Connect with us

Digital

Viteza de incarcare este cheia optimizarii SEO in 2020! Afla cum obtii un scor bun pentru site-ul tau!

Published

on

Viteza de incarcare este unul dintre cei mai importanti factori de ranking in ultima perioada. Traim vremuri de ultra viteza, astfel ca era inevitabil ca Google sa nu acorde importanta maxima acestui aspect in momentul in care listeaza site-urile in SERPs (search engine results pages). Pe scurt, trebuie sa stii ca motorul de cautare aloca un buget de crawling pentru fiecare site, astfel ca nu va reusi sa scaneze intreg domeniul daca paginile se incarca greu. Acest lucru va afecta modul in care este indexat site-ul tau.

Mai mult, ia in considerare ca viteza de incarcare influenteaza experienta utilizatorilor. Site-urile care se incarca greu au o rata de respingere mai mare si un timp petrecut pe site mai mic. Cu alte cuvinte, influentezi in mod direct alti factori de ranking extrem de importanti pentru Google.

Ce este de facut daca te confrunti cu aceasta problema? Te invatam noi!

  1. Verifica daca planul de web hosting este cel mai potrivit pentru tine

Acesta este cel mai des ignorat factor care influenteaza in mod negativ viteza de incarcare a oricarui site. Atat timp cat nu beneficiezi de servicii de web hosting de calitate, eforturile tale in acest sens se traduc in timp si bani pierduti. Majoritatea business-urilor mici opteaza pentru gazduire shared pentru ca este mai ieftina si usor de utilizat. Dar aceasta este solutia potrivita doar daca site-ul tau primeste mai putin de 1.000 vizitatori pe zi. Motivul este simplu: resursele de care dispui sunt impartite intre sute de alte site-uri. Daca traficul este mult mai mare, este timpul sa-ti indrepti atentia catre un alt tip de web hosting, fie el server dedicat sau VPS. Varianta cea mai potrivita o gasesti discutand cu un furnizor cu experienta, care sa stie exact care sunt resursele de care ai nevoie pentru eficienta maxima.

  1. Invata sa folosesti corect redirecturile

Exista doua tipuri principale de redirecturi: 301 (permanente) si 302 (temporare). Folosite corect, sunt esentiale pentru a imbunatati experienta utilizatorilor pe site si a optimiza site-ul pentru motorul de cautare. Folosite intr-un numar prea mare, pot ingreuna viteza de incarcare a site-ului.

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca elimini sirurile prea lungi de redirecturi. Regula generala este extrem de simpla: atunci cand faci un redirect, este important ca acesta sa fie realizat de la prima varianta a linkului catre ultima si sa nu mai existe redirecturi intermediare.

Advertisement

In al doilea rand, verifica in site sa nu mai existe referinte catre vechile pagini si ca le-ai inlocuit pretutindeni cu noile versiuni de linkuri. Iata un scenariu simplu: ai facut trecerea de la HTTP la HTTPS, iar in meniu si footer inca au ramas linkurile cu HTTP. In momentul in care crawlerii lui Google intra pe site-ul tau, este necesar ca acestia sa scaneze toate redirecturile de la versiunea nesecurizata catre cea securizata. Totul se traduce simplu: o viteza de incarcare mai mica.

  1. Optimizeaza imaginile de pe site

Este bine stiut ca o experienta mai buna pentru utilizatori presupune un continut media atractiv. Dar imaginile maresc foarte mult dimensiunea unei pagini daca nu stii cum sa le integrezi corect si, implicit, ingreuneaza viteza de incarcare. Solutia nu este sa renunti la ele, ci sa inveti sa le optimizezi.

In primul rand, este important sa iei in considerare marimea imaginilor (masurata in Kb). Indicat este sa nu depasesti 100 de kb, insa exista situatii in care este imposibil sa respecti aceasta regula nescrisa. In categoria “exceptii” se incadreaza bannerele, care este recomandat sa fie cat mai clare. In acest caz, poti opta pentru JPG-uri progresive, care iti incarca instant imaginea la o rezolutie mai mica, devenind mai clara pe masura ce site-ul se incarca.

Al doilea aspect important este dimensiunea imaginilor. Incearca sa te incadrezi intre 1500 si 2500 pixels si ca CSS-ul folosit este setat sa le modifice in mod automat in functie de rezolutia ecranului sau a ferestrei.

 

Advertisement
top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending