Connect with us

SANATATE

Tot ce trebuie sa stii despre mierea cruda

Miera a fost dintotdeauva un produs ravnit de oameni, inca din cele mai vechi timpuri. Si continua sa fie la fel si astazi. Acest produs apicol are foarte multe proprietati. Pe langa faptul ca este hranitor, are si rol de ingrijire in numeroase forme.

Printre cele mai scumpe si apreciate tipuri de miere se numara soiul de miere de mana si miere mana brad.

Unde si cum se produse mierea de brad?

Miere cruda de mana de brad, asa cum se mai numeste, este recoltata doar in anumite regiuni ale tarii, acolo unde este padure de brad. Aceasta miere este foarte cautata pentru ca este rodul unei productii diferite de cea realizata in mod obisnuit de albine pentru alte tipuri de miere.

Bradul nu are flori, astfel ca albinele nu au nectar pentru colectare. In schimb, acestea colecteaza mierea, o substanta lichida, vascoasa, execrate de afide si apoi depusa pe plante precum brad si molid.

Care sunt caracteristicile mierii de brad

 Culoare: foarte inchisa, aproape neagra, cu insertii lemnoase verzi ce variaza in functie de regiunea din care s-a produs.

Aroma: lemnoasa, rasinoasa, uneori cu o nota pronuntata de menta.

Gust: balsamic dulce, fara amaraciune, cu tente de alune prajite sau paine prajita.

Miros: placut, parfumat si aromat.

Cristalizare: foarte lenta, datorita particularitatii compozitiei sale.

Conservare: excelenta.

Dulceata: mai redusa decat la alte soiuri de miere.

Recoltarea mierii de brad nu este aleatorie. In unii ani poate fi un volum abudent, in altii foarte redus. De obicei, mierea de brad se poate recolta doar in cateva zile din iulie. Insa daca afidele functioneaza bine, poate dura recolta pana toamna.

Proprietatile mierii de mana

Mierea de mana de brad este bogata in oligoelemente precum potasiu, fosfor, sulf, calciu, magneziu, zinc, fier, cupru. In plus, este un excelent antiseptic, antiinflamator, remineralizant si diuretic. De asemenea, ajuta la compaterea afectiunilor urinare si respiratorii, a asteniei si a anemiei.

top-shop.ro%20

Agenția cu peste 13 ani de experiență în creșterea afacerilor online ale partenerilor noștri. Serviciile noastre SEO includ optimizări pentru căutările pe Google, SEO pe fiecare pagină a site-ului, link building, cuvinte cheie, strategie și rapoarte.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SANATATE

Cu Illuma Clinique, poți scăpa de riduri, pete pigmentare și cicatrici!

București, Septembrie 2022: Illuma Clinique pune la dispoziția pacienților SmartXide Punto, revoluționarul laser Co2 de la Deka,  standardul de aur pentru rejuvenarea facială, ce reduce drastic ridurile, petele pigmentare și cicatricile.

Laserul CO2 este unul dintre cele mai recente tehnologii non – chirurgicale folosite în tratamentele de întinerire ale pielii. Acest tip de tratament excelează în tratarea ridurilor adânci, a petelor, cicatricilor datorate acneeii, cicatricilor traumatice sau chirurgicale, leziunilor provocate de soare dar și pentru excrescențele precanceroase și nu numai.

Pentru a-i ajuta pe pacienți să depașească toate aceste imperfecțiuni care pot afecta stima de sine și modul în care ne simțim în pielea noastră, Illuma Clinique introduce în portofoliu Laserul CO2 SmartXide Punto de la Deka. Laserul CO2 SmartXide Punto este un dispozitiv care permite efectuarea unui tratament laser pentru medicina estetică și chirurgicală care poate avea rezultate extrem de benefice pentru rejuvenarea pielii. Acesta este un dispozitiv cu tehnologie patentată PSD pentru a depăși nivelurile de performanță neatinse până acum în aplicațiile dermatologice, fiind rezultatul a decenii de studii și experiență.

Practic, echipamentul disponibil în cadrul Illuma Cliniqe utilizează inovații tehnologice, oferind o nouă modalitate de a livra beneficiile unui tratament tradițional de rejuvenare CO2 cu o abordare mai sigură și mai confortabilă. Tratamentul este unul personalizat pentru fiecare pacient în parte iar rezultatele sunt optimizate cu privire la timpul de recuperare. Este un tratament sigur, non – invaziv și cu rezultate foarte bune în comparație cu alte tipuri de tratamente de rejuvenare a pielii.

Cum se realizează procedura?

Se efectuează o consultație inițială despre problemele care trebuie tratate, stabilindu-se dacă laserul CO2 este cea mai bună soluție de tratament, se realizează un istoric medical amănunțit pentru a fi siguri că nu există contraindicații pentru efectuarea procedurii și se stabilește planul de tratament bazat pe obiectivele avute în vedere. Apoi, se aplică o cremă anestezică timp de 30 de minute pe zona tratată pentru a reduce disconfortul. Se efectuează procedura conform protocolului stabilit iar la final se aplică o cremă calmantă, cicatrizantă. Tratamentul este efectuat într-un mediu plăcut și confortabil și a fost creat pentru a obține rezultate eficiente de lungă durată.

“În ceea ce privește rezultatele obținute, de obicei sunt necesare 2-4 săptămâni după tratament pentru a se vedea semnele vizibile ale regenerării pielii, procesul continuând să evolueze pe parcursul următoarelor 3 luni, asigurând o îmbunătățire treptată. Deși o singură ședință poate să ofere un rezultat vizibil, în mod ideal este necesar să faci 2 – 4 ședințe de tratament la intervale de 6 – 8 săptămâni pentru a te asigura că vei putea obține rezultate cât mai bune. Numărul ședințelor necesare pentru a putea obține rezultate se stabilește împreună cu specialistul și depinde de gradul de laxitate a pielii, de adâncimea ridurilor, de mărimea cicatricilor, și de câtă perioadă de repaus îți poți lua.”, specifică Alexandra Crâșmaru, fondatoarea Illuma Clinique.

Deși este un tratament eficient de rejuvenare a pielii, laserul CO2  poate avea o serie de contraindicații și, drept urmare, nu poate fi recomandat în unele cazuri, cum ar fi pentru femeile însărcinate,  persoanele cu erupții cutanate extinse, răni deschise sau care prezintă orice infecții. Pentru a avea un diagnostic realist și de încredere, se recomandă  programarea la o consultație inițială cu specialiștii clinicii pentru efectuarea unei evaluări și stabilirea protocolului de ședințe.

În urma acestei proceduri, pielea va arăta mult mai tânără și revitalizată iar rezultatele se vor putea observa chiar de la prima ședință de tratament cu laserul SmartXide Punto. Pentru a te bucura de maximă eficiență este recomandat să urmezi întreg protocolul de tratament. Se vor observa îmbunătățiri rapide ale pielii, acestea continuând să apară treptat în următoarele două luni sau chiar mai mult, în funcție de cât timp corpul continuă să producă noi celule de colagen și elastină în zona tratată. Într-o săptămână se va putea observa faptul că pielea este mult mai fină și mai luminoasă iar efectul maxim apare la două luni după tratament.”, mai adaugă Alexandra Crâșmaru, fondatoarea Illuma Clinique.

Prin intermediul acestui tratament se obține o reîntinerire dar nu și oprirea timpului deoarece procesul de îmbătrânire nu poate fi oprit. Pentru menținerea rezultatelor bune pe termen lung este recomandat să se adopte un stil de viață cât mai sănătos. Pentru mai multe detalii despre acest tratament dar și pentru programarea  unei consultații inițiale la Illuma Clinique se vor utiliza datele de contact de pe website-ul acesteia, pentru a intra în legatură cu specialiștii clinicii.

top-shop.ro%20
Continue Reading

SANATATE

Anca Alungulesei prezinta „acceleratorul de ardere a grăsimilor”

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea Psiho-Dietei, a descoperit rețeta clară prin care corpul poate fi tranformat într-un „accelerator” de ardere a grăsimilor și o dezvăluie, alături de informații știintifice, strategie nutrițională, recomandări și planuri alimentare, într-un masterclass intensiv de 5 ore ale cărui detalii se pot regăsi pe www.anca-alungulesei.ro.

„Datorită flexibilitătii metabolice, organismul uman funcționează, în mod natural, ca o „mașină hibrid” având potențialul de a fi alimentat din două surse de combustibil diferite: GLUCOZA, ca sursa principala si GRĂSIMEA, ca sursa alternativă. În momentul în care, printr-un proces ghidat, cantitatea de glucoză scade din organism, grăsimea corporală devine, în mod automat, principala sursă de energie. Astfel, corpul trece printr-o schimbare metabolică naturală, normală și sănătoasă care accelerează arderea propriilor grasimi. Metabolismul corpului este flexibil și foloseste orice sursă de combustibil are la dispoziție, fie că este combustibil adus din alimentației sau combustibil deja stocat în corp, sub forma de depozite. Așadar, în loc să folosească doar glucoza ca sursă de energie și să continue sa facă depozite, organismul este capabil să își ardă din propriile grăsimi pentru a genera energie.”, consideră Anca Alungulesei după ani de studiu și de practică în domeniul alimentației sănătoase.   

Cei mai puternici „dușmani” ai siluetei vin din alimentație, dar și din câteva obiceiuri specifice de viață: „Din punct de vedere alimentar, consumul de carbohidrați, prin efect cumulativ, stopează arderea grăsimilor și încurajează crearea de rezerve și depozitele de grăsime. Din punct de vedere al obiceiurilor de viață, avem 3 componente care încurajează creșterea stratului de grăsime: stresul continuu, care generează creșterea nivelului de cortizol, sportul intens care crește nivelul inflamatoriu la nivelul musculaturii facand astfel ca, arderea grăsimilor să devină mult mai lentă și calitatea slabă a somnului care împiedică arderea grăsimilor printr-un mecanism compensatoriu de supraalimentare, crescând astfel predispoziția de a consuma alimente bogate in zahar.”, dezvăluie Anca Alungulesei care are soluții clare de deblocare a procesului de slăbire în masterclass-ul „Accelerator de ardere a grăsimilor fără numărat de calorii și fără sport” din 1 octombrie.  

Consumul zilnic de grăsimi sănătoase si reducerea controlată a cantității de carbohidrați care intră în organism împreună cu postul intermitent sunt doar câteva din instrumentele „cheile” de deblocare și accelerare a procesului de ardere a grăsimilor, toate acestea ajutând și la scăderea inflamațiilor din organism:

„Există câteva categorii de alimente care ajută la accelerarea arderii grăsimilor: legumele care cresc deasupra solului – în special legume verzi, excepție făcând cartoful, proteinele – pește gras, curcan, vită, oaie, ouă, uleiuri și grăsimi saturate și mononesaturate – ulei de cocos, de măsline, ulei de avocado, nuci și semințe – nuci românești, migdale, nuci braziliene, băuturi: apă (multă), ceaiuri din plante și cafea neîndulcită. Scăderea inflamațiilor este esențială atât în procesul de ardere a grăsimilor, dar mai ales pentru sănătatea organismului pe termen lung, iar intervalul orar în care alegem să consumăm hrană solidă accelerează tot acest proces. Recomand mereu cea mai accesibilă variantă de post intermitent, 8 ore/16 ore, adică să ne concentrăm toate mesele solide într-un interval de 8 ore iar celelalte 16 ore (care includ si somnul) să luăm o pauză de hrana solidă consumând doar lichide (apă, ceai, cafea).”, dezvăluie Anca Alungulesei parte din secretele unui corp armonios, sănătos și suplu, secrete pe care le va detalia în masterclass-ul din 1 octombrie adresat omnivorilor, vegetarienilor, veganilor și flexitarienilor care vor învăța cum să transforme propria grăsime, din depozit și rezervă pentru supraviețuire, în generator de energie dar mai ales în accelerator de ardere a kilogramelor în plus.

top-shop.ro%20
Continue Reading

SANATATE

Top 6 uleiuri purtătoare, ideale pentru aromaterapie, masaj și îngrijirea pielii

Top 6 uleiuri purtătoare

Uleiurile purtătoare se obțin prin presarea la rece a părților grase din plante. Uleiurile purtătoare se folosesc în procesul de diluare a uleiurilor esențiale pentru a face posibilă aplicarea lor pe suprafața pielii. Uleiurile esențiale sunt prea puternice pentru a fi aplicate direct și pot predispune pielea la iritații.

Cum ne influențează sănătatea uleiurile purtătoare?

Descoperă care sunt cele mai populare uleiuri purtătoare pentru diluarea uleiurilor esențiale. Identifică împreună cu Amazing Oils uleiurile potrivite nevoilor personale și include-le în rutina ta de îngrijire și relaxare.

  • Ulei de Jojoba

Uleiul de jojoba are o compoziție similară sebumului uman, fapt care face produsul compatibil cu toate tipurile de ten. Produsul are un puternic efect hidratant, pătrunde ușor în piele, nu lasă reziduuri de grăsime pe piele și optimizează aspectul părului. Uleiul de jojoba nu blochează porii și conține o cantitate semnificativă de polifenoli și acizi grași.

Uleiurile de jojoba sunt excelente pentru produsele de masaj și de hidratare a pielii, datorită capacității naturale de absorbție și de deschidere a porilor.

  • Ulei de Migdale dulci

Uleiul de migdale dulci face minuni în cazul pielii uscate, mulțumită texturii sale delicate și acțiunii de absorbție rapidă în piele. Uleiurile de migdale dulci conțin acizi oleici cu proprietăți de hrănire și de hidratare a pielii și a tenului.

Uleiurile purtătoare de migdale dulci sunt indicate pentru uleiurile de masaj, de baie și pentru săpunuri.

  • Ulei de Macadamia

Acest ulei are o textură ușoară, conține acizi grași esențiali și acizi palmitoleici, acționând la combaterea semnelor de îmbătrânire prematură, a vergeturilor și a cicatricilor. Este un ulei nutritiv, emolient, care contribuie la refacerea integrității cutanate. Uleiul se absoarbe ușor în piele, fără să formeze vreo peliculă grasă la suprafață.

  • Ulei de Argan

Uleiul de argan este extras din semințele fructelor cu același nume. Uleiul este deosebit de căutat pentru proprietățile sale de hrănire a pielii, fiind bogat în vitaminele A, E și în acizi grași monosaturați. Uleiul de argan confera pielii o textura mai ferma si un aspect mai tanar.

Uleiul de argan purtător este potrivit pentru categoria de uleiuri destinate îngrijirii pielii uscate, lipsite de tonus și a părului deshidratat sau pentru masaj.

  • Ulei de Cocos fracționat

Uleiul de cocos are un aport valoros de antioxidanți și vitamina E, contribuind la calmarea și hidratarea pielii. Prin procesul de fracționare a uleiului de cocos, depozitele de acizi grași se separă, rezultatul fiind un ulei cu textură lichidă, indiferent de temperatura ambientală.

Uleiul de cocos fracționat este uleiul purtător preferat în aromaterapie. De asemenea, textura sa ușoară și care nu blochează porii face ca uleiul să fie potrivit pentru tratarea tenului cu probleme.

  • Ulei de Semințe de struguri

Uleiul de semințe de struguri este rezultatul obținut în urma efectuării procesului de producere a vinului. Uleiul de semințe de struguri are o textură delicată, se absoarbe ușor în piele și are proprietăți curative pentru toate tipurile de ten sau păr și de estompare a ridurilor, datorită vitaminei A.

Uleiurile purtătoare de semințe de struguri pot fi folosite alături de uleiuri esențiale pentru obținerea uleiurilor de masaj sau pentru corp.

Alege uleiuri purtătoare nevoilor tale. Investește în uleiuri purtătoare cât mai naturale, care își conservă profilul chimic și care asigură astfel, rezultatele și beneficiile pe care le aștepți de la produsul respectiv.

top-shop.ro%20
Continue Reading
Trending