grandiflora. Prezintă flori intense de culoarea carminului care înfloresc de la sfârșitul primăverii până la mijlocul toamnei. Fiecare tulpină poartă aproximativ 5 flori superbe, ideale pentru aranjamente. Acest trandafir este apreciat nu doar pentru culoarea sa intensă, ci și pentru parfumul lemnos și ușor picant. Preferă expunerea completă la soare, solul umed și bine drenat. Atinge o înălțime de 100 cm. Tăierea este esențială primăvara și iarna pentru a favoriza creșterea și înflorirea repetată.

7.  PRINCE JARDINIER

Casa Meilland Richardier ne oferă Prince Jardinier, un trandafir cu sânge albastru, dar cu un colorit delicat crem pal, cu mijloc roz. Acest prinț al grădinilor, încoronat cu flori mari de aproximativ 80 de petale, purtând un parfum puternic de roze, nu este deloc un prinț sensibil deși este o fire extrem de romantică. Dimpotrivă, este un trandafir sănătos și puternic, cu o excelentă rezistență la maladii. Și ca orice trandafir cu aer regal, a fost decorat de multe ori la concursurile internaționale. A luat Premiul pentru Parfum la Buenos Aires, premiul 1 al producătorilor, premiul 1 al Societății Naționale de Horticultură din Franța, Medalia de Argint pentru flori mari la Baden-Baden, dar și prestigiosul ADR. Floarea sa are diametrul de 13 cm iar înălțimea să atinge 80-130 cm.

8. ERIC TABARLY (EDEN ROSE ROȘU)

Casa Meilland Richardier ne propune un trandafir cățărător care amintește de Pierre de Ronsard, cu floarea sa de forma trandafirilor clasici, cu o culoare roșu purpuriu și un parfum mediu. Dacă vreți o gradină franțuzească, trandafirul Eric Tabarly este alegerea perfectă. De asemenea, are o rezistență bună la maladii și o înflorire generoasă. La maturitate atinge înălțimea de 2m +, iar florile sale gigantice au aproximativ 100 de petale. Un trandafir magnific remarcat și de juriile internaționale, premiat cu 2 medalii pentru calitățile sale desăvârșite.

9. ANDRE LE NOTRE

Trandafirii indiferent de culoare, transmit aceeași iubire sinceră tuturor celor care se apropie să le simtă parfumul. Producătorii de trandafiri din întreaga lume exact în asta cred. În miile de nuanțe prin care iubirea poate fi declarată. Astfel, apar noi creații, noi forme, noi culori prin care sentimentele pot fi împărtășite. Așa a apărut și Andre Le Notre, una dintre creațiile de succes de la Meilland Richardier, care combină inflorescența bogată, rezistența foarte bună la maladii, parfumul puternic de roze și fructe și o culoare roz pal. Frunzișul îi este foarte  dens, de un verde mediu, semi-mat. Andre Le Notre a obținut medalia de aur la Roma și Courtrai și premiul pentru parfum la Geneva,  Madrid, Monza și Barcelona. Florile acestui trandafir magnific au aproximativ 60/65 de petale și un diametru de 12 cm. E într-adevăr un trandafir spectaculos cu înflorire repetată pe toată perioada sezonului, din luna Mai până la primul îngheț. La maturitate poate atinge înălțimi de până la 3 m.

10. BIENVENUE

Bienvenue este un superb trandafir semiurcator creat de către marele Delbard, cu flori spectaculoase de culoare roz, foarte delicate și cu o forma deosebită, cu petale ușor creponate. Florile au un parfum intens de lămâie în centrul florii, iar spre exteriorul acesteia se poate simți un parfum ușor de iederă. Acest trandafir are o forță de creștere mare , iar la maturitate poate atinge înălțimi între 1.5 și 2 m. Înflorește repetat pe toată perioada sezonului și are o rezistență foarte ridicată la boli. Un trandafir spectaculos medaliat la concursurile internaționale, ce poate fi cu adevărat o piesă de rezistență în gradină.

Dacă vă doriți un trandafir franțuzesc în gradină, intrați în lumea magică a trandafirilor pe famousroses.eu. Aveți de ales dintre sute soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume! La Famous Roses găsiți trandafirii de care aveți nevoie pentru a vă transforma gradina într-o galerie de artă. De la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecţie, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.

top-shop.ro%20
Don't Miss

Eucom, cel mai mare furnizor de cursuri de limbi străine pentru sectorul corporate din România, a împlinit 20 de ani de activitate

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

A-Z NEWS

Eucom, cel mai mare furnizor de cursuri de limbi străine pentru sectorul corporate din România, a împlinit 20 de ani de activitate

Compania Eucom, afacere 100% românească și cel mai mare furnizor de cursuri de limbi străine pentru sectorul corporate din România, a fost fondată în 2002 de cuplul de timișoreni Delia și Silviu Dragomir. Cei doi au pornit la drum pentru a răspunde nevoilor și provocărilor companiilor aflate în plină expansiune și integrare în mediul de afaceri globalizat. Anual, echipa Eucom livrează peste 150.000 ore de instruire, având circa 25.000 de participanți la cursuri, precum și persoane care au fost evaluate, de la peste 100 de companii client.

Globalizarea oferă tot mai multe oportunități de a lucra pentru companii străine, iar interesul românilor pentru învăţarea limbilor străine este pe un trend ascendent în ultimii ani, fiind accentuat și de perioada pandemiei, care ne-a forțat să ne adaptăm tot mai mult la mediul online. O mulțime de persoane încă lucrează remote, iar astfel apar și multe oportunități de a colabora cu companii străine. În acest sens, Eucom vine în sprijinul românilor, de mai bine de 20 de ani, fiind alături de ei pe drumul de a învăța sau a-și perfecționa o limbă străină.


Eucom este un pionier în domeniu datorită cursurilor care se diferențiază de restul opțiunilor din piață, livrate prin metode de predare interactive care țin cont de elemente precum: culturi, mentalităţi şi comunicare într-un mediu de afaceri global. În urmă cu 10 ani, compania și-a dezvoltat propria platformă online și a pus bazele unui program de language learning unic în România, Agile Learning, care îmbină cu succes factorul uman, trainer-ul, cu tehnologia.

În 2022, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1.4 milioane de euro, cu o creștere de 10% față de 2021. În echipa activă, Eucom are peste 150 de traineri de limbi străine și peste 100 de companii-client. Pentru serviciul de language assessment, 50% dintre clienți fiind din zona de BPO, Shared Services, call center, 20 % din zona de IT, o altă industrie reprezentativă fiind cea de automotive. Pentru cursurile de limbi străine, compania are peste 100 de clienți.

„Pentru noi inovația a fost de la bun început un pilon esențial în business, aceasta fiind și motivația care ne-a ținut în priză toți anii aceștia. Pe termen lung, viziunea noastră e să sprijinim 1 milion de oameni să avanseze în carieră cu ajutorul programelor noastre, fie că vorbim de cursuri, fie că vorbim de evaluările pe care le oferim. Tot în planurile pentru viitor intră și faptul că ne dorim să ne extindem și la nivel internațional, deja având potenţiali clienţi din ţările vecine. Suntem determinați să facem o diferență în acest domeniu prin inovație constantă și pasiune pentru meseria noastră.” spune Delia Dragomir, CEO Eucom.

În 2022 peste 25.000 de oameni au beneficiat de serviciile Eucom, ajungând astfel la finalul anului să sprijine 80.000 de oameni să avanseze în carieră prin programele de testare și cursurile customizate pe nevoile si specificațiile fiecăruia. Au furnizat peste 150.000 de ore de curs în 2022 și pentru următorii 10 ani, reprezentanții Eucom și-au propus să ajungă să sprijine peste 1 milion de oameni să avanseze în carieră și să poată să aducă o contribuție reală în cadrul companiilor din care fac parte.

Anul 2022 a marcat și o serie de activități prin care compania Eucom și-a adus contribuția în societate, printr-o serie de proiecte și colaborări cu ONG-uri. Anul trecut au oferit gratuit o serie de cursuri gratuite de limba română și engleză refugiaților ucraineni. Au avut peste 200 de participanți pe care i-au ajutat astfel să se integreze mai ușor la noi în ţară; și au venit de asemenea şi în sprijinul ucrainenilor care au experienţă în acest domeniu şi au dorit să-şi continue activitatea profesională în România, cooptând în echipă un trainer ucrainean. De asemenea, printr-un parteneriat încheiat cu Naradix.ro, Eucom a integrat și oferit cursuri și lecții interactive gratuite pentru elevi, precum și cultivarea abilităților viitorului prin conținut gratuit în limba engleză.

Mai multe detalii despre compania Eucom pe website, Facebook, Instagram și Linkedin.

top-shop.ro%20
Continue Reading

Special

PROGRAMUL TV ȘI RECOMANDĂRI DE CRĂCIUN

RADAR DE MEDIA vă prezintă programul si recomandări pentru zilele 24-25 decembrie 2022.

PRO TV

Crăciunul este despre dragoste, familie, fericire și dorința de a dărui. Crăciunul înseamnă magie, nostalgie, curaj și speranță. Cel mai important, Crăciunul este despre a fi înconjurat de cei dragi. De Crăciun, fii numai bun! PRO TV aduce spiritul sărbătorii cu o serie de filme care au doborât recorduri în topurile de specialitate. 

Kevin McCallister se întoarce la PRO TV! Pe 17, respectiv 24 decembrie, de la ora 20:00, telespectatorii vor putea intra în lumea magică de Crăciun cu Singur acasă și Singur acasă 2 – Pierdut în New York. Serile de sâmbătă vor fi mai frumoase alături de cel mai îndrăgit copil care a făcut istorie. Mai multe detalii AICI!


PROGRAMUL FILMELOR DE CRĂCIUN

ANTENA 1

Ediţia specială Te cunosc de undeva!, Singur acasă, concert Ştefan Bănică şi Gala de Crăciun iUmor, printre propunerile Antenei 1 de Crăciun.

Zilele speciale sunt sãrbãtorite cu programe speciale, astfel cã de Crăciun, Antena 1 a pregătit o mulțime de surprize pentru întreaga familie. Ediţii de sãrbãtoare ale emisiunilor zilnice, ediţii speciale Observator, filme de colecţie ce surprind magia sãrbãtorii, ultimele două părţi ale celebrei serii Singur acasă, un concert extraordinar semnat Ştefan Bănică, ediţia specială Te cunosc de undeva! şi Gala de Crăciun iUmor, toate se vor regãsi în programul de Crãciun de la Antena 1.  Mai multe detalii AICI!

TVR 1

TVR 1

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă.

De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos” – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

TVR 2

Ca în fiecare an, TVR 2 respectă tradiţia de a transmite în direct mesajul Papei adresat „Cetăţii şi Lumii” din Cetatea Eternă a Vaticanului. În Ajunul Crăciunului, de la ora 20.30, emisiunea Credo dedică o ediție specială sărbătorii Naşterii Domnului și va transmite Vigilia di Natale şi Liturghia pe care Sanctitatea Sa Papa Francisc le oficiază în Basilica Sfântului Petru.

În ziua de Crăciun, de la ora 13.00, sub acelaşi generic, TVR 2 transmite din Piața San Pietro ceremonia „Urbi et Orbi” – mesajul şi binecuvântarea Papei Francisc. Jurnalistul Titi Dincă alături de Preotul Tarciziu Șerban, purtătorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de la Bucureşti, vor comenta din studioul TVR. În ziua de 25 și 26 decembrie, de la ora 8:00, sub genericul „Repere sacre”, telespectatorii pot urmări în direct slujba Nașterii Domnului și Sfânta Liturghie din Catedrala Sfântul Iosif. Mai multe detalii AICI!

PRIMA TV

Sărbătoare cu muzică și voie bună, filme și debutul emisiunii Totu-i fain, prezentată de Diana Enache și Alin Pascal. Prima TV a pregătit ediții speciale și programe de sărbătoare pentru ziua de Ajun și Crăciun. De la filme tematice și de box office, la desene animate pentru cei mici, până la ediții speciale ale emisiunilor și colinde.

În ziua de Crăciun, Mircea Dinescu își invită telespectatorii de la ora 14:00 la o ediție specială a emisiunii ”Poezie și delicatețuri”. Nu vor lipsi bucatele tradiționale, poveștile de viață, cele culinare și de sărbătoare, muzica bună și șarmul aparte al maestrului Dinescu.  Mai multe detalii AICI!

KANAL D

Kanal D va fi alături de publicul său în perioada Sărbătorilor prin programe speciale, menite să descrețească frunțile și să readucă speranța și bucuria în casele românilor. 

Telespectatorii vor putea urmări ediții speciale ale emisiunilor consacrate ale postului TV, precum “Asta-i România!”, “ROventura”, “Teo Show”, “Casa iubirii”, dar și o campanie emoționantă a Știrilor Kanal D, “Dăruiește Crăciun!”. De asemenea, trupa Voltaj vine în casele românilor cu un concert extraordinar, în prima zi de Crăciun.

În Ajunul Crăciunului, “Teo Show” a pregătit o serie de surprize de Sărbătoare. Mai multe detalii AICI!

ACASĂ

Seria de cine Mâncare pe care de săptămâna aceasta va fi una de gală. Cinci concurenți senzaționali vor concura în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 20:00, Acasă, în cinci ediții speciale, dedicate Crăciunului.

La sfârșitul săptămânii, cu o zi înainte de Ajun, vom afla cine a strâns cele mai multe puncte și câștigă premiul de 5.000 de lei.  Mai multe detalii AICI!

TVR 3

Colindele lui Grigore Leşe ne aduc împreună, ne emoţionăm cu Paula Seling, ne bucurăm cu cetele de colindători „Din zestrea Ardealului”, „Meseriaşii” ne poftesc la şezătoare. În perioada 24-26 decembrie, petecem Crăciunul după tradiţie, la TVR 3.

Emisiuni şi ediţii speciale, concerte de colinde şi cântece de Crăciun îmbogăţesc oferta TVR 3 din perioada Sărbătorii Naşterii Domnului. Nu lipsesc programele religioase „Spirit şi credinţă” şi „Lumină din lumină”, cu transmisiuni în direct. Mai multe detalii AICI!

DIVA

După mai bine de două luni de filme festive, maratonul filmelor de Crăciun se apropie de sfârșit pe măsură ce sărbătorile sosesc.

Dar nu vom ajunge la final obosiți, ci plini de bucurie, speranță, iubire și energie pentru că timp de nouă săptămâni am văzut cele mai frumoase și sensibile povești, am cunoscut personaje memorabile, am visat la spiritul Crăciunului și am sperat că vom avea și noi parte de sărbători fericite. Iar acum a venit timpul să simțim bucuria și să sperăm la un an mai bun. Mai multe detalii AICI!

TV PAPRIKA

Cea mai savuroasă și mai aromată perioadă se apropie la TV Paprika, cu numeroase emisiuni speciale! În fiecare zi sunt difuzate emisiuni de Crăciun, de la ora 20:00, cu vedete precum Jamie Oliver, Mary Berry și Nigella Lawson care ne-au pregătit nenumărate surprize. 

În fiecare seară, la TV Paprika, avem parte de emisiuni speciale specifice sărbătorilor. De la ora 20:00, până la Crăciun, este difuzată emisiunea „Calendarul de Advent TV Paprika”, ce prezintă zilnic o surpriză dulce pentru spectatori, pentru că oricine se bucură de un cadou frumos împachetat. Mai multe detalii AICI!

FAVORIT TV

Și în acest an, Televiziunea Favorit sărbătorește Crăciunul alături de telespectatorii postului. Multe colinde, din toate zonele țării și ediții speciale! Mai multe detalii AICI!

top-shop.ro%20
Continue Reading

Special

Mesaje și amintiri ale prezentatorilor Observator, de Ziua Copilului!

Pentru sănătatea dumneavoastră, copilăriți în fiecare zi!

Foto Credit: Antena 1

Ziua de 1 iunie le-a adus aminte jurnaliştilor Observator de speranţele şi jocurile copilăriei. Din cutia cu amintiri, aceştia au scos fotografii din primii ani de viață și povești cu copii și despre copii sub sloganul – Pentru sănătatea dumneavoastră, copilăriți în fiecare zi! 

Alessandra Stoicescu, prezentatoare Observator, ora 19.00, luni – vineri: „Eram un copil năzbâtios și matur în același timp. În prima zi de școală, mama m-a găsit pe inelul de la coșul de baschet din curtea școlii și a încercat să îmi spună că trebuie să fiu așa cum m-a învățat, cuminte – ce îi spune o mamă unui copil, știu foarte bine de la ce încerc să îi spun Sarei. Dar avea, evident, un zâmbet în colțul gurii. (…)


Pe vremea mea era incredibil să fii nepoliticos cu profesorul, era ceva de negândit. Îți plăcea, nu-ți plăcea, era de negândit. Pe vremea mea, nu prea ieșeai din cuvântul părinților, fără să fie duri. (…) Copiilor, de ziua lor, le spun să ne ajute pe noi să rămânem și noi copii cât mai mult și copiilor mai mari le spun același lucru pe care mi l-aș fi spus și mie la 5 ani, să nu se grăbească, să se bucure de fiecare moment. La mulți ani!

Olivia Păunescu, prezentatoare Observator, ora 17.00 luni – vineri: „Nu m-am gândit niciodată ce aș vrea să mă fac când voi fi mare, pentru că făceam foarte multe lucruri când eram mică. Nu aveam timp să mă gândesc la altceva, pentru că mă concentram să fiu cea mai bună în ceea ce făceam atunci. Și făceam sport, patinaj, dansuri, balet, muzică, pian și câte și mai câte. Nici n-aș ști să le enumăr pe toate. Nu m-am gândit. Pur și simplu, viața m-a surprins și îmi place să fiu surprinsă. (…) La mulți ani, dragi copii! Fiți frumoși, fiți luminoși, fiți bucuroși! Iubiți-vă părinții și vorbiți cu ei, fiți aproape de ei!”


Florin Căruceru, prezentator Observator, ora 17.00 luni – vineri:  „Am vrut să mă fac pilot. Din păcate, cel mai apropiat lucru de zbor pe care l-am făcut a fost zborul cu parapanta, fără niciun fel de motor. (…) Școala a fost ceva foarte lejer pentru mine, am avut un talent ieșit din comun, adică nu trebuia să învăț mai nimic acasă. Țin minte că jucam fotbal, deși nu am fost niciodată talentat la sportul ăsta, câte 8 ore pe zi, cu toți prietenii, cu toți colegii de școală. A fost ceva fenomenal. Mă uit la copilul meu, că lor le lipsește în moment de față exact treaba asta, interacțiunea în școală, prin sport, prin activități fizice, fără tabletă. (…) La mulți ani! Și să nu încercați să fiți mai mari decât sunteți. Bucurați-vă de vârsta pe care o aveți!”

Andreea Țopan, prezentatoare Observator, ora 12.00 luni – vineri: „Pe vremea mea, ne întâlneam mai des fără să ne sunăm, eram mai liberi, mai conectați la natură, mai simpli cumva, dar cred că și mai bucuroși, mai veseli decât sunt mulți dintre copiii din ziua de azi. (…) Eu cred că ceea ce le lipsește oarecum multor copii din ziua de astăzi este această conectare cu viața simplă de la sat, pe care generația noastră a simțit-o ceva mai mult la bunicii noștri”. 


Andra Petrescu, prezentatoare Observator, ora 12.00 luni – vineri: „Copiii visează măreț. Copiii cred că absolut orice este posibil și cred că asta e lecția pe care eu am luat-o din copilăria mea și de la alți copii care cred că orice este posibil. (…) Din copilărie îmi aduc aminte de un moment specific de Paște. Bunica mea, când făcea cozonaci, prima serie o scotea și o împărțea la copii. Rupea, așa, cozonacul fierbinte… Era ceva… demențial. (…) Jucam foarte multe jocuri. Rațele și vânătorii, Flori, fete sau băieți, 7 pietre și pe lângă celelalte jocuri pe care le inventam noi, ne uitam la desene animate, ne luam personaje, făceam festivaluri, cu tot ce trebuie, scenă, făceam din lut Cerbul de aur, de exemplu.”


Valentin Butnaru, prezentator Observator, ora 12.00 luni – vineri: „Când eram mic, am vrut să fiu câștigător de Oscar și repetam discursul în fiecare zi, absolut invariabil, în fiecare dimineață repetam discursul meu de Oscar pentru cel mai bun actor. Acceptam și rol secundar, nu era nicio problemă, Oscar să fie. Încă nu e drumul pierdut… Da, sunt mult mai multe mașini, nu mai sunt spații de joacă, nu mai sunt terenurile de fotbal improvizate, dar mi-aș fi dorit, când eram mic, să am accesul la informații pe care îl am acum.”

Iuliana Pepene, prezentatoare Observator, ora 6.00 luni – vineri: „Eu, când eram mică, visam să devin medic, până am văzut la televizor o operație și am leșinat. (…) Îmi aduc aminte de prima zi de școală, ăsta cred că e cel mai important moment din viața mea, când am primit un ghiozdan foarte foarte mare, imens, și am plecat la școală cu entuziasm. A doua zi mi-a mai trecut (…) Fiți copii, în fiecare zi! Indiferent de vârstă, să ne păstrăm din puritatea copilăriei.”


Bogdan Alecsandru, prezentator Observator, ora 6.00 luni – vineri: „Îmi amintesc de joaca nesfârşită din fiecare zi, de cei doi vişini din faţa blocului în care urcam zi de zi, toată gaşca de la bloc. Copiii din ziua de azi sunt prea conectați la grijile părinților. Grijile părinților înseamnă grijile față de ei, dar și grijile astea de zi cu zi. (…) Fiți fericiți, nu uitați jocurile copilăriei, petreceți-vă cât mai mult timp cu părinții voști, cu frații voștri, cu cei cu care vă face plăcere să stați!”

Octavia Geamănu, prezentatoare Observator, ora 19.00, weekend: „Sunt lecții pe care le învăț în fiecare zi de la Andrei, băiețelul meu. Cred că cea mai importantă lecție este că răspunsul pentru orice în viața asta este iubirea. (…) Bucurați-vă de ziua asta pe care o trăiți azi, bucurați-vă de ziua de mâine, bucurați-vă de copilărie și nu lăsați niciodată copilul de azi, din voi, să piară într-o zi de mâine.”

Laura Nureldin, prezentatoare Observator, ora 13.00, weekend: „Când eram foarte mică, îmi doream să mă fac casieră, pentru că mi se părea că o casieră are foarte mulți bani. Nu știam că nu-s ai ei. Am vrut să mă fac și doctor, am vrut să mă fac designer vestimentar prin liceu, așa, printr-a zecea, dar în liceu am descoperit psihologia și atunci am zis – psiholog. În liceu, ca mai toți adolescenții, am început să scriu, dar m-am și ținut de asta și am ajuns să și public. (…) Pe vremea mea era extrem de prezentă și de importantă și cred că importantă e și acum, chiar dacă aproape absentă, interacțiunea umană directă. Cred că așa învață copiii să devină membri ai unei societăți, prin interacțiunea cu ceilalți, cu ceilalți oameni, că sunt copii, că sunt adulți.”


Mihaela Călin, prezentatoare Observator, ora 6.00 weekend: „Nu știu exact la ce mă uitam eu atunci, dar mi-ar fi plăcut să fiu actriță… Îmi aduc aminte că mă jucam uneori și luam un scaun mai mare și un scaun mai mic, îmi puneam foi în față și mai și prezentam știrile. (…) Copiii să fie curajoși, pentru că viața nu este tot timpul ușoară sau așa cum am crede sau am putea anticipa noi, dar e foarte important să pornești cu curaj. Copiii vin din dragoste, părinții le dau viață cu dragoste și ne-am dori, din postura de părinți, ca ei să-și iubească viața lor, să aibă grijă de ea, să și-o ocrotească, să nu facă nebunii care să îi pună în pericol.”


Mihai Jurca, prezentator Observator, ora 6.00 weekend: „Pe vremea mea, pe o stradă care este intens circulată astăzi, jucam tenis cu piciorul. Asta se întâmpla. Și, pe vremea mea, de la scara mea… deci de la scara A până la scara B, să fi fost cât, vreo 50-100 de metri, erau cel mult 3 mașini parcate. (…) Pe vremea mea jucai 7 ore fotbal afară, că altceva n-aveai ce să faci. Pe vremea mea, alegam toată ziua. (…) Culcați-vă la prânz și nu vă mai supărați părinții! Să fiți sănătoși, să fiți fericiți și să vă bucurați de copilărie că o să vă faceți voi mari și o să vedeți că nu e mare sfârâială, așa cum pare acum.” 

Ioana Scărlătescu, prezentatoare meteo Observator: „Am vrut să fiu, pe rând, doctor, profesoară, actriță, cântăreță, dansatoare… E adevărat că ai mei, când mă pregăteau de școală porneau televizorul, bineînțeles, pe știri la ora aceea, aşa că trebuie să recunosc că mă gândeam pe atunci că asta mi se potrivește şi mie, mă vedeam acolo (…) Cred că mă port des ca un copil, uneori pentru că am o fire foarte jucăușă, alteori pentru că nu am răbdare și mă enervez. (…) Încă învăț foarte mult de la nepoțeii mei, dar cred că cea mai importantă lecție este să ne jucăm în continuare și să ne păstrăm curiozitatea.”



Mihaela Donosa, prezentatoare meteo Observator: „Tata ne ducea cu sania la grădiniță, am locuit într-un oraș foarte mic și atunci lucrurile se petreceau oarecum altfel. Aduna toți copiii din fața blocului și înșiruia săniile și mergeam așa (…) Eu am copilărit în fața blocului foarte mult, m-am jucat foarte mult, ceea ce mi-a dezvoltat creativitatea. Ce aș putea spune este că ar trebui să petreacă mai mult timp cu ceilalți copii și mai puțin timp în fața calculatorului.”



Camelia Bălțoi, prezentatoare AS: „Am avut o copilărie frumoasă. Stăteam cu bunicul meu și învățam anumite poezii, și apoi mă punea să le recit, și să le interpretez. Îmi amintesc de „Luceafărul” de exemplu, îmi amintesc întrebările bunicului meu referitoare la istorie, la geografie, îmi dădea și sfaturi și un sfat pe care n-o să îl uit niciodată este următorul – Tataie, ce ai tu în minte, în cap, nu-ți va lua nimeni niciodată. Învață! Cât poți tu de mult.”

Alexandra Tudor, prezentatoare AS „În general, amintirile mele din copilărie se leagă de bunicii mei pe care îi ador. Fiecare vacanță și fiecare timp liber pe care îl aveam îl petreceam la bunicii mei. Acolo am învățat foarte multe lucruri pe care probabil că cei mici n-o să mai aibă ocazia în zilele noastre să le facă, nu știu, să meargă cu animalele la câmp, să lucreze în grădină. (…) Eu învăț lecții în fiecare zi, pentru că fetița mea de 5 ani îmi arată în fiecare zi cât de frumos este să fii blând, să fii jucăuș, să nu te intereseze ce spun alții despre tine, ce înseamnă să fii altruist.”


Dan Pavel, prezentatoare AS
„Am vrut să mă fac fotbalist. N-am avut niciun plan din ăsta atât de serios sau de riguros. La facultate m-am dus într-o altă direcție, după ce am terminat facultatea, am ajuns să lucrez în domeniul ăsta și am rămas. (…) Sunt fascinat de puterea copilăriei și puterea copiilor, de bucuria lor, și cred că e foarte rău când pierzi din joaca asta a copiilor și când te iei prea în serios. Încerc să mă bucur ca un copil în fiecare zi. Nu de fiecare dată îmi iese asta, dar cred că e un exercițiu bun.”

top-shop.ro%20
Continue Reading




Trending