Connect with us

Lectura

Top 12 cărți – cele mai inspirate povești cadou de sărbători pentru doamne, de la Editura Trei

Published

on

Povești premiate, realitatea emoțiilor, a experiențelor personale și a istoriei, în cele mai aclamate scrieri. Toate ale unor autori celebri, care au cunoscut succesul prin puterea imaginației sau inspirați din viața de zi cu zi. Ele alcătuiesc topul celor 12 cadouri de sărbători pentru EA, 12 titluri devenite bestselleruri internaționale pe care Editura Trei și Lifestyle Publishing (parte a grupului editorial Trei) le propun ca cele mai bune alegeri ale lui Moș Crăciun. Pentru toate cititoarele iubitoare de suspans, thriller, descoperire de sine și povești inspiraționale.  

1. Soțiile, de Tarryn Fisher

Numită de Suspense Magazine „un adevărat thriller psihologic… cu un final șocant”, cartea „Soțiile” a devenit rapid Bestseller New York Times, USA Today, Globeand Mail și Toronto Star. Spune povestea unei femei care descoperă că soțul ei mai are încă două neveste. Ea nu le cunoaște și nu știe nimic despre ele. Se vede cu el doar o dată pe săptămână: joi. A fost de acord cu acest aranjament neobișnuit pentru că e îndrăgostită nebunește de el. Însă într-o zi găsește ceva. Ceva care spune o poveste foarte diferită — și înspăimântătoare — despre bărbatul cu care s-a căsătorit. 

2. O scurtă eternitate. Filosofia longevității, de Pascal Bruckner

Ce s-a schimbat din 1950 până azi ? Speranța de viață a crescut cu 30 de ani, echivalentul în timp al unei vieți din secolul al XVII-lea. După 50 de ani, omul experimentează un fel de suspendare: nu mai este tânăr, dar nu e nici bătrân cu adevărat. Un progres extraordinar, care schimbă totul: legăturile dintre generații, viața emoțională și cea familială, însuși destinul nostru. „O scurtă eternitate” vorbește despre o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj, o reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață. 

3. Viața e un roman, de Guillaume Musso

Pentru el, totul este scris dinainte. Pentru ea, totul urmează să fie scris. „Într-o zi de aprilie, fetița mea de trei ani, Carrie, a dispărut în timp ce ne jucam amândouă de-a v-ați ascunselea în apartamentul meu din Brooklyn.” Așa începe povestea Florei Conway, romancieră renumită pentru talentul și discreția ei. Carrie, fetița sa, a dispărut într-un mod inexplicabil. Ușa și ferestrele apartamentului erau închise, iar camerele de supraveghere ale imobilului newyorkez n-au înregistrat niciun intrus. Ancheta poliției n-a scos nimic la iveală. În același timp, de partea cealaltă a Atlanticului, un scriitor cu inima frântă se izolează într-o casă dărăpănată. Numai el deține cheia misterului. Iar Flora îl va scoate din vizuina sa, ceea ce va avea consecințe nebănuite pentru destinul fiecăruia în parte. În trei acte și două lovituri de teatru, Guillaume Musso își poartă cititorii într-o poveste tulburătoare a cărei forță stă în puterea cărților și în dragostea pentru viață a personajelor ei. Cu 16 cărți traduse în peste 40 de limbi și vândute în peste 11 milioane de exemplare în întreaga lume, Musso este unul dintre cei mai apreciați autori francezi de thrillere. 

4. Aria, de Nazanine Hozar

În Iran, în 1953, un șofer pe nume Behrouz găsește un bebeluș abandonat pe o alee. Când adoptă fetița și-i pune numele Aria, nu știe cât de profund îi va schimba viitorul orfana cu ochii albaștri. Pe măsură ce crește, Aria este prinsă între trei femei pe care soarta le-a adus în situația de a-i fi mame: soția lui Behrouz, care o bate; bogata văduvă Fereshteh, care-i oferă adăpost, dar nu-i poate oferi și dragoste, și Mehri cea nevoiașă, ale cărei secrete vor schimba tot ce credea Aria că știe despre viața ei. În același timp, Teheranul este frământat de schimbări. În mijlocul agitației, Aria se îndrăgostește de un băiat armean, surprins în tabăra greșită a revoluției. Și curând va fi și ea prinsă într-o revoltă care va schimba pentru totdeauna destinul țării și al oamenilor ei. 

5. Găsește puterea să mergi mai departe, de Agnès Martin-Lugand

Nu încetam să-mi pun această întrebare de când plecasem de la spital. Oare viața ne-a fost dată peste cap în mod iremediabil ? Nu va mai fi niciodată ca înainte ? Ce ciudată, această separare între înainte și după! Viața dinainte de accident și viața de după accident – clar diferite una de alta. Deși totul se întâmplase recent și ne lipsea perspectiva oferită de trecerea timpului, simțeam deja că pierduserăm ceva. Ceva esențial. Nu reușeam să spun exact ce anume. Eram într-o ceață totală. Nu vedeam nimic în viitor. Nicio speranță. Nimic. Doar vid. O umbră plana de acum asupra vieții noastre, în casa noastră. Și îmi era teamă. Însă trebuia să controlez această teamă, s-o înăbuș, s-o îndepărtez, nu-mi permiteam să mă las înghițită de ea…”, scrie  Agnès Martin Lugand. Autoarea, care a profesat ca psiholog timp de șase ani și apoi s-a dedicat scrisului, a cunoscut succesul cu primul roman, „Oamenii fericiți citesc și beau cafea”. Astăzi se numără printre primii zece cei mai de succes autori francezi, iar cărțile ei s-au vândut în peste 3 milioane de exemplare și au fost traduse în 35 de limbi. 

6. Oamenii istoriei, de Margaret MacMillan

„Oamenii istoriei” prezintă relația complexă și deosebit de importantă dintre biografie și istorie, indivizi și epocile în care au trăit, iar istoricul de renume mondial, profesor emerit la Universitatea Oxford și profesor la Universitatea din Toronto, Margaret MacMillan propune o selecție inedită de personalități care și-au lăsat amprenta asupra trecutului. Ea analizează conceptul de leadership, așa cum este acesta reprezentat de personaje precum Otto von Bismarck, William Mackenzie King sau Franklin Delano Roosevelt, greșelile comise de unii conducători, cu consecințe devastatoare, așa cum s-a întâmplat cu Hitler, Stalin sau Thatcher. Nu sunt uitați visătorii, exploratorii și aventurierii, oameni ca Fanny Parkes și Elizabeth Simcoe, care au înfruntat sau ignorat limitările impuse de societățile lor. În cele din urmă, sunt trecuți în revistă observatorii, personaje asemeni lui Babur, fondatorul dinastiei indiene a mogulilor, sau Victor Klemperer, un supraviețuitor al Holocaustului, care a ținut jurnale și memorii ce readuc la viață trecutul.

7. Super Attractor, de Gabrielle Bernstein

Într-un stil accesibil și elegant și apelând la exemple practice, cartea de față te îndeamnă să fii autorul propriei povești de viață și să-ți exprimi dorințele cele mai profunde și visurile cele mai îndrăznețe.“, spune Deepak Chopra despre cartea „Super Attractor”, bestseller New York Times. Printre cele mai importante idei pe care cititorii le vor găsi în această lucrare se află mai multe perspective despre armonia cu sine, despre cum să decoperim relaxarea și încrederea în forțele proprii, convingerea că îndrumarea spirituală este accesibilă tot timpul, cum să simțim recunoștință în fiecare zi și cum să ajungem la o stare de bine cu noi înșine. Gabrielle Bernstein a realizat, împreună cu Deepak Chopra, meditația ghidată cu cel mai mare număr de participanți înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness.

8. Arta emoțională a persuasiunii, de Jason Harris

Într-o epocă a neîncrederii, „Arta emoțională a persuasiunii” te învață să devii un maestru al influenței, cultivându-ți obiceiuri care întăresc caracterul și sunt esențiale pentru dezvoltarea personală, dar și pentru succesul durabil în afaceri. Nu este o carte cu ponturi și sfaturi de viață, ci ajută la dezvoltarea obiceiurilor de care ceilalți își doresc să fie influențați. Cartea pornește de la o idee radicală: persuasiunea nu se bazează pe fapte și argumente, ci numai pe caracterul personal. Se sprijină mai degrabă pe captivare decât pe insistență; pe dezvoltarea empatiei și comunicarea valorilor. Jason Harris este CEO al agenției de publicitate Mekanism și cofondator al Creative Alliance. El a fost inclus în topul celor mai influenți 10 lideri cu impact social, precum și în lista celor „100 de oameni care dau măreție publicității”. Metodele sale sunt studiate la Harvard Business School.

9. Iubeşte-te ca și cum viața ta ar depinde de asta, de Kamal Ravikant

„A fost cât pe ce să nu public această carte. Pentru că îmi era frică. Eram un preşedinte executiv care avusese o cădere nervoasă după ce compania lui dăduse faliment și care scrisese despre cum se salvase cu ajutorul iubirii față de propria persoană. Credeam că m‑aș fi făcut de râs și cariera mea ar fi luat sfârșit. Dar mi‑am învins frica și am împărtășit celorlalți adevărul descoperit de mine: iubirea de sine. Ceea ce s‑a întâmplat apoi mi‑a schimbat viața”, declara Kamal Ravikant. El a meditat cu călugări din Himalaya, a fost infanterist în armata americană şi a făcut pelerinajul la Santiago de Compostela, mergând pe jos aproape 900 de kilometri, experienţă care a stat la baza romanului său „Rebirth”, publicat în 2017. Este cofondatorul mai multor companii şi al unei firme de investiţii în Silicon Valley. Călătoreşte mult, aşa că i-ar fi greu să spună unde locuieşte.

10. Nouă străini, de Liane Moriarty

Nouă persoane ajung într-un centru de relaxare izolat, unele dintre ele pentru că vor să slăbească, unele ca să-și schimbe stilul de viață, altele din motive pe care nu le pot recunoaște nici chiar față de ele însele. Însă niciunul dintre oaspeți nu-și imaginează ce vor însemna cele zece zile de lux, meditație și consiliere pentru care au plătit. Liane Moriarty și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei citind. Nu-și mai amintește când a scris prima sa povestire, dar ține minte perfect primul contract pentru o carte: tatăl ei a angajat-o să scrie un volum despre el și i-a plătit un avans de un dolar. După terminarea studiilor, Liane a lucrat în publicitate și marketing. S-a apucat serios de scris după ce sora ei, Jaclyn Moriarty, a anunțat-o că-și va publica prima carte. A scris șapte romane care au ajuns bestselleruri, fiind traduse în 39 de limbi și vândute în peste 14 milioane de exemplare în toată lumea.

11. Degustătoarele, de Rosella Postorino

Germania, 1943. Rosa Sauer rămâne fără părinţi în urma bombardamentelor asupra Berlinului. Hotărăşte să se refugieze în satul socrilor ei, care se află la mică distanţă de Bârlogul Lupului — ascunzătoarea lui Hitler. Într-o dimineaţă, câţiva soldaţi o anunță că a fost aleasă drept una dintre degustătoarele lui Hitler: de acum, de trei ori pe zi, ea şi alte nouă femei vor merge într-o cazarmă şi vor gusta mâncărurile pregătite pentru Führer, ca să se asigure că nu sunt otrăvite. Obligate să înfrunte zilnic moartea, Rosa şi celelalte degustătoare se împart în prietene şi rivale, se consolează şi se trădează, se îndrăgostesc şi aşteaptă sfârşitul războiului. Dar care dintre ele va supravieţui ? Inspirându-se din povestea reală a lui Margot Wölk, Rosella Postorino relatează încercările prin care trece o femeie fragilă confruntată cu violenţa istoriei. „Degustătoarele” s-a vândut în peste jumătate de milion de exemplare în 46 de ţări şi a obţinut cele mai prestigioase distincţii literare italiene: Premiul Campiello, Premiul Luigi Russo, Premiul Rapallo şi Premiul Lucio Mastronardi.

12. Proiectul autenticității, de Clare Pooley.

Un caiet verde aduce laolaltă șase străini, între care se înfiripă prietenii neașteptate și iubiri profunde. Julian Jessop, un artist septuagenar excentric și solitar, crede că oamenii nu sunt sinceri unul cu altul. Dar dacă lucrurile ar sta altfel ? Julian începe să scrie adevărul despre viața sa într-un caiet verde pe care îl lasă în cafeneaua lui preferată. Monica, proprietara cafenelei, găsește caietul, notează la rândul său câteva mărturisiri personale și îl lasă în barul de vizavi. În scurt timp, caietul circulă, iar cei care își spun povestea în paginile lui vor ajunge să se cunoască în cafeneaua Monicăi. Galeria de personaje din „Proiectul Autenticității” alcătuiește o poveste care este, pe rând, ciudată și amuzantă, nespus de tristă și dureros de adevărată. Clare Pooley a lucrat timp de 20 de ani în lumea trepidantă a publicității înainte de a deveni mamă cu normă întreagă. A absolvit Newnham College, Cambridge, cu o diplomă în economie. În 2015, a creat blogul, Mummy was a Secret Drinker, unde a început să scrie sub pseudonim despre viața ei după renunțarea la alcool. A debutat cu The Sober Diaries, o poveste care descrie primul său an de abstinență și cum a ieșit învingătoare în lupta cu cancerul de sân. „Proiectul Autenticității”, debutul său în ficțiune, a fost tradus în 16 limbi.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lectura

Surpriză de la Editura Trei pentru cititori! Cunoscutul scriitor Iv cel Naiv va publica primul său roman

Published

on

Anul 2021 a început pentru Editura TREI cu o dublă premieră: cunoscutul scriitor Iv cel Naiv se alătură listei selecte de autori români și va publica primul său roman. Acesta va fi disponibil în librării la sfârșitul lunii februarie. Iv cel Naiv a publicat până în prezent șase volume de poezie, vândute în peste 25.000 de exemplare.


Nu există bucurie mai mare decât aceea de a lucra alături de acest autor minunat care a decis să se alăture echipei noastre editoriale. Inspirată și inedită, proza lui Iv cel Naiv cucerește inima cititorului, smulgându-l din rutină, ajutându-l să scoată la lumină o voce interioară pe care uitase că o are și aducându-i un zâmbet larg pe față. Dacă lectura ne ajută să descoperim un al șaselea simț prin care putem înțelege mai bine lumea – iar eu sunt convinsă că acesta este rostul cărților – atunci scriitura lui Iv cel Naiv reușește din plin să facă acest lucru. Veselă, sprințară și irezistibilă, ea va cuceri inimile cititorilor români, ținându-i cu sufletul la gură și oferindu-le o plăcere pe care nici măcar grijile pandemiei nu o pot diminua”, spune Magdalena Mărculescu, Director Editorial Grupul Editorial TREI.

Prins între meseria de tată și cea de copywriter, undeva printre călătoriile pe cele cinci continente și gătitul cu zeci de condimente, am realizat, la un moment dat ca ceea ce vreau sa fac în viața asta e să scriu. Să scriu cărți și să pot trăi din asta. Un vis frumos pentru orice scriitor contemporan român. Un vis pe care, oricât de bine aș scrie, nu aș putea niciodată să mi-l împlinesc singur. Pentru a reuși să trăiești din scris nu a fost niciodată și nu e nici acum, suficient să scrii. Așa că am decis să caut un partener în acest drum al deveniri mele ca scriitor. Am ales Editura TREI și sper ca împreună să reușim să facem din unu și unu trei, așa cum cred că e bine să se întâmple în orice parteneriat.” (Iv cel Naiv)

Editura TREI a apărut la jumătatea anilor ’90, într-o perioadă în care piaţa editorială românească de abia se dezmorţea, încercând să se reabiliteze după lunga penurie de carte din perioada comunistă.
Din 2007, TREI a devenit un grup editorial care include alte două edituri: Pandora M și Lifestyle Publishing. Iar din anul 2013 portofoliul Editurii TREI s-a îmbogățit cu o selecție de opere ale unor autori români.

Continue Reading

Lectura

Top 7 cărți pentru un an mai bun cu noi înșine, în noutățile publicate la Editura Trei

Published

on

2021 se pregătește să vină cu o misiune importantă: cea a speranței de mai bine. Anul care tocmai se încheie a adus transformări importante în felul în care oamenii se adaptează unei schimbări profunde, în interacțiunea cu sine și ceilalți. Nesiguranța și imprevizibilitatea au dominat noua realitate exterioară, caracterizată predominant de lipsa de control. Singura unde acest sentiment poate fi diminuat este realitatea interioară, iar Editura Trei aduce 7 noutăți care îi pot ajuta pe cititori să fie mai bine cu ei înșiși, în căutarea unui nou echilibru. 

De la stres și traumă socială, la conceptele de rușine și stimă de sine și până la iubire și vindecare, fiecare carte oferă câte o perspectivă plină de empatie, în viziunea autorilor specialiști în psihologie și psihoterapie. 


1. Mă vindec de complexe și deprimări, de Christophe André & Muzo

Micile complexe, lipsa de încredere în sine, căderea într-o stare de melancolie și diversele anxietăți pot perturba viețile într-un mod profund. Soluțiile propuse de celebrul psihoterapeut Christophe André, ilustrate cu benzile desenate pline de umor ale lui Muzo, îi vor ajuta pe cititori să-și regăsească buna dispoziție. Ei vor afla mai întâi cum să trăiască într-o societate obsedată de sănătate și fitness fără să devină ipohondri; cum să-și accepte corpul (inevitabil imperfect) într-o lume plină de manechine și prezentatori TV cu dantură perfectă și cum să aplice o serie de exerciții terapeutice pentru a nu cădea în depresie, în urma presiunilor continue de a face performanță. Inclusiv cum să devină un pic mai asertiv și mai mândru de mica (dar respectabila) sa persoană. Totul, fără a pierde din vedere o armă indispensabilă pentru orice reflecție eficientă asupra propriilor dificultăți: umorul! 

Christophe André este psihoterapeut și medic psihiatru la Spitalul Saint-Anne din Paris, fiind specializat în tratarea tulburărilor afective. Muzo, pictor și desenator, a realizat până în prezent 30 de cărți pentru adulți și copii. 

2. Rușinea. Scapă de ea, regăsește-ți bucuria de a trăi și întărește-ți stima de sine, de Joseph Burgo

Joseph Burgo susține faptul că stima de sine nu crește prin laude și încurajări neîncetate, ci depinde de stabilirea unor obiective și îndeplinirea lor. Iar pentru construirea unei stime de sine autentice este necesar să învățăm din întâlnirile noastre cu rușinea, în loc să ascultăm și să ne repetăm la nesfârșit afirmații și gânduri pozitive. Bogat ilustrată cu exemple din experiența clinică a autorului, cartea descrie numeroasele moduri în care rușinea se ascunde în spatele unui larg spectru de tulburări psihice printre care anxietatea socială, narcisismul şi dependența.

 Joseph Burgo este psihoterapeut cu peste 35 de ani de experiență clinică și a publicat numeroase articole.

3. Cine sunt eu într-o societate traumatizată ? Cum ne determină viaţa dinamicile relaţiei agresor-victimă şi cum ne eliberăm de acestea, de Franz Ruppert

Este nevoie ca noi, fiecare pentru sine și împreună, să lucrăm la propria sănătate psihică. Trebuie să încetăm cu toții să ne mai traumatizăm reciproc și să ne transformăm în victime și agresori. Totodată, sunt sigur că ori de câte ori cineva îmi spune că trebuie să servesc cutare sau cutare scop așa‑zis superior, el n‑ar dori de fapt decât ca eu să mă pun în slujba strategiilor lui de supraviețuire în condiții de traumă”, spune Franz Ruppert, specialist în psihoterapia traumei și profesor la Universitatea Catolică de Științe Aplicate din München. Apelând la relatări personale și la argumente bazate pe teoria psihotraumei centrate pe identitate, Ruppert ne deschide calea pentru a trece dincolo de dinamica victimă – agresor, către o societate sănătoasă.

4. Dragoste nesigură, de Leslie Becker-Phelps

Dragoste nesigură este o invitație la cunoașterea și recunoașterea problemelor de atașament care otrăvesc relațiile, folosind în acest scop exemple și chestionare, într-un mod de lucru interactiv și incitant. „Oricât de trist ar părea”, consideră autoarea, „aducem cu noi din copilărie, din relația cu figurile primare de atașament, nesiguranța, ezitarea, evitarea, frica de a fi cu adevărat noi înșine și de a ne arăta partenerului așa cum suntem. Și, mai presus de toate, teama că nu suntem iubiți. Toate acestea erodează în timp o legătură de cuplu, transformând-o din modelul ideal al parteneriatului între doi adulți, într-un război întreținut la foc mocnit”.

Leslie Becker-Phelps este psiholog, psihoterapeut, autor și speaker. Coordonează pagina dedicată relațiilor pe blogul WebMD și are propria clinică privată în New Jersey.

5. Din dragoste de viață, de Erich Fromm 

„Fromm nu era nici vrăjitor, nici cărturar. Talentul său de a-și lăsa inima să vorbească odată cu mintea e o calitate care, cândva, era cunoscută sub numele de înțelepciune”, îl caracterizează Hans Jürgen Schultz pe autorul cărții „Din dragoste de viață”, cea mai recentă apariție la Editura Trei, în colecția Psihologia pentru toți. Abordând teme ca plictisul în societatea modernă sau nevoile fabricate, cărora se adaugă considerații despre originea agresivității, interpretarea viselor, iubire sau politică, „Din dragoste de viață” este un ghid util de trecut prin perioade dificile și un ajutor esențial care îndeamnă la meditație asupra temelor importante ale vieții. Sociologul și psihanalistul Erich Fromm s-a format în cadrul Școlii de la Frankfurt, iar în 1933 a emigrat în SUA. 

6. Terapia stresului. O abordare comportamentală rațional-emotivă, de Albert Ellis, Jack Gordon, Michael Neenan, Stephen Palmer

Scrisă de specialiști cu mulți ani de experiență, cartea prezintă abordarea comportamentală rațional-emotivă pentru terapia stresului, atât de necesară în perioada actuală. Numeroasele studii de caz oferă posibilitatea de a lega teoria de practică, oferindu-le cititorilor cadrul conceptual și metoda științifică a gândirii raționale, pentru a‑i ajuta astfel să‑și diminueze distresul (suferința psihică) și să‑și atingă obiectivele personale. Albert Ellis, psiholog şi psihoterapeut, fondatorul terapiei comportamentale raţional-emotive (REBT), a scris peste 80 de cărţi. Jack Gordon este psiholog și practică psihoterapia comportamentală rațional-emotivă, Michael Neenan conduce Centrul pentru managementul stresului din Kent și este psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, iar Stephen Palmer este psiholog și psihoterapeut și predă managementul stresului.

7. Nu ne mai înțelegem deloc! Cum să trecem cu bine prin perioada ușilor trântite (de la 12 la 17 ani), de Isabelle Filliozat

Perioada adolescenței, dificilă și pentru părinți, dar și pentru copii. Pentru a o traversa cu bine, mai ales în timpurile actuale, adolescenții au nevoie de părinții lor – să le fie alături și nu să-i tragă de mână, spune autoarea cărții, cunoscută pentru promovarea parentingului pozitiv. Filliozat explorează în cartea de față psihologia adolescenților, dar și anumite aspecte biologice și fiziologice care pot pune într-o nouă lumină motivațiile acestora, ce rămân adesea necunoscute atât pentru părinți, cât și pentru cei tineri. Isabelle Filliozat este psihoterapeută și specialistă în educație școlară, directoarea Școlii pentru Inteligențe Relaționale și Emoționale din Aix-en-Provence și dedicată dezvoltării personale.

Continue Reading

Lectura

Top 12 cărți – cele mai potrivite cadouri pentru domni, de la Editura Trei

Published

on

12 luni, 12 idei de cadouri pentru EL. Fie că sunt alese pentru cele mai inspirate daruri de Crăciun sau pentru un An Nou diferit, topul celor 12 cărți recomandate de Editura Trei și Lifestyle Publishing (parte a grupului editorial Trei) adună cele mai interesante subiecte de lectură în perioada sărbătorilor. De la ficțiune cu thrillere palpitante, până la realitatea istorică sau a schimbărilor comportamentale, bestselleruri internaționale oferă noi perspective de a privi trecutul și prezentul, dar și un prilej de relaxare. 

1. Ultimul cadru, de S.J. Watson

Un thriller psihologic palpitant, în care S.J. Watson explorează temele memoriei și identității. Blackwood Bay este un sătuc din nordul Angliei, despre care lumea nu știe decât că, acum câteva secole, era teritoriul traficanților. Dispariția a două fete, cu doar câțiva ani în urmă, a adus o faimă nedorită acestei așezări. Trimisă să facă un documentar la Blackwood Bay, Alex, o tânără producătoare TV cu un început promițător în carieră, le propune localnicilor să-și filmeze propriile povești. Însă cazul celor două fete dispărute devine obsedant pentru Alex și o determină să înceapă un fel de anchetă personală. Primul roman al lui S.J. Watson a fost bestsellerul „Înainte să adorm”, tradus în peste 40 de limbi și vândut în peste șase milioane de exemplare. Cartea a stat și la baza filmului cu același nume, cu Nicole Kidman și Colin Firth în rolurile principale. 

2. Lifespan, de David A. Sinclair PhD

Bătrânețea este o boală și, prin urmare, e tratabilă.“, susține David A. Sinclair PhD, profesor de genetică la Harvard Medical School, unul dintre primii 100 cei mai influenți oameni din lume. Faptul că îmbătrânim pare a fi un adevăr incontestabil. Dar dacă tot ceea ce am fost învățați să credem este greșit ? Ce-ar fi dacă ne-am putea alege de fapt durata vieții ? Cercetările din laboratorul lui David Sinclair de la Harvard demonstrează cum putem încetini sau chiar inversa procesul îmbătrânirii. Experimentele de reprogramarea genetică, pe de-o parte, dar și schimbarea stilului de viață (postul intermitent, expunerea la frig, practicarea de exerciții fizice cu intensitatea potrivită și consumul unei cantități mai reduse de carne), pe de altă parte, ne ajută să trăim mai mult și mai sănătos, consideră autorul. 

3. O scurtă istorie a Germaniei, de James Hawes

Numărul 1 Bestseller internațional și considerată o „lectură obligatorie” de către publicația The Economist, „O scurtă istorie a Germaniei” vorbește despre țara deopotrivă admirată și temută, care s-a situat în epicentrul evenimentelor mondiale nu de puține ori: Reforma, cele două Războaie Mondiale, căderea Zidului Berlinului. Cu o privire proaspătă, ancorată în momentul prezent, James Hawes rescrie istoria Germaniei, poziționând-o pe harta Europei și a lumii și revelându-i potențialul de actor major în configurarea lumii actuale. James Hawes a studiat limba germană la Colegiul Hertford din cadrul Universității Oxford și la University College London. Este autorul a șase romane și al unor lucrări de nonficțiune, iar în prezent, conduce masteratul de scriere creativă de la Oxford Brookes University.

4. Ultraînvățarea, de Scott H. Young

Cum să dobândești abilități specializate, să fii mai deștept decât concurența și să‑ți accelerezi progresul în carieră. Acesta este subiectul principal al cărții „Ultraînvățarea”, declarată Bestseller de Wall Street Journal. Dacă vrei să ai cât mai multe reuşite şi să te evidenţiezi faţă de cei din jur, trebuie să-ţi însuşeşti ultraînvăţarea, un instrument puternic pe care oricine îl poate folosi ca să-şi îmbunătăţească viaţa şi cariera. Scott H. Young este scriitor, programator şi antreprenor, faimos pentru proiectele lui neobişnuite: să înveţe în douăsprezece luni toată programa facultăţii de ştiinţe informatice de la MIT, să-şi însuşească patru limbi străine într-un an sau să înveţe în 30 de zile să facă portrete.

5. Codul memoriei, Alexander Loyd

Când avem experiențe negative, ne formăm mecanisme pentru a le face față și pentru a le evita în viitor. Acest lucru poate determina comportamente cum sunt mâncatul excesiv, abuzul de substanțe chimice sau alte alegeri greșite în privința stilului de viață, consideră autorul cărții „Codul memoriei”.  Transformând însă amintirile negative în amintiri pozitive, putem schimba comportamentele de la care pornesc problemele noastre. Procesul, numit ingineria memoriei, presupune învățarea creierului să-și reimagineze și să recodifice anumite amintiri care declanșează asocieri negative, iar Alexander Loyd își  învață cititorii cum să facă acest lucru, dezvăluind tehnici pe care le dezvoltă de peste 16 ani. Alexander Loyd deține doctorate în psihologie și medicină naturistă.

6. Iertarea, Yrsa Sigurdardóttir

Poliția află despre crimă la fel ca toată lumea: de pe Snapchat. Filmarea arată o tânără îngrozită, cerșind Iertarea. Când trupul său este descoperit, lângă el se află un bilet pe care e scrisă cifra 2. Detectivul Huldar se alătură investigației, apelând la psihologul Freyja ca să-l ajute să-i interogheze pe prietenii adolescenți ai victimei. În scurt timp, descoperă că victima, Stella, era foarte diferită de fata cuminte și blândă care părea să fie. Dar cine ar fi putut să o urască atât de mult încât să o ucidă ? Apoi un alt adolescent e dat dispărut și mai multe filmări apar în social media, iar poliția îl găsește fără suflare, alături de cifra 3. Dar există oare și victima numărul 1 ?

7. Valul uman, de Paul Morland

Dr. Paul Morland, cercetător asociat la Universitatea din Londra și o autoritate în domeniul demografiei, descrie pe larg în „Valul uman” procesul — început odată cu revoluția industrială — prin care populația a devenit o forță supremă a istoriei, esenţială pentru a înţelege Primăvara Arabă, ascensiunea fulminantă a Chinei, votul britanicilor pentru Brexit şi pe al americanilor pentru Donald Trump. Pornind de la ideea că demografia este cheia pentru înţelegerea lumii în care trăim, el prezintă o nouă și uimitoare istorie a schimbărilor surprinzătoare și a migrațiilor în masă care au făcut și au desfăcut națiuni, continente și imperii. 

8. Balcanii. Naționalism, război și Marile Puteri 1804–2012, de Misha Glenny

Această remarcabilă și plină de viață istorie a geopoliticii balcanice, ce demarează cu începutul secolului al XIX-lea, le oferă cititorilor cadrul istoric esențial pentru a înțelege tabloul fascinant al evoluțiilor dramatice dintr-o zonă sfâșiată de conflicte. Nicio altă carte nu acoperă atât de exhaustiv întreaga regiune, nu oferă perspective atât de profunde asupra surselor violențelor locale și nu explică atât de grăitor originile apariției statelor moderne din zonă: Serbia, Croația, Bosnia, Grecia, Bulgaria și România. Totodată, lucrarea explorează relația, adesea dezastruoasă, dintre Balcani și Marile Puteri, ridicând îngrijorătoare semne de întrebare cu privire la intervențiile occidentale, mai vechi sau mai noi. Misha Glenny s-a născut în 1958 și a studiat la Universitatea din Bristol și Universitatea Carolină din Praga. Reportajele sale despre căderea comunismului în 1989-1990 au fost extrem de apreciate și au dus la scrierea primei sale cărți, „The Rebirth of History”. 

9. Formula. Legile universale ale succesului, de Albert-László Barabási

Dezvăluind legile succesului şi evidenţiind cât de importantă este validarea comunităţii pentru dobândirea lui, Barabási oferă o nouă înţelegerea a modului în care poţi excela în societatea de azi. În tradiţia bestsellerurilor lui Malcolm Gladwell, James Gleick şi Nate Silver, cartea cunoscutului profesor Albert-László Barabási îşi propune să revoluţioneze felul în care înţelegem succesul şi să ne ofere strategii prin care îl putem dobândi. Albert-László Barabási (n. 1967) este profesor de ştiinţa reţelelor la Northeastern University, unde conduce Centrul pentru Studiul Reţelelor Complexe. De asemenea, predă cursuri la Harvard Medical School şi la Central European University din Budapesta. Născut în Transilvania, a studiat fizica la Universitatea din Bucureşti, apoi a emigrat în Ungaria, unde şi-a luat masterul în fizică teoretică la Universitatea Eötvös din Budapesta, iar în 1994 şi-a susţinut doctoratul la Universitatea din Boston.

10. Omul care râde cu lacrimi, de Frédéric Beigbeder

Nestăvilitul copywriter din anii ’90, devenit căutător de modele în anii 2000, acest Ulise al meseriilor la modă aterizează acum în lumea audio-vizualului. El este animator/cronicar al celui mai ascultat matinal de divertisment, la postul de radio France Publique. De la hăhăiala înregistrată la știrile zilei, obligatoriu îmbrăcată în haina ironiei, a hazului general, mass-media este acum sub lupă, arătată cu degetul, caricaturizată tocmai de cel care își ia salariul vorbind zilnic în fața unui microfon. Frédéric Beigbeder s-a născut la Neuilly-sur-Seine, Franța. În 2003, a primit premiul Interallié pentru „Windows on the World”, iar în 2009, premiul Renaudot pentru „Un roman francez”. Două dintre romanele sale au fost ecranizate: 99 francs, în regia lui Jan Kounen (2007), și Dragostea durează trei ani, pentru care a semnat el însuși regia (2012).

11. Omul de castane, de Søren Sveistrup

Considerată „Cea mai bună carte a anului” de New York Times Book Review, „Omul cu castane”, care devine și un serial produs de Netflix, spune povestea unui psihopat care terorizează Copenhaga. Semnătura lui — figurine făcute din bețe de chibrit și două castane, lăsate la locul fiecărui incident. Pe figurine, poliția găsește amprenta unei fetițe răpite și ucise cu un an în urmă. Ca să pună capăt seriei de crime, cei doi detectivi care anchetează cazul trebuie să lase deoparte neînțelegerile și să descifreze toate indiciile. Pentru că acesta nu dă niciun semn că se va opri și nimeni nu este în siguranță. Søren Sveistrup, scenarist recunoscut pe plan internațional, producător al mai multor seriale TV și filme de succes, este și autorul scenariului pentru filmul „Omul de zăpadă”, după romanul omonim al lui Jo Nesbø.

12. Obiceiuri mici, schimbări mari, BJ Fogg

BJ Fogg și-a propus să schimbe viaţa cititorilor săi, prin Bestsellerul New York Times, Wall Street Journal şi USA Today – „Obiceiuri mici, schimbări mari”. Bazându-se pe douăzeci de ani de cercetare și pe experienţa dobândită în cariera sa de coach — în care a oferit consiliere pentru peste 40.000 de persoane — Fogg dezvăluie procesul de formare a obiceiurilor durabile. Ideile revoluţionare din carte pot ajuta pe oricine să-și transforme viaţa și să înveţe să se bucure de succese, în loc să se întristeze din pricina eșecurilor. BJ Fogg, PhD, a pus bazele Laboratorului de Știinţe Comportamentale din cadrul Universităţii Stanford. În paralel cu activitatea de cercetare, Fogg predă mecanismele comportamentului uman specialiștilor în inovare din domeniul industrial. A înfiinţat „Academia Micilor Obiceiuri” pentru a putea ajuta oameni din întreaga lume. Locuiește în California de Nord și pe insula Maui.

Continue Reading
Life Style2 zile ago

Magia ordinii la locul de muncă – pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru o viață profesională împlinită

Lectura3 zile ago

Surpriză de la Editura Trei pentru cititori! Cunoscutul scriitor Iv cel Naiv va publica primul său roman

Naturiste4 zile ago

Vrei să gestionezi durerile supărătoare ? Alege un ulei CBD de calitate superioară!

Sanatate4 zile ago

5 probleme de sanatate care pot fi tratate cu ulei de canabis

Antreprenoriat5 zile ago

Narada și IPSO Agricultură, parteneriat strategic pentru sprijinirea accesului la educație digitală

Antreprenoriat6 zile ago

Povestea antreprenoarei Sarah Sarrad care şi-a transformat pasiunea pentru animale într-un business de succes

Lectura4 săptămâni ago

Top 7 cărți pentru un an mai bun cu noi înșine, în noutățile publicate la Editura Trei

Lecturao lună ago

Top 12 cărți – cele mai potrivite cadouri pentru domni, de la Editura Trei

Lecturao lună ago

La numai opt ani, Mihai Bonoiu a scris „Un băiețel pe dos”, o carte despre prieteniile imaginare ale copiilor

Lecturao lună ago

Top 12 cărți – cele mai inspirate povești cadou de sărbători pentru doamne, de la Editura Trei

Life Styleo lună ago

4 mituri combatute despre vodka

BAZARo lună ago

Tarryn Fisher: „În spatele ideii de poligamie se ascunde un profund misoginism.”

BAZARo lună ago

4 cadouri cu cele mai frumoase povești de Crăciun, pentru cei mari și cei mici, de la Pandora M

BAZAR2 luni ago

Susţine umorul din România! O glumă pe zi, campania Selfieromanesc.ro

Sanatate2 luni ago

Copiii ar trebui sa foloseasca ata dentara?

BAZAR2 luni ago

Top 5 cărți despre meditație și mindfulness pentru echilibrul interior, în contextul actual

BAZAR2 luni ago

Anul acesta întâmpinăm iarna cu „Emoţie de sărbătoare. Crăciunul”

BAZAR2 luni ago

Iubitorii vinurilor spumante se pot bucura acum de noutatea anului: ZAREA Prosecco Rosé

BAZAR2 luni ago

Aris a lansat piesa si videoclipul “Lies” in colaborare cu DJ-ii rusi ONeil si Crosby

BAZAR3 luni ago

SkyTower lansează programul SkyCreatives și devine o plaformă open source pentru tinerii artiști

Trending