Yolanda Crețescu, psiholog practician și terapeut, atrage atenția asupra dezechilibrelor majore care au apărut în educația copiilor, ce au dus la tot mai multe cazuri de copii care suferă de anxietate, depresie sau care au trecut deja prin tentative de suicid. Dialogul dintre Yolanda Crețescu, specializată în educație ca instrument de intervenție psihologică, Simona Gherghe și Oana Moraru în cadrul podcastului Părinți CuMinți, subliniază ideea că din dorința de a proteja, s-a pierdut naturalul, desprinderea sănătoasă a mamei de copil, pentru a-l lăsa să își descopere capabilitățile, să descopere lumea.
Plecând de la situațiile concrete prezentate de Simona Gherghe, Oana Moraru și Yolanda Crețescu atrag atenția asupra bagajului karmic cu care vin copii la naștere, dar și asupra datoriei părinților de a-și rezolva propriile probleme emoționale, pentru a putea crește un copil echilibrat emoțional, care știe să își arate emoțiile și se manifestă în concordanță cu ele. Yolanda trasează câteva repere ale tristeții copiilor care ar trebui sa ne atragă atenția si sa ne facă să intervenim , însă subliniază că tristețea este și ea parte integrantă a dezvoltării emoționale, așa că hiper – protecția din copilărie devine una dintre principalele cauze ale nefericirii la maturitate.
Pe baza practicii din cabinet, Oana Moraru si Yolanda Crețescu încurajează părinții să își lase copii să învețe din greșeli, mergând pe premisa că și emoțiile negative sunt emoții sănătoase.
Concluzia discuției dintre Simona, Oana și terapeuta Yolanda Crețescu este că implicarea părinților în creșterea și evoluția echilibrată a copiilor, să se facă activ, gradual și adaptat nevoilor vârstei și etapei în care se află copilul.