Connect with us

Lectura

Top 12 cărți – cele mai potrivite cadouri pentru domni, de la Editura Trei

Published

on

12 luni, 12 idei de cadouri pentru EL. Fie că sunt alese pentru cele mai inspirate daruri de Crăciun sau pentru un An Nou diferit, topul celor 12 cărți recomandate de Editura Trei și Lifestyle Publishing (parte a grupului editorial Trei) adună cele mai interesante subiecte de lectură în perioada sărbătorilor. De la ficțiune cu thrillere palpitante, până la realitatea istorică sau a schimbărilor comportamentale, bestselleruri internaționale oferă noi perspective de a privi trecutul și prezentul, dar și un prilej de relaxare. 

1. Ultimul cadru, de S.J. Watson

Un thriller psihologic palpitant, în care S.J. Watson explorează temele memoriei și identității. Blackwood Bay este un sătuc din nordul Angliei, despre care lumea nu știe decât că, acum câteva secole, era teritoriul traficanților. Dispariția a două fete, cu doar câțiva ani în urmă, a adus o faimă nedorită acestei așezări. Trimisă să facă un documentar la Blackwood Bay, Alex, o tânără producătoare TV cu un început promițător în carieră, le propune localnicilor să-și filmeze propriile povești. Însă cazul celor două fete dispărute devine obsedant pentru Alex și o determină să înceapă un fel de anchetă personală. Primul roman al lui S.J. Watson a fost bestsellerul „Înainte să adorm”, tradus în peste 40 de limbi și vândut în peste șase milioane de exemplare. Cartea a stat și la baza filmului cu același nume, cu Nicole Kidman și Colin Firth în rolurile principale. 

2. Lifespan, de David A. Sinclair PhD

Bătrânețea este o boală și, prin urmare, e tratabilă.“, susține David A. Sinclair PhD, profesor de genetică la Harvard Medical School, unul dintre primii 100 cei mai influenți oameni din lume. Faptul că îmbătrânim pare a fi un adevăr incontestabil. Dar dacă tot ceea ce am fost învățați să credem este greșit ? Ce-ar fi dacă ne-am putea alege de fapt durata vieții ? Cercetările din laboratorul lui David Sinclair de la Harvard demonstrează cum putem încetini sau chiar inversa procesul îmbătrânirii. Experimentele de reprogramarea genetică, pe de-o parte, dar și schimbarea stilului de viață (postul intermitent, expunerea la frig, practicarea de exerciții fizice cu intensitatea potrivită și consumul unei cantități mai reduse de carne), pe de altă parte, ne ajută să trăim mai mult și mai sănătos, consideră autorul. 

3. O scurtă istorie a Germaniei, de James Hawes

Numărul 1 Bestseller internațional și considerată o „lectură obligatorie” de către publicația The Economist, „O scurtă istorie a Germaniei” vorbește despre țara deopotrivă admirată și temută, care s-a situat în epicentrul evenimentelor mondiale nu de puține ori: Reforma, cele două Războaie Mondiale, căderea Zidului Berlinului. Cu o privire proaspătă, ancorată în momentul prezent, James Hawes rescrie istoria Germaniei, poziționând-o pe harta Europei și a lumii și revelându-i potențialul de actor major în configurarea lumii actuale. James Hawes a studiat limba germană la Colegiul Hertford din cadrul Universității Oxford și la University College London. Este autorul a șase romane și al unor lucrări de nonficțiune, iar în prezent, conduce masteratul de scriere creativă de la Oxford Brookes University.

4. Ultraînvățarea, de Scott H. Young

Cum să dobândești abilități specializate, să fii mai deștept decât concurența și să‑ți accelerezi progresul în carieră. Acesta este subiectul principal al cărții „Ultraînvățarea”, declarată Bestseller de Wall Street Journal. Dacă vrei să ai cât mai multe reuşite şi să te evidenţiezi faţă de cei din jur, trebuie să-ţi însuşeşti ultraînvăţarea, un instrument puternic pe care oricine îl poate folosi ca să-şi îmbunătăţească viaţa şi cariera. Scott H. Young este scriitor, programator şi antreprenor, faimos pentru proiectele lui neobişnuite: să înveţe în douăsprezece luni toată programa facultăţii de ştiinţe informatice de la MIT, să-şi însuşească patru limbi străine într-un an sau să înveţe în 30 de zile să facă portrete.

5. Codul memoriei, Alexander Loyd

Când avem experiențe negative, ne formăm mecanisme pentru a le face față și pentru a le evita în viitor. Acest lucru poate determina comportamente cum sunt mâncatul excesiv, abuzul de substanțe chimice sau alte alegeri greșite în privința stilului de viață, consideră autorul cărții „Codul memoriei”.  Transformând însă amintirile negative în amintiri pozitive, putem schimba comportamentele de la care pornesc problemele noastre. Procesul, numit ingineria memoriei, presupune învățarea creierului să-și reimagineze și să recodifice anumite amintiri care declanșează asocieri negative, iar Alexander Loyd își  învață cititorii cum să facă acest lucru, dezvăluind tehnici pe care le dezvoltă de peste 16 ani. Alexander Loyd deține doctorate în psihologie și medicină naturistă.

6. Iertarea, Yrsa Sigurdardóttir

Poliția află despre crimă la fel ca toată lumea: de pe Snapchat. Filmarea arată o tânără îngrozită, cerșind Iertarea. Când trupul său este descoperit, lângă el se află un bilet pe care e scrisă cifra 2. Detectivul Huldar se alătură investigației, apelând la psihologul Freyja ca să-l ajute să-i interogheze pe prietenii adolescenți ai victimei. În scurt timp, descoperă că victima, Stella, era foarte diferită de fata cuminte și blândă care părea să fie. Dar cine ar fi putut să o urască atât de mult încât să o ucidă ? Apoi un alt adolescent e dat dispărut și mai multe filmări apar în social media, iar poliția îl găsește fără suflare, alături de cifra 3. Dar există oare și victima numărul 1 ?

7. Valul uman, de Paul Morland

Dr. Paul Morland, cercetător asociat la Universitatea din Londra și o autoritate în domeniul demografiei, descrie pe larg în „Valul uman” procesul — început odată cu revoluția industrială — prin care populația a devenit o forță supremă a istoriei, esenţială pentru a înţelege Primăvara Arabă, ascensiunea fulminantă a Chinei, votul britanicilor pentru Brexit şi pe al americanilor pentru Donald Trump. Pornind de la ideea că demografia este cheia pentru înţelegerea lumii în care trăim, el prezintă o nouă și uimitoare istorie a schimbărilor surprinzătoare și a migrațiilor în masă care au făcut și au desfăcut națiuni, continente și imperii. 

8. Balcanii. Naționalism, război și Marile Puteri 1804–2012, de Misha Glenny

Această remarcabilă și plină de viață istorie a geopoliticii balcanice, ce demarează cu începutul secolului al XIX-lea, le oferă cititorilor cadrul istoric esențial pentru a înțelege tabloul fascinant al evoluțiilor dramatice dintr-o zonă sfâșiată de conflicte. Nicio altă carte nu acoperă atât de exhaustiv întreaga regiune, nu oferă perspective atât de profunde asupra surselor violențelor locale și nu explică atât de grăitor originile apariției statelor moderne din zonă: Serbia, Croația, Bosnia, Grecia, Bulgaria și România. Totodată, lucrarea explorează relația, adesea dezastruoasă, dintre Balcani și Marile Puteri, ridicând îngrijorătoare semne de întrebare cu privire la intervențiile occidentale, mai vechi sau mai noi. Misha Glenny s-a născut în 1958 și a studiat la Universitatea din Bristol și Universitatea Carolină din Praga. Reportajele sale despre căderea comunismului în 1989-1990 au fost extrem de apreciate și au dus la scrierea primei sale cărți, „The Rebirth of History”. 

9. Formula. Legile universale ale succesului, de Albert-László Barabási

Dezvăluind legile succesului şi evidenţiind cât de importantă este validarea comunităţii pentru dobândirea lui, Barabási oferă o nouă înţelegerea a modului în care poţi excela în societatea de azi. În tradiţia bestsellerurilor lui Malcolm Gladwell, James Gleick şi Nate Silver, cartea cunoscutului profesor Albert-László Barabási îşi propune să revoluţioneze felul în care înţelegem succesul şi să ne ofere strategii prin care îl putem dobândi. Albert-László Barabási (n. 1967) este profesor de ştiinţa reţelelor la Northeastern University, unde conduce Centrul pentru Studiul Reţelelor Complexe. De asemenea, predă cursuri la Harvard Medical School şi la Central European University din Budapesta. Născut în Transilvania, a studiat fizica la Universitatea din Bucureşti, apoi a emigrat în Ungaria, unde şi-a luat masterul în fizică teoretică la Universitatea Eötvös din Budapesta, iar în 1994 şi-a susţinut doctoratul la Universitatea din Boston.

10. Omul care râde cu lacrimi, de Frédéric Beigbeder

Nestăvilitul copywriter din anii ’90, devenit căutător de modele în anii 2000, acest Ulise al meseriilor la modă aterizează acum în lumea audio-vizualului. El este animator/cronicar al celui mai ascultat matinal de divertisment, la postul de radio France Publique. De la hăhăiala înregistrată la știrile zilei, obligatoriu îmbrăcată în haina ironiei, a hazului general, mass-media este acum sub lupă, arătată cu degetul, caricaturizată tocmai de cel care își ia salariul vorbind zilnic în fața unui microfon. Frédéric Beigbeder s-a născut la Neuilly-sur-Seine, Franța. În 2003, a primit premiul Interallié pentru „Windows on the World”, iar în 2009, premiul Renaudot pentru „Un roman francez”. Două dintre romanele sale au fost ecranizate: 99 francs, în regia lui Jan Kounen (2007), și Dragostea durează trei ani, pentru care a semnat el însuși regia (2012).

11. Omul de castane, de Søren Sveistrup

Considerată „Cea mai bună carte a anului” de New York Times Book Review, „Omul cu castane”, care devine și un serial produs de Netflix, spune povestea unui psihopat care terorizează Copenhaga. Semnătura lui — figurine făcute din bețe de chibrit și două castane, lăsate la locul fiecărui incident. Pe figurine, poliția găsește amprenta unei fetițe răpite și ucise cu un an în urmă. Ca să pună capăt seriei de crime, cei doi detectivi care anchetează cazul trebuie să lase deoparte neînțelegerile și să descifreze toate indiciile. Pentru că acesta nu dă niciun semn că se va opri și nimeni nu este în siguranță. Søren Sveistrup, scenarist recunoscut pe plan internațional, producător al mai multor seriale TV și filme de succes, este și autorul scenariului pentru filmul „Omul de zăpadă”, după romanul omonim al lui Jo Nesbø.

12. Obiceiuri mici, schimbări mari, BJ Fogg

BJ Fogg și-a propus să schimbe viaţa cititorilor săi, prin Bestsellerul New York Times, Wall Street Journal şi USA Today – „Obiceiuri mici, schimbări mari”. Bazându-se pe douăzeci de ani de cercetare și pe experienţa dobândită în cariera sa de coach — în care a oferit consiliere pentru peste 40.000 de persoane — Fogg dezvăluie procesul de formare a obiceiurilor durabile. Ideile revoluţionare din carte pot ajuta pe oricine să-și transforme viaţa și să înveţe să se bucure de succese, în loc să se întristeze din pricina eșecurilor. BJ Fogg, PhD, a pus bazele Laboratorului de Știinţe Comportamentale din cadrul Universităţii Stanford. În paralel cu activitatea de cercetare, Fogg predă mecanismele comportamentului uman specialiștilor în inovare din domeniul industrial. A înfiinţat „Academia Micilor Obiceiuri” pentru a putea ajuta oameni din întreaga lume. Locuiește în California de Nord și pe insula Maui.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lectura

Surpriză de la Editura Trei pentru cititori! Cunoscutul scriitor Iv cel Naiv va publica primul său roman

Published

on

Anul 2021 a început pentru Editura TREI cu o dublă premieră: cunoscutul scriitor Iv cel Naiv se alătură listei selecte de autori români și va publica primul său roman. Acesta va fi disponibil în librării la sfârșitul lunii februarie. Iv cel Naiv a publicat până în prezent șase volume de poezie, vândute în peste 25.000 de exemplare.


Nu există bucurie mai mare decât aceea de a lucra alături de acest autor minunat care a decis să se alăture echipei noastre editoriale. Inspirată și inedită, proza lui Iv cel Naiv cucerește inima cititorului, smulgându-l din rutină, ajutându-l să scoată la lumină o voce interioară pe care uitase că o are și aducându-i un zâmbet larg pe față. Dacă lectura ne ajută să descoperim un al șaselea simț prin care putem înțelege mai bine lumea – iar eu sunt convinsă că acesta este rostul cărților – atunci scriitura lui Iv cel Naiv reușește din plin să facă acest lucru. Veselă, sprințară și irezistibilă, ea va cuceri inimile cititorilor români, ținându-i cu sufletul la gură și oferindu-le o plăcere pe care nici măcar grijile pandemiei nu o pot diminua”, spune Magdalena Mărculescu, Director Editorial Grupul Editorial TREI.

Prins între meseria de tată și cea de copywriter, undeva printre călătoriile pe cele cinci continente și gătitul cu zeci de condimente, am realizat, la un moment dat ca ceea ce vreau sa fac în viața asta e să scriu. Să scriu cărți și să pot trăi din asta. Un vis frumos pentru orice scriitor contemporan român. Un vis pe care, oricât de bine aș scrie, nu aș putea niciodată să mi-l împlinesc singur. Pentru a reuși să trăiești din scris nu a fost niciodată și nu e nici acum, suficient să scrii. Așa că am decis să caut un partener în acest drum al deveniri mele ca scriitor. Am ales Editura TREI și sper ca împreună să reușim să facem din unu și unu trei, așa cum cred că e bine să se întâmple în orice parteneriat.” (Iv cel Naiv)

Editura TREI a apărut la jumătatea anilor ’90, într-o perioadă în care piaţa editorială românească de abia se dezmorţea, încercând să se reabiliteze după lunga penurie de carte din perioada comunistă.
Din 2007, TREI a devenit un grup editorial care include alte două edituri: Pandora M și Lifestyle Publishing. Iar din anul 2013 portofoliul Editurii TREI s-a îmbogățit cu o selecție de opere ale unor autori români.

Continue Reading

Lectura

Top 7 cărți pentru un an mai bun cu noi înșine, în noutățile publicate la Editura Trei

Published

on

2021 se pregătește să vină cu o misiune importantă: cea a speranței de mai bine. Anul care tocmai se încheie a adus transformări importante în felul în care oamenii se adaptează unei schimbări profunde, în interacțiunea cu sine și ceilalți. Nesiguranța și imprevizibilitatea au dominat noua realitate exterioară, caracterizată predominant de lipsa de control. Singura unde acest sentiment poate fi diminuat este realitatea interioară, iar Editura Trei aduce 7 noutăți care îi pot ajuta pe cititori să fie mai bine cu ei înșiși, în căutarea unui nou echilibru. 

De la stres și traumă socială, la conceptele de rușine și stimă de sine și până la iubire și vindecare, fiecare carte oferă câte o perspectivă plină de empatie, în viziunea autorilor specialiști în psihologie și psihoterapie. 


1. Mă vindec de complexe și deprimări, de Christophe André & Muzo

Micile complexe, lipsa de încredere în sine, căderea într-o stare de melancolie și diversele anxietăți pot perturba viețile într-un mod profund. Soluțiile propuse de celebrul psihoterapeut Christophe André, ilustrate cu benzile desenate pline de umor ale lui Muzo, îi vor ajuta pe cititori să-și regăsească buna dispoziție. Ei vor afla mai întâi cum să trăiască într-o societate obsedată de sănătate și fitness fără să devină ipohondri; cum să-și accepte corpul (inevitabil imperfect) într-o lume plină de manechine și prezentatori TV cu dantură perfectă și cum să aplice o serie de exerciții terapeutice pentru a nu cădea în depresie, în urma presiunilor continue de a face performanță. Inclusiv cum să devină un pic mai asertiv și mai mândru de mica (dar respectabila) sa persoană. Totul, fără a pierde din vedere o armă indispensabilă pentru orice reflecție eficientă asupra propriilor dificultăți: umorul! 

Christophe André este psihoterapeut și medic psihiatru la Spitalul Saint-Anne din Paris, fiind specializat în tratarea tulburărilor afective. Muzo, pictor și desenator, a realizat până în prezent 30 de cărți pentru adulți și copii. 

2. Rușinea. Scapă de ea, regăsește-ți bucuria de a trăi și întărește-ți stima de sine, de Joseph Burgo

Joseph Burgo susține faptul că stima de sine nu crește prin laude și încurajări neîncetate, ci depinde de stabilirea unor obiective și îndeplinirea lor. Iar pentru construirea unei stime de sine autentice este necesar să învățăm din întâlnirile noastre cu rușinea, în loc să ascultăm și să ne repetăm la nesfârșit afirmații și gânduri pozitive. Bogat ilustrată cu exemple din experiența clinică a autorului, cartea descrie numeroasele moduri în care rușinea se ascunde în spatele unui larg spectru de tulburări psihice printre care anxietatea socială, narcisismul şi dependența.

 Joseph Burgo este psihoterapeut cu peste 35 de ani de experiență clinică și a publicat numeroase articole.

3. Cine sunt eu într-o societate traumatizată ? Cum ne determină viaţa dinamicile relaţiei agresor-victimă şi cum ne eliberăm de acestea, de Franz Ruppert

Este nevoie ca noi, fiecare pentru sine și împreună, să lucrăm la propria sănătate psihică. Trebuie să încetăm cu toții să ne mai traumatizăm reciproc și să ne transformăm în victime și agresori. Totodată, sunt sigur că ori de câte ori cineva îmi spune că trebuie să servesc cutare sau cutare scop așa‑zis superior, el n‑ar dori de fapt decât ca eu să mă pun în slujba strategiilor lui de supraviețuire în condiții de traumă”, spune Franz Ruppert, specialist în psihoterapia traumei și profesor la Universitatea Catolică de Științe Aplicate din München. Apelând la relatări personale și la argumente bazate pe teoria psihotraumei centrate pe identitate, Ruppert ne deschide calea pentru a trece dincolo de dinamica victimă – agresor, către o societate sănătoasă.

4. Dragoste nesigură, de Leslie Becker-Phelps

Dragoste nesigură este o invitație la cunoașterea și recunoașterea problemelor de atașament care otrăvesc relațiile, folosind în acest scop exemple și chestionare, într-un mod de lucru interactiv și incitant. „Oricât de trist ar părea”, consideră autoarea, „aducem cu noi din copilărie, din relația cu figurile primare de atașament, nesiguranța, ezitarea, evitarea, frica de a fi cu adevărat noi înșine și de a ne arăta partenerului așa cum suntem. Și, mai presus de toate, teama că nu suntem iubiți. Toate acestea erodează în timp o legătură de cuplu, transformând-o din modelul ideal al parteneriatului între doi adulți, într-un război întreținut la foc mocnit”.

Leslie Becker-Phelps este psiholog, psihoterapeut, autor și speaker. Coordonează pagina dedicată relațiilor pe blogul WebMD și are propria clinică privată în New Jersey.

5. Din dragoste de viață, de Erich Fromm 

„Fromm nu era nici vrăjitor, nici cărturar. Talentul său de a-și lăsa inima să vorbească odată cu mintea e o calitate care, cândva, era cunoscută sub numele de înțelepciune”, îl caracterizează Hans Jürgen Schultz pe autorul cărții „Din dragoste de viață”, cea mai recentă apariție la Editura Trei, în colecția Psihologia pentru toți. Abordând teme ca plictisul în societatea modernă sau nevoile fabricate, cărora se adaugă considerații despre originea agresivității, interpretarea viselor, iubire sau politică, „Din dragoste de viață” este un ghid util de trecut prin perioade dificile și un ajutor esențial care îndeamnă la meditație asupra temelor importante ale vieții. Sociologul și psihanalistul Erich Fromm s-a format în cadrul Școlii de la Frankfurt, iar în 1933 a emigrat în SUA. 

6. Terapia stresului. O abordare comportamentală rațional-emotivă, de Albert Ellis, Jack Gordon, Michael Neenan, Stephen Palmer

Scrisă de specialiști cu mulți ani de experiență, cartea prezintă abordarea comportamentală rațional-emotivă pentru terapia stresului, atât de necesară în perioada actuală. Numeroasele studii de caz oferă posibilitatea de a lega teoria de practică, oferindu-le cititorilor cadrul conceptual și metoda științifică a gândirii raționale, pentru a‑i ajuta astfel să‑și diminueze distresul (suferința psihică) și să‑și atingă obiectivele personale. Albert Ellis, psiholog şi psihoterapeut, fondatorul terapiei comportamentale raţional-emotive (REBT), a scris peste 80 de cărţi. Jack Gordon este psiholog și practică psihoterapia comportamentală rațional-emotivă, Michael Neenan conduce Centrul pentru managementul stresului din Kent și este psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, iar Stephen Palmer este psiholog și psihoterapeut și predă managementul stresului.

7. Nu ne mai înțelegem deloc! Cum să trecem cu bine prin perioada ușilor trântite (de la 12 la 17 ani), de Isabelle Filliozat

Perioada adolescenței, dificilă și pentru părinți, dar și pentru copii. Pentru a o traversa cu bine, mai ales în timpurile actuale, adolescenții au nevoie de părinții lor – să le fie alături și nu să-i tragă de mână, spune autoarea cărții, cunoscută pentru promovarea parentingului pozitiv. Filliozat explorează în cartea de față psihologia adolescenților, dar și anumite aspecte biologice și fiziologice care pot pune într-o nouă lumină motivațiile acestora, ce rămân adesea necunoscute atât pentru părinți, cât și pentru cei tineri. Isabelle Filliozat este psihoterapeută și specialistă în educație școlară, directoarea Școlii pentru Inteligențe Relaționale și Emoționale din Aix-en-Provence și dedicată dezvoltării personale.

Continue Reading

Lectura

La numai opt ani, Mihai Bonoiu a scris „Un băiețel pe dos”, o carte despre prieteniile imaginare ale copiilor

Published

on

Mihai Bonoiu, un băiețel de opt ani pasionat de lectură, lansează prima sa carte, „Un băiețel pe dos”, o poveste despre prietenia sa imaginară cu un băiețel care îi seamănă identic și care îl învață să își descopere personalitatea. Cartea a apărut pe 10 decembrie la Editura Gama, în colecția Gama Junior. 

Mihai este la prima sa experiență de acest gen. De scris a scris-o repede, dar apoi a învățat cât de mulți sunt pașii până la transformarea unei idei într-o carte, alături de Maria Monea, care semnează ilustrația pentru „Un băiețel pe dos”.  

„Când aveam 7 ani, le-am povestit pentru prima dată părinților mei despre prietenul meu imaginar Iahim, care mi-a fost alături tot timpul când eram mic. Vorbind cu ei, mi-am dat seama că aș putea să scriu toată povestea prieteniei mele cu Iahim”, spune Mihai Bonoiu despre cum a transformat o idee într-un text pe care speră să îl îndrăgească mulți copii. Personajele cărții sunt Mihai însăși și prietenul său imaginar Iahim, care îi arată în tăcere, din spatele unei oglinzi, cum ar trebui să se comporte în diverse situații. „Cred că mulți copii au prieteni imaginari cu care se joacă sau cu care se ceartă. Iahim nu vorbea cu mine, doar îl vedeam, ca într-o oglindă”, adaugă Mihai.   

„În fiecare dintre noi există un copil „pe dos”, care face lucrurile taman invers față de cum ne ies nouă. Uneori, mi-e ciudă pe Anaid a mea, alteori mi-aș dori să-i semăn… Nu m-am gândit însă niciodată să o scot din spatele oglinzii, așa cum a făcut autorul acestei minunate cărți ilustrate, și să o arăt lumii. În „Un băiețel pe dos” îl cunoaștem pe Iahim, care ne intrigă și ne înduioșează deopotrivă, pentru că ne ajută să înțelegem mai bine natura noastră duală. Când am primit la editură propunerea de a publica această carte, ne-am bucurat să vedem că literatura pentru copii se îmbogățește cu o carte plină de miez și sens, care nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui omuleț care începe să se descopere pe sine”, spune Diana Soare, redactorul șef al Editurii Gama.  

Cartea va fi disponibilă din 20 decembrie în rețeaua de distribuție a editurii Gama: Diverta, Cărturești, Humanitas, Elefant, Libris, eMag, Librărie.net sau Sedcom, iar din ianuarie și în rețelele Carrefour, Auchan și Cora.

 

Mihai speră ca „Un băiețel pe dos” să fie doar începutul legăturii sale cu scrisul: „Îmi iubesc foarte mult cărticica pentru că am muncit mult la ea, dar mai am și alte povestioare în lucru, în jurul unui personaj nou, pe care abia am început să îl conturez. Dar vă voi povesti mai multe mai târziu.” În paralel cu scrisul de povești și cu școala, Mihai își continuă munca la canalul său de YouTube, „Ce citește Mihai”, unde le citește povești copiilor.  Pentru mai multe detalii îi puteți scrie autorului la mihai@bonoiu.ro.

Continue Reading
Life Style2 zile ago

Magia ordinii la locul de muncă – pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru o viață profesională împlinită

Lectura3 zile ago

Surpriză de la Editura Trei pentru cititori! Cunoscutul scriitor Iv cel Naiv va publica primul său roman

Naturiste4 zile ago

Vrei să gestionezi durerile supărătoare ? Alege un ulei CBD de calitate superioară!

Sanatate4 zile ago

5 probleme de sanatate care pot fi tratate cu ulei de canabis

Antreprenoriat5 zile ago

Narada și IPSO Agricultură, parteneriat strategic pentru sprijinirea accesului la educație digitală

Antreprenoriat7 zile ago

Povestea antreprenoarei Sarah Sarrad care şi-a transformat pasiunea pentru animale într-un business de succes

Lectura4 săptămâni ago

Top 7 cărți pentru un an mai bun cu noi înșine, în noutățile publicate la Editura Trei

Lecturao lună ago

Top 12 cărți – cele mai potrivite cadouri pentru domni, de la Editura Trei

Lecturao lună ago

La numai opt ani, Mihai Bonoiu a scris „Un băiețel pe dos”, o carte despre prieteniile imaginare ale copiilor

Lecturao lună ago

Top 12 cărți – cele mai inspirate povești cadou de sărbători pentru doamne, de la Editura Trei

Life Styleo lună ago

4 mituri combatute despre vodka

BAZARo lună ago

Tarryn Fisher: „În spatele ideii de poligamie se ascunde un profund misoginism.”

BAZARo lună ago

4 cadouri cu cele mai frumoase povești de Crăciun, pentru cei mari și cei mici, de la Pandora M

BAZAR2 luni ago

Susţine umorul din România! O glumă pe zi, campania Selfieromanesc.ro

Sanatate2 luni ago

Copiii ar trebui sa foloseasca ata dentara?

BAZAR2 luni ago

Top 5 cărți despre meditație și mindfulness pentru echilibrul interior, în contextul actual

BAZAR2 luni ago

Anul acesta întâmpinăm iarna cu „Emoţie de sărbătoare. Crăciunul”

BAZAR2 luni ago

Iubitorii vinurilor spumante se pot bucura acum de noutatea anului: ZAREA Prosecco Rosé

BAZAR2 luni ago

Aris a lansat piesa si videoclipul “Lies” in colaborare cu DJ-ii rusi ONeil si Crosby

BAZAR3 luni ago

SkyTower lansează programul SkyCreatives și devine o plaformă open source pentru tinerii artiști

Trending