Connect with us

A-Z NEWS

Vrei să studiezi în SUA sau în UK? Iată cum îți poți îmbunătăți nivelul de limba engleză!


Dacă îți propui să faci o schimbare importantă în plan educațional și, implicit, personal, alegând să îți continui studiile la una din universitățile de prestigiu din SUA, atunci cu siguranță este necesar să ajungi la un nivel excelent în vorbirea limbii engleze. Cum poți să faci acest lucru? Ei bine, cursurile specializate sunt cel mai util și ușor pas pe care îl poți alege. Verifică oferta educațională a centrului lingvistic Twinkle Star

De unde să începi pregătirea pentru examene?

Răspunde la două întrebări: „La ce universitate și la ce facultate vrei să te înscrii?” Din păcate, majoritatea elevilor de liceu nu pot da un răspuns clar. Este important să conștientizezi faptul că anii de studiu pe un alt continent sau într-o altă țară presupun un efort susținut din punct de vedere financiar. În plus, procesul de admitere nu este unul tocmai ușor, iar concurența este extrem de mare. Drept urmare, nu îți permiți să ai dubii cu privire la alegerea facultății. Gândește-te care sunt pasiunile tale, care sunt materiile la care te descurci cel mai bine fără a depune un efort inconfortabil de mare. De asemenea, documentează-te cât mai bine despre ce presupune meseria pentru care ar urma să te pregătești. Educația de bază este necesară în primul rând pentru a forma abilități de învățare. Și această abilitate este mult mai importantă decât abilitățile practice.

Pe lângă aceste aspecte, evaluează-ți nivelul de cunoștințe în ceea ce privește comunicarea în limba engleză. Îți poți imagina cu ușurință faptul că studiile în SUA presupun cursuri doar în engleză. Nu vrei să dedici timp și bani pentru a te regăsi în situația în care nu înțelegi ce ți se predă la cursuri. 

Pe de altă parte, engleza este necesară nu numai pentru universitățile străine, ci și pentru o bună parte din universitățile din Europa. De asemenea, deținerea unei certificări este necesară pentru a aplica la facultățile din străinătate. Care sunt aceste certificări și cum pot fi obținute? Vom vedea în continuare.

Examenele de admitere în limba engleză 

Universitățile din Anglia acceptă doar IELTS ca examene de admitere, iar pentru a se înscrie în un absolvent trebuie să obțină un punctaj minim de 5,5-6,0 (din maximum 9,0). În universitățile americane, pe lângă IELTS, se ia în considerare și certificatul TOEFL. 

Experiența arată că admiterea la o universitate de prestigiu reprezintă cea mai ușoară etapă, iar partea cea mai grea este procesul de învățare. Universitățile cer studenților să aibă o serie de abilități academice, precum:

  • capacitatea de a scrie eseuri și lucrări de seminar
  • capacitate bună de a înțelege concepte expuse în limba engleză
  • efectuarea de studiu individual
  • realizarea de prezentări
  • participarea la discuții
  • analiza unei cantități mari de informații

Ai în vedere faptul că studiile universitare reprezintă 30% din predarea la clasă și 70% din munca independentă.

E util de știut faptul că există școli de vară în Anglia care oferă programe intensive pentru liceeni, unde aceștia se pot pregăti pentru un examen de limba engleză și, în același timp, își pot dezvolta abilitățile academice. Cursurile sunt de obicei concepute pe durata a 3 săptămâni și includ trei module de instruire:

  • Abilități generale: vorbire, scriere, ascultare, citire și gramatică.
  • Abilități practice: jocuri de rol, discuții, dezbateri, prezentări, citire de povești
  • Abilități academice: pregătirea IELTS sau TOEFL, cercetare, înregistrare, înregistrare și scriere de eseuri.

Așa cum spuneam mai devreme, deținerea unei certificări de limba engleză este esențială pentru a putea studia și pentru a lucra în SUA sau UK. 

Tipuri de examene internaționale de limba engleză

Toate testele pentru determinarea nivelului de engleză sunt destinate celor care învață engleza ca limbă străină și nu sunt vorbitori nativi. De obicei, alegerea testului va depinde de alegerea țării în care vrei să studiezi sau să lucrezi.

Cele mai populare examene internaționale sunt TOEIC, TOEFL,  IELTS și Cambridge English.

TOEIC (Test of English for International Communication)

TOEIC este un examen util pentru a determina nivelul de engleză potrivit pentru business așadar util pentru viitoarea ta carieră profesională. Certificatul TOEIC este valabil doi ani.

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) sau IELTS (International English Language Testing System)

Unele din cele mai populare tipuri de examene, TOEFl și IELTS sunt accesibile oricum dorește să-și certifice cunoștințele de limba engleză. Este necesar să menționăm faptul că  alegerea examenelor va depinde de țara în care intenționezi să te muți: în SUA și Canada sunt recunoscute diplomele TOEFL, în Marea Britanie și Australia sunt preferate examenele IELTS sau Cambridge.

Ambele diplome sunt valabil 2 ani de la data rezultatului testului. Examenele organizate de Universitatea Cambridge diferă de IELTS și TOEFL prin faptul că nu au o durată limitată.

Fără o pregătire riguroasă îți va fi dificil să treci examenele. Așadar, este util să ai în vedere participarea la cursuri de limba engleză care au o structură adaptată acestor tipuri de examene.

Cambridge English

Peste 2 milioane de oameni susțin examene Cambridge în fiecare an. Aceste testări sunt concepute pentru diferite niveluri de limbă: de la începători până la avansați. Examenele urmăresc toate componentele limbii engleze, adică citire, scriere, înțelegerea textelor și capacitatea de a asculta discursuri în limba engleză. Așa cum menționat anterior, unul dintre avantajele certificării Cambridge English este valabilitatea acestora pe termen nelimitat.

Ai nevoie de mai multe informații cu privire la tipul de certificări necesare pentru a studia în străinătate? Vizitează site-ul centrului lingvistic Twinkle Star: www.twinklestar.ro. 

top-shop.ro%20

A-Z NEWS

Ce trebuie să știi despre dietele vegane?

Ce trebuie să știi despre dietele vegane

O dietă vegană sau pe bază de plante exclude toate produsele de origine animală, adică lactatele, carnea și ouăle. Când oamenii o urmează corect, o dietă vegană poate fi foarte hrănitoare, poate reduce riscul de boli cronice și poate ajuta la pierderea în greutate. Un număr tot mai mare de oameni se îndreaptă către diete vegane din cauza sănătății, bunăstării animalelor sau preocupărilor legate de mediu. Însă, oamenii care mănâncă numai alimente pe bază de plante trebuie să învețe cum să obțină anumiți nutrienți, inclusiv fier, calciu și vitamina B-12, care provin de obicei dintr-o dietă omnivoră.

Ce este o dietă vegană?

O dietă vegană presupune consumul de alimente care conțin plante. Cei care urmează această dietă evită toate produsele de origine animală. Unii oameni evită, de asemenea, să mănânce miere. Pentru unii, a fi vegan este o alegere alimentară, în timp ce pentru alții, este o alegere a stilului de viață. Persoanele care aleg să trăiască un stil de viață vegan pot evita, de asemenea, hainele, săpunurile și alte produse care folosesc sau conțin părți de animale, cum ar fi pielea și blana de animale. Dietele vegane tind să includă o mulțime de fructe, legume, fasole, nuci și semințe. Consumul unei varietăți de aceste alimente va oferi o gamă largă de vitamine, minerale, grăsimi sănătoase și proteine ​​importante.

Vegan versus vegetarian

Principala diferență dintre vegetarieni și vegani este că, deși vegetarienii nu mănâncă carne, ei consumă produse lactate, ouă sau ambele. Dieta vegană exclude toate produsele cu ingrediente de origine animală. Dieta vegană este mai restrictivă, așa că oamenii vor trebui să se gândească mai mult de unde provin nutrienții pentru a se asigura că își îndeplinesc cerințele alimentare zilnice. Poți încerca produsele de pe Bio Veg pentru a te asigura că beneficiezi de toți nutrienții necesari.

Beneficii ale dietelor vegane

Dietele vegane pot furniza toți nutrienții de care are nevoie o persoană și pot elimina unele dintre posibilele riscuri pe care cercetările le-au asociat cu grăsimile animale dăunătoare. Cercetările au legat dieta vegană cu o serie de beneficii pentru sănătate. În primul rând dietele vegane pot stimula sănătatea inimii în mai multe moduri. Un studiu la scară largă din 2019, sursa de încredere, a asociat un aport mai mare de alimente pe bază de plante și un aport mai mic de alimente de origine animală cu un risc redus de boli de inimă și deces la adulți. Produsele de origine animală conțin grăsimi care cresc nivelul de colesterol iar asta duce la boli de inima și accident vascular cerebral. Apoi, o dietă vegană poate reduce riscul de cancer al unei persoane cu 15%. Acest beneficiu pentru sănătate se poate datora faptului că alimentele din plante sunt bogate în fibre, vitamine și fitochimice – compuși biologic activi din plante – care protejează împotriva cancerului. În plus, persoanele care urmează o dietă vegană tind să aibă un indice de masă corporală (IMC) mai scăzut decât cei care urmează alte diete. Este foarte important de menționat faptul că persoanele care doresc să urmeze orice dietă, precum şi cele care doresc să îşi schimbe stilul de viaţă, ar trebui să consulte un medic specialist înainte de a face orice schimbare în alimentaţia zilnică!

Cercetătorii din spatele unui studiu din 2015 au raportat că dietele vegane au fost mai eficiente pentru pierderea în greutate decât dietele omnivore, semi-vegetariene și pesco-vegetariene, precum și că sunt mai bune pentru furnizarea de macronutrienți. Multe alimente de origine animală sunt bogate în grăsimi și calorii, așa că înlocuirea acestora cu alimente cu conținut scăzut de calorii pe bază de plante poate ajuta oamenii să-și gestioneze greutatea.

top-shop.ro%20

Continue Reading

A-Z NEWS

Nu stii ce model de aparatori patut sa alegi? Iata sugestiile noastre!


Daca esti preocupata de siguranta micutului tau in timp ce doarme si te trezesti regulat pentru a-l verifica, vei fi incantata sa descoperi protectiile pentru pat! Usor de montat, potrivite atat pentru patuturi, cat si pentru paturi, acestea elimina riscul ca micutul sa se rostogoleasca si sa cada in somn si chiar il pot sustine, daca se ridica in picioruse. Sunt sigure, stabile si lavabile in masina de spalat si iti vor usura considerabil viata!

aparatori patut

Iata cateva sugestii de bariere si aparatori patut de calitate!

Bariera laterala de pat

O poti gasi in varianta XXL cu inaltimea ajustabila intre 81 si 96 cm si in culori si dimensiuni variate, in varianta cu inaltime ajustabila intre 70 si 90 cm sau pentru toata lungimea patului cu inaltime ajustabila.

Cu aceste aparatori pentru patut ai siguranta ca micutul tau nu va mai cadea din pat in timp ce doarme si te vei putea odihni si tu! Pentru ca le poti gasi in numeroase variante, poti alege exact ceea ce se potriveste mai bine cu lungimea patului sau a patutului. De asemenea, poti sa le combini!

Sunt realizate din materiale de calitate care asigura fluxul de aer, se monteaza usor de saltea cu picioare de prindere si chingi, sunt sigure si stabile. Cu ajutorul lor, transformi orice pat intr-un cuib in care te poti odihni perfect alaturi de copil!

Odata fixate, le poti modifica extrem de usor inaltimea, astfel incat sa setezi de fiecare data nivelul potrivit pentru a avea acces rapid la copil.

Bumper impletit

Este un model de aparatori pentru patut lung si placut la atingere si il poti gasi in dimensiuni variate. Este special conceput pentru a oferi bebelusilor protectie maxima si a le asigura somnicul.

Intrucat este realizat din materiale moi si placute la atingere, impiedica lovirea bebelusului de cadrul patului sau a patutului, protejandu-i corpul, piciorusele si capul si prevenind vanataile.

Intrucat inaltimea lui este redusa, asigura confortul bebelusului, fara a bloca vizibilitatea lui. Astfel, micutul poate explora zona din pat sau din patut, fara a se accidenta, iar parintii il vor putea supraveghea fara probleme!

Protectii patut cu spuma de memorie

Daca simti ca barierele de pat inalte sunt prea restrictive si limiteaza libertatea micutului tau si, totodata, nu mai vrei sa folosesti perne si paturi pentru ca el sa nu mai cada din pat cand doarme, protectiile cu spuma de memorie ar putea fi cea mai buna alegere!

Le vei gasi in gama de aparatori pentru patut, in diverse culori si dimensiuni. Sunt flexibile si disponibile in dimensiuni variabile si asigura un mod inovator si neinvaziv de protectie a copiilor.

Pentru a asigura toate laturile patului, parintii pot achizitiona mai multe bucati. Intrucat sunt sprijinite cu cadre metalice care se fixeaza cu o chinga de siguranta, nu exista pericolul sa alunece, micutul tau fiind mereu in deplina siguranta! In plus, partea textila este detasabila si lavabila in masina de spalat.

In concluzie, daca te gandesti ca prichindelul tau poate cadea din pat sau din patut in timp ce doarme, te-ai saturat sa dormi iepureste si vrei o solutie inovatoare, ia in considerare unul dintre modelele de aparatori patut! Fa o investitie inteligenta in siguranta copilului, dar si in confortul tau!

top-shop.ro%20

Continue Reading

A-Z NEWS

Candy barul de nunta, a doua „vedeta” a serii, dupa mireasa!


Dulciurile insotesc mereu evenimentele frumoase din viata noastra. La ziua de nastere ai parte de cel mai delicios tort, la sarbatorile de peste an ai tot felul de prajituri cu arome specifice perioadei, la botez ai un bufet cu dulciuri care mai de care mai colorate si variate, iar la casatorie ai cel mai spectaculos candy bar de nunta, o adevarata „vedeta” care cucereste fiecare invitat.

Se pot spune multe povesti cu ajutorul diafanelor produse de cofetarie. Tu cum ai vrea sa spui povestea ta? Printr-un mic exercitiu de imaginatie, ai putea crea o feerie de arome si culori, pentru o nunta magica. Iar atunci cand ii ai aproape si pe organizatorii cu experienta in evenimente de acest gen, chiar nu mai ai cum sa dai gres.

candy bar nunta

Pe langa muzica, decoratiuni si preparatele culinare deosebite, poti amenaja si un candy bar nunta fabulos. Conform preferintelor tale, acesta se poate personaliza cu sortimente cat mai variate, pentru a delecta ochii si papilele gustative ale oaspetilor.

Un bufet cu dulciuri trebuie sa arate impecabil pe toata durata evenimentului. Succesul acestuia este asigurat de felul in care se combina formele, culorile, texturile si aromele preparatelor. Decorate in cel mai inspirat mod, prajiturelele alese de tine vor face spectacol atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Cupcake-urile, mini-eclerele, Macarons, Tiramisu, delicioasa prajitura Panna – Cotta cu jeleu si fructe, Mousse-urile din ciocolata aerata, fructe si vanilie, spuma de bezea cu crema si fructe Pavlova, Cheesecake-urile, Rafaello si tartele cu fructe vor face un bufet „dulce” memorabil la nunta ta. Fondantele, jeleurile, batoanele de ciocolata, piscoturile si bezelele vor da o nota seducatoare, completand succesul unui candy bar de nunta.

Firmele profesioniste care se ocupa cu realizarea unui mic coltisor de Rai iti pot pregati un adevarat festin dulce. Toate preparatele vor fi proaspete, realizate cat mai aproape de ziua nuntii, astfel incat tu si cei dragi sa puteti savura in siguranta orice produs. Prajiturile vor fi livrate inainte ca petrecerea sa inceapa si vei avea garantia calitatii acestora.

Specialistii laboratorului se vor ocupa de pregatirea, transportul si aranjarea prajiturilor in sala. Tu va trebui doar sa alegi sortimentele si tematica pentru un candy bar de nunta de vis. Decorul localului va fi completat perfect de acest aranjament irezistibil si le va oferi invitatilor momente explozive de bucurie. Chiar si cei mai simandicosi nu vor putea sta fara sa guste macar o prajitura.

Nu trebuie sa iti faci griji nici in legatura cu elementele ce vor decora candy barul. Toate accesoriile si recipientele necesare iti vor fi puse la dispozitie de catre laboratorul cu care vei colabora. 

Din ce in ce mai multe cupluri aleg sa personalizeze anumite produse cu numele lor si sa le ofere nuntasilor in loc de marturii. Iata o idee minunata care va face o surpriza dulce tuturor! Fiecare va pleca spre casa cu un mini-aranjament, decorat cu ornamente specifice.   

Poti, de asemenea, sa incluzi intr-un candy bar nunta si tortul mirilor sau fantana de ciocolata. Vei transforma astfel rapid acel spatiu intr-un loc foarte solicitat pentru fotografii si cadre video. Rasfata-ti invitatii si lasa dulciurile sa le invaluie sufletul!

top-shop.ro%20

Continue Reading
Trending