Connect with us

Interviu

Victor Ciorbea, invitat duminica aceasta, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Published

on

Foto Credit: KANAL D

Victor Ciorbea, celebrul om politic roman, este invitatul ediției de duminică, 12 decembrie, al emisiunii “40  de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată de la ora 22:30, la Kanal D.

Fost premier al României și fost avocat al poporului, Victor Ciorbea va da curs tirului de întrebări pe care jurnalista Denise Rifai.

De profesie jurist, politicianul a lucrat ca magistrat în perioada comunismului, a fost profesor universitar și are un doctorat în drept economic. Imediat după Revoluția din ‘89 Victor Ciorbea a devenit unul dintre liderii Sindicatelor Române și a gestionat patrimoniul moștenit al sindicatelor din perioada comunistă.

În anul 1996 a fost ales primar al Capitalei, dar a părăsit funcția după șase luni de mandat, devenind Prim-ministru. În anul 2012 a fost ales Senator în Parlamentul României, funcție pe care a deținut-o timp de doi ani, pentru ca apoi să fie ales Avocat al Poporului.

În plan personal, Victor Ciorbea este căsătorit de 44 de ani, are o fiică și doi nepoți.

“Ce ați făcut ca premier pentru copiii care învață la lumânare?”, “Ați amanetat România la FMI?”, “Ați fost Avocatul Poporului sau al PSD?”, “L-ați trădat pe Corneliu Coposu?”, “De ce sunteți arogant cu presa?”, “V-ați meritat salariul de parlamentar?”, “Sunteți dator vândut băncilor?”, “Ați scăpat de închisoare ca prin urechile acului?”, acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care fostul premier al României, Victor Ciorbea, va trebui să răspundă în ediția de duminică a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată la ora 22:30, la Kanal D.

Interviu

Mitică Dragomir, următorul invitat la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, la KANAL D

Published

on

Mitică Dragomir (numele real este Dumitru Dragomir), fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, este invitatul ediției de duminică a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată de la ora 22:30, la Kanal D.

Mitică Dragomir este un personaj extrem de spumos, vocal, controversat al scenei publice românești. S-a aflat de nenumarate ori pe primele pagini ale publicațiilor, cu diverse subiecte, fie ca faceau partea din viața sa profesională sau personală.

În tinerețe, Mitică Dragomir a fost fotbalist, timp de cinci ani; s-a retras la vârsta de 25 de ani, din cauza unei accidentări, pentru ca apoi să conducă cinci cluburi de fotbal, timp de optsprezece ani, ocupând poziții de conducere, ca vice-președinte și președinte.

Mitică Dragomir s-a aflat în structurile de conducere ale Ligii Profesioniste de Fotbal, timp de peste doua decenii, de la înființarea acesteia, în 1992, până în 2013; a fost deputat PRM în Parlamentul României, timp de două mandate și, pe lângă activitatea din fotbal și politică, a fost patron de presă, dezvoltator imobiliar și a investit în industria hotelieră.

În plan personal, Mitică Dragomir este căsătorit de peste 50 de ani, are un fiu și doi nepoți. Cine este omul din spetele personalității Dumitru Dragomir, putem afla duminica aceasta, de la ora 22:30, la Kanal D.

“Ați fost amenințat cu moartea pentru dezastrul din fotbalul românesc?”, “Câte blaturi ați făcut la ordin?”, “Ați fost coordonatorul securiștilor din fotbalul românesc?”, “Sunteți nostalgic după comunism?”, “Cum l-ați ajutat pe Becali să fure Steaua?”, “V-ați mai gândit vreodată la sinucidere?”, “V-a fost vreodată dor de tata?”, “Veți scapa din nou de închisoare?”, acestea sunt câteva dintre cele 40 de întrebări la care va trebui să răspundă Mitică Dragomir, în ediția de duminica aceasta, a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată de la ora 22:30, la Kanal D.

Continue Reading

Interviu

Fuego și-a deschis sufletul la emisiunea Întrebarea mesei rotunde

Published

on

Foto Credit: PRO TV

”Am fost crescut decent și modest, nu am avut bani”

Paul Surugiu este invitatul lui Marius Manole săptămâna aceasta la Întrebarea mesei rotunde. Artistul dezvăluie, în premieră, lucruri mai puțin cunoscute despre el și vorbește despre preferințele culinare. Are perioade în care încearcă să țină cură de slăbire, să arate bine pe scenă, pentru că publicul este atent la aceste detalii. De sărbători, preferă salata boeuf, sarmalele fiind foarte calorice.

Este un artist complex, are spectacole sold out, pictează, a terminat facultatea de teatru și și-ar fi dorit să joace în diverse spectacole. Cu toate acestea, Paul a rămas întotdeuna un om modest și calm, care încearcă să nu deranjeze și care crede că pentru toate există un destin.

Fuego povestește cum a arătat copilăria lui, oferă detalii despre familia sa de artiști și despre orașul de baștină: “Eu sunt un om crescut într-un oraș frumos, la Turda, am fost crescut decent și modest, nu am avut bani. Cred că e vorba și despre educația pe care ai primit-o acasă. E foarte important cum te porți în profesia ta, eu sunt la fel ca atunci când am debutat”, spune el.

Iubește glumele bune, dar le urăște pe cele vulgare, făcute de oameni care nu au realizat nimic în viață, grosolănia și mediocritatea: “O glumă super tare e cea că toată lumea se trage din maimuță, doar Fuego din măicuță”. În același timp, este conștient de faptul că toate acestea au ajutat și susținut numele său de scenă și că mulți tineri au intrat în sala de spectacol din curiozitate, să vadă ce face.

Totodată, Fuego povestește care au fost cel mai rău și cel mai bun lucru din timpul pandemiei, dacă a suferit de depresie, dacă și cum se îndrăgostește, cu cine petrece revelionul.

“Nu mi-au placut conflictele niciodată. Poate puteam să fiu în trending pe YouTube, dar nu sunt. Eu am publicul meu, am oamenii care mă iubesc, fac muzică pentru ei“, declară artistul.

Continue Reading

Interviu

Interviu Exclusiv Psiholog Dr. Constantin Cornea

Published

on

Vremurile se schimbă, responsabilitățile cresc și suntem provocați să fim din ce în ce mai buni. Atunci când nu mai vedem decât problemele simțim nevoia unui ajutor care să ne deschidă ochii asupra soluțiilor. Uneori e nevoie doar de o simplă îndrumare, alteori de un sprijin serios. Un astfel de ajutor poate veni de la psiholog. 

Am stat de vorbă cu dr. Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution (www.psievolution.ro) pentru a afla mai multe despre această meserie, despre problemele cu care se confruntă oamenii care apelează la serviciile lui și de ce este bine să căutăm ajutor specializat atunci când ne simțim depășiți de diverse situații.

Aşadar vă invităm să citiţi un interviu în exclusivitate pentru Reţete de Sănătate cu dr. Constantin Cornea. 

 

 1. De ce să mergem la psiholog și când e bine să cerem ajutor specializat?

Psihologul este doctorul sufletelor. Este bine să apelați la psiholog atunci când va confruntăți cu un anumit tip de probleme cum ar fi:

– nu mai vedeți nici un mod în care vă bucurați de viață, familie, relație, serviciu. În această situație este posibil să suferiți de sindrom depresiv sau sindrom bipolar

– când va simțiți singură, neînțeleasă, abătută, lipsită de vlagă, plangeti cu ușurință, aparent fără motiv. Putem vorbi de un sindrom depresiv

–  când aveți atacuri de panică

– atunci când conștientizați că nu va puteți face înțeleși de cei din jur sau când credeți că nu îi mai puteți suportă. Putem vorbi de agorafobie, sau anxietate

–  când aveți probleme cu greutatea (obezitate, anorexie, bulimie, mâncat obsesiv-compulsiv)

– când aveți un partener și nu va mai înțelegeți cu acesta sau când nu reușiți să legați o relație

–  când nu va mai înțelegeți cu propriul copil, sau când acesta are gesturi antisociale sau rezultate slabe la învățătură

–  când aveți probleme legate de somn, somnolență, când adormiți cu greutate, când aveți coșmaruri sau vise care se repetă

–  când aveți probleme legate de viață sexuală: anorgasmie, frigiditate, ejaculare precoce. Sau considerați că viață sexuală nu va aduce satisfacția pe care o meritați.

Acestea pot fi doar câteva dintre problemele care ar trebui să va îndrepte pașii spre un psiholog…

 

 1. În general oamenii se tem să meargă la psiholog.  Ne puteți explică de unde vine această reticență?

Reticența provine, din păcate, din lipsa de educație socială sau, de ce nu,  culturală. Pentru că omul este obișnuit să ceară ajutor doar atunci când are o problema fizică sau atunci când simte că nu mai poate și eventual este adus pe brațe sau pur și simplu târât…

 1. Există, de asemenea, oameni care devin dependenți de sfaturile și îndrumarea psihologului. Există o perioadă optimă pentru fiecare tip de problemă în parte sau totul depinde de felul în care răspunde „pacientul” la psihoterapie?

Eu sunt convins că orice psihoterapeut coleg este foarte bine pregătit, ceea ce face aproape imposibilă o dependență.

Despre durata terapiei trebuie spus faptul că există diferite tipuri de terapie, de scurtă durată, orientate spre rezolvarea imediată a unei probleme sau de lungă durata cum ar fi cură psihanalitică. Durata depinde deci, de terapeut și modul de terapie în care este el specializat. Sau de pacient și nevoile acestuia.

 

 1. Oamenii care ajung la psiholog se confruntă de obicei cu tot felul de probleme pe care nu le pot rezolva sau gestiona singuri.  Dar care sunt problemele cu care se confruntă un psiholog în relația cu pacientul? Ce este cel mai greu de gestionat din punctul lui de vedere?

Despre bucătăria internă a terapeutului, prefer să nu vorbesc foarte mult. Depind și acestea de caracterul și temperamentul psihologului, de experiența acestuia, cât și de viață lui privată sau de hobby-uri.

 1. De ce credeți că a crescut atât de mult numărul persoanelor care fac atac de panică?

Simplu, datorită cerințelor societății ce au crescut enorm, într-un timp relativ scurt, ceea ce a accentuat problemele individului. Astfel încât, sindromul depresiv sau anxietatea tind să se agraveze într-un mod accelerat, ducând la atac de panică.

 

 1. Poate fi prevenit un atac de panică?

Oarecum. Doar dacă putem ajunge să conștientizăm solicitările din partea celorlalți ce ne pot depăși cândva posibilitățile de apărare. Adică să putem previziona din timp, situațiile care ne poate duce mai târziu la un atac de panică și să le rezolvăm înainte de a se agrava.

 1. Facebook s-a născut că o rețea de socializare menită să apropie oamenii din toată lumea, mai apoi a început să fie folosită și în alte scopuri. Că psiholog, ce impact credeți că au rețelele de socializare asupra oamenilor? Îi apropie sau îi distanțează de fapt?

Este extrem de dificil să vorbim la modul general despre o rețea care include un număr imens de persoane. Însă putem spune că totul depinde de fiecare individ în parte, de așteptările fiecăruia, dar și de trăsăturile sau tulburările lor psihologice. Iar despre scopurile ascunse alte unei astfel de platforme, fără să fiu adeptul teoriei conspirației, pot spune că nici un instrument nu se naște și nu crește la un asemenea nivel dacă nu există și anumite interese. Cele mai simple fiind cele de natură financiară, că să nu intrăm în „amănunte”…

 

 1. Au rețelele sociale vreun impact negativ asupra oamenilor?

Pot avea în măsură în care oamenii pot confunda lesne mediul on-line cu viața reală. Și de aici tot impactul negativ de rigoare. Pentru că sentimentele nu pot fi reproduse virtual, cel puțin deocamdată, o strângere de mână, o îmbrățișare nu pot fi înlocuite cu adevărat niciodată de un like și nici nu îți pot ține de cald atunci când dormi singur…

 1. Deși par mai deschiși că oricând, oamenii din ziua de azi „comunică” mai mult din spatele ecranelor de toate felurile. Credeți că datorită acestui lucru s-a modificat în vreun fel dinamică relațiilor?

Bineînțeles. Unii oameni au devenit mai „deschiși” ascunzându-se în spatele unui avatar la început, pentru ca mai apoi să aibă curajul de a replica în viață reală. Alții, din contră au avut de suferit, pentru că au remarcat faptul că, în mediul virtual nu mai sunt atât de populari cum erau în clasă, la școală sau la birou….

 

 1. Cum explicăți faptul că deși oamenii sunt tot mai în contact unii cu ceilalți datorită tehnologiei sunt totuși din ce în ce mai anxioși?

Pentru că oricât ne-am dori și oricât ar avansa tehnologia, procesele funcționale de bază ale omului se bazează pe emoții, sentimente, afecte. Iar cele din mediu virtual sunt greu de adus în viață reală….

 1. Omul din ziua de azi a pierdut tihna vremurilor de altădată. Credeți că începe să se mulțumească cu mai puțîn sau că pur și simplu se adaptează acestor vremuri? Ce putem face pentru a ne relaxa și a ne odihni atunci când „deadline-urile” ne stresează chiar și când nu suntem la job?

Cu siguranță a pierdut din tihna vremurilor de altădată, pe deoparte, dar și de grijie, frica, spaima vremurilor în care războiul sau foametea făceau parte din viață. Nu putem face referire la vremuri, fără să luăm în calcul măcar ultimii 1000 de ani.

Legat de relaxare, putem încerca yoga, tehnici de respirație, sport. Putem merge mai des la spectacole, ori să ne cufundăm în lectură unei cărți de calitate sau încerca să comunicăm cu familia, sau prietenii. Dacă nu reușim de unii singuri, poate fi rezolvabil apelând la un psiholog sau de ce nu, la un preot. Sau dacă situația se agravează foarte tare, este posibil să avem nevoie de medicație psihiatrică.

 

 1. Cu siguranță ați reușit să ajutați mulți oameni prin prisma meseriei. Sunt totuși „cazuri” pe care nu le-ați putut rezolva? Aveți vreun regret în acest sens?

Regrete sunt și vor exista, cred eu, în viața oricărui profesionist adevărat. Pentru că te poți întreba oricând, dacă nu puteai face mai mult, dacă abordarea putea fi cumva schimbată sau timpul pacientului de schimbare trebuia respectat mai mult. Dar sunt chestiuni, din nou o spun, legate de bucătăria internă a oricărui profesionist, greu de explicat în cuvinte simple pentru a nu fi judecat greșit sau pentru a fi înțeles pe deplin.

Continue Reading

MEDIA NEWS

Muzica4 zile ago

Jenni a lansat videoclipul piesei „Caramela”! Cum a atras artista privirile la filmarea videoclipului

Muzica2 săptămâni ago

Kristiyana, Laura Brumă și Adrian Minune au lansat „Loverboy”, o melodie inspirată din fapte reale! Ce mesaj transmite piesa!

Muzica2 săptămâni ago

It’s Friday Raggaeton! Mr. VIK & Anuelli, prima colaborare de top pe 2022!

ADVERTORIALE2 săptămâni ago

Ai NELIMITAT la publicarea de articole sponsorizate

Muzica3 săptămâni ago

La final de 2021 Adrian Minune spune „Adio” si lucreaza cu Any1 si ParkPlace! În 2022 solistul promite și mai multe surprize muzicale!

Sanatate3 săptămâni ago

Secrete esențiale pentru sănătate de la medicul german Grossmann: ,,Nasul este prima barieră care ne protejează, cum avem grijă de el!”

Naturiste3 săptămâni ago

Răsfăț complet cu cocos

Relatii&Sex3 săptămâni ago

Ce fac cuplurile care au o viaţă sexuală împlinită?

Naturiste3 săptămâni ago

Nu trebuie sa fii un „masterchef” ca sa poti consuma alimente minune

Culinar3 săptămâni ago

Călătorii culinare în… ton cu gusturile tale

Muzica3 săptămâni ago

Feli ne spune că „Moș Crăciun ești și tu” în cea mai recentă şi festivă piesă

UTILE4 săptămâni ago

Oferte pe care sa nu le ratezi in magazinul Quickmobile

Stiri4 săptămâni ago

Coliva – desertul preferat al românilor. Ce semnifică și cum se prepară?

Life Styleo lună ago

Ai intrebari despre tratamentul pentru parodontoza? Specialistii iti ofera raspunsurile!

Stirio lună ago

Televizoarele TCL îți aduc experiența cinematografică de top acasă

BREAKING NEWSo lună ago

„Taxa Netflix” în România este pe punctul de a fi adoptată. Care sunt implicațiile?

Serialeo lună ago

Astăzi în „Prizoniera destinului”: zi decisivă pentru Mehdi

Premieră TVo lună ago

Imperiul Leilor își deschide porțile cu o nouă formulă de învestitori!

ADVERTORIALEo lună ago

Merry Christmas – Oferta ta de iarnă cu prețuri excepționale

Muzicao lună ago

Holy Molly lansează noul single – Bang Bang

Muzica3 săptămâni ago

Feli ne spune că „Moș Crăciun ești și tu” în cea mai recentă şi festivă piesă

Premieră TVo lună ago

Imperiul Leilor își deschide porțile cu o nouă formulă de învestitori!

ADVERTORIALEo lună ago

Merry Christmas – Oferta ta de iarnă cu prețuri excepționale

Muzicao lună ago

Holy Molly lansează noul single – Bang Bang

Emisiunio lună ago

Iulia Albu, moment savuros de roast pe scena iUmor

Muzicao lună ago

Regizor roman, videoclip cu o legendă a hip-hop-ului din S.U.A.

Muzicao lună ago

Amedeo lansează prima piesă din Living Room Sessions. „ Ard Tot”, melodia care a cucerit instant publicul, în versiunea acustică

Muzicao lună ago

Trupa Grimus lansează un nou cântec – „Excepție” – featuring Ana Coman. Vezi videoclipul în premieră

Eurovisiono lună ago

TVR prezintă juriul Eurovision România 2022

Emisiunio lună ago

6 concurenți luptă pentru calificarea în finala SuperStar România

Muzicao lună ago

Ionut Voicu lanseaza impreuna cu Dj Lucian&Geo varianta de festival a celebrului hit „Lasa-ma sa beau”

Interviuo lună ago

Victor Ciorbea, invitat duminica aceasta, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Vedeteo lună ago

Mads Langer dedică piesa „Lightning” tuturor formelor de dragoste dintre oameni

Muzicao lună ago

Alina Eremia lansează videoclipul piesei – „Pune-mă la loc”

Emisiunio lună ago

După mai bine de 30 de ani, muzica a revenit în viaţa ei. Întreaga poveste la „Vedeta populară”

Emisiunio lună ago

Toate măștile jos! Finala Masked Singer România e astăzi, la PRO TV

Reality Showo lună ago

AUDIENȚE TV Peste 1.6 milioane de oameni au urmărit, aseară, Visuri la cheie

Muzicao lună ago

The Motans lansează videoclipul piesei „În Golul Tău” – povestea misterioasă a unei iubiri sincere

Muzicao lună ago

Colaborare inedită înainte de Crăciun: André și Iuliana Beregoi lansează „Moșule, ce tânăr ești”

Muzicao lună ago

Voltaj lansează „Anotimpuri”, alături de regretatul muzician Vali Sterian

Trending