Connect with us

UTILE

www.teste-covid.ro te ajuta sa depistezi daca esti sau nu infectat cu noul coronavirus

Published

on

Banuiesti ca esti infectat cu noul SARS – COV – 2 ? Daca raspunsul este afirmativ atunci trebuie sa mergi de urgenta la un laborator medical pentru a-ti face testul pentru depistarea persoanelor care sunt infectate cu noul Coronavirus. Pentru ca efectele acestui perfid virus sa fie cat mai usor de tratat este necesar ca persoanele infectate sa fie depistate inca din primele zile ale infectarii cu Covid – 19. Asadar, este foarte important ca persoanele care au intrat in contact cu persoane infectate sau pur si simplu banuiesc ca sunt infectate, sa mearga la un laborator medical pentru a-si face un test pentru a afla daca sunt sau nu infectate.

Lupta impotriva acestui virus incepe odata cu respectarea masurilor de igiena

Covid – 19 este unul dintre cei mai importanti virusi cu care s-a confruntat omenirea pana in momentul de fata. Din pacate, acesta inca nu a disparut dintre noi insa, numarul de imbolnaviri si decese cauzate de acest virus au scazut destul de mult. Acest fapt nu inseamna ca trebuie sa ne relaxam! Dimpotriva! Trebuie sa fim la de atenti precum am fost in timpul pandemiei. Mai mult decat atat, se pare ca va trebui sa invatam sa convietuim cu acest virus pentru o perioada de timp destul de mare. Organizatiile care se ocupa cu conceperea vaccinurilor nu au reusit pana in momentul de fata sa faca pasi importanti in incercarea de a gasi un vaccin care sa fie eficient in lupta cu Coronavirus motiv pentru care trebuie sa invatam sa ne ferim de acest virus. Respectarea unor minime masuri de igiena sunt foarte utile in lupta cu virusul. Spalatul mainilor pe maini dupa ce intram in contact cu suprafetele, sau spalatul mainilor inainte de fiecare masa sunt doar 2 masuri de bun simt care trebuie respectate de catre toata populatia, indiferent de varsta sau statut. De asemenea, trebuie purtata masca de protectie in spatiile inchise in care fluxul de oameni este foarte mare. De asemenea, pastrarea unei distante sociale este o alta masura foarte eficienta in lupta cu Covid – 19. Este destul de greu de pastrat o astfel de distanta mai ales in conditiile in care in ultimele luni am trecut printr-o stare de urgenta care ne-a tinut prizonieri in propriile case. Cu toate acestea, pentru binele nostru dar si al semenilor nostri trebuie sa ne obisnuim sa tinem o distanta de aproximativ 2 metri fata de persoanele cu care interactionam.

Testele Covid – 19 trebuie realizate doar in laboratoare acreditate de catre ministerul sanatatii

Advertisement

In momentul de fata ne aflam in faza in care o parte din populatie este testata pentru a depista daca persoanele sunt sau nu infectate cu noul Coronavirus. Din pacate, capacitatea de testare din tara noastra nu este la fel de mare ca in tarile din Vestul Europei motiv pentru care numarul persoanelor testate nu este foarte mare. Pentru a putea acoperi cat mai mult din cererea existenta in acest moment, laboratoarele private au inceput testarea persoanelor care doresc sa se testeze pentru a afla daca sunt sau nu infectate cu Covid – 19. Genetic Lab este primul si cel mai important laborator de diagnostic genetic din tara noastra, acesta fiind si lider in acest domeniu de activitate. Acesta este certificat SR EN ISO 9001 si acreditat SR EN ISO 17025. De asemenea, acest laborator este autorizat sa efectueze teste pentru depistarea SARS – Cov – 2, prin programul national conform ordinului Ministerului Sanatatii nr 479/2020.

Testul pentru depistarea infectarii cu noul Coronavirus trebuie efectuat de urgenta de catre persoanele care au intrat in contact cu persoane care au fost dovedite ca fiind purtatoare a acestui virus. De asemenea, mai exista anumite categorii de persoane care trebuie sa efectueze un astfel de test, aceste categorii fiind urmatoarele:

  • Persoane care au fost internate in spital sau urmeaza sa efectueze o interventie chirurgicala de urgenta.
  • Persoanele care lucreaza in unitati de ingrijire medicala. Aceasta categorie de persoane este una dintre cele mai expuse categorii de persoane motiv pentru care aceste persoane ar trebui sa se testeze la o anumita perioada de timp pentru a sti daca sunt sau nu infectate.
  • Persoane care munces in locuri in care fluxul de oameni este foarte mari. Lucratorii din magazinele alimentare, din supermarket-uri sau persoanele care lucreaza in institutiile publice sunt doar cateva exemple de categorii de persoane care ocazional ar trebui sa se testeze.
  • Persoanele supraponderale sau persoanele care au un sistem imunitar foarte scazut. Aceste categorii de persoane se numara printre cele mai predispuse categorii de persoane la infectarea cu Covid – 19. Pentru a avea sanse cat mai mari de castig este necesar ca din timp sa fie depistata infectarea cu acest virus. In felul acesta medicul de specialitate poate interveni mult mai usor pentru tratarea persoanei infectate.

Concluzii

Cu toate ca SARS – COV – 2 este un virus care poate fi letal, nu este necesar sa intram intr-o panica nejustificata pentru ca putem cadea foarte usor in extrema cealalta, lucru care cu siguranta nu este in beneficiul nimanui. Insa, trebuie respectate masurile minime de igiena si trebuie purtata masca de protectie in spatiile inchise in care fluxul de oameni este mare. De asemenea, este recomandat ca in perioada urmatoare sa evitam contactul fizic cu persoanele de langa noi. Si totusi, daca banuiesti ca este posibil sa fii infectat cu Covid – 19 trebuie sa faci un test Covid – 19 prin intermediul celor de la www.teste-covid.ro. Acest laborator nu doar ca este acreditat sa efectueze astfel de teste ci este cel mai bun laborator de diagnostic genetic din tara noastra ceea ce inseamna ca rezultatele oferite de catre acest laborator sunt concludente.

Advertisement
top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending