Connect with us

Culinar

Top 10 orașe cu cea mai bună pizza din lume

Published

on

 

Pizza este felul de mâncare la îndemâna oricui. Este cosumată de fiecare persoană, indiferent de vârstă sau sex. Noi am creat un top al orașelor din lume unde se află cea mai bună pizza. Până vei merge în următoare vacanță, poate într-o locație din top-ul nostru, mulțumește-te cu pizza București care este genială. Avantajul firmelor care livrează această delicatesă este pizza non stop. Sondajul ” Choice Awards” a fost realizat acum câteva luni. Așa s-au stabilit orașele în care găsești cea mai bună pizza.

  1. Chicago, SUA. În ciuda aparențelor, în Chicago poți găsi pizza gustoasă, acestă regiune fiind deja celebră pentru iubitorii de pizza. La ”Deep Dish” găsești o varietate de stiluri de aluat. Aici pizza este coaptă într-un cuptor cu lemne și umplută cu tot felul de ingrediente tradiționale.
  2. New York, SUA. Forma de pizza tipică orașului New York este cea în formă de triunghi cu aluat crocant, cu multă brânză și cu picături de grăsime. Stilul cu renume mondial New York a fost inventat de imigranții din Napoli, care au adaptat pizza italiană gusturilor celor din orașul american.
  3. Roma, Italia. Pizza clasică în Roma înseamnă blaturi pufoase pătrate, focaccia, felii de pizza napolitana vândute peste tot sau pizze copate și pregătite după indicațiile clienților.
  4. Orlando, Florida, SUA. Pizza gătită în regiune Orlando este asemănătoare cu pizza gătită în New York.
  5. Napoli, Italia. Napoli este originea pizzei napolitane. Aici se gătește pizza cu crusta napolitană și coaptă într-un cuptor cu lemne, pizza este mai moale și puhavă. Aluatul este acoperit cu roșii locale dulci și mozzarella.
  6. New Haven, Connecticut, SUA. Pizza? Nu, în New Haven ei numesc pizza (“ah-Beetz”), în funcție de dialectul imigranților. Localurile „Frank Pepe Pizzeria” a lui Pepe și „Salvatore Consiglio” din Apizza lui Sally sunt imigranții care au inventat aluatul subțire, crocant al stilului de pizză tipic regiunii New Haven. Versiunea clasică este gătită din roșii zdrobite și brânză Romano rasă, după este carbonizată pe un strat de cărbune în cuptor.
  7. Veneția, Italia. Pizza din Veneția este extrem de renumită. În Veneția sunt cei mai buni bucătari care folosesc cele mai bune materii prime și tehnici de gătire a aluatului. Pizza din Veneția este acel gen de pizza pe care nu-l uiți niciodată.
  8. Edmonton, Canada. Într-un timp în care pizza artizanală și cea de hipster sunt moderne, pizzele clasice gătite după vechile rețete se găsesc în Edmonton.
  9. Florența, Italia. Pizza napolitană renascentistă a cucerit Florența, de la fabuloasa „Mercato Centrale” în San Lorenzo până la „Largo Pietro Annigoni”. Tradiționala pizza Napoli din această regiune are un miez moale și o textură hardcore, care te uimește prin unicitate și gust.
  10. Palermo, Italia. Pizza din Palermo are forma rotundă sau pătrată, crustă crocantă și ingrediente simple. . Aluatul a dospit mult, ingredientele sunt proaspete și carnea suculentă. Este o pizza tipic italiană, care este gătită doar în nordul Italiei și are o aromă specifică siciliană

Ti-am facut pofta de pizza? Comanda o pizza București de la Presto Pizza si beneficiaza de livrare rapida non-stop si de preparate gustoase si diversificate.

 

Culinar

Pan Food lansează napolitanele spirală cu gust de copilărie

Published

on

Sibiu, 4 Noiembrie 2019. Pan Food anunță lansarea unui nou produs, alături de finalizarea lucrărilor de extindere spațiu depozitare și producție.

Cu o investiție de 1.5 milioane euro făcută cu fonduri europene, Pan Food a reușit să reitereze un produs cu  puternice rădăcini în tradiția sibiană care făcea senzație acum 30 ani în România: napolitanele spirale! Brandul SPIRALINE a fost lansat recent, cele 3 tipuri de napolitane fiind umplute cu cremă de cacao, cocos și vanilie. Acestea se pot găsi în magazinele din comerțul tradițional, urmând a fi listate în curând și în lanțurile moderne.

Compania este pregătită să lanseze și alte variante de cremă: lapte și cacao, alune de pădure, fructe de pădure, lămâie sau rom – acestea fiind în topul preferințelor românilor, conform sudiilor și degustărilor efectuate. Pachetul de napolitane spirale ambalate individual cântărește 48g sau la cutie 256g, varianta vrac a acestora fiind la 1.8 kg, preferată de magazinele mici și mijlocii.

Am pornit dornici să facem cea mai bună ciocolată de casă și, iată-ne, după 19 ani, surprinși plăcut de amploarea luată de afacerea noastră și de faptul că ne numărăm printre puținele firme producătoare și nu doar importatoare de produse zaharoase în România. Ca orice om de afaceri la începutul antreprenoriatului, am tras învățăminte din propriile greșeli, am îmbunătățit constant procesul de producție și procedurile interne, ne-am adaptat cerințelor partenerilor noștri și am ajuns ca de la făbricuța noastră, care producea 2-3 variante de ciocolată, să lansăm zeci de noi produse. Am clădit afacerea de la zero pe criterii solide, cum ar fi calitatea produselor și respectul față de consumatori. Este un vis devenit realitate și știu că mă număr printre puținii români norocoși care, după atât de multă muncă, se pot și bucura de rezultate. O contribuție esențială la dezvoltarea firmei a avut-o în ultimii 15 ani ing. Florina Braulik, în prezent director executiv, care și-a pus amprenta pe activitatea de producție, optimizând rețetele și lansând produse de succes. Sunt fericit că fiul meu îmi calcă pe urme și dezvoltă în direcția potrivită destinul Pan Food, adăugând noi produse în portofoliu, dezvoltând relațiile cu partenerii și punând accent pe promovarea și comunicarea brandurilor. Am toate motivele să fiu mândru de oamenii care alcătuiesc astăzi familia Pan Food și să privesc cu încredere în viitor!”, declară Ioan Stânea, administratorul Pan Food.

Creșterea cifrei de afaceri în ultimii ani – estimată anul acesta a depăși 20 milioane lei -, și a colectivului-numărul de angajați ajungând la 100, unii prezenți încă de la înființare  -, au adus cu sine și creșterea capacității de producție și depozitare, motiv pentru care spațiul a fost extins în această vară  – fiind dotat conform ultimelor standarde europene și certificat IFS și BRC – pentru a oferi clienților produse de calitate și pentru a servi prompt cererile primite de la rețeaua de distribuție în continuă expansiune.

În 2001 fondatorii – inginerii Ioan Stânea din Sibiu și Gheorghe Pristavu din Câmpulung Muscel – inspirați de gustul copilăriei de fiecare dată când preparau ciocolată de casă pentru cei mici, și-au făcut curaj și au deschis fabrica de produse zaharoase PAN FOOD, cu capital 100% românesc. Până în 2006 activitatea companiei s-a desfășurat în 2 spații închiriate în Sibiu. În 2007 au construit din temelii o fabrică, proprietate a firmei, care măsoară actualmente peste 3000mp în Parcul Industrial P2 din Șura Mică, județul Sibiu – unde își desfășoară și azi activitatea. Permanent căutând să-și îmbunătățească rețetele, în fabrica construită acum 19 ani încă se mai prepară manual mare parte dintre produse, obiectivul principal fiind acela de a obține gustul perfect cu cele mai simple și tradiționale ingrediente.

Astfel, îmbinând cu succes valorile tradiției cu ideile inovatoare ale prezentului, Pan Food a creat o gamă variată de produse care țin pasul cu calitatea și diversitatea produselor din domeniu. A început cu ciocolata “Batonul copilariei” (și astăzi preparată manual în proporție de 90%), cunoscută în toată țara și peste hotare. Nu peste mult timp gama de produse a fost diversificată, apărând astfel prăjitura Lica cu foi de napolitană și zahăr caramel, nuga Cindrel și Bliss cu delicioase arome, umpluturi și miere de la crescătorii de albine din județul Sibiu, alături de Biscuiții și Nucile umplute cu multă cremă, prăjiturile asortate Şureanca și Dorothea preparate din pandișpan cu diferite creme și arome și Salamul de biscuiți.

 

Pe plan național rețeaua de distribuție este alcătuită din cel puțin câte un distribuitor în fiecare județ. Cu o creștere accelerată în ultimii 3 ani, astăzi 30% din producția Pan Food este distribuită în țări din Europa, Statele Unite și Canada, în România ocupând încă din 2013 locul 1 la producția de ciocolată de casă.

Continue Reading

Culinar

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

Published

on

Otelul inoxidabil este adesea considerat cel mai bun dintre cele mai bune atunci cand vine vorba de vase de bucatarie. Folosit in gospodariile si bucatariile din intreaga lume si de bucatarii profesionisti, exista si cateva motive pentru care oalele din otel inoxidabil sunt o alegere buna. Exista si cateva minusuri, dar acestea sunt in general umbrite de avantaje.

Ce este otelul inoxidabil?

Otelul este un aliaj de fier, in mare parte, combinat cu pana la 1,7% din greutate de carbon. Otelul este mult mai puternic decat fierul simplu, dar poate rugini si coroda. Pentru a-l face rezistent la rugina si coroziune, este combinat cu crom si alte elemente pentru a forma otel inoxidabil.

Otelul inoxidabil, in cea mai simpla forma, este un aliaj de otel cu 10,5% sau mai mult de crom in greutate. Cromul face ca otelul inoxidabil sa fie „pasiv” (adica non-reactiv) prin combinarea cu oxigenul si formarea imediata a unui strat de oxid de crom care impiedica oxidarea (adica ruginirea) fierului prezent in otelul inoxidabil. Cu cat continutul de crom este mai mare, cu atat rezistenta la coroziune a otelului inoxidabil este mai mare.

Cantitatea de crom din otel inoxidabil variaza in functie de utilizare. Otelul inoxidabil isi ia numele de la faptul ca nu pateaza sau nu rugineste ca otelul. In otel inoxidabil se adauga si alte elemente precum molibdenul, nichelul si azotul.

Oalele si, in general, vasele de gatit din otel inoxidabil sunt foarte apreciate. Acestea pot fi achiztionate ca produse separate sau ca seturi de oale de la magazine specializate precum kitchenshop.ro. Este indicat sa achiztionati astfel de articole din locatii speciale, deoarece doar asa veti avea o garantie a calitatii si a rezistentei in timp. Seturile contin del a 3 pana la 12 piese, pentru utilizari si cu marimi diferite, toate necesare in orice bucatarie moderna si functionala.

De ce sunt recomandate oalele din inox?

Avantajele ustensilelor din otel inoxidabil includ:

* Durabilitate. Otelul inoxidabil tinde sa fie foarte rezistent. Acest tip de vase nu rugineste si nici nu pateaza. Otelul inoxidabil este, de asemenea, rezistent la zgarieturi. Este practic imposibil de distrus. In general, este foarte usor de curatat. Aceasta ustensila este sigura pentru a fi bagata in masina de spalat vase, poate sta in frigider la temperaturi mici si multe altele.

* Conservarea aromelor. Un vas sau o oala din inox tinde sa nu-si elimine niciuna dintre proprietatile sale metalice in alimente. Acest lucru inseamna ca vesela in sine nu afecteaza calitatea aromelor. De asemenea, intrucat tinde sa nu aiba un invelis protector, antiaderent, nu exista riscul ca acest material sa se desprinda in alimente.

* Capacitate de transfer la caldura. Cand avem oale sub presiune din otel inoxidabil de calitate superioara, precum cele de la kitchenshop.ro, o baza de aluminiu sau cupru este utilizata pentru a imbunatati transferul la caldura. Aceasta asigura o gatire uniforma a alimentelor. Atunci cand vasele de gatit sunt bine facute, proprietatile in ceea ce priveste gatitul pot fi aproape imposibil de egalat sau de depasit.

* Aspect. Otelul inoxidabil este destul de frumos si este usor de mentinut acel aspect. Finisajul oglindit are nevoie doar de o frecare sau stergere blanda pentru a-l face sa straluceasca.

* Reciclabil. Otelul inoxidabil este complet reciclabil. Daca o tigaie reuseste sa fie distrusa, ea poate fi salvata prin alte mijloace. Acest lucru face ca otelul sa fie una din materiile preferate ale celor care se ocupa de reciclari.

Cu cat otelul inoxidabil este mai bun, cu atat tinde sa fie mai scump. Totusi, trebuie sa luati in considerare faptul ca un set foarte bun de vase inox poate dura o viata. Multi oameni considera ca aceasta este o achizitie unica, care merita investitia.

Cand sunt alese seturi de oale din otel inoxidabil, exista cateva sfaturi de curatare. In general, inoxul trebuie spalat dupa utilizare pentru a evita orice risc, oricat de mic, de patare. Curatarea de baza in chiuveta sau in masina de spalat vase va functiona. Pentru a va asigura ca finisajul ramane frumos, folositi un curatator obisnuit de metale pe partea exterioara a oalei. Mancare lipita se va elimina, in general, cu putin detergent. Nu utilizati o perie de sarma pentru ca veti distruge oala.

Vesela din otel inoxidabil este o achizitie excelenta. Este preferata gospodinelor si a bucatarilor profesionisti din intreaga lume pentru durabilitatea, frumusetea si calitatile de conservare a gustului alimentelor. Desi cele mai bune vase pot fi mai scumpe decat alte optiuni, va asiguram de faptul ca aceasta cheltuiala merita!

Continue Reading

Culinar

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Published

on

Peștele este un aliment atât de complet, de sănătos și de inofensiv pentru stomac sau nivelul de colesterol, încât îl pot consuma fără grijă și cei ”condamnați” la regim alimentar din motive medicale, și cei aflați la dietă din motive… estetice.

Când este vorba despre pește, cumva oamenii susțin că preferă peștele proaspăt. Ceea ce scapă din vedere – sau e pur și simplu neștiință – este că la prepararea conservelor tot pește proaspăt se folosește. Cel puțin pentru conservele de pește EVA. Asta pentru că un producător renumit precum Podravka nu își permite să înșele încrederea clienților săi – pe care o construiește și cultivă de zeci de ani, din 1934 -, care i-a adus meritatul succes: brand alimentar de top din regiunea Adriatica.

Variatele produse din pește EVA nu numai că sunt sănătoase și gustoase, dar sunt deopotrivă excelente pentru a fi consumate ca atare sau pentru a reprezenta ingredientul de bază al unor delicioase mâncăruri mediteraneene ce pot fi preparate rapid. Și, totodată, ele mai pot fi transformate în antreuri la mesele festive sau gustări numai bune de servit la întâlnirile între prieteni, cu un pahar de vin alb alături. Nici nu știi câte minunății se pot prepara din conservele de pește EVA… Tocmai de aceea ne-am gândit că ți-ar prinde bine două idei.

Chifteluțe din ton

Fierbe trei cartofi și doi morcovi și zdrobește-i cu furculița pentru a obține un piure. Adaugă peste el trei cutii de EVA Ton în suc propriu (peste care ai stors zeama de la un sfert de lămâie), un ou crud, o legătură de mărar tocat mărunt și patru căței de usturoi zdrobiți. Amestecă bine, pentru a omogeniza compoziția. Ia câte o linguriță de compoziție și, cu mâinile umezite cu apă rece, modelează bile pe care apoi le tăvălești prin făină sau pesmet și le prăjesti în baie de ulei. Scoate chifteluțele când devin aurii și pune-le pe un prosop de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei. Le poți servi pe o farfurie în care ai așezat frunze de salată sau le poți înfige pe bețe de frigărui, alternând cu măsline negre și verzi, fără sâmburi.

Salată de cartofi dulci cu macrou

Fierbe doi cartofi dulci și, după ce s-au răcit, taie-i în cuburi și asezonează cu sare și piper. Adaugă și 2-3 căței de usturoi tăiați rondele foarte fine. Desfă o cutie de EVA File de macrou în sos tomat, scoate numai bucățile de pește și taie-le în bucățele mai mici. Pune peste cartofi peștele, o ceapă mică și o jumătate de lămâie, ambele tăiate rondele, și două linguri de măsline negre feliate. Sosul tomat amestecă-l cu două linguri de ulei și zeama de la o jumătate de lămâie, apoi toarnă-l peste salată. Ceva așa de bun n-ai mâncat niciodată!

Continue Reading
Advertisement ">
Antreprenoriat4 zile ago

Cum îți administrezi banii? 3 idei care te vor ajuta să îți gestionezi eficient bugetul personal

Culinar1 lună ago

Pan Food lansează napolitanele spirală cu gust de copilărie

Evenimente1 lună ago

Când vrei să faci lumea puțin mai frumoasă, donează!

Culinar2 luni ago

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

Culinar2 luni ago

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Naturiste2 luni ago

Descoperă Ceaiul de la munte, o infuzie ușoară, din ingrediente 100% naturale

Naturiste2 luni ago

Ceaiuri din plante naturiste: 6 ceaiuri care alunga raceala si gripa

Culinar2 luni ago

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru toamna

Frumusete2 luni ago

Află și tu cum să scapi de grăsimea nedorită

Evenimente2 luni ago

Simpozionul European “Rehabilitation Synergies for Optimal Esthetics Results in Digital Dentistry” a avut loc la Bucuresti

Evenimente2 luni ago

Se deschide Delicios Gourmet!

Culinar2 luni ago

Si noi azi ce mai mancam?

Culinar2 luni ago

Călătorii culinare în… ton cu gusturile tale

Culinar2 luni ago

Ce mancam azi: trei preparate gustoase, sanatoase si rapide pentru familia ta

Culinar3 luni ago

Top 10 orașe cu cea mai bună pizza din lume

Sanatate3 luni ago

Cele mai bune idei pentru un mic dejun gustos si satios

Frumusete3 luni ago

Masti pentru eliminarea punctelor negre: retete cu ingrediente din bucatarie

Timp Liber3 luni ago

Latte Art și percepția românilor despre cafea

Frumusete4 luni ago

Vara aceasta se poartă SensoDays

Frumusete4 luni ago

Atunci când îți colorezi părul și îi împiedici căderea

Trending