Connect with us

Business

Vedetele vor fi interzise în reclamele caselor de pariuri din Regatul Unit

Published

on

Celebritățile din sport și vedetele de reality show nu vor mai putea să apară în campaniile de publicitate ale agențiilor de pariuri din Marea Britanie. Decizia luată de Comitetul pentru Practici în Publicitate din Marea Britanie are ca scop prevenirea jocului în rândul minorilor.

GambleAware a semnalat faptul că reclamele care sunt difuzate în mass-media britanică în momentul de față ar putea avea un impact major asupra adolescenților sub vârsta de 18 ani. Până acum, reclamele din zona jocurilor de noroc erau interzise doar dacă păreau că se adresează în primul rând minorilor, însă noile reglementări vor interzice orice reclamă care se adresează tinerilor sub vârsta majoratului.

„Spre exemplu, o reclamă la pariuri în care apare căpitanul naționalei Angliei va fi interzisă potrivit noilor reguli”, spun oficialii din cadrul Comitetului pentru Practici în Publicitate (CAP). Prin urmare, personalități precum Jose Mourinho, Michael Owen sau Harry Redknapp nu vor mai putea să reprezinte casele de pariuri din Marea Britanie. Operatorii de pariuri vor putea să folosească vedete, însă cu condiția ca acestea să nu aibă ca public țintă minorii.

Lumea jocurilor de noroc din Marea Britanie are parte de reguli din ce în ce mai stricte. Interesant este că în vara anului 2019, casele de pariuri din insulă au căzut de acord să introducă o interdicție din proprie inițiativă, și anume să nu mai difuzeze reclame TV în timpul desfășurării transmisiunilor și emisiunilor sportive. Deși la prima vedere pare să aibă cele mai bune intenții, cel mai probabil, această măsură a fost luată pentru a evita costurile uriașe la care se ajunsese din cauza supralicitării.

Advertisement

Conform site-urilor de specialitate, majoritatea caselor de pariuri care activează în România colaborează cu foști sportivi precum Adrian Mutu, Ionel Dănciulescu, Marius Lăcătuș, Gabi Balint, Adrian Mihalcea, Miograd Belodedici, Marius Niculae, Ilie Dumitrescu, Daniel Pancu, Gică Craioveanu, Ionel Ganea, Bogdan Stelea, Dan Petrescu, Gabi Balint, Helmuth Duckadam, Adrian Mutu, Cătălin Moroșanu și Mihai Leu.

Aceștia nu ar avea însă de ce să-și facă griji în acest moment. Procentul pariorilor din Regatul Unit care au probleme din cauza jocurilor de noroc este mai mare decât cel din țara noastră, așa că este puțin probabil ca astfel de măsuri drastice să fie luate, câtă vreme situația României va rămâne una bună.

Dintr-un studiu realizat de GfK România în 2016 reiese că țara noastră se situează la limita de jos a mediei europene privind consumul de jocuri de noroc, cu doar 0,6% din populația de peste 18 ani (98.000 de indivizi) ca practicanți care au depășit linia divertismentului, în raport cu media europeană care se situează între 0,5 și 2% indivizi cu probleme de joc din totalul populației de peste 18 ani.

Jocurile de noroc în România sunt reglementate și monitorizate de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), o instituție care a fost înființată în aprilie 2013 și care a instalat un sistem național de licențiere al operatorilor de jocuri de noroc în data de 29 mai 2015. Programul Joc Responsabil a fost înființat în anul 2011, elaborează și implementează programe de educare și prevenție a dependenței de jocuri de noroc și oferă consiliere psihologică persoanelor care au depășit limita recreațională a practicării jocurilor de noroc.

Advertisement
top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.




Trending