Connect with us

Reportaj

“Transilvania se dezvoltă” – o nouă serie de reportaje, la Observator, Antena 1

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Observator vorbește despre fenomenele care contează. De la România îngropată în gunoaie, la portofelul cetățenilor și cum e el afectat de scumpiri, de la poveștile cartierelor capcană de la marginea orașelor, la cum a ajuns videochatul o afacere de sute de milioane de euro anual în România, reporterii Observator au identificat și prezentat fenomene pe care le trăim. Mâine seară, la Observator, ora 19.00, începe o nouă serie dedicată fenomenelor din România – „Transilvania se dezvoltă”.

Țara noastră este cea mai importantă destinaţie de afaceri pentru Ungaria, cu peste 14.000 de companii maghiare prezente în România. Practic, o treime din investițiile Ungariei în afara țării sunt în România. De la sport şi cultură, la educaţie şi agricultură, maghiarii îşi cresc capitalul de afaceri în Ardeal. Budapesta plătește de la terenuri agricole, grădiniţe şi şcoli, până la instituții sanitare şi stadioane. Guvernul de la Budapesta trimite în România sute de milioane de euro, în timp ce oficialii români ocolesc subiectul.

            Investiţiile maghiare împart societatea în două – sunt voci care susţin că Ungaria are interese ascunse, dar şi români din Ardeal pentru care banii sunt bineveniţi. Ce avem de învăţat toţi, vedeţi într-o nouă serie: “Transilvania se dezvoltă”, de vineri, 20 mai, ora 19.00, la Observator, Antena 1.

OBSERVATOR. Despre oameni. Știrile așa cum trebuie să fie

Advertisement
top-shop.ro%20
Trending