Covoarele sunt frumoase, practice, ne decorează casa și ne protejează podelele, dar este dificil să le păstrăm fără praf și murdărie. Există anumite trucuri care au scopul de a le curăța rapid, fără prea mare efort, pe care le puteți descoperi în rândurile care urmează.
Pentru beneficiile pe care covorul le aduce într-o cameră, se numără ascunderea imperfecțiunilor pardoselilor sau împiedicarea deteriorării acestora. Covorul este ideal atât pentru camera de zi, cât și pentru bucătărie, camera copiilor sau dormitor și, în afară de îmbrăcarea podelelor, protejează împotriva pardoselii care poate fi rece. O gamă variată de covoare găsești pe faria.ro, iar prețurile sunt accesibile pentru multe buzunare.
Aspiră în fiecare zi
Acest lucru împiedică acumularea murdăriei pe covor, prin aspirarea acestuia în fiecare zi, fie cu aspiratorul robot, fie cu unul clasic sau vertical. Utilizează puterea potrivită pentru a înlătura praful acumulat în covor.
Dezinfectează-l des
Utilizează un produs dezinfectant comercial potrivit pentru covoare sau apelează la trucuri la îndemâna oricui, cum ar fi stropirea cu bicarbonat de sodiu și sare sau pulverizarea oțetului pe suprafața covorului. Utilizează apoi aspiratorul și vei observa astfel și un aspect schimbat al covoarelor.
Spală și usucă la soare la fiecare șase luni
Este recomandat să speli covorul și să îl usuci la soare la fiecare șase luni pentru a elimina germenii. Urmează instrucțiunile de spălare ale producătorului pentru a evita deteriorarea țesăturii sau îl poți duce la curățătorie, dacă nu dispui de spațiu pentru a-l spăla acasă.
Cum eliminăm mirosurile neplăcute din covor?
Unul dintre cele mai bune trucuri pentru a elimina mirosurile, inclusiv tutunul, este să presari bicarbonat de sodiu pe întregul covor și apoi să aspiri. Când există animale de companie acasă, este încurajat să creezi un dispozitiv de curățat părul, cum ar fi cele folosite pentru înlăturarea scamelor de pe haine, dar în versiunea maxi. Această ustensilă simplă se poate face dintr-o o sticlă goală acoperită cu bandă pentru a sigila, astfel încât vei avea o rolă foarte eficientă pentru a îndepărta firele de păr.
Dacă covorul este într-o zonă de trecere, se recomandă să rotești covorul de 2-3 ori pe an, astfel încât uzura covorului să fie similară. Rotația ar fi de 180º, partea care era pe dreapta, ar fi pe stânga și invers.
Cum scăpăm de petele de pe covor?
Ori de câte ori discutăm despre covoare și pete, un lucru important este că trebuie să acționezi rapid pentru a preveni uscarea petelor.
Dacă nu iei imediat resturile căzute, există posibilitatea ca acestea să dăuneze calității covorului, conducând astfel la apariția mirosurilor neplăcute sau mai mult. Cu toate acestea, atunci când murdăria a fost produsă de un lichid, poți utiliza hârtie absorbantă. Nu este recomandat să freci substanța care a căzut, deoarece ar provoca răspândirea petelor în țesătură, fapt pentru care se vor scoate mult mai greu.
Desigur, toate acestea sunt sfaturi de termen lung, dar mai întâi de toate alege și un covor de calitate. Ține cont de tipul de material la suprafață, dacă poate fi ușor de aspirat zilnic. Găsești la Faria zeci de oferte.
Contact:
comenzi@faria.ro
Similare